2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

bende tutuldu sol tarafımmm

maşallah benimki de gece sagı gündüz solu seviyo bide gece yatakta dönerken bende agri oluyor sizde de oluyor mu

oluyo tabi agrı değilde hızlı dönersem zarar veririm biliyorum oyüzden yavas yavas dönüyorum bebişimi rahatsız etmeden o beni uyutmasada ben onu düşünüyorum

bebiş 3.400 boyunu bimiyorum ama uzundur ablam 1.72 boyunda .son bir ay çok fazla hurma yediğini söylüyor.benim de ilk gebeliğimde fazla dikişim yoktu.normal doğum en güzeli 3 gün içinde tamamen ayaktasın.

agresifmelek sonuçların çıktı mı? iş yoğunluğundan bazı şeyleri kaçırabiliyorum, çok zor hamileyken çalışmak . Benim de geçen hafta bacaklarım dizaltından itibaren şişmişti, hatta kendiliğinden morluklar oluşmuştu. Dokununca acıyodu. doktorsitesi.com diye bir yer var orada bir doktora sordum. Aşağıdaki cevabı verdi. Belki işine yarar.

Merhaba, 18 haftalık hamileyim. Bir süredir bacaklarımda kendiliğinden oluşan morluklar var ve bacaklarıma dokunduğumda şişlik ve acı hissediyorum. Bunun hamilelikle ilgisi olabilir mi? Neden kaynaklanıyor olabilir?

Sevgili hastamız, Hamilelik sırasında kan basıncı aşağı yukarı %40 artar bu da dolaşım sisteminizin normalden daha fazla çalışmasını gerektirir. Kan hacmindeki artış dolaşımınızı bazen yavaşlatabilir bu yüzden hamileliğin sonlarına doğru oluşan bir miktar şişkinlik normal sayılmaktadır. (Ancak elleriniz ve bileklerinizde oluşan şişkinlik ellerinizi 30 dakika yukarıda tuttuktan sonra azalmıyorsa doktorunuza danışmalısınız). Bilekler ve ayaklar en çok şişen yerlerdir çünkü bebeğin ağırlığı "pelvis" adı verilen leğen kemiğindeki damarlara baskı yapar ve kanın ayaklardan kalbe gidişini yavaşlatır. Bu durumda günde 8-10 bardak su içmek sıvı dolaşımına imkan sağladığından vücudunuza iyi gelecektir. Alabileceğiniz diğer önlem ise en az bir saat olmak üzere günde iki kez bir tarafa doğru yatmak ayakta ya da oturarak aynı pozisyonda yarım saatten fazla kalmamak olabilir. Gün içinde ufak tefek egzersizler için kendinize zaman ayırın. Örneğin kısa mesafeli yürüyüşler yapın ve oturduğunuz yerden bileklerinizle daireler çizin. Hatta sallanan sandalyede hafifçe sallanmanın bile yararını görebilirsiniz.

Ben de bu nedenle doktora gidecektim ama şişlik kendiliğinden geçti. Aklına kötü şeyler getirme. Bacakları dinlenirken yüksekte tutmanın da kan dolaşımına katkısı oluyor. İşyerinde sürekli bilgisayar başında oturuyorum mesela. Bacağımın altına bir yükseklik koymayı düşünüyorum.

Naber hamişler, nasıl gidiyor
Benim göbek atağa devam ediyor sanki aldı başını gidiyor. Sadece göbek değil mideme kadar bi şişlik var. Hemde sertleşiyor karnım. Dimdık oturmam lazım artık.

Ah gizem tatildesin kulaklarını cinlatacam. :) mikmikte çok tedirgin oldum. Arada sıkıştı garibim yaa sonra bi baktım sol tarafımda dağ gibi toplanmış korktu sıkıştı kendime kızdım.
baya bi ara verecem yaa mikmike

Hevuk çok geçmiş olsun canım çıkma bu sicaklarda dışarı yaa

benm 210 çıktı canım çok acıyor yıkıldm 1 haftadır yerin altındamıyım üstündemiyim bilmiyorum(((

Canım ben de geçen hafta papp-a değerim çok yüksek olduğu için amniyosentez yaptırdım. Perinatolog bebeğimin tüm organlarını inceledi, bir sorun yok dedi ama bu değer çok yüksek gerçekten dedi. Biz de içimiz rahat etsin istedik. Çevremde o kadar insan var ki amniyosentez yaptıran, hepsinin sonucu da iyi gelmiş. İşlem çok kolay zaten, hiç canın acımıyor. Yeter ki bu konuda uzman biri yapsın. Güzel haberler alırız umarım.

