herkese günaydın kızlar... dün kontrolüm vardı gittim kan akışımızda yavaşlama varmış ciğer geliştirici iğne vurunduk dün bugünde 2 ampül daha vurulacaz hareketlerini takip et dedi nst ye bağladılar evet hareketleride yavaş kan akışıda yavaş dedi p.tesi tekrar gitcem ordada durum vahim görürüse yatıuş yapacak erken doğumu engellemek için serumla falan destekle kan akışını hızlandırmaya çalışacak kanım oldu bitti koyudur nerde ne zamna kan versem hep aynını söyler hemşireler kanın çok koyu zor alınıyor diye bu yüzden korkuyorum kanımın koyu olmasımı bebişime kanın gitmesini engelliyor diye dündne beri kiraz yiyorum bol bol bebek aspirini içiyorum doktorum tavsiye etti kanı sulandırı dedi su içiyorum ve bağdat hurması yiyorum onu zaten yiyordumda çoğalttım dünden beri bütün vitamin herşey var bebiş gelişimi için önemli bird ekurandada geçiyor doğumud akolaylaştırıyormuş süt oluşumunu çoğaltıyor vs diyeneyese uzatmayayaım korkarak geçiiyorum zamanımı sürekli tekmelerini takiğ ediyorum 2-3 saate bir tekme atıyor içim rahatlıyor atmadığı zaman dürtüp uyandırmaya çalışıyorum aldırış etmiyor beyefendi o ne zamna isterse o zaman atıyor sanırım tekme... kızlar sizin bebişler kaç saate bir nasıl hareket ediyor yazar mısınız bana ona göre takip edeyim oğluşumu dr önemli hareketlerin seyrekleşirse gel dedi ama ne sıklıkta olduğnu bilşmeden seyreklini nasıl bilebilirim ki değil mi? bu mübarek cuma gününü hatrına rabbim cemil cümlemizin doğmuş veya doğacak evlatlarını annelerine bağışlasın kimsenin ciğerini yakmasın rabbim inş... aminn
Allah yardımcın olsun canım kitabımdan baktım kesin bilgidir.normal hareket sayısı degişmekle birlikte saglıklı bir fetus 3 saat içinde en az 10 kez hareket etmelidir.degerlendirmeye 27. gebelik haftasından sonra baslanır.yemeklerden 1 saat sonra yan yatıs pozisyonunda (sol tarafa) hergün aynı saatte hareketleri saymaya basla.ve bunu 10 hareket sayıncaya dek sürdür.eger 3 saat içinde 10 hareketten daha az hareket cıkyosa yada 10 hareketetin olusması hergündaha uzunsürede gerceklesiyosa,fetüsün hareketlerinde yavaslamam olyosa doktora bildirmelisin hemen....
Son düzenleme: