2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

tatlım biz daha önceki sayfalarımızda konuştuk bence erken değil sonra iiyice sıcak olcak ve agırlaşcaz eger hazırsa herşeyin hazırlamaya başla ama liste i kendine göre netteki listelere bakarak ayarlamalısın bence sonuçta hpimizin ihtiyaç duyabileceği şeyler farklı bende 30. haftadayım yarın yavaştan başlıcam hazırlamaya bu arada hoşgeldin nerdesin bbeğin kız mı erkek mi

teşekkür ederim izmirde yaşıyorum bebişim erkek. senninkinin cinsiyeti ne?

haftalarımız aynı :)

bu listeyi nette buldum daha önce koymuştum buraya ama belki görmeyenler vardır, baya kapsamlı bi liste işe yarar gibi:KK8:

Bebek için:

* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)
* uzun kollu body 3-4 adet
* her boy tulum 3ad.
* çorap, yün patikler
* yün ve penye yelekler 3-4 adet
* yün hırka 2 ad.
* özellikle süveterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu 3 adet
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* 1-2 adet peluş battaniye

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi)
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
* canbebe alt değiştirme örtüsü
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz
ANNE İÇİN

* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor.
* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı)
* emzirme atleti,normal külot (renkli göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için)
* emzirme pedleri ya da avent göğüs hazneleri)
* göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çok sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çok uyarılmamalı erken doğuma sebep olabilir.
* emzirmeye uygun gecelik (kısa kollu doğumdan sonra daha iyi oluyor. Tansiyon ölçümü yapılıp, serumda takılabileceği için), önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler
* emzirme yastığı (ay şeklinde), ya da hamilelikte de kullanılan sosis yastık (sezeryan olursa emzirmek zor oluyor bu yastık iyi bir desdekleyici)
* kırmızı saç bandı (ev için) ve kırmızı oyalanacak yemeni (hastane için) [kapalı olanlar için] (bir pijamayı kırmızılı birini pembeli al emi/benim düşüncem yani Cheesy )
* antibakteriyel el temizleme jeli (hastanede kalkamayınca bebeği tutmadan önce kullanmak için)
* klasik orkid ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa al (bebeğin bezide olur)
* yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir)
* çorap (pijamalara uygun), terlik (beyaz kapalı ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır)
* gerekirse göğüs pompası (medela ya da avent, hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh öneririm) (doğumdan sonra alınabilir duruma göre... )
öneri : chicco manuel pompa biberonlu direk biberona sağılıyor emmezse sağıp kaşıkla verilebilinir.30-40 TL fiyatı.

HİJYEN VE BESLEME

* sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik)
* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* 1 yenidoğan biberonu (avent yada “dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan&#8221:KK66: anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin
* emzik (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir. emme dürtüsünü kuvvetlendirmek için)
* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al)
* Bebeğin eşyalarını “dalan roxy matik (sabun tozu)” ile yıkanabilir ve iyi bir markanın bebe yumuşatıcısı (az miktarda) kullanılabilir. (Narbebe.com adresinden de alınabilir hem uygun hemde sorunsuz teslim yapılıyor güvenilir bir siteymiş.)

NOT: belli bir zamandan sonra yavaş yavaş normal deterjanları kullanmaya başlayabilirsiniz. ileriye doğru aksi halde çocuğun teninde alerji olabiliyor. (acaba ne zamandan itibaren kullanılmalı Huh? )

BÜYÜK EŞYALAR

* bebek beşiği (park yatak) yada evin durumuna göre oda takımı
* lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet
* bebek pikesi, uyku seti
* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli anne karnındaki yaşantısına en uygunudur ve rahatlatıcı özelliği var bebek için)
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs. yarayan önemli bir eşya, kimileri bebek arabaları ile kombine satılıyor)
* puset
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
* kapı süsü

ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için

-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler)
-yatak koruyucu
-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı
-pijamaya uygun; yemeni ve 4 adet çorap
-1 adet terlik
-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)
-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh'u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)
-1 paket klasik orkid ped ve hasta pedi (bebeğin bezide olur)
-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir
-antibakteriyel el temizleme jeli
-Sütü artırıcı humana still tee
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet

Bebek için

-2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama ayaklı
-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış)
-2 adet patik, 2-3 adet çorap
-3-4 adet önlük
-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet
-2 adet yelek,1 adet hırka
-bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için)
-2 adet penye battaniye , 1 ad. yün battaniye (çıkış için)
-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan ve alt değiştirme örtüsü
-Yenidoğan bebek bezi
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket
-emzirme yastığı (ay şeklinde olan)
-1 adet emzik
-1 yenidoğan biberonu
-sterilizatör (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için)
-anakucağı (eve dönüş için)

Diğerleri

-kamera,fotoğraf makinası
-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
-ıslak mendil, kolonya
-çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak
-Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun

Alintidir

çok saol arkadaşım baya kapsamlı bir liste içinden eleme yaparım artık:KK1:

