2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

sağol canım darısı size olsun inşallah gerçekten çok güzel bir yer sevdim antalyayı

Ya benim dr da sıkı sıkı tembihledi sabah on akşam 4kesşn bi saat güneşte durması lazım dedi ama ben hiç yapmadım. Çıplak olcak dedi
Ne yapcaz yaa. Gözüne gelince çıldırıo. Gezerkeb yapsam gölgeye denk gelio bazen:26:

Bugün Aras la pek ilgilenmedim bakıcı ilgilensin diye yanında olmama rağmen çok kötü hissediyorum kendimi
Ağlıyorum devamlı. Ne olur yadırgamayın kınamayın
Tek bırakab ben miyim hayır. Ama nasıl alışcam bilmiyorum
Kimseye de anlatamıyorum.
İşe gitsem ne olcak acaba. Daha yan odadayken ne yapıyo uyutabildi mi kibarca mı yan yatırıyo çeviriyo diye düşünürken
İşte ne yapacağım. Zamanla aşacağım elbet ama anladom ki bu sıralar gözümün yaşı kurumayacak
Bunları yazarken bile zorlandım....

Boyle olmakta cok haklisn dogsugndan beri sen bakiyorsun arasa.
Nu paylasmann huzursuzlugda cabasi.
Ama alisacaksin. Bende ilk gun tuhaf oldum.

Kadnn nceden tecrbesi varsa hic dert etme.
Onceden yaninda calistigi biri varsa onlarla konus referas al..
Ama gozyaslarin ck nomal canim..
Emin ol cok iyi olacak ilerde gulerek hatirlicaksin.

Cagan ilk dogdugunda aglamisti banyo yapinca ama nasil aglamak. Katila katila..babam dediki bakti ben agliyorum o agladikca "agladikca cigerleri gelisir bisey olmz"dedi. O zaman oyl kizdimki."gelismesn"diye bagirdim.
Yani nlican snradan insallah guzel bi n olarak hatirlarsn b duygusalligini.
Opuyorm arasmla seni

Hayır tecrübesi yok. Bilmiyor resmen.
Kendi çocuklarını büyütmüş ama çocukşarı büyük
Başka yerde çalışıp emekli olmuş
Yemek yemiyo Esra hiç birşey yemiyo
Bir aydır ama. Kimse çözüm bulamıyo dr bışver diyo
Ben zar zor kavga dövüş meyveyi bazen yediriyorım ama kadın onu bile yapamıo yapamaz zaten zorlamayı yapmasın da

Acaba bencillik mı yapıyorum işe girerek diye düşünmeye başladom artık
Sanırım bırakamıcam bakıcıya. Evet daha 2. Gün ama inancım daha şimdiden kayboldu

Anilim canım arkadasim cok haklısın uzulmekte ben aralikta bebegimi canindan cok seven kv ye birakacak olmama rağmen şimdiden bunalimdayim. Bence 1hafta dene baktin sen hala ayniysan esin de calisman konusunda mecburiyet ve baskı hissettirmuyorsa calisma bence evet belki boyle is bulamayacaksin ama sonra duyacagin vicdan azabindan bakiciya bıraktığın dönemdeki bunalimindan daha iyidir. Belki daha iyi bir firsat da çıkabilir bilemezsin. Ben memurum bir arabadan baska hicbir haltimiz yok . Esimde memur tek memur maaşi ile gecinmrk zor imkansız değil ama çocuğun gelecegi icin de cslismak zorundayim ama sana sunu soyleyim eger kv bakmasaydi acliktan ölsem de bskiciya birakmazdim bu ruh halindeyken. Mecbur 2 sene ücretsiz izin alırdım sonrada işimin yakininda bir krese verirdim. Bu benim fuduncrm yine bebegin ve geleceginle ilgili en dogru kararı sen verirsin
Buarada ben bir konuda cok kararsiz kalınca istihareye yatiyordum.Allah hakkinuzda hayirlisini nasip etsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ama geceb sen cagrmadnmi onlari oraya sense de suc var :)) hakketen onceden yetsemzdm okumaya simdi ilerlemyr bile

