- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
ay sormayın ya iyi cinlendirdi beni. kafayı bozdu çocuğun anne demesiyle...
alıyo karşısına ''baba, hadi oğlum baba de'' diyo, ege de suratına şaşkın şaşkın bakıp, ''anneee'' diye bağrıyo,
sinirleniyor...
ona bozuldu da böyle saçmaladı herhalde ne bilim.
sabah ben tantana yapıyorum bu dediklerine, diyo ki ''sen çok fenasın, ilk anne desin diye evde hiç baba dedirtmedin, allah bilir bütün gün anne diyosundur papağan gibi...'' diyo.
herhalde bunlara bozuldu ee alkol de vardı saçmaladı. ama konuşmuyorum şimdi, yalakalık yapıyo hiççç yüz de vermedim...
ayça aralık anneleri ev kursak o kadar bebeyle daha çok kafayı yeriz kız, böyle daha iyi 2 bebekle uğraşıyoruz :))
ay sormayın ya iyi cinlendirdi beni. kafayı bozdu çocuğun anne demesiyle...
alıyo karşısına ''baba, hadi oğlum baba de'' diyo, ege de suratına şaşkın şaşkın bakıp, ''anneee'' diye bağrıyo,
sinirleniyor...
ona bozuldu da böyle saçmaladı herhalde ne bilim.
sabah ben tantana yapıyorum bu dediklerine, diyo ki ''sen çok fenasın, ilk anne desin diye evde hiç baba dedirtmedin, allah bilir bütün gün anne diyosundur papağan gibi...'' diyo.
herhalde bunlara bozuldu ee alkol de vardı saçmaladı. ama konuşmuyorum şimdi, yalakalık yapıyo hiççç yüz de vermedim...
ayça aralık anneleri ev kursak o kadar bebeyle daha çok kafayı yeriz kız, böyle daha iyi 2 bebekle uğraşıyoruz :))
kızlar dün izmite babama gittik ya, akşam oturduk hoş beş..
ege zaten hastalığı tam atamadı üzerinden, her bezi kakalı olan çocuk kabız oldu ilaçlardan, 2 gündür kaka da yapamıyordu. dün akşam sıcaktan, karın şişliğinden çok ama çok zor uyudu. en son elini, ayaklarını, yüzünü, kafasını yıkadım, yatırdım yatağa, pışpışlayarak bir yandan da üfleyerek sakinleştirdim uyuttum. biz salonda yatacaktık, ege babamların yatakta uyuyordu, alıcaktım uyurken, sonra bişey için odaya girdim, ege uyandı, yine uyutmaya debelendim. eşim de babamların önünde beni azarladı, niye girdin odaya, çocuk uyandı işte höt döt yaptı. ben de dedim ki sanki sen uyuttun, sanki sana diyorum git uyut, bana gider yapma, fena yaparım dedim, zaten sinir stres oldum iyice. gıcık etti beni, babam da şebeklik falan yaptı ortalığı yumuşatsın diye, her neyse egeyi uyuttum, sonra sakinledim oturduk az daha. sohbet ederken benim hıyar demesin mi, ''meltem'in disiplini çok güzel, uyku ve yemek saatlerine çok önem veriyor ama başka bişeyle ilgilenmiyor, sabahları çocuğu ilk ben alıyorum yataktan meltem uyuyor...'' sinirden köpürdüm. sonra eşim salonda bi çekyatta yattı, ben de egeyle bir yattım. çocuk yazık bütün gece pırt pırt saldı gazları, kaka yapmaya ıkındıkça uyanıp uyanıp ağladı. gece 4 kere kalktım, 1 tanesini bile duymadı. sabah da diyo ki aaa o kadar kalktı mı?!!
