2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Amin canım cümlemizin evlatlarını Allah bağışlasın :)
Ben bu haftaya kadar gayet rahat geldım ama sanırım artık zorlanıyorum
Nefes darlığı çarpıntı fılan olmaya basladı
Ins bakalım Allah dermansız dert vermesın bı sey varsa da çaresi de olsun
Belli olmaz belki doğumdan sonra hemen bı tane daha yaparsın ikiz gibi olur :))

Aminn canım, Allah uzun uzun gani gani ömürler versin hepimizin bebişlerine:KK70:

Doğumdan sonra 1 tane daha mı:KK70: ahahaha büyük konuşmayayım ama en az 2 yıl lazım kendime gelebilmem için:KK70::KK70: O zamanda yaş 33-34 bakalım nası olacak:) Şimdiki aklım olsa evlenince bir tane yapardım hemen. Zaman çok çabuk geçiyormuş onu farketmiş oldum:)

herkese günaydın annem gitti gelişi çok güzel gidişi mahvediyor beni:KK43:(( çoğu işimi yaptı beni kaldırmıyor bile. halılarım yıkamaya verilecek onları sonra sericem. bugünde kısmetse beşik gelecek bebeğimin kıyafetlerini dizicem sonra

benimde annem iki gündür bende oda beni kaldırmıyor hiç evlendiğimden bu yana hep iş için gelmiştir ilk başta yardıma şimdide kendi yapıyor kaynanam görümcem yukarda ama 8 aydır bi tabak yemek indirmediler bana temizliği bırak şimdide zaten eltim görümcem kaynanam hepsi köyde annemde olmasa ne yapardım bilmiyorum bugün gitti giderken bende çok üzüldüm :KK43:

facedekı grupta bır arkadas arkadasının 32.haftaya kadar kız bıldıgı bebegının erkek oldugunu öğrenmısss diye yazmıs
en korktgm seylerden bırı:KK43::KK43::KK43::
2 farklı kadın dogumcu kız dedı
detaylı da kı doktorda aynı sekılde
ben bu saatten sonra bende degısıklık olacagını dusunmuyorum ınsallah ama
ınsan boyle seylerı okuyunca da panıge kapılmıyo degıl:KK43::KK43::KK43:

valla benimkisine de erkek dediler geçenlerde aklımıza geldi yaz kız olursa diye giyer mavileri oturur dedik :KK70: çok büyük sürpriz olur valla :KK52: müdürümün bir oğlu vardı, ikinci bebeklerine kız dediler hatta doğuma kadar doğumdan sonra hayırlı olsuna gittik bebek erkek :KK53: biz ne kadar şaşırdık anneyi düşünemiyorum çocuk 3 hafta isimsiz gezdi :) özel bir doktora gidiyorlardı doğumdan sonra doktor hiç bir telefonu açmamıştı :KK1:

herkese günaydın annem gitti gelişi çok güzel gidişi mahvediyor beni:KK43:(( çoğu işimi yaptı beni kaldırmıyor bile. halılarım yıkamaya verilecek onları sonra sericem. bugünde kısmetse beşik gelecek bebeğimin kıyafetlerini dizicem sonra

halletmişsiniz herşeyi ne güzel daha ne olsun yine gelir inşallah.. ben halıları erken yıkatmışım Allahtan fazladan halım var mevlütte onu sererim salonuma artık.. beşiğinizde hayırlı olsun canım kurulu mu gelecek siz mi kuracaksınız..?

benimde annem iki gündür bende oda beni kaldırmıyor hiç evlendiğimden bu yana hep iş için gelmiştir ilk başta yardıma şimdide kendi yapıyor kaynanam görümcem yukarda ama 8 aydır bi tabak yemek indirmediler bana temizliği bırak şimdide zaten eltim görümcem kaynanam hepsi köyde annemde olmasa ne yapardım bilmiyorum bugün gitti giderken bende çok üzüldüm :KK43:

