2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

üstelik senın haftan cok ıyı o arkadasların cok erken baslamıstı ayrıntılı ultrasonda öğrendı bırı dıgerı de daha 18. haftadaydı.
ama hıc stres yapmamaya calıştılar dr oyle demıstı limonlu su içiyorlardı bır de kanı seyreltıyor dıye
hurmayı sımdı yeme bence ıcındekı bır sey rahım kasılmasına neden oluyormus
bal alerjın yoksa arı sütü bal karısımı kullanabılırsın bebegın dırencını arttırır
ben kullanıyorum ıkızlerde erken doğum rıskı oldugu ıcın

evet arkadaşlarına göre benim haftam baya iyi canım hurma yemiyorum zaten.balda pek sevmiyorum ama yemeye çalışcam sağol canım.insallah sağ salim doğum yaparız hepimiz yaa

Günaydın hayırlı cumalar

herkese günaydın:KK3:
ayın 9unda dr kontrolüm vardı gittik ve suyumun azaldığını o yüzden göbeğimin normalden küçük olduğunu söyledi doktorum dopplere yolladı bebeğin beslenmesine bakalım dedi gittim ordada kordondaki damarların birinde direnç yüksekliği çıktı maalesef şimdilik sorun yok bebek besleniyor ama takip etmemiz lazım dedi dr 2 haftada 1 gitmem lazım bebeğin beslnmesine bakılacak eğer beslenemiyorsa sanırım erken doğum olacak çok moralim bozuk kızlar sizce sakıncalı bir durummu?:KK5:
dr sürekli soluna yat dinlen bebek bol bol beslensin dedi yatıyorum bende genelde.hareketleri iyi şükür kıpır kıpır dr hareketlerinide takip et dedi.işte böyle korku aldı beni napcam bilemiyorum:KK14::KK14::KK14:
birde ishal var geçmiyor ağrılı offff sizce normal mi

geçmiş olsun arkadaşım
doktorun dediklerini yap bol bol su iç
bu durumda olan çok kişi duymuştum

canım karacıger agrısı olabılıyormus o da ya preeklampsıde ya da karacıger kolestazında olurmus
ama bebegın pozısyonuna da baglı benım de bır ara agrıyordu dr ultrasonla karacıgere safraya bakmıstı bebek kafasını dayamıs o yuzden agrı oluyor demıstı

Bende gebeliğimin 18. haftasında başladı sağ göğüs altımda ağrılar, inanılmaz ağrılar çektim, özellikle geceleri, sağa yada sola dönük yattığım an yataktan fırlatan bir acı,kalktığım an geçiyordu. Gitmediğim doktor kalmadı, cildiyesinden tutunda dahileyiciye kadar. Hiçbir sorun bulunamadı, gebelikten dendi. Aylarca arkama minder koyup yarı kaykılarak uyudum. Yaklaşım 2 hafta öncede ağrılarım kendiliğinden geçti. Şimdide sürekli kaykılarak oturduğum için (gece-gündüz) kuyruk sokumumda bir şişlik oluştu abse yaptı üzerine oturamıyorum:/ tersine dünya şimdide kaykılarak oturamıyorum artık. Bugün doktora gidicem umarım kıl dönmesi tarzı bir şey olmamışımdır. Canım çok sıkıldı. Allahıma bin şükür bebeğim iyi tek tesellim, ama hamileik boyuncada hep bir yerlerim ağrıdı, resmen ilk doğumda dağıttım kendimi:) Perte ayrılıcam sanırım :/

canlar nasılsınız bizim bugüb kontrolümüz vardı gittik doktora bebeğim 35 cm 1252 gr+/_ 80 gr olmuş ama doktorumuzdan azıcık azar yedik çok kilo almışsın dedi 1 ayda 4 kilo nasıl aldım bende hiç anlamadım hamilelikte alman gereken toplam kiloya ulaştın dedi 13 kilo aldım yaaa 77 ile başlayıp 90 oldum offf çok canım sıkıldı ekmeği dondormayı çok çok aza indir dedi geri kalan yerşeyimiz normal suyum falan normalmiş cinsiyetimizde kesin kız kızımın fındığınıda gördüm :KK17: ama yüzünü göstermiyo hep kolu var yüzünde yaaa off yarım yamalak gördük öpücük attı bana kızım:KK70::KK1:
Bu arada herkes iyidir inş geçmişi okuyamadım
doktordan sonra kayınvalidemle çarşıya geçtik gecelik işimizide allettik hiç içime sinmedi ama napayım çok pahalı beğendiklerim dantelli sabahlıklı modeller
ben bi adet elbise gecelik
kaprili takım
bide sabahlıklı elbise geceliği 85 tl ye aldım
bi tanede gebe kaprili takım annem önceden almıştı
bi tane elbise de vardı önceden yeterli olur herhalde
öbür türlü süslü dantalli geceliklerden beğendim ayyy çok harikaydı ama sadece sabahlık ve elbisesi 260 dan 130 inmişti ahh aklım kaldı ama olsun ben eh iştelerle idare ederim yeterki bebeğimin herşeyi güzel olsun
canım merhaba bu saydıklarınıın hepsınımı 85 tl ye aldın ben m yanlıs anladım

gunaydin kizlar ve onlarin mis kokululari nasilsiniz? insallah keyifler yerindedir burda gokyuzu gene griye dondu kac gundur ne guzeldi ya insallah gunes tekrar cikar:KK12:

