2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebeklerimiz için aldığımız alkolsüz sandığımız ıslak mendiller için bakın ne buldum..
Yazıyı iyilikguzellik.com dan aynen kopyalıyorum.

Hijyen diye özellikle bebek temizliğinde annelerin büyük kolaylık gördüğü ıslak mendiller hastalıklara nasıl zemin hazırlıyor? Kanserojen madde kaynayan bu medillerde tam 62 madde incelendi sonuç: KORKUNÇ!

Dokuz ayrı firmanın ıslak mendil paketleri üzerindeki 62 maddenin özelliklerini, kimyacılara ve üretici firmalara sorduk. Kimya mühendisleri Kudret Livaoğlu ve Ayşe Betül Şahin, bu maddelerden sadece 16'sının vücuda zararı olmadığı iddiasında. Üretici firmalar ise ürünlerindeki maddelerin izinli olduğunu söyledi.

Kimya mühendisleri ve sağlık uzmanları özellikle bebek ve çocukların el, yüz, beden temizliğinde çok sık kullanılan ıslak mendillerin zararlı kimyasal maddeler içerdiğini söylüyor. Üretici firmalar ise ürünlerinin gerekli testlerden geçirildiğini, sağlığa zararlı herhangi bir madde yer almadığını belirtiyor. Uzmanların bilhassa bebeklerin temizliğinde ıslak mendil kullanılmaması yönündeki uyarılarını dikkate alarak, piyasada bulunan ıslak mendil ürünleri ile ilgili bir araştırma yaptık. 9 ayrı firmanın ürün paketlerinin üzerinde yazılı 62 maddenin özelliklerini kimya mühendisleri Kudret Livaoğlu ve Ayşe Betül Şahin'e sorduk. Günlük hayatta kullanılan kimyasallar üzerinde araştırmalar yapan Livaoğlu ve Şahin'in "Zararlı Kimyasallardan Korunma Yöntemleriyle Sağlıklı Hayat" (Mozaik Yayınları) adlı bir kitapları da bulunuyor.

Kudret Livaoğlu ve Ayşe Betül Şahin'in verdiği bilgilere göre, 62 maddenin sadece 16'sı vücuda herhangi bir zarar riski taşımıyor. Bunlar, saf su, doğal yağlar, doğal koku, nemlendirici ve vitaminler gibi maddeler. Geriye kalanlarda ise en hafifi alerji ve cilt tahrişi olmak üzere, zehirlenmeden kanserojen etkiye kadar birçok zarar tespit ediliyor. Çocukların ciltleri yetişkinlere göre daha geçirgen olduğu için bu maddeleri daha hızlı bir şekilde vücutlarına alıyorlar.

Yüksek kimya mühendisi Kudret Livaoğlu, ıslak mendillerde kullanılan kâğıdın yüzde yüz selülozdan yapılmış olmasına dikkat edilmesi uyarısında bulunuyor. Bebekler için üretilen yalnızca su ile ıslatılmış pamuktan üretilen ıslak mendillerin kullanılabileceğini belirten Livaoğlu'nun önerileri şöyle: "Az miktarda da olsa sürekli zararlı kimyasallarla temastan sakının. Alkol, koku, paraben kullanılmayan doğal selüloz ya da pamuktan elde edilen ıslak mendilleri kullanın. Kimyasal içeren ıslak mendili kullanmak zorunda kaldığınızda ciltte kurumasını beklemeden temiz suyla durulayın."

PROF. DR. ERKAN TOPUZ: KİMYASALLARIN ETKİSİ UZUN VADEDE ORTAYA ÇIKIYOR

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erkan Topuz da içeriğinde toksikolojik (zehirleyici) madde olan ürünlerin sağlığa zarar verdiğini belirtiyor. Prof. Dr. Topuz, "Bebekler için çok beyazlatılmış kâğıtlar ve bezler bile zararlıdır. Kimyasalların uzun sürede yapacağı etkiler bilinmeyebilir. Bu ürünlerdeki kimyasal maddeler az miktarda bile olsa tesirleri uzun sürede ortaya çıkar. Paraben ve lanolin en zararlı olanları. Eczanelerde satılan ürünler tercih edilebilir." diye konuşuyor.

Islak mendil firmaları ne diyor?

Johnson's Baby: Ürünlerimizde zararlı hiçbir madde yoktur. Formülün yüzde 97'si saf su ve temizleme maddelerinden oluşmaktadır. Toksik ve alerjik olabileceği iddia edilen maddeler, cilt temizliğinde kullanılan pek çok kozmetik üründe yıllardır emniyetle kullanılıyor.

