2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım cok geçmıs olsun o tarz agrılar ben de de oluyo
hatta dun gece sırtımın agrısından uyuyamadım baya bi:
bu agrıları yaşayınca da acıkcası normal doğuma hıc heveslenme dıyorum kendıme
neyse herseyın hayrlısı olsun ınsallah

walla o kadar stres o kadar panik haldeyim ki..aslında eksikleri tamamlamak 2-3 günlük iş ama ben nedense stres oldum..Ama Allahın izniyle halledicem..tek korkum erken doğum olur da hazırlıksız yakalanırım diye...

walla o kadar stres o kadar panik haldeyim ki..aslında eksikleri tamamlamak 2-3 günlük iş ama ben nedense stres oldum..Ama Allahın izniyle halledicem..tek korkum erken doğum olur da hazırlıksız yakalanırım diye...

Korkacak birşey yok ki, biz bebeğin bütün eksiklerini hallettik toplasan 2,3 günü bulmadı. Dünde kıyafetlerini yıkayıp ütüledim, yerleştirdim. Ütü kısmı biraz zorladı beni onuda oturarak yaptım ne yapayım , Yorganını yastığını, süngerini havalandırdım. Tek yapmam gereken bunları yerleştrimek artık birde doğum çantasını hazırlamak çok şükü r:)

ya kızlar bu bebişler için fırça tarak aspiratör falan alıcaz ya bunları tek tek mi almak mantıklı yoksa set halinde mi? karar veremedim de..

günaydın miniğimin tatlı teyzeleri ve tatlı kardeşlerii :)

bende haftasonu kızımın bikaç eksiğini tamamların diye plsn yapmıştım ams başka başka bi sürü iş çıktı dolayısıyla planlar suya düştü.herşeyde vardır bi hayır diyorum.miniğim geceleri hiç uyutmuyor çok hareketli maşallah ama geceler zor geçince işte resmen masada uykuyla savaşıyorum.37yi nasıl tamamlicam gözüm hiç kesmiyor allah yardımcımız olsun kızlar

sen çoğunu bitirmişin canım..yerleştirmek en kolayı hazır olduktan sonra..ben de zaten hemen harekete geçtim..netten ihtiyaç listelerine bakıyorum..eksiklerim neler kalmış diye ben de bir eksik listesi yapıyorum kendime :) ona göre en kısa zamanda alıcam kalanları..sonra kendime artık :) öncelik her zamanki gibi bebişlerimiz

Herkes hazırlamış çantasını biz daha başlamadık 30.haftayı bir geçelim hayırlısıyla başlarım yıkayıp ütülemeye...kendime zaten hiç birşey almadım daha...oda bakmadık benim daha çok işim var çalışan için çok zor oluyor birde iyice ağırlaştım sıcaklarda bunaltıyor...oda bakmak için bir pazar günümüz var oda çoğu yer kapalı ben izin alsam eşim alamıyor ne yapacaz bilmiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun...

hepsi birbirinden güzel sağlıkla kullansın, büyüsün eskitsin inş.

bende panik oldum bu hafta içi kesin halletmemiz lazım.. en az 1 ay havalandırmak gerekiyormuş, bir ayda teslimatı sürüyor. canım 2 ay önce alın diyorlar.

ya kızlar bu bebişler için fırça tarak aspiratör falan alıcaz ya bunları tek tek mi almak mantıklı yoksa set halinde mi? karar veremedim de..

canım ben chicco nun tarak ve tırnak setini aldım, aspiratör içinde yok. indirimdeydi renkli renkli hoşuma gidince dayanamadım. ama deneyimli annemuz arethusa sevi bebe nin setini kullanıyordu ve çok memnundu sende o şekilde alabilirsin. burun aspiratörlerinin de yenisi çıkmış eczanelerde satılıyormuş, onu tavsiye ediyorlar..

Herkese günaydınlarrr...

bizimde cumartesi kontrolümüz vardı. 27+4 te 1200 gr 39cm di. kilomuz, diğer ölçülerimiz normal, boyumuz önde çıktı. plesantamız hala aşağıda ama rahim ağzını kapatmıyor, bundan sonra doğuma kadar böyle gidermiş. Yine dikkat etmeye devam. son hafta su içemiyordum bunun sonucu olarakta suyumuz sınırda çıktı. bol bol su iç, sol tarafına yat mutlaka dedi doktorum. iki hafta sonra tekrar çağırdı. annesi çikolata yemesine rağmen benim nazlı kızım yüzünü hiç göstermedi, suyunun az olmasınında etkisi var dedi. bir ultrason görüntümüz bile yok kasık ağrılarımı sırt ağrılarımı sordum. hepsi normalmiş. çalışabilir raporunu 32+0 da alıyormuşuz. korktuğum konulardan biri dr eylül ayında izinli olması idi, çok şükür eylülde izinli değilmiş.

hamişler nette baktımda bir sürü ihtiyaç listesi çıkıyor bir ton şey yazıyor gerekli gereksiz..
sizlerin böyle örnek aldığı bir liste oldu mu? varsa yayınlar mısınız? eksiklerimi belirliyorum da birşey atlamak istemiyorum..bugün ne çok soru sordum ya ben de ..

