2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

herkese günaydın kızlar... dün kontrolüm vardı gittim kan akışımızda yavaşlama varmış ciğer geliştirici iğne vurunduk dün bugünde 2 ampül daha vurulacaz hareketlerini takip et dedi nst ye bağladılar evet hareketleride yavaş kan akışıda yavaş dedi p.tesi tekrar gitcem ordada durum vahim görürüse yatıuş yapacak erken doğumu engellemek için serumla falan destekle kan akışını hızlandırmaya çalışacak kanım oldu bitti koyudur nerde ne zamna kan versem hep aynını söyler hemşireler kanın çok koyu zor alınıyor diye :KK43: bu yüzden korkuyorum kanımın koyu olmasımı bebişime kanın gitmesini engelliyor diye dündne beri kiraz yiyorum bol bol bebek aspirini içiyorum doktorum tavsiye etti kanı sulandırı dedi su içiyorum ve bağdat hurması yiyorum onu zaten yiyordumda çoğalttım dünden beri bütün vitamin herşey var bebiş gelişimi için önemli bird ekurandada geçiyor doğumud akolaylaştırıyormuş süt oluşumunu çoğaltıyor vs diyeneyese uzatmayayaım korkarak geçiiyorum zamanımı sürekli tekmelerini takiğ ediyorum 2-3 saate bir tekme atıyor içim rahatlıyor atmadığı zaman dürtüp uyandırmaya çalışıyorum aldırış etmiyor beyefendi o ne zamna isterse o zaman atıyor sanırım tekme... kızlar sizin bebişler kaç saate bir nasıl hareket ediyor yazar mısınız bana ona göre takip edeyim oğluşumu dr önemli hareketlerin seyrekleşirse gel dedi ama ne sıklıkta olduğnu bilşmeden seyreklini nasıl bilebilirim ki değil mi? bu mübarek cuma gününü hatrına rabbim cemil cümlemizin doğmuş veya doğacak evlatlarını annelerine bağışlasın kimsenin ciğerini yakmasın rabbim inş... aminn

Allah yardımcın olsun canım kitabımdan baktım kesin bilgidir.normal hareket sayısı degişmekle birlikte saglıklı bir fetus 3 saat içinde en az 10 kez hareket etmelidir.degerlendirmeye 27. gebelik haftasından sonra baslanır.yemeklerden 1 saat sonra yan yatıs pozisyonunda (sol tarafa) hergün aynı saatte hareketleri saymaya basla.ve bunu 10 hareket sayıncaya dek sürdür.eger 3 saat içinde 10 hareketten daha az hareket cıkyosa yada 10 hareketetin olusması hergündaha uzunsürede gerceklesiyosa,fetüsün hareketlerinde yavaslamam olyosa doktora bildirmelisin hemen....

Son düzenleme:
benide düşünceler sarıyor:))))) devlet hast. kontrollerim oldğu için doğuma karar veremedim bile. bide istediğin doktor yoksa nöbetçi doktorlar yapabiliyormuş, ek ücret alıyorlarmış kendi doktorunu beklersen kafam karmakarışık ne yapıcam bilemedim. zeynep kamile çevremden gidenler oldu çok memnun olduklarını söylediler ama evime uzak annemde doğuma yakın kalsam doğumu yapıp sonra evime dönsem bir sürü şey geçiyor aklımdan eksiklerimde bitmedi daha gecelikti bi kaç bişey daha var.

Canım sen devlet hastanesindemi yapacaksın doğumu? Ben devlet hastanesini bırakalı 1 ay oldu dediğin gibi nöbetçi doktorlar yapıyor ve normal doğuma zorluyorlarmış ben normal doğuma sıcak bakmadığım için ve devlet hastanesindeki bir kaç doktordan memnun kalmadığım için özele geçtim şu anki doktorumdan çok memnunum... Benimde eksiklerim henüz bitmedi daha doğrusu eksik hiç bir zaman bitmez önemli olan makul bir bütçeyle aşırıya kaçmadan eksik tamamlamak...

herkese günaydın kızlar... dün kontrolüm vardı gittim kan akışımızda yavaşlama varmış ciğer geliştirici iğne vurunduk dün bugünde 2 ampül daha vurulacaz hareketlerini takip et dedi nst ye bağladılar evet hareketleride yavaş kan akışıda yavaş dedi p.tesi tekrar gitcem ordada durum vahim görürüse yatıuş yapacak erken doğumu engellemek için serumla falan destekle kan akışını hızlandırmaya çalışacak kanım oldu bitti koyudur nerde ne zamna kan versem hep aynını söyler hemşireler kanın çok koyu zor alınıyor diye :KK43: bu yüzden korkuyorum kanımın koyu olmasımı bebişime kanın gitmesini engelliyor diye dündne beri kiraz yiyorum bol bol bebek aspirini içiyorum doktorum tavsiye etti kanı sulandırı dedi su içiyorum ve bağdat hurması yiyorum onu zaten yiyordumda çoğalttım dünden beri bütün vitamin herşey var bebiş gelişimi için önemli bird ekurandada geçiyor doğumud akolaylaştırıyormuş süt oluşumunu çoğaltıyor vs diyeneyese uzatmayayaım korkarak geçiiyorum zamanımı sürekli tekmelerini takiğ ediyorum 2-3 saate bir tekme atıyor içim rahatlıyor atmadığı zaman dürtüp uyandırmaya çalışıyorum aldırış etmiyor beyefendi o ne zamna isterse o zaman atıyor sanırım tekme... kızlar sizin bebişler kaç saate bir nasıl hareket ediyor yazar mısınız bana ona göre takip edeyim oğluşumu dr önemli hareketlerin seyrekleşirse gel dedi ama ne sıklıkta olduğnu bilşmeden seyreklini nasıl bilebilirim ki değil mi? bu mübarek cuma gününü hatrına rabbim cemil cümlemizin doğmuş veya doğacak evlatlarını annelerine bağışlasın kimsenin ciğerini yakmasın rabbim inş... aminn

Çok geçmiş olsun inşallah kazasız belasız atlatırsın bu süreci bebek hareketlerine gelince bende çok düzensiz hala kişiye göre değişiyor sanırım sen en iyisi doktoruna sor o daha net bilgi verecektir.

amin canım inşaallah. limon ye oda kanı sulandırır bak. dediğin gibi kanın akıcı değil koyuysa bebeğe tam gitmiyordur belkide. valla hareket etmediğinde her elimi karnıma koyduğumda oynuyor

Slm arkadaşlar, bende 30 haftalık hamileyim ve 2. gebeliğim.
Bugünlerde sürekli karın ağrım oluyor, ayrıca özellikle sabahları yüz, el ve ayaklarım çok şişiyor, sizlerde bu sorunu yaşıyormusunuz?

canım mutlaka tansıyon takıbı yap 14-9 ve üzeri çıkması acil dr aramana sebep .
sabahları ayak şişlerinin inmesi gerekir gece boyu dınlenmıs oluyorsun akşama doğru ayaklar şişer genelde
karın agrısı derken mide agrısı mı sag gogus altındakı agrılar dıkkate alınması gereken agrılar
ihmal etme erken teshıs cok önemli.

herkese günaydın:KK3:
ayın 9unda dr kontrolüm vardı gittik ve suyumun azaldığını o yüzden göbeğimin normalden küçük olduğunu söyledi doktorum dopplere yolladı bebeğin beslenmesine bakalım dedi gittim ordada kordondaki damarların birinde direnç yüksekliği çıktı maalesef şimdilik sorun yok bebek besleniyor ama takip etmemiz lazım dedi dr 2 haftada 1 gitmem lazım bebeğin beslnmesine bakılacak eğer beslenemiyorsa sanırım erken doğum olacak çok moralim bozuk kızlar sizce sakıncalı bir durummu?:KK5:
dr sürekli soluna yat dinlen bebek bol bol beslensin dedi yatıyorum bende genelde.hareketleri iyi şükür kıpır kıpır dr hareketlerinide takip et dedi.işte böyle korku aldı beni napcam bilemiyorum:KK14::KK14::KK14:
birde ishal var geçmiyor ağrılı offff sizce normal mi

Son düzenleme:
Herkese günaydın...Gününüz güzel geçsin.1 hafta daha bitti..İnsan içindeyken hiç anlamıyor ama zaman su gibi akıp gidiyor.

Rahim ağzında yarayla hamile kaldım 2 ayda aşırı enfeksiyona sonrada kanamaya sebep oldu tam o duzerldi derken plasenta previa ortaya cıktı sonra enfeksiyon tekrarladı düşük tehdidi hala devam eden erken doğum riski bir sürü ilaç yatak istiratı falan işte

baya zorluklar atlatmışsın. benimde previam vardı, hala aşağıda ama rahim ağzından uzakta. az bir zamanımız kaldı, inş sıkıntısız atlatırız kalan günleri ve vakti zamanında kucaklarımıza alırız bebeklerimizi.

Canım çok büyük geçmiş olsun inşallah hiç canını sıkmadan atlatırsın bu durumu ama sakın korkma arkadaşların dediği gibi bol bol kiraz yemedi bende tavsiye edicem... Bebeğin hareketlerine gelince benimde daha şurada 1 aydır sıklaştı hareketleri bundan önce buradaki arkadaşlarım 4-5 aylıkken harketlerinden bahsediyorlardı bende tık yokdu bende bayaa bir takmıştım kafama ama şu an maşallah sabah öğlen akşam durmuyor...Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın...

herkese günaydın:KK3:
ayın 9unda dr kontrolüm vardı gittik ve suyumun azaldığını o yüzden göbeğimin normalden küçük olduğunu söyledi doktorum dopplere yolladı bebeğin beslenmesine bakalım dedi gittim ordada kordondaki damarların birinde direnç yüksekliği çıktı maalesef şimdilik sorun yok bebek besleniyor ama takip etmemiz lazım dedi dr 2 haftada 1 gitmem lazım bebeğin beslnmesine bakılacak eğer beslenemiyorsa sanırım erken doğum olacak çok moralim bozuk kızlar sizce sakıncalı bir durummu?:KK5:
dr sürekli soluna yat dinlen bebek bol bol beslensin dedi yatıyorum bende genelde.hareketleri iyi şükür kıpır kıpır dr hareketlerinide takip et dedi.işte böyle korku aldı beni napcam bilemiyorum:KK14::KK14::KK14:
birde ishal var geçmiyor ağrılı offff sizce normal mi

gecmıs olsun canım
dırenc tek damardaysa hıc korkma
ıkı arkadasımda oldu bu sorun bırınde tek damarda dıgerınde ıkı damarda dırenc vardı
tek damarda olam 39. haftaya kadar gıttı bebek bıraz zayıf doğdu ama cok saglıklıydı zayıf dedıysem 3 kiloyu bulmustu yıne
dıger arkadas da doğumu yakın normal haftasında seyredıyor
bol bol sol tarafına yatacaksın kemık suyuna corba ıceceksın yanı onlar oyle yapıyordu
yumurtanı eksık etme gunluk yarım lıtre sütünü iç
stres yapma bu damarlar bılıyorsun stresten cok etkılenıyor .

Canım sen devlet hastanesindemi yapacaksın doğumu? Ben devlet hastanesini bırakalı 1 ay oldu dediğin gibi nöbetçi doktorlar yapıyor ve normal doğuma zorluyorlarmış ben normal doğuma sıcak bakmadığım için ve devlet hastanesindeki bir kaç doktordan memnun kalmadığım için özele geçtim şu anki doktorumdan çok memnunum... Benimde eksiklerim henüz bitmedi daha doğrusu eksik hiç bir zaman bitmez önemli olan makul bir bütçeyle aşırıya kaçmadan eksik tamamlamak...

devlet hastanesi doktorları çok iyi diye duydum zeynep kamildekiler. özele kontrole gittim geçen ay orda konuştum eğer doğum zamanı istediğin doktor burda yoksa başka doktor doğuma girer yada bekleme şansın varsa ek ücret alırlar dedi bakalım artık hayırlısı

gecmıs olsun canım
dırenc tek damardaysa hıc korkma
ıkı arkadasımda oldu bu sorun bırınde tek damarda dıgerınde ıkı damarda dırenc vardı
tek damarda olam 39. haftaya kadar gıttı bebek bıraz zayıf doğdu ama cok saglıklıydı zayıf dedıysem 3 kiloyu bulmustu yıne
dıger arkadas da doğumu yakın normal haftasında seyredıyor
bol bol sol tarafına yatacaksın kemık suyuna corba ıceceksın yanı onlar oyle yapıyordu
yumurtanı eksık etme gunluk yarım lıtre sütünü iç
stres yapma bu damarlar bılıyorsun stresten cok etkılenıyor .

hadi ya içimi rahatlattın canım yaa çok sağol bende korktum bebeğim beslenemicek diye üzüldüm.evet yatıyorum sürekli yemeğimede dikkat ediyorum sağolsun annem geliyor yemek yapıyor evi toparlıyor kendimi sıkmıyorum yeterki kızım sağlıklı olsun.

canım mutlaka tansıyon takıbı yap 14-9 ve üzeri çıkması acil dr aramana sebep .
sabahları ayak şişlerinin inmesi gerekir gece boyu dınlenmıs oluyorsun akşama doğru ayaklar şişer genelde
karın agrısı derken mide agrısı mı sag gogus altındakı agrılar dıkkate alınması gereken agrılar
ihmal etme erken teshıs cok önemli.

sağ göğüs altındaki ağrı neden önemli?

baya zorluklar atlatmışsın. benimde previam vardı, hala aşağıda ama rahim ağzından uzakta. az bir zamanımız kaldı, inş sıkıntısız atlatırız kalan günleri ve vakti zamanında kucaklarımıza alırız bebeklerimizi.

İnşallah atlatmışızdır. Bu ozeti eşimi nerdeyse hamileliğim boyunca hiç goremedim 5`5 ay kadar gorev yaptıgı yerde hastaneye gitmek 2 saat ve berbat yollar ben annemin yanına geldim iki şehir arası 10 saat bide bu süreçte izin alamayınca geçti aylar yenice geldi çok şükür bebeşi en son gördüğünde 2 aylık hamileydim ama şikayetçi değilim sağ salim gelsin herşeyy unutulur.

Sen doğumu nasıl düşünüyorsun benimki şimdilik zorunlu sezaryan gözüküyor.

hadi ya içimi rahatlattın canım yaa çok sağol bende korktum bebeğim beslenemicek diye üzüldüm.evet yatıyorum sürekli yemeğimede dikkat ediyorum sağolsun annem geliyor yemek yapıyor evi toparlıyor kendimi sıkmıyorum yeterki kızım sağlıklı olsun.

üstelik senın haftan cok ıyı o arkadasların cok erken baslamıstı ayrıntılı ultrasonda öğrendı bırı dıgerı de daha 18. haftadaydı.
ama hıc stres yapmamaya calıştılar dr oyle demıstı limonlu su içiyorlardı bır de kanı seyreltıyor dıye
hurmayı sımdı yeme bence ıcındekı bır sey rahım kasılmasına neden oluyormus
bal alerjın yoksa arı sütü bal karısımı kullanabılırsın bebegın dırencını arttırır
ben kullanıyorum ıkızlerde erken doğum rıskı oldugu ıcın

sağ göğüs altındaki ağrı neden önemli?

canım karacıger agrısı olabılıyormus o da ya preeklampsıde ya da karacıger kolestazında olurmus
ama bebegın pozısyonuna da baglı benım de bır ara agrıyordu dr ultrasonla karacıgere safraya bakmıstı bebek kafasını dayamıs o yuzden agrı oluyor demıstı

Son düzenleme:
İnşallah atlatmışızdır. Bu ozeti eşimi nerdeyse hamileliğim boyunca hiç goremedim 5`5 ay kadar gorev yaptıgı yerde hastaneye gitmek 2 saat ve berbat yollar ben annemin yanına geldim iki şehir arası 10 saat bide bu süreçte izin alamayınca geçti aylar yenice geldi çok şükür bebeşi en son gördüğünde 2 aylık hamileydim ama şikayetçi değilim sağ salim gelsin herşeyy unutulur.

Sen doğumu nasıl düşünüyorsun benimki şimdilik zorunlu sezaryan gözüküyor.

geçmiş olsun canım senin için zor olmuştur gerçekten eşindende uzaksınama annen yanında ne güzel. zaten az kaldı sağ salim yavrularımızı kucağımıza alırız inşaallah...

X