Nivea Baby: Ürünlerimizde sağlığa zararlı madde yoktur. Nivea kozmetik ürünleri, test ediliyor. 2005 yılında, Amerikan Cosmetic Ingredient Review'in ölçümlerinde parabenlerin kozmetikte kullanılan şekliyle güvenli olduğu sonucuna varıldı.

Papia: Hammaddelerin hiçbiri sağlığa zararlı değildir. Zira bu hammaddeleri Avrupa ve Amerika'dan tedarik etmekteyiz ki orada ilgili mevzuatlar periyodik olarak yayınlanmaktadır. Papia ve Teno ıslak mendillerin dermatolojik onayları bulunmaktadır.

Canbebe: Ürünlerimiz AB normlarına göre üretilmektedir. 15 ülkeye ihraç edilen ürünlerimiz Sağlık Bakanlığı onaylıdır. Ürünlerimiz Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tarafından test edilmiştir.

Dalin: Bakanlığın yönetmeliklerine ve yönetmeliğin izin verdiği hammaddelere uygun olarak üretilmektedir.

İddia edilen zararlı maddeler

Paraben: Methyl, ethyl, propyl, butyl, isobutyl, benzil paraben olmak üzere altı çeşidi var. Birçok ıslak mendilde en az bir tanesi mevcut. Petrolden elde edilen koruyucu katkı maddeleri. Bazı, Avrupa ülkeleri kullanımını yasakladı. AB, parabenlerin kullanımını sınırlandırdı. Bir araştırmada incelenen 20 göğüs tümörünün 18'inde paraben bulundu.

Propylene glycol: Petrol türevi bir madde. Cilt tahrişine, alerjiye, merkezi sinir sisteminde tahribata ve bazı organlarda hasara sebep olabiliyor.

Phenoxyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde.

Peg-40 hydrogenated castor oil: Hidrojene edilmiş hintyağı. Hidrojene yağlar, kanser ve kalp damar hastalıklarına neden olan trans yağ asitleri içerir.

2-bromo-2 nitropropame-1, 3 diol: Zehirlidir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Methylisothiazolinone: Cilt ile teması sakıncalı bulunan yanıklara sebep olabilecek bir maddedir.

Sodyum hidroksit: Cilt yanmalarına sebep olur ve kişiyi diğer kimyasallara karşı hassaslaştırır. Yutulursa öldürücüdür. Fırın, kanal ve boruların, tıkanmış lavaboların temizliğinde kullanılır.

Formaldehit: Kanserojendir. Bebek ürünlerinde kullanımı kesinlikle yanlıştır, fakat çok ucuz bir koruyucu olduğundan merdivenaltı üretimlerde kullanıyor. Teneffüs edilmesi, yutulması ve deri ile teması halinde zehirlidir.

Triclosan: Laboratuvar hayvanlarında karaciğer hasarına neden oldu.

Carbomer: Solunması halinde zehirlidir. Temasta sabun ile yıkanması gerekir.

Sodium benzoate: Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir.

Paraffinum liquidum: Cildin gözeneklerini tıkayıp akneye sebep olur.

Benzl alcohol: Cildi tahriş eden, karaciğer ve sinir sistemine hasar verebilen katkı maddesidir.

Benzyl benzoate: Yutulduğu takdirde toksik (zehirli) etki yapar. Göz ve cildi tahriş edicidir.

Fragrance / parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.

3-lodo-2 propynyl butyl carbonate: Ciltte tahrişe sebep olur.

Cetrimonium chloride: Cilt tahrişine ve sinir sisteminde tahribata neden olur.

Polyquaternium 7: Solumaktan kaçınılmalı. Temas ettiği yer bol sabunlu suyla yıkanmalıdır.

Coumarin: Aşırı maruz kalma durumu ölüme neden olabilir.
Alıntıdır.

Canım guzel bilgiler vermişsin
Ben unibaby yenıdoğan saf su ve pamuk olanınından aldım içeriğinde baskaca bısey yazmıyor zaten kokmuyor da bıldıgın ıslak bez kokuyor
Pamugu ıslatıp nasıl sılceksınız mesela alt degıstırıosunuz bır masrapaya su koyup oyle mı olcak
Buyuk wc sını yıkamak lazım o zaman ben tam kafamda canlandıramadım
En guzelı goturup yıkamak her seferınde ama bu sefer de üşütme riski var

Merhaba Sevgili Anneler:)

Bizimde bu sabah doktor kontrolümüz vardı. Son 1-2 gündür karnımda kasılmalar hissediyordum doktor NTS ye gönderdi. Allaha şükür bir sorun yokmuş.

