2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar sizin sağlık ocağınız yine iyiymiş benim tahmini doğumu mu bir ay erken yazdıkları için ben onların sistemine göre şuan 37 haftalık gözüküyorum 1::KK1::1 ebe düzeltmek istedi ama kayıtlar sağlık bakanlığına kadar geçtiği için düzeltemedi yani gerçekte olmayan doğum rekoru kıracam :KK52:

:)))))) çok güldüm guınness rekorlar kitabına adın yazılır:)))) 37 38 haftada doğum yapsan 42 43 haftalık gibi olacak

gunaydin kizlar ve melekleri keyifler iyidir insallah ebelerden konusmussunuz bizim burda benim her kontrolumu ebe yapiyor doktor 1-2 kere gordum sadece ama bizim ebeler doktor kadar bilgililer masallah dogumuda ebe yaptiriyor eger herhangi bir zorunluluk yoksa ilk baslar alisamamistim ama simdi cok memnunum :KK16:

günaydın hanımlar..

ya benim aklıma bişey takıldı..bi arkadaşla konuşuyoduk ta bebeklere su verme konusunda. sizlere özellikle tecrübeli annelere danışmak istedim..bebeğe ne zaman su verilmeye başlanır? bir de yok şekerli su verilirmiş ki sarılık olmasın diye..bunlar doğru mu? yani küçücük bebek helede şeker..yani büyük insana bile bu kadar zararı varken küçücük bebeğe verilir mi?

ben altıncı ayına kadar su vermedim,
2-3 sefer bebeklerin içebileceği çaylardan birkaç çay kaşığı içirmiştim o kadar (gaz için )
bence gerek yok, sütümüz su ihtiyaçlarını karşılıyor

sağlık ocagı benı hıc aramıyo diye yazdım az onceee
ama aradılar şimdi:):) şok oldum
haftaya gelın kan alalım değerlerınze bakalım dedıler
sabah hemen alırım sızı ıstedgnz gun gelın felan dedı
bu kadar olur yanı:):):)
temiz kalplılermıss konustuk hemen aradılar:):):):

Beni de hiç aramıyorlar tetanoz aşısı için aramışlardı 1 kere 2. aşı için 1 ay sonra gel demişlerdi bende unuttum onlarda aramadılar yaklaşık 2 ay sonra gittim kan tahlili için falan aramadılar kendim mi gitsem acaba
aslında gittiğimde çok ilgili davranıyorlar ama neden aramayı ihmal ediyorlar anlamadım..:KK20:

2-3 sefer bebeklerin içebileceği çaylardan birkaç çay kaşığı içirmiştim o kadar (gaz için )

bu arada haziranda doğum yapmıştım
yaz mevsimiydi yani, yinede ihtiyaç duymadık
gelişimi çok iyiydi

günaydın güzel anneler ve gelin artık diye sevdiğimiz minikler :)

gece 1 de yattık, 3 te uyandık 5 te bir daha yattık galiba biyolojik olarak doğum sonrasına hazırım artık :))iki akşamdır sancılarım oluyor maalesef, dün biraz ev işi yaptık yorulduk ondan da nüksetti galiba garip şekilde sancılarım oldu neyse ki şimdi iyiyiz :KK70:

Bol su iç hatta maydanozun saplarını ve kiraz saplarını kaynat iç çok iyi geliyor ..

canım gebelikte bildiğim kadarıyla bu şekilde ödem söktürücü maydanoz sapı, kiraz sapı uygulamaları sakıncalı oluyormuş..

daha önce konuştunuz mu bilmiyorum ama benim göbeğim çok çatlamaya başladı yaa daha şimdiden :KK43:
göbeğimin biraz yanlarında geri kalanlarsa altlarında olduğu için pek görünmüyordu aynada göbüşü kaldırıp bi baktım yerlerini hazırlamış bile çatlaklar napcam ben yaa daha kim bilir ne kadar çatlayacak :KK43:(((((((((

bikini bölgem hiç farketmemişim orası nerdeyse 2 aydır çatlakmış görünce şok olmuştum :KK43:

bende biraz geç farkettim ama herkesin çatladığı yerler de farklı farklı ben bacaklarıma yağ sürmedim hiç, kalçama da sürmedim ama çatlamadı da demek ki göbüşümün altının çatlayacağı varmış, çatlamış :KK9::KK9:

sabah sabah kaynatmışsınız valla....fadiyez cnm güle güle uyut bebeğini odasında...bizde daha bakamadık bu cumartesi bakalım diyorum eşime ama ses seda yok haftaya haftaya diye diye kızım doğacak ama bu akşam rüyamda bebek odası gördüm çok güzeldi tam istediğim gibi resimlerini çekiyordum aynsıından yaptıracam diye..ne saçma rüya aklıma taktım ya ondan galiba...

egelgec nerde acaba birşey soracaktım ona...doğuma giderken nar ve hurma yı dolaptan çıkaracam felan diyordu ne için acaba merak ettim kafama takıldı hem hurma neden dolapta nasılsa bol bol var acaba bu büyük yaş hurmalardanmı bahsediyor güneşte olgunlaşan var ya ondan.....hem bizede fikir olur...

ama hurmanın doğuma giderken yenilmesi doğumu kolaylaştırıyor hemde süt hemen geliyormuş...birde bebeğin damagına ilk hurmadan sürersek gazsız oluyormuş birde zemzem suyu damlatacakmışız...aklınızda bulunsun...:KK34::KK34::KK34:

canım burdayım geçmiş olsun öncelikle, üşütmüşsün sen canım benim, havalar sıcak ama kendimizi de korumamız lazım, bol bol su iç hiç ihmal etme, inşallah hemen geçer canım
canım medine hurması aldım ben ama bir de hacdan gelen hurmam var, geleli çok oldu o yüzden dolaba koydum o zamandan beri orda.. yeni aldığım hurmaları yemeye başladım bile mebrum hurması diye geçiyor, son zamanlar da kabızlıkta çok olurmuş onu da engelliyor bebeği de besliyor ben şimdiden mebrum hurmasını yiyorum sabahları kahvaltıdan önce iki hurmayı suyla birlikte yiyorum, ama hacdan geleni dediğin gibi doğuma giderken yiyeceğim zaten birkaçtane onlar,
nar da yeni doğan bebeğin ağzına sıkılırsa bebeğin gaz sorunu olmuyormuş, kışın aldım onu da birkaç diş nar ayırdım buzluğa attım, anne sütü içmeden önce (bir diş nardan iki damla su çıkıyor zaten) onu ağzına sürmek iyiymiş, yapanlar da memnun, hem anne sütünden önce ağzına başka birşey sürülmesi sünnetmişte ben narı çok duydum o yüzden onu yapmayı istiyorum inşallah düşündüğüm gibi olur :44:

Ne namaz kılıyorum ne kuran okuyorum
Halbuki sonlara yaklaştım artık
Bugünlerimin hep ibadetle geçmesi gerekir
Tatile girdiğimden beri sadece internet televizyon ve koltuk..
Var mı benim gibi tembel aranızda?

bu arada haziranda doğum yapmıştım
yaz mevsimiydi yani, yinede ihtiyaç duymadık
gelişimi çok iyiydi

teşekkür ederim..ben de bebeklere ilk 6 ay su verilmediğini duymuştum..ancak aşırı terleme ile su kaybı yada ishal,grip gibi bir durum olduğunda az miktarda verileceğini okumuştum..emin olmak istedim..

Herkese merhabalar, güzel ve bol tepikli günler...

bende salı günü bebeğimi az hissetmiştim akşamda ağrım olmuştu, çarşamba günü daha da az hissedince hemen dr gittim. çok şükür kızım iyi çıktı, bize dil bile gösterdi.

oda alanlar almış hayırlı olsun hepinize.. bizde aldık geçen hafta, ağustos ortası yada sonuna kadar ancak gelecek sanırım.
mojeli beşiğin çok güzelmiş canım sağlıkla büyüsün içinde inş.
fadiyezcim bende dr görmedim hiç sadece ebe ile görüştüm. bu kontrolleri yapmak zorundalar, aile hekimlerinin gebeleri takip etmesi zorunlu. açıkcası bende bundan sonra telde görüşmeyi düşünüyorum. git gel zor oluyor.
melekci geçmiş olsun tatlım bol bol su iç bir an önce geçsin enfeksiyonun.

