2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Eee öyle sanmaya başlamışlar bile, daha geçende bir akrabamız sordu 24 hafta oldu değil mi diye.. İnsanlarda napsın o kadar çok reklamlarını yapıyorlar ki insanlarda olmayan şeyleri bile var zannediyorlar

böyle müjde falan diye çıkarsa ortaya sanki hiç izin yoktu da izin getirdiler gibi oluyo hahaha :)

neyse ben çok konuşmak istemiyorum bu konuda her bi taraflarıma sinirler doluyo

bebişimi üzmek istemiyorummm oğlummmm biz mutluyuz biz iyiyiz dimi annemmm :)

Ya hayır birşey değilde en çok temmuz sıcağında karnım burnumda yuvarlana yuvarlana işe gelmek canımı sıkacak. Keşke ev hanımı olsaydım mışıl mışıl uyurdum bebeğimle ekyfime bakardım

işte o yüzden hakkımı helal etmiyorum ya

en sıcak günlere kaldık ki sadece sıcak değil zaten son aylarda
yeterince yürüyemeyecek hale geliyoruz
ben ayakkabı bile giyemiyorum sabah 7 den akşam 7 ye kadar ayaklarım sarkık durmaktan
ayaklarımda sandalet onlar bile dar geliyo bazen
nefes almakta zorlanıyorum yeri geliyo ki

ben 7. ayımdayım 7 kilo aldım bundan sonra alıcam daha fazlasını
şeker yüklemesinde şeker çıktı + tansiyon riski var
hadi diyorum sonraya kalsın iznim oğlumun yanında daha fazla kalayım
zorluyorum kendimi yoksa bende bilirim evde yatmayı

şu yasa konusunda hiç umudum yok diyordum ama içten içe bekliyormuşum tam bir hayal kırıklığı ve sinir harbi oldu.. adamlar bangır bangır reklam yaptılar milleti kandırdılar iş ciddiye binince geri çekildiler.. sokaktaki halk yasa çıktı sanıyor yine rant sağladılar kendilerine.. allah hepsini bildiği gibi yapsın inş..

bi de 1 hafta ilaveden sonra 3 ay yarı zamanlı çalışma hakkı verilecek yazmışlar. hiç birinin özel sektörden haberi yok belli ki.
hangi özel şirket senin yarım gün çalışmanı kabul eder. hadi diyelim ki direttik hakkımız diye o gerginlikle kim işine devam edebilir.
destek değil köstek yasası olmuş.

Allah yardımcımız olsun kızlar.. annelik kutsaldır, çocuk doğurun diyorlar ama kendi çocuğumuza bakıp büyütme hakkımız yok.. ya bakıcıya ya babanneye, ananeye emanet ya da göze alıp kıt kanaat geçinmeyi ve kariyerinden vazgeçmeyi göze alacaksın bu haber hiç hoşumuza gitmedi şaka gibi 1 hafta için bu kadar tantana yapmasalardı bari

yine memurlara yaradı bu iş
özel sektörde hiç birimiz bunu kabul ettiremeyiz
işimizden oluruz ben zaten cumartesi günleri bile çalışıyorum al sana birtek
pazar günleri çocuğumun yanında tam kalabilcem

Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten işimiz zor, benim şekerim, tansiyonum normal ama bel sırt ağrılarım bazen dayanılmaz oluyor

yine memurlara yaradı bu iş
özel sektörde hiç birimiz bunu kabul ettiremeyiz
işimizden oluruz ben zaten cumartesi günleri bile çalışıyorum al sana birtek
pazar günleri çocuğumun yanında tam kalabilcem

tabii ki kabul etmicekler. devletin vereceği yarı maaşı da biz veririz işe gel dicekler nolcak
4 ayı bile kullandırmayan işveren dolu.
ee işten çıksan bu sefer yeni iş bulman zor. küçük çocuğu var bi sürü problemi olacak dicekler. Allah hayrlısını nasip etsin. hayırlısı işsiz kalmaksa seve seve bakıcaz artık bebeklerimize hiç değilse büyüme anlarına şahit oluruz.
ama akla yatar hiç bi maddesi yok şu yasanın. bir de ztn hali hazırda var olan, ağır işte çalıştırılamaz, ayak işleri yaptırılamaz, vs. gibi bir çok maddeyi de şimdi ilave etmiş gibi gösteriyorlar. bunlar işverenin uygulatmadığı, işçinin de uygulayamadığı maddeler ztn.
ne değişti ben anlamadım. ....................... :26::26::26::26:

Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten işimiz zor, benim şekerim, tansiyonum normal ama bel sırt ağrılarım bazen dayanılmaz oluyor

sadece işe gelmekle bitse neyse.. bir okadarda yol gelip gidiyoruz. benim hergün 3 saatim yolda geçiyor. işte çalışmaktan ziyade şu yoldan bıktım artık.. işin stresi ayrı zaten.. hastaydım salı günü resmen ağlaya ağlaya çalıştım. off bıktım herkesten.. birde aileden sorumlu bakan bayan.. bayan olmasa ne olurdu halimiz bilemiyorum..

cidden hayal kırıklığına uğradım.1 hafta ilave edilmesini müjdelemişler.Müjde ki ne müjde.Hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor elden

slmlar arkadaşlar
dün de giremedim işlerim vardı. bende evlendiğimden beri çalışmıyorum, özel sektörde çalışıyordum zaten,sonra da bebek düşündüğüm için devam etmek istemedim,bebeğimi kendim yetiştirmek istedim,çünkü özel sektör malum çalışan arkadaşlar daha hakim bu konuya oldukça zor bi anne için
hükümetin bu aldığı karara bende çalışmayan biri olarak gerçekten üzüldüm,empati kurmak gerekirdi madem öyle umutlandırmasalardı.ama bebişlerinizi de bunu düşünerek üzmeyin umarım değiştirme yoluna girerlerr

kafaları şu an dönmemiştir aşağı değil mi daha var 30. haftadan sonra herhalde bazılarında dönmüyor tabiki.

canım tam ayrıntılı bilmiyorum ama bu aralar istediği pozisyonda olabiliyormuş son 1-1.5 ayda doğum pozisyonunu alıyormuş doktor son kontrolde ters olduğunu ayaklarının aşağada kafasının yukarda olduğunu söledi daha önce öle değildi ben normal doğum istiyorum inşallah o zamana kadar annesine yardımcı olup en uygun pozisyonu alır:)

Kızlar bide bana bakın bakalım Buda 15 kg almış 27+1günlük ben ve oğluşum . 73 ile hamile kaldım şuan 88 kiloyum tam tosuncuk oldum. Bu arada resimi dönduremedim

cidden hayal kırıklığına uğradım.1 hafta ilave edilmesini müjdelemişler.Müjde ki ne müjde.Hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor elden

çalışmıyorum ama ben de çok üzüldüm sizlerin adına ne umutlarla bekle neyse.......hayırlısı olsun demekten başka bişe gelmiyo elde

kızlar şimdi benim anlamadığım biz ne kadar doğum parası alıcağız ve nerden alacağız bu parayı hee bide ne zaman :)

cnm doğum parasını raporundan bittikten sonra alıyorsun 4 aylık yani asgari ücret yinede kesinti oluyor ama fazla değil şuan 773.01 asgari ücret 4 le çarparsak 3.090 yapar kesintisi felan 2.800 felan ancak alırız ama temmuzda asgari ücret zamnlanacak birde 6 ay olsaydı 4.638 keisntisi felan 4.200 alırdık ama malesef olmadı...belki başbakanımız seneye 6 aya çıkarır martta seçim varya ...

izin işini bende okudum bu kadar insanı umutlandırmaya gerek yoktu topu topu 1 hafta verdiler.bu yasa memur anneler icin bir nebze iyi onun haricinde özelde calışanlara hic bir faydası yok rabbim calışan annelerin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…