2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ebem izindeymis aile hekimime gozuktum kadin dogumcuna gitmen lazim ilac veremem dedim kendi doktoruma gittim anlattim derdimi bi ilac verdi ama icinden cikan kagitta gebelikte kullanmayim kulanan hastalar 1 ay sonra falan gebe kalsin diyor doktorumda cok yogundu soramadim zaten utana sıkıla anlattim.kabak cekiirdegi seftli iyi gelirmis onlari deniycem

geçmiş olsun canım bana da geçenler de bir ilaç verdi doktorum özellikle son ayda kullanılmamalı diyordu içtim ama kestim hemen ne olacağı belli olmaz.. alternatifleri dene bakalım için rahat etmiyorsa, şifa olur inşallah canım

allah sağlık sıhhat versin canım.. merak ettim niye acil sezeryan bide kaç haftalık bebiş?

canım kontrole gitmiş arkadaşımız ama bebekte dolaşım sorunu ,oksijen yetersizliği var demiş doktor acil sezeryana almışlar apinal anestezi yaptırmış bebiş te küvezdeymiş

bu arada eloeserce ninde bebişi enfeksiyon kapmış antibiyotik vermeye başlamışlar iki bebeğe de dua edelim bol bol küvezlerinden ayrılıp annelerinin kucaklarına bir an önce kavuşsunlar inşallah

canım kontrole gitmiş arkadaşımız ama bebekte dolaşım sorunu ,oksijen yetersizliği var demiş doktor acil sezeryana almışlar apinal anestezi yaptırmış bebiş te küvezdeymiş

bu arada eloeserce ninde bebişi enfeksiyon kapmış antibiyotik vermeye başlamışlar iki bebeğe de dua edelim bol bol küvezlerinden ayrılıp annelerinin kucaklarına bir an önce kavuşsunlar inşallah
anladım canım allah şifa versin ikisine de... bi an önce iyileşip annişlerinin kucağında evlerine dönerler inşallah... çok zor olsa gerek onlar için allah kolaylık versin...
teşekkürler cevabın için canım bende meraklanmıştım niye diye...
sen yine uyuyamamışsın galiba :44:

anladım canım allah şifa versin ikisine de... bi an önce iyileşip annişlerinin kucağında evlerine dönerler inşallah... çok zor olsa gerek onlar için allah kolaylık versin...
teşekkürler cevabın için canım bende meraklanmıştım niye diye...
sen yine uyuyamamışsın galiba :44:

uyuyamadım canım sancılarım var yine kasılmalarım sık olmaya başladı bende bebeği takip etmeye çalışıyorum çok gariptir kasılmalarla birlikte yüzüm ve burnum uyuşuyor nette arayıp duruyorum birşey bulamadım bununla ilgili maalesef
sen nasılsın var mı sinyaller

uyuyamadım canım sancılarım var yine kasılmalarım sık olmaya başladı bende bebeği takip etmeye çalışıyorum çok gariptir kasılmalarla birlikte yüzüm ve burnum uyuşuyor nette arayıp duruyorum birşey bulamadım bununla ilgili maalesef
sen nasılsın var mı sinyaller
ayyy canım... dakikaları takip et bakalım çok mu sık.. ilginç hakikaten yüzündeki uyuşukluk ama belki de normaldir. senin oğlan yakında gelecek herhalde çok sık sancıların oluyor bu aralar.
benim arefe ve bayram günü vardı baya bide önceki hafta hafif kasıklarım ağrıyordu. onun dışında şuan öyle sancılarım yok.

ayyy canım... dakikaları takip et bakalım çok mu sık.. ilginç hakikaten yüzündeki uyuşukluk ama belki de normaldir. senin oğlan yakında gelecek herhalde çok sık sancıların oluyor bu aralar.
benim arefe ve bayram günü vardı baya bide önceki hafta hafif kasıklarım ağrıyordu. onun dışında şuan öyle sancılarım yok.

takip ediyorum canım da 25 dakikada bir geliyor sonra bitiyor iki gecedir böyle bende şaşırıyorum sanki gelecekmişte vazgeçiyormuş gibi acaba ben mi çok hissediyorum diyorum, annem kendini çok dinleme diyor ama yemek yiyip sohbet ederken giriyor bir anda fena oluyorum pıtır pıtır terliyorum karnım taş gibi oluyor, gezinip duruyorum evin içinde deli gibi
bunlar hep hazırlık bence birşeyler olacak artık canım Rabbim hayırlısını versin valla ne doğum korkusu kaldı ne sezeryan sadece bebiş doğunca kucağıma alıp evime getirebileyim sağ salim doğsun istiyorum
Rabbim bu sancıların mükafatını bizlere layık etsin inşallah

