benim doktorum hastanenin doktoru değil, dışardan gelecek
bende özel ebe tutalım mı diye konuştum
ssvd deneyeceğimiz için gerek yok ben hep odada yanında olacağım boşuna masraf yapma dedi
ama aklımda
Asude Oflaz vardı
Hamile Okulu | Ebe Asude Oflaz
özel ebe tutmayı düşünürsen aklında bulunsun
günaydın hanımlar..
ya benim aklıma bişey takıldı..bi arkadaşla konuşuyoduk ta bebeklere su verme konusunda. sizlere özellikle tecrübeli annelere danışmak istedim..bebeğe ne zaman su verilmeye başlanır? bir de yok şekerli su verilirmiş ki sarılık olmasın diye..bunlar doğru mu? yani küçücük bebek helede şeker..yani büyük insana bile bu kadar zararı varken küçücük bebeğe verilir mi?
özel ebe konusunu bı ara bende bıraz araştırdım ama açıkcası çok masraflı olur dıye vazgecmek zorunda kaldım
sız tutacagınz ozel ebeye ne kadar ücret odeyeceksınız sakıncası yoksa yazabılırmısınız?
benim doktorum hastanenin doktoru değil, dışardan gelecek
bende özel ebe tutalım mı diye konuştum
ssvd deneyeceğimiz için gerek yok ben hep odada yanında olacağım boşuna masraf yapma dedi
ama aklımda
Asude Oflaz vardı
Hamile Okulu | Ebe Asude Oflaz
özel ebe tutmayı düşünürsen aklında bulunsun
sizin doktorunuzun adı ne ve nerde.Bende ssvd denemek istiyorum.
slm kızlar
soran arkadaşlar olmuş. bu saatten sonra yenı hastane bakamam . 2 ayım kalmış şurda.dua edıceğım mesaı saatınde gelsın mınığım dıye artık :26:
bu arada bıze bı kere uç boyutluda bakmışlardı. bı kere renklı resmını görduk bebeğımızın. bı daha renklı göremeyecekmışız hep sıyah beyaz yanı.sizlerdede oylemı
Benim gittiğim görüntüleme merkezi 3 kere çağırıyor
Yani ilk gittiğimde ücretini verdim
Bana 2 kere daha ücretsiz gelebilirsin dediler.
Bu arada ssvd nedir?
Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum demek oluyor canım
Hiç doğru düzgün ayakta kalmadığım
Ve yemeklerin tuzuna dikka etmeme rağmen
Ayak bileklerimde yine ödem var.
Parmağıma bastırıyorum izi kalıyor =)
Merhabalar , bu vesileyle sizlere bir tecrubemden bahsetmek istiyorum. İlk kızım doğduktan sonra sarılık hafif hafif belirmişti.doktorumuz sütümün çok fazla olmasına rağmen mama takviyesiyle atlatacağımızı söyledi.ilk 15 gun iki saatte bir 30 cc mama verdik ve sarılık olmadık. Çünkü mama açlık kan şekerini dengede tutuyor cocuk tok olduğundan. Bazı arkadaslarıma ya doktor tarafından söylenmemiş ya da kendileri kabul etmemiş mama vermeyi ve bir ay sarılıkla boğustular. Oysa ki esimin kan gurubu ve benimki birleştiğinde ağır sarılık geçirme riskimiz cok yüksekti.(o ve a )
Su konusuna gelince 5 aya kadar kesinlikle vermedim.
Benim gittiğim görüntüleme merkezi 3 kere çağırıyor
Yani ilk gittiğimde ücretini verdim
Bana 2 kere daha ücretsiz gelebilirsin dediler.
Bu arada ssvd nedir?
doktor tecrübesi ve bilgisi çok önemli..sarılıkların çoğu zaten bebek yeterli doyuma ulaşmadığı için oluyormuş..
kan grubu olayını ilk defa duydum ama..mesela eşim b ben ab + .bizde de risk var mı?
canim kan grubu olayini bende duydum ama genelde bebekle annenin kan grubu farkli olunca oluyormus senin bebek buyuk ihtimalle uyum sagliyacaktir benim kan grubum 0 esimin b bakalim ne olacak insallah sorun yasamayiz
canım bak medipolde doğum eğitimleri oluyormuş..talebe göre yapıyorlarmış..gebelik danışmanı özlem hanım var..onunla görüşüp katılmak istediğini söylersen sana da haber verirler..ben ismimi yazdırdım..olunca arayacaklar..tel ile bile ulaşabilirsin..sayımız çok olursa yaparlar..cmts günleri öğleden sonra oluyormuş.yarım gün akşama kadar..emzirmeden tut doğuma kadar bir sürü bilgi veriliyormuş..