Ay nolur kızma ama emin olamadım
Doğum öncesi 8 haftamız mı yanacak yoksa 3 haftamız mı?
Ben bi de okul değiştirmeyi planlıyorum inşallah memuru iyidir çok önemli

8haftamız yanıyo canım mecburen tatile denk geldiğimz için.5hafta zaten yaz ratilindeyiz çalışabilir alamıyoruz kalan 3haftada da artık çalışamayacağımz için raporla çalışamıyoruz.böylelikle anca doğum sonrası 2ay iznimiz oluyo.yani 1eylülde çalışamaz raporu alıcaz idareye teslim edicez ve sonra bebişlerimizi beklicez:)

annemle ablamın hiç çatlağı yok benim kalçalarım çatladı karnımda yok şimdilik tabi

inşallah olmazda canım, herkesin farklı farklı hakikaten benim kayınvalidem de mesela hep bacaklarından çatlamış başka yok, bazı kişilerin göğüsleri çatlamış, genetik yatkınlık varsa olur demişti doktorum ama ne kadar anne de abla da olsa farklıyız elbette taşıdığımız bebişlerin ağırlıkları ve duruşları da haliyle farklı..

Bebek kıyafetlerini yıkayan anneler hepsini birden 30 dereceyemi attınız yoksa ayırdınızmı renklerine göre...rengi biribirine geçermi acaba kafam karıştı...kalın battaniyesini ayrı atarım artık da...ayyy çokmu cahilim bu konuda :KK1: :KK1: :KK1: : 1: :KK1:

canım bende ayırıp yıkadım, içine sinmeyen koyulukta varsa kıyafet lavabo da bir akıt suyun altında o rengini belli eder zaten suyu görünce.. kolay gelsin bakalım.

canlar nasılsınız bizim bugüb kontrolümüz vardı gittik doktora bebeğim 35 cm 1252 gr+/_ 80 gr olmuş ama doktorumuzdan azıcık azar yedik çok kilo almışsın dedi 1 ayda 4 kilo nasıl aldım bende hiç anlamadım hamilelikte alman gereken toplam kiloya ulaştın dedi 13 kilo aldım yaaa 77 ile başlayıp 90 oldum offf çok canım sıkıldı ekmeği dondormayı çok çok aza indir dedi geri kalan yerşeyimiz normal suyum falan normalmiş cinsiyetimizde kesin kız kızımın fındığınıda gördüm :KK17: ama yüzünü göstermiyo hep kolu var yüzünde yaaa off yarım yamalak gördük öpücük attı bana kızım:KK70::KK1:
Bu arada herkes iyidir inş geçmişi okuyamadım
doktordan sonra kayınvalidemle çarşıya geçtik gecelik işimizide allettik hiç içime sinmedi ama napayım çok pahalı beğendiklerim dantelli sabahlıklı modeller
ben bi adet elbise gecelik
kaprili takım
bide sabahlıklı elbise geceliği 85 tl ye aldım
bi tanede gebe kaprili takım annem önceden almıştı
bi tane elbise de vardı önceden yeterli olur herhalde
öbür türlü süslü dantalli geceliklerden beğendim ayyy çok harikaydı ama sadece sabahlık ve elbisesi 260 dan 130 inmişti ahh aklım kaldı ama olsun ben eh iştelerle idare ederim yeterki bebeğimin herşeyi güzel olsun

aldıklarını da gördüm güle güle giy canım, ağrısız sızısız giy inşallah :)
cilvesini kimden aldı da kızın şimdiden öpücükler atıyor annesi :KK34: :KK9::KK9:
maşallah yavruşa bir doğsun da verirsin kiloları dert etme
yani hep beraber veririz artık benim durumum da parlak değil, yedikçe yiyorum yedikçe yiyorumm ammaaannn:KK76: :KK9::KK9::KK9:

merabalar kızlar bizde doktordan geldik kızım 1550gr olmuş bana ne bileyim az gibi geliyor doktor normal dedi ama kafamı karıştıran normalde 15 günde çağırıyordu bu sefer bayramı geçirince gel dedi sizce çok geç değilmi yoksa ben yine 15 gün sonra gideyim mi acaba şaşırdı mı diyorum :KK16:

canım artık rutin kontrol kalmadığı için öyleymiş.. 1 temmuz da gittim en son 26 temmuza çağırdı ki bundan önce bile 3 haftayı geçmezdi, 26sında da 35. haftamda olacağım ondan sonra sıklaşır herhalde.