takip ediyorum canım da 25 dakikada bir geliyor sonra bitiyor iki gecedir böyle bende şaşırıyorum sanki gelecekmişte vazgeçiyormuş gibi acaba ben mi çok hissediyorum diyorum, annem kendini çok dinleme diyor ama yemek yiyip sohbet ederken giriyor bir anda fena oluyorum pıtır pıtır terliyorum karnım taş gibi oluyor, gezinip duruyorum evin içinde deli gibi
bunlar hep hazırlık bence birşeyler olacak artık canım Rabbim hayırlısını versin valla ne doğum korkusu kaldı ne sezeryan sadece bebiş doğunca kucağıma alıp evime getirebileyim sağ salim doğsun istiyorum
Rabbim bu sancıların mükafatını bizlere layık etsin inşallah
canım bunlar hazırlık sancıları galiba dediğin gibi.. gerçek sancılar olsa sıklaşması lazım. bende bakındım bi iki ama uyuyşuklukla ilgili bişey bulamadım. zaten artık çok yakın canım sen içini ferah tut hayırlısyla gelecek evinizi şenlendirecek inşallah.. inşallah daha iyi hissedersin kendini de biraz uyuyabilirsin.. bizim babamız geldi yemek yiyeceğiz, benim çıkmam lazım.. kendine dikkat et canım..

günaydın kızlar dün yazamadım kontrolüm vardı şükür kızım iyi doktorum izinden yeni geldi o yokken başka doktora gitmiştim o zaman o doktor 2500 demişti kilosunu kendi doktorum dün daha 2500 oldu dedi niye farklı çıktı sonuçlar anlamadım farklı hesapladılar aynı hastane anlamadım neyse kızım iyimiş sonuçta nstye bağladılar şuan bişey gözükmedi 15 gün sonra çağırdı tekrar bu arada bebeğimin başı kanala girmiş şimdilik böyle kızlar :KK16:

herkese gunaydın guzel annelerr
bugunden sonra yarında ıse gelırsem bu haftayı ve ısyerındekı 35.haftamı tamamlamıs olacagım ıns
perş cuma rapor alıp gelmeyecegım
bel ve sırt agrılarım artık gecelerı de dvm edıyor
normalde evde uyuyp dınlenınce gecıyordu artık gecmıyor:KK43::KK43:
kontrolume de 2 hafta var ama galıba bu bel agrısı ıcın bu hafta bı gidicem doktorn yanına
ıns hepımız ıcın hersey yolunda olur ve ınsallah bebeklerımız 37.haftadan sonra hayrla saglıkla dogar

slm arkadaşiar bende eylül annesiyim. Zaman zaman yazdığım olmuştur.
Benim geç döllenme nedeniyle doğum tarihi karıştı, doktorum 15 aralık son adet diyelim dedi ama bu yaklaşık bir rakam.
Normal adet tarihim 6 aralık, bizde uzun yola çıkıcaz, 3 gün gibi bir süre yolda olucaz, beni korkular sardı, ya yolda doğum gerçekleşirse diye. Sizce ne yapmalıyım?

günaydın kızlar dün yazamadım kontrolüm vardı şükür kızım iyi doktorum izinden yeni geldi o yokken başka doktora gitmiştim o zaman o doktor 2500 demişti kilosunu kendi doktorum dün daha 2500 oldu dedi niye farklı çıktı sonuçlar anlamadım farklı hesapladılar aynı hastane anlamadım neyse kızım iyimiş sonuçta nstye bağladılar şuan bişey gözükmedi 15 gün sonra çağırdı tekrar bu arada bebeğimin başı kanala girmiş şimdilik böyle kızlar :KK16:

cnm aynı şey benim başıma gelmişti, bebeğimin kilosu 10 arayla aynı çıkmıştı, doktoruma söylediğimde yanlış hesaplamışımdır o kadara takılma demişti, rabbim sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallahhhh

slm arkadaşiar bende eylül annesiyim. Zaman zaman yazdığım olmuştur.
Benim geç döllenme nedeniyle doğum tarihi karıştı, doktorum 15 aralık son adet diyelim dedi ama bu yaklaşık bir rakam.
Normal adet tarihim 6 aralık, bizde uzun yola çıkıcaz, 3 gün gibi bir süre yolda olucaz, beni korkular sardı, ya yolda doğum gerçekleşirse diye. Sizce ne yapmalıyım?