sinirlendim iyice, dedim '' yaa ben bi tek çocuğa uyku düzeni ve yemek düzeni verdim zaten onun haricinde hiç ilgilenmiyorum..'' anlamadı bu salak, akşam biraz b.kunu çıkarmıştı rakının, muhabbetle, ne konuştuğunu bile bilmiyor. tartıştık, dedim doğduğundan beri 1 kere bile gece uyanmasını duymadın, hep ben doyurdum ettim, altını değiştirdim, kitap okudum, şarkı söyledim, dans ettim, hoplattım, gezdirdim, hergün ne yemek yapsam diye debelendim, nesnelerin isimlerini öğretmeye uğraşıyorum, hastalığında başucunda bekliyorum, banyosunu yaptırıyorum ama hiçbişey yapmıyorum di mi dedim. aferin sana bu kadar çırpınmama, debelenmeme cevap bu muydu dedim. hatırlamıyor bile söylediğini hıyar. bu kadar söylediğim şeyden gelen cevap da şu; ''sen anca anne demeyi öğrettin, baba bile demiyor çocuk..''
ulan işe gitmek için kalkıyorsun, çocuğu yanıma bırakıp gidiyosun zaten, ee onu doyuran yine ben, uyutan yine ben... aman işte ıvır zıvır sinir etti beni.
dedim, tamam artık sabahları sakın ellemiyorsun ege'yi, sevmek için de elini süremezsin. ne zaman ege'nin ihtiyacı olan bişeyi yaparsın o zaman dokunursun çocuğa dedim. sinirden köpürüyorum, hiç elini sürdürtmedim bugün.
Valla bu kocalari birakalim aralik anneleri evi kuralim bence
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bende eşimle aram düzelir diye beklerken daha da kötü oluyor eşim sanki aramıza buz dağı inşa etmiş benim görmediğim naparsam ne edersem ulaşamıyorum en son dün msj cektim o işteydi bende asyayı emziriyordum en son ne zaman omzuna başımı koydum huzur buldum ne zaman başımı oksadın ne zaman sana bakıp sana sarılıp sakinleştim ben unuttum bunları diye öküzün bana verdiği cvp ailenle barıştığından beri sen beni unuttun oldu şok oldum yaa bilen varmı bilmiorum ama ben eşimle evlenmek için ailemi çiğnedim kaçmadım Allahın emri Peygamberin kavli ile istendim ve verildim ama ailemdeki herkesle küstüm istendikten 5 gün sonra nikahtan kendi evime geçtim nikahımda sadece babam vardı ailemden ve kuzenim sağolsun artkadaşlarımız geldi yalnız bırakmadılar bizi ve nikahımdan 7 ay sonra düğünümü yaptık erkek tarafı bilmiyordu böyle oldugunu ve düğünüme annem abim ablam ikizim teyzelerim dayım ananem falan gelmedi davetiye götürecekmişim falan filan ve böylelikle tam 2,5 yıl ailemle küstüm sadece babamla konuşuyordum hamile kaldım yine haber göndermedim onlara sonra abim benim hamile olduğumu görmüş rüyasında anne gülhanla barışalım falan demiş annem yok demiş istemiyorum ananem herkesi ikna edip aradı beni önce açmadım sonra eşim açtı ve konuştu ananem yalvardı yakardı ve o anda benim 5 aylık hamile olduğumu öğrendi sonra geçen ramazan ayında barıştık biz ben 7. aydan sonra riskli döneme girdim eşim evde olmadığı gecelerde anneme gittim erken doğum riskine karşı ve haftanın 3-4 gecesi annemlerde kaldım doğum yaptım mecburen 40ım çıkana kadar orada kaldım ve doğumdan sonra basım sıkıştığında yorulduğumda annemlere gittim kaldığım hiç bir gecede eşim evde yoktu sadece 40ımda eşim evdeyken ailemde kalmış oldum ve eşim bunu kendini bıraktığımı her fırsatta oraya koştuğumu evimide onuda yalnız bıraktığımı düşünüyor hep yalnız kaldım eskiden birbirimize sığınırdık sen artık onlara sığınıyorsun bense yalnızım diyor ve bu yaşadıklrımı ömür boyu unutmayacam hiç bir zaman bende açtığın yarayı geçiremeyeceksin sen diyor her daim ailen için beni sattığın aklımdan çıkmayacak diyor evine bak dağıldı gitti diyor düzeltemiyorsun hala lok götürüyor diyor falan filan ve ben artık çok yoruldummmmmmm