Yazmaya vakit bulamasamda okuyodum şimdi okuyacağımız bişey bile yokk hiç iyi olmadı bu face muhabbetiniz bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evet kızlar çok haklısınız, hepsi benim hatam oldu (
ve en hoşnutsuz olanlardan biri de benim emin olun.
diğer gruba çok yazdım, KK'yı boşlamayalım, çok değerli annelerimiz var diye, ama malesef kimse takmadı. 3-5 kişi hariç.
haa evet hata benim oldu gerçekten. hepinizden özür dilerim.
zaten diğer gruba da yazmıcam artık, tarif veya başka bişey.
çok merak eden varsa buradan bakmak zorundalar. aynı şeyi diğer grupta da tekrar dile getiricem.
bütün annelerimiz benim için çok değerli, birbirimizden çok şey öğrendik, ben kendi adıma hiç kimseyi kaybetmek istemiyorum.

canım pat diye alışamazsın tabii, bu zamanla olacak. ama kendini sakin tut. bu 1 hafta yavaş yavaş uzaklaş evden, önce yarım saat çık dolaş gel. ertesi gün 1-2 saat çık... sonra 4-5 saat, en son tüm mesai gibi çık dolaş. hem senin alışma sürecin olacaktır bu hem de aras'ın.

Merhaba maşallah bebişine.. Antalya da hayırlı olsun güzel şehir ohh pöfür pöfür suya giresim geldi şimdi:)

Anılcım çok normal bu yaşadıkların ama bundan belki biraz daha az olsa da aynı kaygıları ben de yaşayacağım ( çok çok sevdiği torununa bakacak olan kv me bırakacağım halde) bu annelik içgüdüsü... Ayrılık anksiyetesi anneler de malesef bunu yaşıyor bebekler de... Ben Azra ilk doğduğunda ona o kadar bağlandım ki kimsenin kucağına almasını istemiyordum bile... Çocuğumu rlimden alacaklar korkusu vardı... Şimdi de bana bağlanmaz kv deme daha çok bağlanır bana trip yapar korkusu var yani henüz işe gitmeden ben çoktandır bu anksiyete olayını yaşıyorum... Aklıma geldikçe nasıl bırakacağım da gideceğim diye beynim oynuyor yerinden.. 18 ağustos sabahı nasıl çıkıcam o evden bilmiyorum inan şuan ağlıyorum bunları yazarken ama alışacağız hem Azra hem ben alışacağız belki ilk hafta paso ağlayacağım ama alışacağım... Ay sinirim bozuldu..

aaa öznur, dur bi anıl'ı sakinleştirelim derken seni kaybettik... sakin ol azıcık, olacak bunlar napalım. ha ben bırakamam bakıcıya ama keşke KV'dem olsaydı da bıraksaydım diyorum valla. benim iş hayatı kreş çağına kadar yalan oldu. inan bu daha çok depresyon nedeni. ben inanılmaz sıkıntılıyım şuan. dün gece ağladım, adet olmanın verdiği hassasiyet de eklenince iyice sinirlerim gerildi. eşime dedimki, aldığım tüm para, kreş ve ege2nin masraflarına gitse bile, aynı gün param sıfır kalsa da o kartı bankamatiğe sokup, kendi emeğim olan parayı çekmeyi özledim, bıktım senden para almaya dedim ağlaya ağlaya...
sen de sakinleş. çocuklar için kendi ayakları üzerinde durabilen anne modeli her zaman daha etkilidir, daha güven vericidir, çocukları daha hırslı yapan bi durumdur, çocukların annelerine olan saygısını, hürmetini arttıran bir durumdur, çocukların anneleriyle gurur duyma nedenleridir...

canmm kıymam aynı şeyi önceki hafta yşadım gecen hafta işe başladım bizimki 7 ayı doldurdu , deneme yapalım dedik , benimki sadece emerek uyumaya alışmıştı , kyınvalidem bakıyor , kadın yazık oruç haliyle bide yoruluyor . işe başlamama 3 gün kla sabah 8 den akşam 10 a kadar kayınvalideme gittim , denizi koydum yanına. oda kapısından girmedim , içerde oturdum , bensizliğe alışması lazım , eninde sonunda bu olucak cok sanslıyım ki 7 ay bakabildim emzirdim diye kendimi motive ettim , insanın vicdanı sızlıyor içi yanıyor isyan ya çalışmıyorum anasını satyım diyor ama bu sefer onu gelecekteki imkanlarından mahrum bırkmakta istemiyorum dedim kendi kendime saat 5 e kadar hiç yanaşadım , 3 günde uyumayada alıştı oyun oynayıp durmayada , öyle zoraki ağlatmadan yavaş yavaş gündüz iletişimi kestim , ama saat 5 olduktan sonra oyuncaklarım hikaye kitaplarım ve ciftlik hayvanlarım ve beyin geliştirici oyunlarımla beraber yanındayım , ve su an cok şükür 2 haftadır iyiyiz , beni görünce olan sevincini anlatamam , herşeyim kızım için yorulmam emeklerim , gece 12 den sonra ev işi yapıyorum 2 de yatıyorum 6 da kalkıyorum iş yapmaktan uyuyamıyorum ama akşam tüm zamanımı ona ayırıyorum, işe başlayacağın 2-3 gün kala motive ol canm , ben eşime çatasım geliyodu hırsımdan halbuki adam napsın :) üzülme canm öle böle bişeyler yasıyacak , önemli olan akşam bütün enerjin bilgin ve oyunlarınla onun yanında olman