cnm ben de doğuma yakın uzun yola çıkıcam ortalama 10 saatlik, 2 saatte bir yarım saat kadar yürüyerek izin veriyor doktorlar ama 3 günde nereden nereye varacaksınız merak ettim 3 gün gebelikte çok uzun =(

herkese gunaydın guzel annelerr
bugunden sonra yarında ıse gelırsem bu haftayı ve ısyerındekı 35.haftamı tamamlamıs olacagım ıns
perş cuma rapor alıp gelmeyecegım
bel ve sırt agrılarım artık gecelerı de dvm edıyor
normalde evde uyuyp dınlenınce gecıyordu artık gecmıyor:KK43::KK43:
kontrolume de 2 hafta var ama galıba bu bel agrısı ıcın bu hafta bı gidicem doktorn yanına
ıns hepımız ıcın hersey yolunda olur ve ınsallah bebeklerımız 37.haftadan sonra hayrla saglıkla dogar

cnm istersen bel ağrısı için git doktora ama ağrı için doktorun yapabileceği bir şey yok bence, çünkü bebek büyüdükçe bele baskı yapıyor, aynı dert bende de var 5 dakika bulaşık yıkadım 1 saattir ağrı çekiyorum =(

cnm ben de doğuma yakın uzun yola çıkıcam ortalama 10 saatlik, 2 saatte bir yarım saat kadar yürüyerek izin veriyor doktorlar ama 3 günde nereden nereye varacaksınız merak ettim 3 gün gebelikte çok uzun =(

Biz Iğdır'da yaşıyoruz, ailem ise İstanbul'da hastane ve doktor sıkıntısı sebebiyle gitmek zorundayız.
Sürekli yol gidemeyiz, hem 1 yaşında oğlum var, hemde eşim ilkkez bu kadar uzun yol gidecek.
Düşüncemizde 2 gün bi yerlerde kalmak var, ama doktor gecikmeden çıkın demişti geçen hafta, yani kendisi bile doğum tarihinden emin değil.
Nst'ye bile girmedim daha, çok ilgisizler malesef :KK43:

Biz Iğdır'da yaşıyoruz, ailem ise İstanbul'da hastane ve doktor sıkıntısı sebebiyle gitmek zorundayız.
Sürekli yol gidemeyiz, hem 1 yaşında oğlum var, hemde eşim ilkkez bu kadar uzun yol gidecek.
Düşüncemizde 2 gün bi yerlerde kalmak var, ama doktor gecikmeden çıkın demişti geçen hafta, yani kendisi bile doğum tarihinden emin değil.
Nst'ye bile girmedim daha, çok ilgisizler malesef :KK43:

ha o zaman tamam, ben de benzer durumda sayılırım sivastan konyaya gidicez, bir gün bir yerde konaklayacağız, yol üzerindeki hastaneleri de araştıracağız ki yolda gelirse panik olmayalım =) nst ye sokmamaları ne kadar ilginç, ben de burdaki doktorlara laf ediyordum ama sizinkilere göre iyilermiş ,

Yarinki kontrolde bakalim ayni kabus olacak mi. İnşallah fitil işe yaramistir

cnm ben de seninle aynı durumdaydım, doktorum tüm mantar türlerine iyi gelen bir fitil yazdı adı neo panetron
aylardır mantar problemi yaşamadım sonrasında,
eğer hala geçmedi ise mantarın, doktoruna bu fitili sormanı tavsiye ederim,

geçmiş olsun =)

ha o zaman tamam, ben de benzer durumda sayılırım sivastan konyaya gidicez, bir gün bir yerde konaklayacağız, yol üzerindeki hastaneleri de araştıracağız ki yolda gelirse panik olmayalım =) nst ye sokmamaları ne kadar ilginç, ben de burdaki doktorlara laf ediyordum ama sizinkilere göre iyilermiş ,

Canım bebeğin kaç kilo?
Haftalık kontrollere çağırmaya başladılarmı?
Oğlumda ilgili bir doktorum vardı, o gidince resmen sahipsiz kaldık.
Sanki hiç gebelik yaşamamış gibi tecrübesiz hissediyorum kendimi, adam kontrole bile gel demiyor, biz kafamıza göre belirleyip gidiyoruz, ne acı :KK43:
Bende gaz sancısı gibi ağrılar çok oluyor, acaba soğukmu alıyorum, yoksa sancımı, ayırt edemiyorum, oğlumla çok farklı yaa :KK43:

günaydın kızlar öncelikle minik yavrucuklarınıza sağlık diliyorum. doğumuma 1 ay kadar kaldı ama ben 2 haftadır aynı kilodayım bebek gelişmiyor olabilirmii anlamadım :26: varmı benzer durumu yaşayanlar ?