8haftamız yanıyo canım mecburen tatile denk geldiğimz için.5hafta zaten yaz ratilindeyiz çalışabilir alamıyoruz kalan 3haftada da artık çalışamayacağımz için raporla çalışamıyoruz.böylelikle anca doğum sonrası 2ay iznimiz oluyo.yani 1eylülde çalışamaz raporu alıcaz idareye teslim edicez ve sonra bebişlerimizi beklicez:)

Tahmin ediyordum zaten bu durumu ve söylüyordum
Ama bir başkasından da okuyunca resmen içim yandı =)
Teşekkür ederim ilgin için
Keşke böyle olmasaydı ama kısmet işte...

merabalar kızlar bizde doktordan geldik kızım 1550gr olmuş bana ne bileyim az gibi geliyor doktor normal dedi ama kafamı karıştıran normalde 15 günde çağırıyordu bu sefer bayramı geçirince gel dedi sizce çok geç değilmi yoksa ben yine 15 gün sonra gideyim mi acaba şaşırdı mı diyorum :KK16:

bence 15 gün sonra gidin siz bayram sonrasına bırakmayın. Özellikle son 2 ayda 15 günde bir gidilmesi gerekiyor.
en son ay yada son 2 haftada da 2 günde bir

Slm arkadaşlar, bende 30 haftalık hamileyim ve 2. gebeliğim.
Bugünlerde sürekli karın ağrım oluyor, ayrıca özellikle sabahları yüz, el ve ayaklarım çok şişiyor, sizlerde bu sorunu yaşıyormusunuz?

Slm arkadaşlar, bende 30 haftalık hamileyim ve 2. gebeliğim.
Bugünlerde sürekli karın ağrım oluyor, ayrıca özellikle sabahları yüz, el ve ayaklarım çok şişiyor, sizlerde bu sorunu yaşıyormusunuz?

öncelikle sağlıcakla bebeklerimizi allah kucağımıza almayı nasip etsin.tansiyonun nasıl gidiyor baktırdınmı hiç ilerleyen gebelik haftalarında preeklemsi denilen gebelik zehirlenmesi ortaya çıkabiliyor.bunun başta sebebi tansiyon yüksekliği.bende 31 haftalık hamileyim ve tansiyonum yüksek onun için ilaç kullanıyorum.bendede ellerimde ve ayaklarımda şişlik oluyor.bence ihmal etme düzenli 1 hafta tansiyon takibi yaptır ve en kısa zamanda drunuda kontrole git.

Merhaba hanımlar.
Bugün küçük Güney'le doktor randevumuz vardı.
1750 gram olmuşuz.Herşey yolundaymış.Gerizekalı doktorum gene beni dumurlardan dumurlara sürükledi.20'sinde 32 haftam dolarken ne biçim hesaplıyorsa "yok, 17-18'i gibi doluyor, sen gel, raporunu yazdır, boşuna yıllık iznini kullanmış olma" dedi.
Dalga mı geçiyor, sinir etmek için mi yapıyor anlamıyorum.:KK47:
Ben 17'sinde doğum öncesi iznime başladığımda yıllık iznimden son 2 gün kalacak.Aman ne kardayım yani :KK19:
Ayrıca doğum sonrasına 1 hafta atılabilecekken beni önceden doğum öncesi izne çıkardığı için önden de arkaya atacak topu topu 2-3 gün olacak.
Hay senin hesabına diyesi geliyor insanın.....:KK4:
Valla kulağımın üstüne yatıp 22'si pazartesi günü gidip doğum öncesi iznime başlamayı düşünüyorum ben.Varsın 32+2'de olsun.31+5'te yazılmış izinden iyidir.

Hayırlı sabahlar arkadaşlar uzun zamandır sizi takip ediyordum ama aranıza katılmak bugün kísmetmiş inşallah herkes iyidir ve bundan sonraa sorunsuz bir sekilde hamileliğimiz geçer bebişlerimizi sağ salim kucağımıza alırız.

Son düzenleme:
Gunydin sevgili arkadaslsrim guzel bir gun olsun Ben bugun bebegimin kiyafetlerinj utulucem odasina yerlestircem cantalarimizi hazirlamaya bslicam

Herkesciklere günaydın hayırlı cumalar güzel bir gün geçirmemiz dileğiyle... Bugün nasılsınız bakalım? gün geçtikçe doğum heyecanı sarıyor beni :KK5::KK5::KK5:

Gunydin sevgili arkadaslsrim guzel bir gun olsun Ben bugun bebegimin kiyafetlerinj utulucem odasina yerlestircem cantalarimizi hazirlamaya bslicam

Benim dün bitti çok şükür ütüledik odası 25. de gelince yerleştiricem çantamı da ,geceliklerimi almadım henüz aldıktan sonra yerleştiririm inş...

Bu magnezyum ilaci ne iyi geldi anlatamam sukurler olsin artik saga sola donerken acimiyor belim

Bende gün aşırı içiyorum magform diye bir ilaç ama içmediğim gunler rahatsız oluyorum doktoruma sorup hergün içmeyi düşünüyorm bundan sonrası için.

Bu arada çoğunuzun hazırlığı bitmiş maşallah benim hamileliğim biraz sorunlu geçiyor 6 aydır yatıyorum doktor kontrölleri, lavabo, namaz ve yemek dışında kalkmıyorum dolayısıyla hicbirsey almadım zaten rahatsızlandıgım için annemin yanında kalıyorum alsamda duzernleyecek bir yerim yok yani ama olsun kızımı sağ salim kucağıma alayımda gerisi hallolur nasıl olsa

Son düzenleme:
X