Bende gebeliğimin 18. haftasında başladı sağ göğüs altımda ağrılar, inanılmaz ağrılar çektim, özellikle geceleri, sağa yada sola dönük yattığım an yataktan fırlatan bir acı,kalktığım an geçiyordu. Gitmediğim doktor kalmadı, cildiyesinden tutunda dahileyiciye kadar. Hiçbir sorun bulunamadı, gebelikten dendi. Aylarca arkama minder koyup yarı kaykılarak uyudum. Yaklaşım 2 hafta öncede ağrılarım kendiliğinden geçti. Şimdide sürekli kaykılarak oturduğum için (gece-gündüz) kuyruk sokumumda bir şişlik oluştu abse yaptı üzerine oturamıyorum:/ tersine dünya şimdide kaykılarak oturamıyorum artık. Bugün doktora gidicem umarım kıl dönmesi tarzı bir şey olmamışımdır. Canım çok sıkıldı. Allahıma bin şükür bebeğim iyi tek tesellim, ama hamileik boyuncada hep bir yerlerim ağrıdı, resmen ilk doğumda dağıttım kendimi:) Perte ayrılıcam sanırım :/

aynen canım bende de vardı o agrı sırtıma da vuruyordu dr en son ultrasonda baktı kan tahlılı fılan en son neden olarak beek kafasını dayamıs dedı
sımdı de ara ara oluyor ama elımı koyuyrum bakıyorum sertlık var bebek bı tarafını dayamıs oluyor
sen anlatınca benım de aklıma kıl dönmesı geldı
akıntı da gelıyor mu ordan ?
bende de olabılır cunku benım kuyruk sokumundan akıntı gelıyor arada bı de onu kafama takmıyım dıye üzerine düşmüyorum

Güzel anneler vücudunda lekelenmeler olan var mı? Benim boynumda ve göbeğimin üst kısmında hafif kahverengi leke tarzı birşeyler oluştu.

Herkese hayırlı cumalar, hayırlı günler...

kızlarrr amanınnnn bebişler bizim her halimizden hareketimizden etkileniyor normalde kılan birisiysen sakın ihmal etme derim
ben hala normal kılıyorum çok şükür bir sorun olmuyor sadece teravihlerde birazcık zorlanır gibi oluyorum yavaşlıyorum o zaman da sorun olmuyor çok şükür
bebişlerimize hatim indirelim inşallah ben çalışırken okuyamıyordum ama şimdi tatildeyim daha rahat okuyorum elhamdülillah 15.cüzüm bitmek üzere bitsin de türkçesinin de hatmini yapmayı planlıyorum bebeğime cevşen hatmi falan da yapacağım inşallah

orucu ne yapıyorsunuz

Canım normal şekilde kılarsam ben de zorlanıyorum
Sandalyede oturuyorum secdeye varmam gereken zamanda
Ayakta ve sandalyede diyim anlarsın sen
Hatta şimdi namaz kılmaya gidiyorum abdestimi aldım
Allh hepimizinkini kabul etsin inşallh
Kaç gündür tembellikten kılmıyordum huzursuz oluyorum kılmayınca

Kızlar Allah kabul etsin, ben normalde kılan biri değilim ne yazık ki ramazanda kandillerde falan kılıyorum ancak :26:
Haftaya doğum iznine çıkıyorum bende başlıcam Allah'ın izniyle inşallah..

Güzel anneler vücudunda lekelenmeler olan var mı? Benim boynumda ve göbeğimin üst kısmında hafif kahverengi leke tarzı birşeyler oluştu.

canim bende olusmadi suana kadar gunese cikarken gunes kremi kullanmani tavsiye ederim derimiz suan lekelenmeye cok yatkin dogumdan sonra gectigini biliyorum ama:KK16:

aynen canım bende de vardı o agrı sırtıma da vuruyordu dr en son ultrasonda baktı kan tahlılı fılan en son neden olarak beek kafasını dayamıs dedı
sımdı de ara ara oluyor ama elımı koyuyrum bakıyorum sertlık var bebek bı tarafını dayamıs oluyor
sen anlatınca benım de aklıma kıl dönmesı geldı
akıntı da gelıyor mu ordan ?
bende de olabılır cunku benım kuyruk sokumundan akıntı gelıyor arada bı de onu kafama takmıyım dıye üzerine düşmüyorum

Canım benim iç karnım çok darmış o yüzden benim karnım normalden hızlı ve çok şişti ayıma göre, buda heryerime baskı yaptı ister istemez, şükür o ağrı geçti, yürütmüyordu bile, hep ikiz istemişimdir ama ikizim olsaymış senin gibi ne yapacakmışım bilmiyorum. 1 tane bebişle bu hale geldim ben:)