Bugünkü kafama takılan bir şey oldu. Doktorum beni artık 28 +2 olarak değerlendiriyor. İlk değerlendirmelerine göre 1 hafta geriye gittik. 29+2 yim desemde inandıramadım:) Son adet bitişi 21 arallık tahmini doğumum 24 eylül, e bu durumda 29+2 olmuyor muyum? Sitenin hesaplamalarında bile 29um:KK43: Bu hesaplamaya göre çalışabilir raporu için 30 temmuzda gel dedi bana ki bana geç geldi şahsen bu tarih.Bide ileride rapor konusunda sorun yaşamayayım? Konu hakkında bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Bide bugün doktoruma bebişimin ağırlığını sormayı unuttum:KK43: ama verdiği ultrason kağıdında 1532 gr yazıyor. Sanırım budur diye teselli buluyorum.

Of ya giderken bir sürü şey oluyor aklımda sormak için, not da alıyorum ama oraya gidince böle kafam karışmış geliyorum geri:KK70:

canım doğum tarihlerimiz aynı görünüyor ve bugün 28 hafta 2 günlük hamileyiz yani 29. haftanın içerisindeyiz. doktorun dediği doğru yani sitede de 29. haftanın içerisindesiniz diyor. bende son kontrolümde dr sordum bana da rapor için 30 temmuzda gel dedi.
maşallah bebişine bu arada.

Canlar hamilelikte sac kestirmenin kotu oldugunu duyaniniz uygulayaniniz var mi saclarim inanlmaz uxadi ama kesiremiyoru

hurafe canım bunlar. ama annen gönül koyduysa boşver uzun olsun.. kırma kadını..

kızlar bugün annemle alışverişe cıktık kıyafet almak icin bebeğe.annem bi anda beşik alalım dedi ve aldık ben hic eşime sormadan beğendim ya acaba haksızlık mı etmiş oldumm

canım zaten başkası verecekmiş beşiği almayacakmışsınız, ha onlar vermiş ha annen almış ne farkeder. birlikte de gitseniz zaten senin zevkine göre alınacaktı.

ben ıslak mendil almadım içindekilere baktığımda bu zararlı yazan maddelerden nerdeyse hemen hemen hepsi var...
en iyisii pamuktan bir tülbent ile ılık su ile tertemiz bebişimizin totosunu silmek :KK9:
biraz zahmetli ama bebeğim için değer :KK49:

canım byük pamuklar var kullan at onları kullanabilirsin, birde unibaby nin içinde sadece saf pamuk ve su var, başka bir madde yok.

slm kızlar iki gün önce doktor kontrolüm vardı bebeğim 2 kilo doktora göre gayet iyi sorun yok diyor ama bana göre çok geldi.ilerki aylarda böyle kilo alırsa normal doğum olmazsa diye korkuyorum sizce yanılıyormuyum boş yere korkuyorum anlamadım

Son düzenleme:
bende uni baby aldım 3 paket hep ondan kullancam diye birşey yok bir kutunun içine pamuk ve su yapacam onu kullancam genelde...

slm kızlar iki gün önce doktor kontrolüm vardı bebeğim 2 kilo doktora göre gayet iyi sorun yok diyor ama bana göre çok geldi.ilerki aylarda böyle kilo alırsa normal doğum olmazsa diye korkuyorum sizce yanılıyormuyum boş yere korkuyorum anlamadım

canım doktorun endişelencek bişey yok dediyse bence şimdiden böyle olumsuzluk ykleme kendine bence herşey normal şuan

canım doktorun endişelencek bişey yok dediyse bence şimdiden böyle olumsuzluk ykleme kendine bence herşey normal şuan

bende olumsuz düşünmek istemiyorum ama şimdi doktorların çoğu 3.5 kilo olan bebeklere bilo sezaryan yapalım normal doğum olmaz diye konuşurken elimde olmadan haliyle kafama takılıyor.

bende olumsuz düşünmek istemiyorum ama şimdi doktorların çoğu 3.5 kilo olan bebeklere bilo sezaryan yapalım normal doğum olmaz diye konuşurken elimde olmadan haliyle kafama takılıyor.

Canım bebek gelişimi stabil giden bir durum degıl degısebılır yeterki haftasından gerı kalmasın
Bırcok kısının basta bebegı buyukken sonlara doğru alan daraldıgı için aynı oranda kilo alımı olmuyor merak etme

Arkadaşlar yaaa ben şu son 3 aydır kendime hiç bakmıyorum eskiden eşim gelmeden kendime çeki düzen verir hafif makyaj yapardım uzun zamandır yapmıydum dün öyle bi yapayım dedim adam şaşırdı sevindi sizlerde durum nasıl kendinize bakıyo musunuz içinizden gelio mu ?