aynen sol omzum agrıdı artık sırt ustu yatmayı çok severim ama sırt üstü yatmakta hamileyken iyi değil diye mecbur sola mahkum kaldım

EVET BEN AYAKLARIMI UZATARAK SIRT ÜSTÜ YATAMIYORUM ZATEN çok nadir duruyorum yorulunca falan

ağrı bende çok az oluyor göbek alt bölgemde bide kendimi yordum dün az biraz ağrıdı o da normal bebek batıyormuş gibi bişi

maşallah ne güzel hissediyorsunuz...bizimki çok tembel galiba hiç hissetmedim ben daha...bazen korkuyorum bu yüzden

slm kızlar ...
Geçen dr. a gittiğimde bana sırt üstü yatma sağınada yatabilirsin ama tercihin sol taraf olsun dedi ...Napalım idare edicez de benim kafama takılan ben akşam işten eve gidince ayaklarımı dikip sırt üstü yatardım koltukta hem bebişimi öyle daha rahat takip ediyordum ama şimdi tırsıyorum sırt üstü dinlenmeye bile :18: kocişte diyo dr. öyle uyuma demek istedi tabi ki öyle dinleniceksin sizde durumlar nasıl ???

Denizimmmmmmmmm bu arada ist. mı geliyosun kuşum yanıyo buralar haberin ola

ay kızlar testlerden bahsetmişsiniz . ben hiçbirini yapmadım yapmayı da düşünmüyorum. ayrıntılı ultrason yeter zaten.
bebişimi hiç bi durumda almayı düşünmüyorum dedim doktora yaptırmaya gerek yok o zaman dedi. kendimi boşuna strese sokmak istemedim.
Allah sizlerinde yardımcısı olsun. inşallah hepiniz güzel haberler alırsınız.

canım bnm.. geliyoruzzz bursada yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mrk etmee bacımmmm
ben genelde saga yatıyorum sola donuyorum gece sabaha dek oyle suruyorrr...
hatta yarı yuz ustu gıbı bısey bnm pozısyon.. bacak aramda da yastıklar oluyor
yuz ustu yatacağımız günler ne kadderrrde uzaakkk deılmı kızlar:)

ben aralda cok ozlemıstım yuz ustu yatmayı :) ama bır müddette memelerın kocamanlıgından yatamamıştım acıyordu

Son düzenleme:
slm kızlar 1 haftadır kalçamda yırtık çatlak oluşdu belki siz burda paylaşımda bulundunuz ama ben pek sık giremiyorum nete canım çok sıkıldı kalçam komple çatlak içinde hemen doktora gittim aldıgım 4 kiloyla alkası yokmuş cildin elestik yapısıyla alakalıymış yani eti sıkı olanlar çok çatlak olurmuş karnında da olacak dedi lıerac verdı serumu kalçama jelide karnıma falan sürüyorum inşallah faydası olur bu kalıcı hasarları kabul etmek zor olacak (((

arkadaşlar iki gün önce şiddetli isal ve kusma yaşıyordum hastaneye gittik serum taktılar çok şükür iyiyim şimdi bol bol su içmeye çalışıyorum dün gece de eşim rahatsızlandı neyin sebep olduğunu anlamadık inşallah bebeğime bir zararı olmamıştır.

slm kızlar 1 haftadır kalçamda yırtık çatlak oluşdu belki siz burda paylaşımda bulundunuz ama ben pek sık giremiyorum nete canım çok sıkıldı kalçam komple çatlak içinde hemen doktora gittim aldıgım 4 kiloyla alkası yokmuş cildin elestik yapısıyla alakalıymış yani eti sıkı olanlar çok çatlak olurmuş karnında da olacak dedi lıerac verdı serumu kalçama jelide karnıma falan sürüyorum inşallah faydası olur bu kalıcı hasarları kabul etmek zor olacak (((

etin sertliğiyle alakalı oldugunu sanmıyorum ben çünkü benimde etim çok sıkıdır bu zamana kadar hiç çatlamadım ilk hamileliğimdede çatlamadım bundada cilt yapısıyla alakalı bence çatlamadan önce keşke nemlendirici sürseydin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…