Cnm uzme kendini bebekten bebege degisiyor demek senin ki hareketli yakiyor benim kiza 4 saatte bir veriyorum ogun aralarini ayrica mamayida 120 cc veriyorum kilo aliyor yakmiyor ayni veriyoruz nerdeyse.mesela ben bebekken 1 yasina kadar 50 grdan fazla yemezmisim.doktora goturmus annem kilo alayim vitamin ilaci versin diye.doktor hasta olmuyorsa sorun yok bu milyon kiz olcak demis.eger masal duru hasta olmuyorsa ve bu haliyle mutlu ise sende kendini uzme cnm
Hasta şöyle oluyor mesela 2-3 haftada bir nezle oluyor burun akıntıaı paso anlamadm gitti valla
İştahla kapıo elimden ama bitremiyor inanki hep mama ziyanlık bazen az yapıyorm bi bakıom yiyiyor diyorm başka sefer çok yapayım aaa yemiyor cinnetim geliyor.Aşırı hareketli mama yerken bile hop orada hop burada ben yoruluyorm o banamısın demiyor.Zaten gündüz asla uyumuyor memur ya tam
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben sezeryan oldum cnm doktorum 10 ile 15 i arasi bi gun sec dedi bende 11 i olsun dedim 11.12.13 acisindan:) seninki normal heralde super tarih walla kuzucuklarimizi kucagimiza aldigimiz tarih cnm:)
Benim sezeryan tarihim 17 idi canım 11 inde kontrole gitmiştim sancım varmı yokmu diye bakıldığında kızımın kalp atımının düştüğü farkedildi sonrada dr muaynesine alındım hemen ve dr kordonun boğazına dolanmış olabileceğini ve kireçlenmemin arttığnı söyleyince hemen yatış yapıldı arkasından da ameliyata alındım tatlım benimki kend tarihini seçmiş oldu birazcık :) ama benim içime doğmuştu hep kızım 11inde doğacak falan diyordum ben
Ya mesele formul mamayla yapiyoruz ya muhallebiyi anne sutunu 120 cclik koy ustunede bi 60 cc kadar suyun icine 1 cay kasigi pirincunu koy kaynat onu pisip iliyinca anne sutuyle karistir %60 i anne sutu olan bi muhallebi elde ettik bide boyle dene tadini begencekmi bakalim
Aaa bende ki mamalar sütlü ben niye öylr aldım ki yaaCanım bizim de muhallebimiz hipp sütsüz pirinçli 90 cc anne sütünün içine 4 kaşık kadar bu tozdan katıyprum içine de cam rendeden geçitdiğim elma armut ya da şeftaliyi karıştırıyorum... Ama sadece anne sütüyle yapıldığı için başta muhallebi kıvamında olan mama en fazla 5 dakika sonra cıvıyor:)
ne demek cnm rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)maşallah cnmsanırım mete de o kilolardadır. en son 9 kiloydu..
dediğin gibi boynu hep ter. terliyor pislik oluyor:)) asla boynunu kaldırmıyor omuzlarının içine gömüyor gıdıda olunca fena oluyor. ben yaz geldiğinden beri kendini 1 kere yıkıyorum hergün. ama sürekli boynunu falan yıkamam mümkün değil. valla bravo sana. bugün popoyu yıkasammı dedim de olmadı.heryerini ıslatır sıpa banyoya döner sonuç diye vazgeçtim.. oksizing de doktora söylicem cnm çok saol.
sordum şimdi arkadaşıma;
sebzesini yapıyorum püre haline getiriyorum, o ılırken anne sütünü benmari usulu ısıtıyorum içine katıp karıştırıyorum dedi.
muhallebiyi de direkt annesütüyle kaynatıp yapanlar var ama ben süt bozulur diye hiç kaynatmadım dedi.
su ve pirinç unuyla muhallebiyi yapıyormuş, üstüne sütünü benmari yapıp koyuyormuş, kıvamı cıvık olduğu için de cici bebe katıyormuş.
dene bakalım nasıl olacak, forumda da kızlar vermiş bi sürü tarif.
ben de bu kadar boool süt olmadığı için hiç bişeycikler yapamadım..
bu konuda tecrübe sıfır..