kızlar benim bi sıkıntım var kafaya çok takıyorum geceleri ağlıyorum uykudan kalkıp
bebeğimi üzüyorum diye de vicdan azabı çekiyorum :KK43::KK43:

benim şuan için normal doğum gözüküyyor ve gittiğim hastanede de kendi doktorum girmiyor normal doğuma ebeler giriyor
ve ben ebeler den çok korkuyorum kötü davranıcaklar gibi geliyor :KK43: çok kafaya takıyorum elimde değil
doktorum girsin çok istiyordum

Hamileyken ya da emzirirken oruç tutmak | Anneysen.com

kızlar benim bi sıkıntım var kafaya çok takıyorum geceleri ağlıyorum uykudan kalkıp

benim şuan için normal doğum gözüküyyor ve gittiğim hastanede de kendi doktorum girmiyor normal doğuma ebeler giriyor
ve ben ebeler den çok korkuyorum kötü davranıcaklar gibi geliyor :KK43: çok kafaya takıyorum elimde değil

canım %90 doğumu açıklığını ebeler takip eder, bu böyledir
çok nadirdir başından sona doktorunun takip ettiği
yurtdışında bazı bölgelerde doktor bile girmiyor ebeler yaptırıyor doğumu
doğum sürecinde olumsuz negatif bir şey hissedersen eşine sorumlu biriyle konuşup ebeni değiştirmeni istetirsin

bende doktorumun değil de hangi doktor nöbetçiyse onun gidiğini öğrendiğimde panikledim açıkcası, topicten hastanedeki hiç tanımadığım doktorlarda doğum yapmış arkadaşlardan fikir aldım içim rahatladı ama tabi doktor sadece son anda geliyormuş, o zamana kadar ebelerle birlikte olacağız, hepimiz için aynısı geçerli canım, ben çok çok dua ediyorum Rabbim inşallah iyi insanlarla iyi ebelerle karşılaştırır hepimizi, üzülme o kadar bebişi de üzme, belki son anda sezeryan da olabilir, hala tüm olasılıklara açığız, sen hayırlısını iste Allahtan..

günaydın güzel anneler ve gelin artık diye sevdiğimiz minikler :)

gece 1 de yattık, 3 te uyandık 5 te bir daha yattık galiba biyolojik olarak doğum sonrasına hazırım artık :))iki akşamdır sancılarım oluyor maalesef, dün biraz ev işi yaptık yorulduk ondan da nüksetti galiba garip şekilde sancılarım oldu neyse ki şimdi iyiyiz :KK70:

canım gebelikte bildiğim kadarıyla bu şekilde ödem söktürücü maydanoz sapı, kiraz sapı uygulamaları sakıncalı oluyormuş..

bende biraz geç farkettim ama herkesin çatladığı yerler de farklı farklı ben bacaklarıma yağ sürmedim hiç, kalçama da sürmedim ama çatlamadı da demek ki göbüşümün altının çatlayacağı varmış, çatlamış :KK9::KK9:

canım burdayım geçmiş olsun öncelikle, üşütmüşsün sen canım benim, havalar sıcak ama kendimizi de korumamız lazım, bol bol su iç hiç ihmal etme, inşallah hemen geçer canım
canım medine hurması aldım ben ama bir de hacdan gelen hurmam var, geleli çok oldu o yüzden dolaba koydum o zamandan beri orda.. yeni aldığım hurmaları yemeye başladım bile mebrum hurması diye geçiyor, son zamanlar da kabızlıkta çok olurmuş onu da engelliyor bebeği de besliyor ben şimdiden mebrum hurmasını yiyorum sabahları kahvaltıdan önce iki hurmayı suyla birlikte yiyorum, ama hacdan geleni dediğin gibi doğuma giderken yiyeceğim zaten birkaçtane onlar,
nar da yeni doğan bebeğin ağzına sıkılırsa bebeğin gaz sorunu olmuyormuş, kışın aldım onu da birkaç diş nar ayırdım buzluğa attım, anne sütü içmeden önce (bir diş nardan iki damla su çıkıyor zaten) onu ağzına sürmek iyiymiş, yapanlar da memnun, hem anne sütünden önce ağzına başka birşey sürülmesi sünnetmişte ben narı çok duydum o yüzden onu yapmayı istiyorum inşallah düşündüğüm gibi olur :44:

he şimdi anladım cnm...narı duymamıştım bu saatten sonrada bulamayız...artık hurma ve zemzem suyuyla idare edecez....bol bol su içiyorum tuvalettende çıkamıyorum ama hala devam ediyor haftaya perşembe randevum..idrar yolları enfeksiyonuysa eğer üşütmekten ve idrarını tutmaktan olurmuş ben geceleri çok tuttum ondan galiba....hakettim yani...