çok kötü oluıyor kıyamıyorum yoruldu çok. hakları ödenmez anne gibisi yok bu dünyada

valla benimkisine de erkek dediler geçenlerde aklımıza geldi yaz kız olursa diye giyer mavileri oturur dedik :KK70: çok büyük sürpriz olur valla :KK52: müdürümün bir oğlu vardı, ikinci bebeklerine kız dediler hatta doğuma kadar doğumdan sonra hayırlı olsuna gittik bebek erkek :KK53: biz ne kadar şaşırdık anneyi düşünemiyorum çocuk 3 hafta isimsiz gezdi :) özel bir doktora gidiyorlardı doğumdan sonra doktor hiç bir telefonu açmamıştı :KK1:

halletmişsiniz herşeyi ne güzel daha ne olsun yine gelir inşallah.. ben halıları erken yıkatmışım Allahtan fazladan halım var mevlütte onu sererim salonuma artık.. beşiğinizde hayırlı olsun canım kurulu mu gelecek siz mi kuracaksınız..?

hiç bilmiyorum canım. onlar kurar herhalde o konuda hiç bir fikrim yok

Merhaba Güzel Anne adayları, herkese hayırlı,mutlu huzurlu, bol tepikli Cumalar olsun:)

Ben dün doktora gittiğimde bebişimin başı hala yukarıda idi. Ama doktor daha küçük şimdiden belli olmaz dedi.

Ya kızlar geçmişi okudum da sanki benim kadar ilaç kullanan yok gibi. Ben şu an hem demir hapı, hem elevit hemde magnezyum kullanıyorum. Sanki abartı gibi geldi geçmişi okuyunca:KK43:

canım bende kan hapı, elevit, omega3 kullanıyordum. magnezyumu yeni kullanmaya başladım. magnezyumu için ilk bir hafta düzenli iç sonrasında krampların arttığında alırsın demişti. diğerlerine aynı şekilde devam.

bende bu durumdan korkmuyorum değil açıkcası ama bana daha 3 buçuk aylıkken kız demişti doktorum sonra hastanemi ve doktorumu değiştirdim ordaki doktorda kız dedi hatta geçenlerde arkadaşlar takılıyo bana kız diye bekliyosun ama erkek çıkarsa dediler diye doktora söledim yok olmaz öle dedi inş olmaz :)

bende bı oncekı kontrolumde doktora dedım kız dımı bısuru pembe seyı aldık felan
baktı tekrar kız poposu dedı
bu saatten sonra degısmez bellı artık felan dedı
ıcım rahatladı
bıde 3 farklı doktorun yanılma ihtımalı yoktur bence:):):)
hadı hep bıtaneye gıtseydım sırf cınsıyet ıcın bırıne daha göruneyım derdım ama
bıde kız bbeklerde degısme ıhtımalı oluyoms erkekler ztn kendını bellı edıomus
yeterkı saglıklı olsunlar da kız erkek farketmez
ama ıste hersey pembee adı da bellı bıde hep guzel kızım dıye sevıyorum
yeterkı saglıklı sıhhatlı hayrlı evlat olsun::):):)

valla benimkisine de erkek dediler geçenlerde aklımıza geldi yaz kız olursa diye giyer mavileri oturur dedik :KK70: çok büyük sürpriz olur valla :KK52: müdürümün bir oğlu vardı, ikinci bebeklerine kız dediler hatta doğuma kadar doğumdan sonra hayırlı olsuna gittik bebek erkek :KK53: biz ne kadar şaşırdık anneyi düşünemiyorum çocuk 3 hafta isimsiz gezdi :) özel bir doktora gidiyorlardı doğumdan sonra doktor hiç bir telefonu açmamıştı :

erkek bebeklerde yanılma pek olmuyomus canım
aslında pozısyonu uygunsa bebek kendını gösterıosa kız denınce de yanılma olmaz da
bazen doktorlar demekkı gormedıklerı zaman kızdır dıolar sonra da dıkkat etmıolar
anne ıcın cok büyük şok tabıkı:):):
ama ıste hayrlısı tabii
bıde kızaa mavılerı gıydırrısın olurda bızımkı erkek olsaa herseyi nerdeyse pembeee
babasıı asla gıydırmez:):):):)