Canım benim ya gerilme bu kadar ya boş ver bizim dışımızda kimse çocuklarımıza emek harcadığımızı düşünmüyor herkes kendi halinde bunu en iyi yapanda eşlerimiz canım benim zaten bi vukat çıkarmazlarsa laf dokundurmazlarsa işleri ras gitmez kuzum benim sen hiç canını sıkma eşinde yaptığı eşekkliği çok iyi anlayacak balımm
Ege nasıl oldu bu arada umarım daha da iyidir tatlım
Bende eşimle aram düzelir diye beklerken daha da kötü oluyor eşim sanki aramıza buz dağı inşa etmiş benim görmediğim naparsam ne edersem ulaşamıyorum en son dün msj cektim o işteydi bende asyayı emziriyordum en son ne zaman omzuna başımı koydum huzur buldum ne zaman başımı oksadın ne zaman sana bakıp sana sarılıp sakinleştim ben unuttum bunları diye öküzün bana verdiği cvp ailenle barıştığından beri sen beni unuttun oldu şok oldum yaa bilen varmı bilmiorum ama ben eşimle evlenmek için ailemi çiğnedim kaçmadım Allahın emri Peygamberin kavli ile istendim ve verildim ama ailemdeki herkesle küstüm istendikten 5 gün sonra nikahtan kendi evime geçtim nikahımda sadece babam vardı ailemden ve kuzenim sağolsun artkadaşlarımız geldi yalnız bırakmadılar bizi ve nikahımdan 7 ay sonra düğünümü yaptık erkek tarafı bilmiyordu böyle oldugunu ve düğünüme annem abim ablam ikizim teyzelerim dayım ananem falan gelmedi davetiye götürecekmişim falan filan ve böylelikle tam 2,5 yıl ailemle küstüm sadece babamla konuşuyordum hamile kaldım yine haber göndermedim onlara sonra abim benim hamile olduğumu görmüş rüyasında anne gülhanla barışalım falan demiş annem yok demiş istemiyorum ananem herkesi ikna edip aradı beni önce açmadım sonra eşim açtı ve konuştu ananem yalvardı yakardı ve o anda benim 5 aylık hamile olduğumu öğrendi sonra geçen ramazan ayında barıştık biz ben 7. aydan sonra riskli döneme girdim eşim evde olmadığı gecelerde anneme gittim erken doğum riskine karşı ve haftanın 3-4 gecesi annemlerde kaldım doğum yaptım mecburen 40ım çıkana kadar orada kaldım ve doğumdan sonra basım sıkıştığında yorulduğumda annemlere gittim kaldığım hiç bir gecede eşim evde yoktu sadece 40ımda eşim evdeyken ailemde kalmış oldum ve eşim bunu kendini bıraktığımı her fırsatta oraya koştuğumu evimide onuda yalnız bıraktığımı düşünüyor hep yalnız kaldım eskiden birbirimize sığınırdık sen artık onlara sığınıyorsun bense yalnızım diyor ve bu yaşadıklrımı ömür boyu unutmayacam hiç bir zaman bende açtığın yarayı geçiremeyeceksin sen diyor her daim ailen için beni sattığın aklımdan çıkmayacak diyor evine bak dağıldı gitti diyor düzeltemiyorsun hala lok götürüyor diyor falan filan ve ben artık çok yoruldummmmmmm
heeeey ankaraya gelirseniz bana da haber verin bende ankaradayım, iyi gelecek bana da sizlerle görüşmekhehehe aynen, reklam içerikliymiş :)) bi daha da facebook demiyom hıh :))
iyi tatiller canımcım, aynen miranın dediği gibi foto isteriz :))
korkma ya sen arasla 4 gün değil 7 aydır başediyosun bi başına, hiç de sorun yok maşallah :))
bu tatil de alnının akıyla atlatılır.
