2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Iyi aksamlar arkadaslar bende artik cok cok cabuk yoruluyorum bugun temizlik yaptik esimle belim yarildi resmen akinti malesef bence de var sicaklarda kokuda cok rahatsiz edici

Merhaba hanımlar, inşallah herkes iyidir.Ben çok ağırlaştım şu son 2-3 gündür.Yatakta sağdan sola dönmek, eğilmek, yere diz çökmek, çöktükten sonra doğrulmak...herşey artık ızdırap olmaya başladı.Aynı pozisyonda biraz fazla oturunca pozisyonu değiştirmek bile canımı yakıyor.Kasıklarımdaki baskı hissi ve anlık gerilmeler bitmek bilmiyor artık.Hayırlısı ile gelsin de bebekler, herşeyi çekiyoruz işte....

Doğumdan sonra korseyi soranlar vardı. Normal doğumda hastanede hemen karnınızı bir çarşafla bağlarsanız ya da korse giyerseniz karın kalmıyormuş.(Annemden aktarıyorum)
Sezeryanla doğum yaptığınızda korse giymek mesele oluyor.Ben 10-15 günden önce giyemedim korse...Hoş giymeme rağmen rahatsız ettiği için çok sebatlı davranamadım, sık sık çıkardım, karnım da kaldı haliyle..Gerçi benim genç kızlığımdan beri hep ayva gibi bir göbeğim olmuştur.
Biraz yapı ile alakalı sanırım bu da...ve çatlak gibi şans işi..Kimi kremlerle banyo yapar çatlar, kimi hiçbişey sürmez hiç çatlamaz..
Karın da öyle...Kimi korse giyer, karnı kalır, kimi hiçbişey yapmaz karnı da kalmaz.Biraz anatomi, biraz şans işi...
Ama eşeği sağlam kazığa bağlamak gerekirse korseyi tavsiye ederim.Özellikle normal doğum yapacak arkadaşlara..sezeryanlılar korseyi biraz zor giyebilir.

Bana da her hareket zor gelmeye basladi.
Daha iki ay var simdiden boyleysem...
Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Rumeysa bizimde ekim başı İst-İzmir arası yolculuğumuz olabilir, düğün münasebetiyle. Doktora sormuştum 15 günlükken bile gidersin bebeğin ve sen sağlıklı olursanız demişti. Ama benim ilk bebeğim olduğundan tecrübesiz olacağım için cesaret edemeyeceğim heralde küçücük bebekle gitmeye eşim gidecek yalnızca. Bakalım kısmet...

Ben Dr. Browns aldım 125 ml lik 1 tane. Gazı en aza indiren özel bir sistemi varmış kullanan herkes çok memnunmuş. İnş ihtiyaç olmaz ama hastane çantasında bulunduracağım ne olur ne olmaz diye.

Ben hic ucaga binmedim nasil olur onu da bilmiyom.peki bebege de koltuk aliyomusun

Canım nerden ve kaç paraya sipariş ettin acaba?

Canım reklam olurmu bilmem ama face den miss dükkan diye sayfası var ordan baktm amma yakın arkadaşımda yeni yaptırdı beneği oldu vermişti.fiyatı 4tl sabunların ama fazla yada başka biriyle yaptırırsan belki inebilir fiyat.

Ben hic ucaga binmedim nasil olur onu da bilmiyom.peki bebege de koltuk aliyomusun

Yani ucak tabi daha hızlı gittiğinden yolculuk kısalıyor, otobüsten kesinlikle daha rahat olur. Bebeğe koltuk alman gerekmiyor kucağında gidiyor zaten el kadar minnak :KK16: ama arabası çantası falan tek başına zor olabilir inip binmesi, yanında birisi olsa daha iyi. Sadece iniş ve kalkışlarda basınç oluyor o zamanlarda emzirin bebeği diyorlar işte basınçtan etkilenmesin diye.

aynen cnm ya. kı ıdrar tahlılımde temız çıktı. çokda su içerim hep. ama bazen oyle kotu kokuyorkı anlatamam. bu arada sen alttan muayene oldum demişisn. çatı muayenesimi. ben çok tırsıyorum ondn.bugune kdar hıç alttan muayene olmadım cunku

mecbur kalınca muayeneye yavrunun sağlığından başka birşey düşünmeyip acını korkunu unutuyorsun. tabiki acıyor ama bu yol acı yorgunluk sabır yolu. Allah olmayana da nasip etsin dostum. düşünme bunları hiç. benim yarında çatı muayenem var. rahim yumuşamış çünkü. açılma varmı bakacak dr

Selam arkadaslar
Telden girdigim icin alinti yapamiyorum.
Beslenme ile ilgili cevap veren herkese cok tesekkur ederim.

