- 1 Şubat 2013
- 2.539
- 5
Merhaba anne adayları, şimdi hastaneden geldim tüm sorularınıza yanıt aldım. Ben anlatcam benden yola çıkarak sizde kendi bebeğinizde merak ettiklerinizin yanıtını alabilirsiniz belki. Öncelikle bebeğim 5 hafta 4 günlük. Kesemizi gördük düzenli bir oluşum olduğunu söyledi doktorum. Sonra kesenin içinde en önemlisi olan yolk kesesini gördük, yani bebeğim vücudumdaki besinleri bu keseden yiyor şu anda kordon oluşmadığı için. veee bebeğim 7 mm boyutunda minicik bir beyazlık olarak görünüyordu Bebişimin ilk halini taslak olarak görmüş oldum. Bir anne adayı bana sormuştu kaç haftalıkken bebeğin kalp atışı duyuluyo diye onu da sordum. Çok çok zayıf bir hastaysa düşük bir ihtimalle 5 haftalıkken bile duyulur dedi fakat 6.5 haftalık olduğunda dah arahat duyulur dedi. Şu anda folik asit çok önemliymiş. Testlerimizi aksatmamalıymışız. Bol bol protein ağırlıklı beslenmeliymişiz. Mide bulantısı hissetmemek normalmiş. Kasık ağrısı ve kahverengi akıntı tarzı şeyler normalmiş ama eğer bir damla dahi olsa kırmızı yada pembe kanama görürsen mutlaka gel hemen dedi. Seyahat etmek riskliymiş ilk 3 ay boyunca. (ben yaptım ne acılar çektim sakın siz yapmayın) bunun yanında bol bol istirahat et dedi, sık sık birşeyler atıştır dedi. En yararlı kuruyemiş badem, ceviz, fındık, hurma imiş. Bol bol balık eti, tavuk eti, et, yumurta, süt ve yoğurt tüketilmeliymiş. Ağır kaldırılmamalıymış. Yukarılara karnını gererek uzanılmamalıymış.
Eveet benden bu kadar başka aklıma gelmiyo birazcık karışık yazdıysam kusura bakmayın artık. Herkes tez zamanda bebeğini sağlıklı bir şekilde görür inşallah.
hoşgeldinizzzzz bu yolk kesesini bilyorum kordon ne zman oluşuyormuş bu arada sat kaç tı canm