ya da özel ebe tutabilirsin
çok ılımlı sevecen özel çalışan ebeler var
anlaşıp doğuma birlikte giderseniz hastanede başka ebe kontrol etmek zorunda kalmaz

ya da özel ebe tutabilirsin
çok ılımlı sevecen özel çalışan ebeler var
anlaşıp doğuma birlikte giderseniz hastanede başka ebe kontrol etmek zorunda kalmaz

bende doktorumun değil de hangi doktor nöbetçiyse onun gidiğini öğrendiğimde panikledim açıkcası, topicten hastanedeki hiç tanımadığım doktorlarda doğum yapmış arkadaşlardan fikir aldım içim rahatladı ama tabi doktor sadece son anda geliyormuş, o zamana kadar ebelerle birlikte olacağız, hepimiz için aynısı geçerli canım, ben çok çok dua ediyorum Rabbim inşallah iyi insanlarla iyi ebelerle karşılaştırır hepimizi, üzülme o kadar bebişi de üzme, belki son anda sezeryan da olabilir, hala tüm olasılıklara açığız, sen hayırlısını iste Allahtan..

Hamileyken ya da emzirirken oruç tutmak | Anneysen.com

canım %90 doğumu açıklığını ebeler takip eder, bu böyledir
çok nadirdir başından sona doktorunun takip ettiği
yurtdışında bazı bölgelerde doktor bile girmiyor ebeler yaptırıyor doğumu
doğum sürecinde olumsuz negatif bir şey hissedersen eşine sorumlu biriyle konuşup ebeni değiştirmeni istetirsin

sağolun kızlar normal doğum sürecinde bu böyle sanırım çoğu yerde
ben niye soğuk durumdayım bu ebelere bilmiyorum
,bol bol dua edicem Allahım hepimizi iyi innsanlarla karşılaştırsın
ben 7 ay boyunca çok farklı hayal edince birden hayal kırıklığı oldu sanırım
hayallerimin tamamen dışında bu alıştırmam lazımdı kendimi ama olsun

stella ebeler konusunda araştırmayı düşünüyorum hastanede

benim doktorum hastanenin doktoru değil, dışardan gelecek
bende özel ebe tutalım mı diye konuştum
ssvd deneyeceğimiz için gerek yok ben hep odada yanında olacağım boşuna masraf yapma dedi
ama aklımda
Asude Oflaz vardı
Hamile Okulu | Ebe Asude Oflaz

özel ebe tutmayı düşünürsen aklında bulunsun

Ne namaz kılıyorum ne kuran okuyorum
Halbuki sonlara yaklaştım artık
Bugünlerimin hep ibadetle geçmesi gerekir
Tatile girdiğimden beri sadece internet televizyon ve koltuk..
Var mı benim gibi tembel aranızda?
aynen yaaa... :KK50: namaz kılamıyorum kuranda okuyamıyorum hiç böyle hayal etmemiştim bugünlerii :KK50:
senin gbi internet, tv, koltukk... yat kalk bi iki gez gene yat.....
hiçbişey yapamıyo insan cnm hiçbişey yapmak istemiyoo çok eringeç oldum hamilelikle birliktee... :KK50:
napcaz bilmiyorum Allah yardımcımız olsun yaa..:KK50:

benim doktorum hastanenin doktoru değil, dışardan gelecek
bende özel ebe tutalım mı diye konuştum
ssvd deneyeceğimiz için gerek yok ben hep odada yanında olacağım boşuna masraf yapma dedi
ama aklımda
Asude Oflaz vardı
Hamile Okulu | Ebe Asude Oflaz

özel ebe tutmayı düşünürsen aklında bulunsun

teşekkür ederimm ayrıntılı ultrason zamanında doktor tavsiye etmiştin ona gitmiştim
inceliycem siteyide
inş.herşey gönlümüzce olur

X