ay geçmiş olsun alaa(
canım oto koltuğu ne olursa olsun güvenlik için çok ama çok önemli, ben oto koltuğundan şaşma derim.
aaa bayramda biz de adapazarına gitcez 2. gün, eşimin annanesine, ama malesef hiç görüşülecek durum da değil bayram, pöfff((
neyse yeliz ben ankaraya gelirsem görüşürüz :))
heeeey ankaraya gelirseniz bana da haber verin bende ankaradayım, iyi gelecek bana da sizlerle görüşmek
canım şuan verebileceğimiz tahıl yok gibi bişey. ama benim doktorum da 8. ay dedi. hatta yulaftan bahsediyordu kızlar burda, annem çocuk hemşiresi yulaf asla 8. aydan önce verme sindirimi en zor gıdalardan biri demişti yazdım ben de buraya. evet muhallebini en iyi pirinç unu ve suyla yaparsın. muhallebi sıcakken eklediysen sütü o vıcıklaştırmıştır. ben de bazen aceleden tutturamıyorum muhallebiyi, içine şeftalinin suyunu rendeleyip iyice su yapıp biberonla veriyorum öyle durumlarda. bi de irmikle de yapabilirsin muhallebiyi, ben bi gün p.unu bigün irmikle muhallebi yapıyorum.
çölyak hastalıklarının büyük bir yüzdesi genetik canım. yenilen ve içilenler çölyağa çevirmiyor, başka nedenleri var. çölyak hayat boyu kişiyle yaşayan bir alerji türü. üniversitede bir arkadaşım çölyak hastasıydı, ünide koyuldu teşhisi, dr.u yedikleriyle hastalığın başlamayacağını söylemişti, sadece bu teşhisten sonra çölyak diyetini yazdı, arkadaşım şuan gluten içeren gıdalardan uzak duruyor. ama yenilene bağlamak istersen, gluten içeren birçok tahıl 8. ay ve sonrasında verilenler..
Yulaf gercekten 8.ay dan sonra mi yaa şok oldum. Ben bebe bisküvisi yapiyorum önceleri pirinç unu irmik ve tam tahil unla yapiyordum pirinc ununun besleyici degeri yok diye yulaf unu tam tahil un ve ruseym ile yaptim. 15 gündur de yulaf unlu yapiyordum ama gurme bebekte muhallebi tarifinde vardi yulaf unu bende verilebilir sanmistim.( napim atimmi bisküvileri. O zaman ruseym ve tam tahil unda mi yasak? Cicibebesini neyle yapacaz peki
canım ege iyileşti sayılır az bi öksürük kaldı o da geçer herhalde yakında, çok teşekkür ederim.
ya benim eşimi biliyosunuz zaten, çok anlayışlı, çok yardım eden, çok yaptıklarımı takdir eder. her fırsatta ege'ye çok iyi baktığımı, iyi bir anne olduğumu söyler hep gururlandırır beni. o gün niye öyle yaptı anlamadım ona sinirlendim. herhalde ''anne'' diyor ''baba'' demiyor diye bozulduğu için yapıyor. her fırsatta bunları söylüyor. bu sabah işe giderken diyo ki ''meltem bu ne zaman baba dicek, ne zaman ben çıkarken ağlıcak?''. çocuğu benden iyice kıskanmaya başladı, kendi işten bu kadar ilgilenemiyor diye yapıyor herhalde bunları.
