Allah yardimcin olsun hayirlisini versin hepimize ben de bugun 2li test icin gittim ve bebeklerden birinin ense kalinligi cok yuksek cikti
( kalbinin durmasindan korkarken bu haber cok uzdu beni kan da verdim ama dr neredeyse kesin gozuyle bakiyor kismet bakalim diyecegim o ki kalbinin durmasinda da bi hayir vardir Allah hepimizin yardimcisi olsun perisan oldum sabahtan beri..
Sadece 2'li testte gördü diye mi kesin gözüyle bakıyor doktor?
Bence lütfen başka bir doktora da git, hatta bir üniversiteye git. Eğer doktor bir hata yapıyorsa ve senin psikolojini daha çok bozuyorsa?
Benim kardeşime de 2'li test sonucu çok risk var dediler. sonra 4'lü yaptırdı; risk daha yüksek dediler. Amniyosentez yaptırdılar; mutlaka down sendromu ya da zeka geriliği olacak dediler..aylarca ağladı kahroldu..psikolojisi harap oldu, bilemezsin..
bebişi karnında dönüyor ve tekmeler atıyordu artık. Doktor "kesin almamız gerek,hızlı karar verin" dedi.
O sırada her şeyden ümidini kesmişti ki bir arkadaşı hacettepe'ye gitmesini ve kordosentez yaptırmasını,bu testin hata payının neredeyse hiç olmadığını söyledi. Kardeşim apar topar bebeğin kordonundan da kan aldırdı. ama umudu neredeyse yoktu. Çünkü dünyanın parasını bayıldığı o doktoru "çıkış yok, zeka geriliği var" demişti.
bir hafta sonra sonuçlar çıktı. hiçbir problem yok dedi üniversite..inanamadılar..
o kötü kahreden günleri kardeşimle beraber yaşadık, Allah kimseye vermesin böyle dertler; 5,5 aylıkken bir çocuğu aldırmak, düşünemiyorum bile..
(
ve bebişi sapasağlam doğdu. şimdi canavar gibi :)
Sen de lütfen ümidini yitirme ve başka doktorlara mutlaka görün. 2'li test için pek çok şey erken daha..