facedekı grupta bır arkadas arkadasının 32.haftaya kadar kız bıldıgı bebegının erkek oldugunu öğrenmısss diye yazmıs
en korktgm seylerden bırı:KK43::KK43::KK43::
2 farklı kadın dogumcu kız dedı
detaylı da kı doktorda aynı sekılde
ben bu saatten sonra bende degısıklık olacagını dusunmuyorum ınsallah ama
ınsan boyle seylerı okuyunca da panıge kapılmıyo degıl:KK43::KK43::KK43:

günaydın arkadaşlar hepinize bende bundan ço korkuyorum yaa herşeyini kıza göre aldım banada 2 ayrı doktor kız dedi ayrıntılıdada kız dediler e bide kendi doktorumda kıza benziyo dedi ama o öyle dedikten sonra ayrıntılım oldu bi daha kendi doktoruma sormadım kız mı erkek mi die bi dahakine sorayım bakalım benim kuzenimede 7 aya kadar erkek dediler herşeyi mavi alındı sonra kız dediler inş öyle bir süpriz olmaz hiç bierimize

bende bı oncekı kontrolumde doktora dedım kız dımı bısuru pembe seyı aldık felan
baktı tekrar kız poposu dedı
bu saatten sonra degısmez bellı artık felan dedı
ıcım rahatladı
bıde 3 farklı doktorun yanılma ihtımalı yoktur bence:):):)
hadı hep bıtaneye gıtseydım sırf cınsıyet ıcın bırıne daha göruneyım derdım ama
bıde kız bbeklerde degısme ıhtımalı oluyoms erkekler ztn kendını bellı edıomus
yeterkı saglıklı olsunlar da kız erkek farketmez
ama ıste hersey pembee adı da bellı bıde hep guzel kızım dıye sevıyorum
yeterkı saglıklı sıhhatlı hayrlı evlat olsun::):):)

evet herşeyi pempe dediğin gibi sevilirkende kız diye seviliyor bide erkek olursa :)

oyyy arkadaşlar yaaa valla eşimin tarafta o kadar çok şey var ki bebekle ilgili yapılması gereken hurafe tarzı şeyler .
dün terasta oturuyoruz eşim kayınvalidem ben annem duruk yere kızım bebeğin kakalı ilk bezi atılmaz biliyosun dimi demz mi ben kakalak gibi kalakaldım neden napcaz pis mikroplu bezi dedim bebeğnle hangi odada misafirlerini karşılıcksan o odanın kapısının önündeki halının altına koyulurmuş iyi niyetle gelen olurmuş kötü niyetle gelen olurmuş . adetli bi şekilde bebeğe bakan olursada eğilip bebeğin kulağına "bende annen gbiyim demesi gerekiyormuş yoksa bebeğin yüzünü yara basarmış "
ya diorum kendi kendime bebeğimede banada zarar verecek şeyler değil bunlar hevesleri kırılmasın ses etmiyim diorum aama çok saçma yaa bide o bez 40 gün orda kalcakmış yok artık
ha bide diş annesi varmış bebeğin ilk dişini kim görürse bebeği baştan aşağıya giydiriyomuş
ay aklıma gelmeyen daha neler neler var
sizler inanıyomusunuz varmı sizlerde de böyle hurafeler?

Kızlar dün eşim internetten lierac sipariş etmişti. Bugün işyerine gelmiş. Bana kutularda koruma bandı olmadığını söyledi. Açık gelmiş sanırım. Bu kremlerin 6 ay ömrü var açıldıktan sonra. Daha önce kullanan ya da alanınız varsa, kremde koruma bandı olup olmadığını söyleyebilir mi?