Canım bebek gelişimi stabil giden bir durum degıl degısebılır yeterki haftasından gerı kalmasın
Bırcok kısının basta bebegı buyukken sonlara doğru alan daraldıgı için aynı oranda kilo alımı olmuyor merak etme

bunu bilmiyordum sizlere sormam iyi oldu.içten içe kaygılanmama gerek yok desenize cok teşkler kızlar :KK42:

Arkadaşlar yaaa ben şu son 3 aydır kendime hiç bakmıyorum eskiden eşim gelmeden kendime çeki düzen verir hafif makyaj yapardım uzun zamandır yapmıydum dün öyle bi yapayım dedim adam şaşırdı sevindi sizlerde durum nasıl kendinize bakıyo musunuz içinizden gelio mu ?

10 kılo almıs bırı olarak kendımı saldım gıttı:KK43::KK43:
zaten sabahın 6sında kalkıp ıse gelıyorum aksam eve gıdene kadr ısyerınde cok yoruluyorum
eve gıdınce de yemek yıyp hemen bacaklarımı uzatma moduna gecıyorum
ve evde de hep pıjama modundayım
hatta son zamanlarda uzerıme daha rahat oldugu ıcın esımın sortlarını gıyıyyorum
yanı süs püs olayı bende bıttı:KK43::KK43:::KK43::

cok teşekkürler hepinize.bebişimin bi beşigi eksikti odası falan boyanma işleri kalmıştı allaha şükür.bugun ankaraya gidecegim kısmetse babamı görmeye zor günler geçiriyoruz ama elbet gececek dualarını bızden esirgemeyin.hepinize saglıklı dogumlar nasip etsın allahım.birde tabi ben mugladayım ailem ankarada eşimin ailesi istanbulda yalnız kaldım bıras sıkıntım ondan. iştahım kesildi tamamen bebiş için zar zor agzıma lokma koyuyorum fakat kontrolumuzde kilosu saglıgı iyi çıktı.her guzel gunun hayalini kurarken yarının ne geitrecegini bilememk garipleştiriyor herseyi neler dusunurken neler geldi başımıza allah daha kötülerinden esirgesin hepimizi.ailenın degerini bilmek çok önemli birşey.gece gunduz onlara dua ederek geçirmek.elimizden dua etmekten başka bişi gelmez.allah herkese saglık versin.

10 kılo almıs bırı olarak kendımı saldım gıttı:KK43::KK43:
zaten sabahın 6sında kalkıp ıse gelıyorum aksam eve gıdene kadr ısyerınde cok yoruluyorum
eve gıdınce de yemek yıyp hemen bacaklarımı uzatma moduna gecıyorum
ve evde de hep pıjama modundayım
hatta son zamanlarda uzerıme daha rahat oldugu ıcın esımın sortlarını gıyıyyorum
yanı süs püs olayı bende bıttı:KK43::KK43:::KK43::

ÇALIŞINCA zor olur tabi bende 10 kilo aldım ama herkes pek kilo almamışsın maşallah dior inş gerçekten öyle görünüyorumdur. aslında dikkat etmeliymişiz eşlerimizi ihmal etmemeliymişiz de hem yorgunluk hem sıcaklar insanda derman bırakmıyo ki hele bi de çalışmak ALLAH yardımcınız olsun valla

Canlar hamilelikte sac kestirmenin kotu oldugunu duyaniniz uygulayaniniz var mi saclarim inanlmaz uxadi ama kesiremiyoru

ben pazartesi günü kestirdim çok uzamıştı kurutmam, bakımı zor oluyordu kestirdim baya. inanmıyorum ben öyle hurafelere

ben de öyleydim eşim gelmeden önce bakardım kendime çok sık olmasa bile ama şimdi hiç yok 3 tane elbisem var sürekli onları giyiyorum elbise dediysem masa örtüsünden bozma gibi ama rahatlar ne yapim:KK1: yani öncelik rahatlık oldu hele ki bu sıcaklarda:KK50:

ben de öyleydim eşim gelmeden önce bakardım kendime çok sık olmasa bile ama şimdi hiç yok 3 tane elbisem var sürekli onları giyiyorum elbise dediysem masa örtüsünden bozma gibi ama rahatlar ne yapim:KK1: yani öncelik rahatlık oldu hele ki bu sıcaklarda:KK50:

ayyy hepimiz ayrı alemiz yaa masa örtüsünden bozma demek:KK9::KK9::KK9: güldürdn beni ALLAH ta sni güldürsün :KK70: bende malesef o kadar rahat giyinemiyorum kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz beraber yiyip içiyoruz anca saat 9dan sonra kendi katımıza geçince rahat şeyler giyebiliyorum

X