Herkese İyi Haftalar güzel anneler:)

Bizde pazar günü eşimle çıkıp bebeğin tüm eksiklerini halledip geldik, hiçbirşeyim hazır değildi ve bu artık canımı sıkmaya başlamıştı, Oğlumun oda takımını sipariş ettik, ana kucağını aldık, 2 adet hastane çıkışı, bakım setleri,su-ateş ölçer, gerekli kıyafetleri kısacası bebek arabası hariç herşeyi halletmiş olduk. ( Bebek arabasını ilk etapta almayı düşünmüyorum ilerleyen zamanlarda alırım diyorum)İlk fırsatta resimleri sizlerle paylaşacağım:) 10 gün içinde mobilyalar gelse sanırım bende 3 haftaya herşeyi hazırlamış ve oğlumun gelişini bekliyor olurum:)

Yanlız size sormak istediğim bir mevzu var, ne olur ne olmaz die 1 adet emzik ve 1 adet biberon aldım. Satıcı bayan özellikle kauçuk olanı tavsiye etti ve bende kauçuk olanı aldım. Biraz kokuyor gibi:/ ama renginden dolayı anne göğüs rengi ile aynı olduğu için bebek daha rahat oluyormuş. Ayriyetten sağlık açısından diğerlerine göre daha iyiymiş. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Yanlış bişi aldıysam gidip değiştireyim vakit geçmeden:/

prensesine maşallah cnm... artık suyu fazla içmemiz lazım bende içemiyorum...32+0 da alınması gerekiyormuş evet benimde 3 ağustos cumartesiye geliyor bende diyorum ki kendi kendime bayramdan sonra ki pazartesi alırım ama 1 hafta içinde çalışır raporu alınırmı ki...

günaydınlar herkesleree :)

babamız aradı uyandırdı hadi kalkın doktora gideceğiz dedi bir mutlulukla kalktık bakalım inşallah sıpacığım yüzünü gösterir buarada dün geceden beri karnım sertleşip duruyor gitmişken onu da bir sorayım oğlum kafasını ya da poposunu dayıyor zannettim ama bu biraz rahatsız edici bir sertlik olmaya başladı
doğum izni raporunu alacağım inşallah sonunda

canım maşallah bebişler 1 kiloyu geçti artık ben burdayım diyor baya bayaa yüzünü inşallah sonraki kontrolde görürsün benimkisi de 3 kontrol de göstermedi en son geçen gittiğim de görebildim..annecik suyunu ihmal etme hem çocuk rahat rahat yüzsün içerde

Herkese günaydın tatlı hamiş arkadaşlarım güzel ve mutlu bir haftasonu geçirmemiz dileğiyle... Arkadaşlar Elevit kullanan arkadaşlarıma sorum olacaktı ben perşembe günü başladım bu ilaçı kullanmaya fakat 2 veya 3 kez çok afedersiniz büyük tuvaletimde siyahlaşma oldu acaba bu ilaç tan mı kaynaklanıyor onun dışında bir şikayetim yok bana yardımcı olursanız sevinirim acaba bırakmak mı gerekir?

canım hayırlı olsun.. sağlıkla sıhhatle bebeğin büyüsün, kullansın.. kauçuk için kullanımı daha kolay demişlerdi banada ama sağlık açısından silikonu önerdi satıcı bende silikon almıştım.zaten emziklerde biberon uçlarıda belli aralıklarda aylarına göre değiştiriliyor, biberonu alırken kolik yapıp yapmamasına dikkat ettiysen gerisi çok önemli değil olmaz sanırım..

çalışır raporunu tam tarihinde al canım. sen işe dönmeyi düşünmüyordun yanlış hatırlamıyorsam maaş gününü denkleştirmek için çalışmak için çalışacaksan çalış yoksa hiç uğraşma derim. tabi en doğru karar senin yinede..

canım kan ilacı kullandığımdan beri o siyahlık bende var, elevite kan hapından sonra başladığım için ayrımını yapamadım ama bu konu baya bir gündemdeydi bir ara ve herkeste bu sorun vardı.. ben alıştım artık o renge garip gelmiyor, sen sorunca farkı hatırladım

sağol teyzesi.. hadi bakalım al raporunu rahat rahat keyfini çıkart bebeğini beklemenin.

Canım bendede aynı sorun var, Bende elevit ve kan hapı kullanıyorum ve keramet hangisinde inan bilmiyorum:) Ayriyetten sürekli kabızlık durumu mevcut, hamilelikte olurmuş zaten ama ilaçlar daha çok tetikliyormuş diyorlar:/ yapacak birşey yok kaldı şunun şurasında en fazla 85 güncük:)

merhabalar;
ilk bebegim benim de yaşımın getirdigi gerginlik te var muhakkak
3 gündür baş agrısı yaşıyorum normal mi ? henüz arastırmadım interneti. önce siz deneyimli annelere sormak istedim.

herkese merhaba arkadaşlar ben 29 haftalık hamileyim kontrole gittiğimde doktor bebeğimin midesinin küçük olduğunu yemek borusunun olup olmadığını araştırmak için beni perinatoloji ye gitmemi söyledi tavsiye edeceğiniz bir doktor var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…