ya artık uyumak ne zorlaştı gece kaç kere kalktım,erkek denip kız ya da kız denip erkek çıkması binde birdir canım ya kafamıza bi de bunu takmayalım inşallah doğrudur bende bi daha sormadım 14. haftada cinsiyet belli oldu ama doğrudur heralde:KK53:

evet herşeyi pempe dediğin gibi sevilirkende kız diye seviliyor bide erkek olursa :)

bana bı de geçen haftalarda bı kadın dedıkı senınkı erkek dımı
yoo dedım kız,kadında bellı olmaz felan dedı ben o gun bunalımdayım tabıı
aynı gundu sanırım baska bır kadın hamilesınız dımı dedı evet dedım erkek mı dedı ona da kız dedım
sanırım bıgun sonra felanda komsumz dedıkı emınmısın kız oldugunaa
ama bundan 2 3 hafta onceydı ve o zaman daha karnım cok bellı bıle degıldı
sımdı son 2 3 haftada sısıncee artık erkek mı demıolar
bıraz karnın yapısına goıre de tahmın edıyolar ama artık farklı oluo
erkeklerde karın sıvrı olur dıyolar benım bır arkadasım gayet yanlara dogru yayıktı
yada karnı dık olup kızı olanlarda oluyo tabıkı:):):)

oyyy arkadaşlar yaaa valla eşimin tarafta o kadar çok şey var ki bebekle ilgili yapılması gereken hurafe tarzı şeyler .
dün terasta oturuyoruz eşim kayınvalidem ben annem duruk yere kızım bebeğin kakalı ilk bezi atılmaz biliyosun dimi demz mi ben kakalak gibi kalakaldım neden napcaz pis mikroplu bezi dedim bebeğnle hangi odada misafirlerini karşılıcksan o odanın kapısının önündeki halının altına koyulurmuş iyi niyetle gelen olurmuş kötü niyetle gelen olurmuş . adetli bi şekilde bebeğe bakan olursada eğilip bebeğin kulağına "bende annen gbiyim demesi gerekiyormuş yoksa bebeğin yüzünü yara basarmış "
ya diorum kendi kendime bebeğimede banada zarar verecek şeyler değil bunlar hevesleri kırılmasın ses etmiyim diorum aama çok saçma yaa bide o bez 40 gün orda kalcakmış yok artık
ha bide diş annesi varmış bebeğin ilk dişini kim görürse bebeği baştan aşağıya giydiriyomuş

adetli kadın olayı bizde de var canım, bende senin annenim demesi gerekiyor, kakalı bezi atılmaz diye duydum ama ne yapılıyor bilmiyorum. bana gelen uyarılar arasında bebeğin kıyafetlerini sabah asıp ikindiye kadar toplamak gerekirmiş, ikindiden sonra dışarda kalması iyi değilmiş, birde bebeğin banyosu ikindiye kadar yaptırılmalıymış.

Kızlar dün eşim internetten lierac sipariş etmişti. Bugün işyerine gelmiş. Bana kutularda koruma bandı olmadığını söyledi. Açık gelmiş sanırım. Bu kremlerin 6 ay ömrü var açıldıktan sonra. Daha önce kullanan ya da alanınız varsa, kremde koruma bandı olup olmadığını söyleyebilir mi?

bende netten 2 kere 3lü sipariş verdim. ilk gelenlerin hepsi jelatinliydi, ikincilerde ise jelatin yok ama ürün koruma bandı var.

canım ben ınanmıyorum böyle seylere
ılk zamanlar ozellıkle herkes bol bol okusun bebegını nazar ıcın babası dedesı artık kım varsa
onun harıcınce kakalı bezın halı altında olmasıda ne demek ben zaten temızlık konusunda bazı takıntıları olan bı ınsanım
hayatta yapmayacagım bıse:):):):
sen nasıl ıstersen etrafndakılerınde oyle davranmasını sağla
lohusa donemındeyken sen ne dersen herkes onu yapacaktır zaten:)

ya artık uyumak ne zorlaştı gece kaç kere kalktım,erkek denip kız ya da kız denip erkek çıkması binde birdir canım ya kafamıza bi de bunu takmayalım inşallah doğrudur bende bi daha sormadım 14. haftada cinsiyet belli oldu ama doğrudur heralde:KK53:

ya işte hamılelık psikolojısıyle herseyı kafaya takıo ınsan
hep acabalar acabalar:):):)
ama dedıgın gıbı binde bır olan bısey
kaldıkı sımdı makıneler felan heryerde son teknolojı
belkı doktor kesın goremez o zaman bellı belırsız tahmnde bulunursa degısırde dıger turlu nettır
bana ılk doktor yuzde 60 dedı ıkıncısı bı hafta sonra gıttım yuzde 80 dedı
zaten detaylı da da artık 6.ayın ıcındeydık ama ıste dıormkı bırı bıse desın hemen acabaya baslıorz:)