valla canım ne diyeceğimi bilemedim. eşin de haklı sen de haklısın... bence sen biraz annenlere gitmeyi bırak, bakalım o zaman eşinin ne savunması olacak? o zaman da dönüp hep oraya koşuyorsun diyemez. eğer sen annenlere gitmediğin halde, evinin düzenini, huzurunu geri getirmeye çalıştıkça aynı şeyler oluyorsa, eşin aynı tutumdaysa o zaman sen haklı olarak karşısında konuşabilirsin. ama bu bebekle gelen evre bence. hem anneyi hem babayı etkiliyor bebek... haa tamam onlar huzur, onlar can, ama anne-baba olmayı yeni öğreniyoruz, anne-baba olmak, karı-koca olmakla bir değil. çok daha farklı sorunlar ve sorumluluklar getiriyor. sakin ol canım. umarım düzeltebilirsiniz. iyi haberlerini yazacağın mesajı bekliyoruz.
canım ailene çok sık gitmemeye çalış bi sıra bence ama çokda eşini sallama erkeklere yüz verdikçe peşlerinden koşturkça fazlasını isterler yuvan dağılıyosa bırak o toplasın senin çabaladığını düzeltmeye çalıştığını gördükçe daha çok üstüne gelecektir tecrübeyle sabit:) msj atıp felan yüz verme sen mesafe koy o toparlasın hamilelik dönemi geçirmişsin sıkıntılı bi dönemmiş zaten sana yardım eden insanlara ihtiyacın var tabi oda kesinlikle ailendenden başkası olamaz kıskanıyo aileni galina bi dönem gitme pek hani kendini değerli hissetsin ama çokda yüz verme
İnşallah bebeğim o günler çabuk gelirde yazarım zaten 1 haftadır gitmiyordum kendi de yasaklamıştı zaten bazı nedenlerden kaynaklı bayrama kadar gitmeyecem hiç bir şekilde bayramın 1. ve 2. günü eşim gündüz çalışıyor 2. günü akşamı ailesinin yanına köye gidecez 3. gün çıkıp gelecez o zaman yarım saat otururuz diyor sonra seni eve bırakırım ben işe giderim diyor
Babamd bayramın 1. günü teksin evde gel kahvaltıya ilk torunumuz ilk gün birlikte olalım diyor ya böyle ikilemde kalmak arada kalmak çok kötü eşim kesinlikle gitmeyeceksin dedi bende tamam dedim ama kızımın ilk bayramı ve sadece evde kös kös oturacaz başka hiç birşey olmayacak
Bu sene uzn yolculuga daha ckmadik 10 gun sonra cikacaz ama caganla ck ciktik antep izmir arasi ilk 3 aylikti ..gece ciktik hic uyanmadan gittik nerdeyse. Rahatti. Gelirkende 4.5 aylikti .gunduz ciktik busefer. Yine sorun olmadi arada meme emdi. Uyudu. Arabada sorynsuz uyuyolar.ana kucaginda.
Simdi yanima meyv puresi alirim bide kasik mamasi alirim o gun oyle gecer..yolda pratik olur.molalarimizda yedirim. Klimayida actikmi cok nadir uyanir tahminm..
Hastalik lmasinda geri isler basit...
canım hep anakucağında mı uyumuştu.nerdeyde 20 saat falan yol gidicez.rahat eder mi diye düşünüyorum.senin rahatlığına da bayılıyorum.inşallah bende böyle rahat bi anne olurum zamanla.:)))
Cnm sakarya ankara 3 saat yakin. On hazrlk olck. Asil korktgm didime gitmk ama o bile sizinkinn yaninda bsy degil:) insallh sag salim gdp geliriz hepimiz.
Yatak yapmayi bende dusundum cnm. Aklma soyle bir fkr geldi hani yuvarlnrmii dyrsun ya koltklarin arasina ayni hiza olack sekikde valiz fln bsy koyup uzerine yorgan fln sarsan nasil oluur? Yani yuvarlansa bile on koltga daynir. Anlatbildmmi? İyi olurmu bilmyrm Hem zaten bagaj cok dolu olacak malum..