Merhaba hanımlar. Ben bu forumda yoktum. 2014 Ocak annesi olmayı umut ederken 24 Aralık'ta prensesimi kucağıma aldım. Bizim foruma bahtımda şimdi tat tuz kalmamış. Eskiler yok olmuş. Size katılabilirmiyim :))

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar selam ben face de katıldım aranıza arzu öcal :) oğluşum da yiğit. size bişi soracağım. tatile otele gidenler ek gıdayı nasıl organize ettiniz?

Ay ne biliyim ben yaşadım o anları bir an.. Doğru söylüyorsun canım da insan işte üzülüyor... Ben normalde çok hırslı aman kariyer yapayım aman şöyle yükseliyim insanıydım da çocuktan sonra amannn oldum:)

Hoşgeldin gel tabi buranın da eski tadı yok ama idare ederiz:)

Essela nasilsin bende seni merak ediyordum bizde hala uykuda emiyor kafayi yedim, sen benim kadar sikayetci durmuyorsun disari falan ciktiginizda napiyorsun biz bu emme olayindan esimlede cok gerginiz ben oyle biktimki memelerimden nefret geldi

Aaa kuzlarr

Benmde canim var zahir
Yillardir bir sehird hic kimsemiz olmadan hayat gecirmeye calisiyoruz..bakiciya veriyorum cocuklari...
Iyi dusunun lutfen.
Herkes kotu degil.
Ferah olun accik...

Ablanizdan tavsiye..gercekten evde durmak da cok zor calisan kisi lmak cok guzel bisey.

Essela nasilsin bende seni merak ediyordum bizde hala uykuda emiyor kafayi yedim, sen benim kadar sikayetci durmuyorsun disari falan ciktiginizda napiyorsun biz bu emme olayindan esimlede cok gerginiz ben oyle biktimki memelerimden nefret geldi

canım azıcık sakin, şikayetlenme, bak ben de süt yok ne kadar zor hem psikolojik hem maddi..
bak bugün öznurla çıktık, ben mama suyu ılısın da mama yapayım diye debelenirken ege iyi zırladı, öznurr hooop emzirdi koydu çocuğu.
yokluğunu yaşamadığın için bıktın bence.
ben hep diyorum keşke olsaydı da her istediğinde emseydi (
bunun psikolojisini anlatamam sana.
maşallah de yawruna...

aynen katılıyorum esracım sana :))

katıl katıl canım, hoşgeldin :))

kızlar selam ben face de katıldım aranıza arzu öcal :) oğluşum da yiğit. size bişi soracağım. tatile otele gidenler ek gıdayı nasıl organize ettiniz?

canım gizem gitti otele, girince cevap yazar sana zaten ama şey demişti neyi versem, saatinde hazırlayıp getirdiler ek gıdada rahattık demişti.

Yok zaten evde de duramam Esra:) (ne yaptığım belli değil:)) iş yerinden arkadaşıma konuşunca hemen koşarak çalışasım geliyor özledim aslında:) ( hakikatten tutarsızım:))

Ah canim benim ne cektigimi bilemezsin 2 aylikti memeyi reddetti ogun bugundur sadece uykuda emiyor, sallanmadan da uyumuyor yani her istedigimde emzirmem imkansiz biberonda almadi neler denedik kasikla enjektorle sut verdigim zamanlar oldu hala oluyor sirf bu yuzden disari cikamiyoruz asla emmiyor ac ac duruyo saatlerce, bazen mama alsaydi dedigim cok oldu bi cokta mama denedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…