Canım bende ilk ve hatta son lieracımı internetten aldım. Gitti gidiyordan hatta. Ürün kutu içinde geldi kutunun üzerinde herhangi bir jelatin yoktu. Ayriyetten tüpün ağzındada herhangi bir koruma yoktu. Kapağını açtığın an ürün açılmış oluyor. Bunun üzerine bende huzursuz oldum çok, sonuçta önemli şeyler bunlar karnımıza,bebişin üzerine sürüyoruz. Bunun üzerine bornovadaki tüm eczaneleri dolandım:) Bana gelen gibi üründe vardı, jelatinli olanda. Ama eczacılar bile anlam veremedi ürünlerinin neden jelatinsiz ve korumasız olduğuna dair:) E beni buda tatmin etmedi ilacın üzerindeki ithalatçıyı aradım. Böyle böyle gg den aldım sahte olmasından şüpheleniyorum diye. Onlarda eğer kutunun üzerindeki renkli şerit kabartmalı ise ürün orjinaldir dediler. Tabi bu kadar araştırmaya benim heves kaçtı hala çantamda geziyor krem. Acı Badem yağı ve bebe yağını karıştırarak kullanıyorum. Gayette memnunum şimdilik. Bu olayda bana ders oldu bu tarz şeyleri internetten almam bir daha:KK43: az pahalı olsun ama içine sinsin , kafada soru işareti kalmasın. Hele ki benim gibi pimpirik bir yapın varsa :KK70::KK70: Ay biraz uzun bir anlatım oldu zannımca, umarım yardımcı olabilmişimdir:)

adetli kadın olayı bizde de var canım, bende senin annenim demesi gerekiyor, kakalı bezi atılmaz diye duydum ama ne yapılıyor bilmiyorum. bana gelen uyarılar arasında bebeğin kıyafetlerini sabah asıp ikindiye kadar toplamak gerekirmiş, ikindiden sonra dışarda kalması iyi değilmiş, birde bebeğin banyosu ikindiye kadar yaptırılmalıymış.

bende netten 2 kere 3lü sipariş verdim. ilk gelenlerin hepsi jelatinliydi, ikincilerde ise jelatin yok ama ürün koruma bandı var.

ayy valla daha neler neler çıkcak bilmiyorum bakalım kayınvalidem öyle bi kadın değil ben istemessem yapmaz tabide kırmak istemiyorum işte bilmiyorum ruh halime göre karar vericem bakalım dediğin şeyi de duymamıştım kesin bunuda biliyodur kayınvalidem:KK9::KK1:

canım ben ınanmıyorum böyle seylere
ılk zamanlar ozellıkle herkes bol bol okusun bebegını nazar ıcın babası dedesı artık kım varsa
onun harıcınce kakalı bezın halı altında olmasıda ne demek ben zaten temızlık konusunda bazı takıntıları olan bı ınsanım
hayatta yapmayacagım bıse:):):):
sen nasıl ıstersen etrafndakılerınde oyle davranmasını sağla
lohusa donemındeyken sen ne dersen herkes onu yapacaktır zaten:)

valla ben şeyden de çok korkuyorum dedeler neneler bebekle ilgili çoğu şeye müdahele ediyolar yaa onu neden gyidirdin bunu giydirseydin vs tarzı şeyler olcak gibi gelio kayınvalidemle aramda biraz süsü püsü seviyo kayınvalidem herzaman alttan alabilirmiyim bilmiyrum bebeğim konusunda çok hassas olacakmışım gibi gelio kimsenin karışmasını istemicekmişim gibi gelio

hayirli cumalar kizlar
valla dedeler nineler karsacak yapcak bise yok hele benim hic yok ayni evin icinde napalim idare edicez artikin tatli dille uyarcaz :KK19:

X