Songul arkadasim Allah yardimcin olsun gececek hayirlisiyla bugunler.

arkadaşım inanki 5 hafta cekmektense 3-4 saat çığlık çığlığa doğuma razıyım:KK43: o kadar bunaldım daraldım anlatamam. Allah hakkımızda hayırlsını nasip etsin

Ayy [mojeli/B] aksam aksam güldürdün beni :KK70:
Sen yine de bebişi çınar diye sevmeye devam et çocuk feyz alır uzar annesi :KK70:
Kilo konusun da ben artık düşünmüyorum cevizi bademi yumurtayı yiyorum oturuyorum 12 agustosta kontrolümüz bakalım Allahin izniyle güzel haber alacagizdir..
Dogum yapan arkadaslarimdan birinin bebegini doktor 38 haftada sezeryanla aldi kilo sinirini gececek diye korkuyorlardi son haftalarinda kiloyu fazlaca aliyormus bebisler 4 kilo bile dogabilir yeterki saglikli olsunlar..
Benimkinin boyu 2 hafta arayla kontrole gitmistim ikisinde de ayni cikmisti sonra birden uzadi sipam :KK70: insallah sag salim dogacaklar.
Bu arada dogumu kolaylastiran surelerden meryem suresini okursaniz secde farzi var surede annemden ogrendim bende bilmeyenlerinde haberleri olsun diye yazayim dedim
Bu kocalar işe tişortle gitseler keskem yaa :KK43:( gece gece bi dünya ütü yaptim, yoruldumm yine :KK43:

Kizlar saat 3 gibi hafif bel agrisiyla yattim 4te uyandim ozamandan beri regl agrisi gibi bir agrim var ya saglam üşüttüm kendimi ya da sinyaller başladı galiba
Midem bulanıyor bu arada o yüzden üşüttüğümü düşünüyorum Allah hayirlara cikarsin insallah bir gelisme olursa yazarimm..

Kizlar saat 3 gibi hafif bel agrisiyla yattim 4te uyandim ozamandan beri regl agrisi gibi bir agrim var ya saglam üşüttüm kendimi ya da sinyaller başladı galiba
Midem bulanıyor bu arada o yüzden üşüttüğümü düşünüyorum Allah hayirlara cikarsin insallah bir gelisme olursa yazarimm..

Bize mutlaka haber ver canim
Ben niyeyse senden pek bi supheleniyorum zaten =))

herkese günaydın güzel anneler
bu haftayı da 5 gün olarak işyerınde tamamlarsam sonrakı haftalarda iki gün raporlar alarak bır kac hafta daha işe gelmeyı deneyecegm
hayrlısı inşallah:)
işyerınde ne kadr cok vakıt gecırırsem kızımla daha sonra o kadr cok kalırım inşallah

Hic uyuyamadim ki ben yaa :KK43:( bende artik süpheleniyorum gnn :)) 6.30dan beri kasılma sayiyoruz 11 dakikada bir pek bir düzenli ve tatlı tatlı gelip gidiyor şimdilik çok yormuyor 7 dakikaya düserse hastaneye kosacagiz kocisi işe göndermedim zaten herseyi hazır ettim beklemedeyim :))

Hic uyuyamadim ki ben yaa :KK43:( bende artik süpheleniyorum gnn :)) 6.30dan beri kasılma sayiyoruz 11 dakikada bir pek bir düzenli ve tatlı tatlı gelip gidiyor şimdilik çok yormuyor 7 dakikaya düserse hastaneye kosacagiz kocisi işe göndermedim zaten herseyi hazır ettim beklemedeyim :))

Hayatım,bugün senden hayırlı haberler mi alacağız yoksa???Küçük bey sağlıkla sıhhatle gelsin, bir avazda gelsin inşallah..Sancıları ne kadar güzel tarif etmişsin öyle.İnsanın normal doğum yapası geliyor.:KK9:
Şaka bir yana....herşey sular seller gibi aksın, ağrısız, acısız, tatlı tatlı olsun inşallah.

ayyy ne diyosun :))
heyecanlandim agzim acik :))
dualarimiz seninle bizi habersiz birakma

günaydın kızlar,erkenci bebişler yavaş yavaş gelmeye başlıyo mu ne?bakalım bizimkiler ne olacak artık insan sabırsızlanıyo ya son ay geçmek bilmiyor sanki,hayırlısıyla kucağımıza alıp cennet kokularını çekseydik içimize....bgn 33+6 olduk

Kizlar hepimizin hakkinda hayirlisi vallahi bugunmu olur yarin mi olur bilmiyorum ama birazdan doktoru arayacagim bakalim ben nisan gelir ya da suyum gelir diye bekliyodum ama kasilmalar basladi insallah hersey yolunda gider de hayirlisi bu zamansa simdi alirim kucagima insallah :)

Herkese hayırlı haftalar sağlıklı sıhattli eğer vakti ise de bebişli bir hafta diliyorum:)

Kizlar hepimizin hakkinda hayirlisi vallahi bugunmu olur yarin mi olur bilmiyorum ama birazdan doktoru arayacagim bakalim ben nisan gelir ya da suyum gelir diye bekliyodum ama kasilmalar basladi insallah hersey yolunda gider de hayirlisi bu zamansa simdi alirim kucagima insallah :)

Canımm dualarımız seninle, güzel haberlerini bekliyoruz. Allah yardımcın olsun hakkınızda hayırlısı inşallah :)

X