ya canım ben de çok eski bir binada oturuyorum, borular eski pirinç boru, benim de aynı öyle su sıkıntım var, mutkaltaki suyu hiç kullanamıyorum, herşey damacanadan, çay, yemek, o suyla bulaşık bile yıkamak içime sinmiyor hepsi makinaya, makinaya gelen su nasıl onu bilmiyorum tabi. ama banyo çeşmelerimiz iyi, o kadar takılma canım. bak allah sana ne güzel bir evlat vermiş, dediğin gibi herkesin evladı kendine kıymetli heleki seninki daha kıymetli. allah yavrularımızın acısını göstermesin hiçbirimize.
ama gerçekten pimpiriklenmek hiç iyi birşey değil. benim teyzem tüp bebek ilk uygulanmaya başladığı zamanlarda yaptırdı. ondan öncesinde hamile kalıyordu ama tüplerde sorun vardı, bebek tutunamıyordu hep düşük yapıyordu belki 8-9 tane düşüğü vardı. artık psikolojisi çok bozulmuştu, tüp bebek yaptırdılar, o dönem de çok pahalı, ev araba sattılar, ikizleri oldu, erken doğum, biri 1 hafta 1 i 10 gün yaşadı.. yine psikoloji altüst, yıllar sonra tekrar yaptırdı, 4,5 yıl ne ki teyzem o bebeği 16 yıl bekledi
( şimdi maşallah boyumuzu geçkin oğlu var, 14 yaşında... teyzem de berke doğduğu zaman aynı böyle düşündü, o çok kıymetli, onu çok bekledim dedi. ki teyzem artık bebek sevdasına iyice psikolojiyi kırmıştı, çok kötüydü. bebeğiyle hayata bağlandı. ama herşeye pimpiriklendi, sürekli onu korumaya uğraştı, şimdi çocuk sudan bile nem kapıyor. teyzem isyanlarda, her türlü büyüyecekti çok sağlıklıydı keşke bu kadar pimpiriklenip, sarıp sarmalamasaydım, bensiz hiçbişey yapamıyor, çocukta temizlik hastalığı var doktorlarda, hep ben yaptım diye şimdi de ona dövünüyor.
canım tabii sen de haklı olarak bu kadar üstüne düşüyorsun, ama gerçekten bi yerden sonra senin de sinirlerin kaldırmaz.. biz daha anneliğin çoook başındayız daha o kadar çok şeyle uğraşıp debelenicez ki gün gelip bu kadar titizlenmene kızacaksın... inan kötü niyetle yazmıyorum, sakın ama sakın kızma, senin de haklı nedenlerin var anlıyorum ama bi de ileriki yılları düşün. kendi ömründen yersin.