Canım bebeğin kaç kilo?
Haftalık kontrollere çağırmaya başladılarmı?
Oğlumda ilgili bir doktorum vardı, o gidince resmen sahipsiz kaldık.
Sanki hiç gebelik yaşamamış gibi tecrübesiz hissediyorum kendimi, adam kontrole bile gel demiyor, biz kafamıza göre belirleyip gidiyoruz, ne acı :KK43:
Bende gaz sancısı gibi ağrılar çok oluyor, acaba soğukmu alıyorum, yoksa sancımı, ayırt edemiyorum, oğlumla çok farklı yaa :KK43:

cnm geçen hafta kilosu 2 idi, 33 haftalık hamileyim şimdiye kadar 4 haftada bir gittim, 34. haftadan sonra 2 haftada bir çağırıyorlar, her seferinde nstye sokuyorlar,

adet sancısına benzer bir ağrı bende de var, çünkü rahmimiz genişledikçe bu tarz bir ağrılar oluyormuş,doktorum hiç önemsemedi, senin dikkat etmen gereken kasılmalar, kasılmalar gittikçe düzenli aralıklarla gelecekmiş 10 dakika, 5 dakika ve 3 dakika gibi aralıklarla sancılar girip çıkıyormuş, adet sancısı da eşlik ediyormuş
(bu doktorumun bana anlattığı ve internetten derlediğim)

düzenli bir biçimde kasılmaların olursa hemen doktora git, ama ara ara giren çıkan kramplar, adet sancıları, gaz sancıları doğum belirtisi değilmiş,
doktoruna nst var mı, çok kramplarım var kasılıyorum filan desen sokmaz mı ki nst ye? ya da direkt ben nst ye girmek istiyorum desen ? kaç haftalık gebesin ?

Canım teşekkür ederim yarın için biraz olsun içim rahatladı. Ben ki muayeneden bu kadar tedirgin oluyorsam nasıl normal doğum yaparım Allah bilir. Rabbim kulunu bilir zorda bırakmaz inşallah tek temennim o.
ben normal doğum yaptım ilk hamileleiğimde. elbette ağrısız sızısız olmuyor ama dayanılmayacak bir ağrı da değil. doğum anı 5-10 dakikalık bir süreç. doğum sancıları biraz zorluyor o kadar. 7cm den sonra doğum başladığı anda ağrılar oluyor ama çok abartılacak birşey değil. en iyisi başına gelince görmek. önceden düşünüp de gözünü korkutmaya gerek yok. doğurduktan sonra herşeyi unutuyorsun hatta bu nuynuş diyorsun. normal doğumla doğum sonrası ayağa kalkma süreci daha hızlı. hastanede 1 gece yatıyosun. eve gider gitmez duşunu alıyosun. normal hayata geçişin daha hızlı oluyor.
slm arkadaşiar bende eylül annesiyim. Zaman zaman yazdığım olmuştur. Benim geç döllenme nedeniyle doğum tarihi karıştı, doktorum 15 aralık son adet diyelim dedi ama bu yaklaşık bir rakam. Normal adet tarihim 6 aralık, bizde uzun yola çıkıcaz, 3 gün gibi bir süre yolda olucaz, beni korkular sardı, ya yolda doğum gerçekleşirse diye. Sizce ne yapmalıyım?
hamilelikte en fazla 3 saat yol yapmak gerekiyor diye biliyorum. 3 saatten uzun mesafelerde her 3 saatte yarım saatlik mola verip kan dolaşımı için annenin yürümesi ve hareket etmesi gerekiyormuş. gideceğiniz güzergahlarda her ihtimale karşı hastane listesi çıkartırsan iyi olur arkadaşım. bol sıvı tüketmeye dikkat et.

cnm geçen hafta kilosu 2 idi, 33 haftalık hamileyim şimdiye kadar 4 haftada bir gittim, 34. haftadan sonra 2 haftada bir çağırıyorlar, her seferinde nstye sokuyorlar,

adet sancısına benzer bir ağrı bende de var, çünkü rahmimiz genişledikçe bu tarz bir ağrılar oluyormuş,doktorum hiç önemsemedi, senin dikkat etmen gereken kasılmalar, kasılmalar gittikçe düzenli aralıklarla gelecekmiş 10 dakika, 5 dakika ve 3 dakika gibi aralıklarla sancılar girip çıkıyormuş, adet sancısı da eşlik ediyormuş
(bu doktorumun bana anlattığı ve internetten derlediğim)

düzenli bir biçimde kasılmaların olursa hemen doktora git, ama ara ara giren çıkan kramplar, adet sancıları, gaz sancıları doğum belirtisi değilmiş,
doktoruna nst var mı, çok kramplarım var kasılıyorum filan desen sokmaz mı ki nst ye? ya da direkt ben nst ye girmek istiyorum desen ? kaç haftalık gebesin ?

Ben normal adet tarihine göre 35+5
Ama doktorun baz aldığı tarihe göre 34+3 hamileyim, bebeğim geçen cumartesi 2370 kg'dı.
Sanırım cuma günü son bir kontrole gidicem ama ondan bile çekiniyorum, ben yorum yapınca çok bilmiş gibi davrandığımı hissettiriyorlar...

X