Benim kuyruk sokumum geçen hafta sadece acıyordu, şişlik falan yoktu, sonra bir gün baktım şişlik oluşmuş :KK43: 3 gün öncede sivilce gibi oldu tepesi sarardı:KK43: Ağlamak istiyorum tam kıl dönmesi belirtileri, henüz akıntım yok ama 1-2 beklesem belki başlayabilir çünkü abse bi şekilde dışarı atıcak kendini. Saat 3de genel cerrahta randevum var, hayatımda ilk defa cerraha görünücem, düşüncesi bile rahatsız ediyor:/ Sende şişlik, ağrı var mı ? Ne kadar zaman başladı şikayetlerin?

Bende henüz lekelenme olmadı sadece göbeğimde ki çizgi her geçen gün belirginleşiyor ve daha çok yukarı çıkıyor..

Canım benim iç karnım çok darmış o yüzden benim karnım normalden hızlı ve çok şişti ayıma göre, buda heryerime baskı yaptı ister istemez, şükür o ağrı geçti, yürütmüyordu bile, hep ikiz istemişimdir ama ikizim olsaymış senin gibi ne yapacakmışım bilmiyorum. 1 tane bebişle bu hale geldim ben:)

Benim kuyruk sokumum geçen hafta sadece acıyordu, şişlik falan yoktu, sonra bir gün baktım şişlik oluşmuş :KK43: 3 gün öncede sivilce gibi oldu tepesi sarardı:KK43: Ağlamak istiyorum tam kıl dönmesi belirtileri, henüz akıntım yok ama 1-2 beklesem belki başlayabilir çünkü abse bi şekilde dışarı atıcak kendini. Saat 3de genel cerrahta randevum var, hayatımda ilk defa cerraha görünücem, düşüncesi bile rahatsız ediyor:/ Sende şişlik, ağrı var mı ? Ne kadar zaman başladı şikayetlerin?

canım hamilelik gercekten vucudu degıstıren bır dönem saglıcakla alalım da kucagımıza gerısı onemlı degıl :emir_bebek:
ben korktugum ıcın ayrıntılı bakmıyorum canım sadece o kısımda akıntı gelıyor
benım kardesım yenı kıl donmeıs amelıyatı oldu ona sordum o da bende de akıntı vardı dr gıt ama zaten sımdı yapmaz amelıyat dedı
ben de oyle olunca kapattım konuyu ama bazen cok kasınıyo
ben yaklasık 4 aydır fılan oluyor arada kesılıyo tekrar baslıyo
üzülme sen de napalım cok kişide oluyomus ıns doğumdan sonra bır caresıne bakarız :18:

canım hamilelik gercekten vucudu degıstıren bır dönem saglıcakla alalım da kucagımıza gerısı onemlı degıl :emir_bebek:
ben korktugum ıcın ayrıntılı bakmıyorum canım sadece o kısımda akıntı gelıyor
benım kardesım yenı kıl donmeıs amelıyatı oldu ona sordum o da bende de akıntı vardı dr gıt ama zaten sımdı yapmaz amelıyat dedı
ben de oyle olunca kapattım konuyu ama bazen cok kasınıyo
ben yaklasık 4 aydır fılan oluyor arada kesılıyo tekrar baslıyo
üzülme sen de napalım cok kişide oluyomus ıns doğumdan sonra bır caresıne bakarız :18:

Aynen canım hamilelik apayrı bir süreçmiş baştan aşağıya değiştiğin, dediğin gibi en önemli olan şey bebişlerin iyi olması. Ben çok pimpirik bir insanımdır gidip öğrenmem lazım kıl dönmesimi değil mi:KK43: taktım mı fena takıyorum malesef, gelince anlatırım neler olduğunu dua et canım bişi çıkmasın:/

Aynen canım hamilelik apayrı bir süreçmiş baştan aşağıya değiştiğin, dediğin gibi en önemli olan şey bebişlerin iyi olması. Ben çok pimpirik bir insanımdır gidip öğrenmem lazım kıl dönmesimi değil mi:KK43: taktım mı fena takıyorum malesef, gelince anlatırım neler olduğunu dua et canım bişi çıkmasın:/

tamam canım ama kafana takma varsa da çözümü de var oyle düşün
dualarım senınle bana da haber ver ben gitmicem ya bişeyi kafaya taktım mı hep onu düşünürüm işte bana kardesım sımdı varsa da bısey yapılmaz boşuna baktırıp da canını sıkma dedıği için kapattım konuyu
benım de ellerde yıne kasıntı basladı gecen haftalarda vardı gectı
seker yıyınce oluyor heralde dun yarım kavanoz çıkolata yedım :KK43:((
gece boyu kasındım duramadım eczanaeden krem aldım bıraz rahatladım ne yıycegımı sasırdım yaa

X