Aaa bende ki mamalar sütlü ben niye öylr aldım ki yaa
Bak sütsüz varsa ondan alayım sağ olun kızlardr
Bu siralar hava degisikliginden herkes hasta oluyor masal durunun olmasida normal.halsizlik bitkinlik buna bagli hastalik olmuyorsa sorun yok bence.hareketli bir bebek bakalim 1 ay sonra kilo alimi nasil olcak belki bu ay almadi ama onumuzdeki ay acigi kapatir.
merhaba canım aynı sorun bizdede var ve Deniz Berkin büyuk insan gibi koltuk altı terliyor ben oksizing kullaniyorum cok memnunum kurtaricım oluyor..bez sorunida baglatmıyor ve benim birde bel fıtıgım var uzun süre egik kalınca tutuluyorum resmen terden banyo yapmiş gibi oluyorum bide üstüne elime işiyo sıpa:) bacak arama alıncada tekme atıyo sezeryanlı oldugum icin oda sıkıntı oluyo :) bende eline poşet verdim onunla oyalandı dene istersen işe yariyor:)kızlar ege'nin sabah hiç bişeyi yoktu. sabah uykusuna yattı, uyandı, çocuğun sağ koltukaltı sıcakta terlemiş pişik olmuş(
kıpkırkızı...
sizde de hiç koltukaltında oldu mu pişik?
olduysa ne yaptınız?
aldım banyoya soktum.
günde 2-3 defa yıkıyorum ege'yi artık havalar çok sıcak o da bunalıyor, banyodan sonra rahatlıyor.
ama artık altını bağlamak ve üstünü giydirmek tam bir işgence haline geldi.
ya çocuğu 10 dakika yıkadım hemen yarım saattir de alt bağlamaya uğraşıyorum, fıldır fıldır gidiyo, yerde bacaklarımın arasına sıkıştırdım, bu seferde ayaklarla geri geri attırıyor kendini. eline oyuncak veriyorum falan yok...
bunaldım ya bağlamaya debelenirken kan ter içinde kaldım.
buna da bi çözüm olsa keşke..
merhaba canım aynı sorun bizdede var ve Deniz Berkin büyuk insan gibi koltuk altı terliyor ben oksizing kullaniyorum cok memnunum kurtaricım oluyor..bez sorunida baglatmıyor ve benim birde bel fıtıgım var uzun süre egik kalınca tutuluyorum resmen terden banyo yapmiş gibi oluyorum bide üstüne elime işiyo sıpa:) bacak arama alıncada tekme atıyo sezeryanlı oldugum icin oda sıkıntı oluyo :) bende eline poşet verdim onunla oyalandı dene istersen işe yariyor:)
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kızlar ege'nin sabah hiç bişeyi yoktu. sabah uykusuna yattı, uyandı, çocuğun sağ koltukaltı sıcakta terlemiş pişik olmuş(
kıpkırkızı...
olduysa ne yaptınız?
aldım banyoya soktum.
günde 2-3 defa yıkıyorum ege'yi artık havalar çok sıcak o da bunalıyor, banyodan sonra rahatlıyor.
ya çocuğu 10 dakika yıkadım hemen yarım saattir de alt bağlamaya uğraşıyorum, fıldır fıldır gidiyo, yerde bacaklarımın arasına sıkıştırdım, bu seferde ayaklarla geri geri attırıyor kendini. eline oyuncak veriyorum falan yok...
Meltem hemen FITO KREM sur canm gecer..
Kizlar bende ise basladm seminerde iki hafta okula gelip gidecem.
Ablam yillik izin aldi. Aile hekimi uzmani kendi..
Cocuklarin basinda dirsun diye getirdik. Dokto dadi cok iyi oluyomus..
Kendisi bekar yine iyi becerdi cocuk bakmayi.
Kardesmin dugunu icin adanadaydik gecen hafta ayca bir huysuzduuu. Herkes bu ne boyle suratsiz kizn dedi.
Eve donduk hiccc..gayet mutlu. Evcmenmis meger.
Asimizi oldik.
65 cm minyon kizim. 7 kilo dedi ama ben evde olcuyorum 7200 gr.
Ordaki elle tartiliyotr guvenmiyorum..
Asiya ablamla esim goturdu. Aglamasni gomemis oldum..
O cıvıma aptamilin mamalrında da oluyoCanım bizim de muhallebimiz hipp sütsüz pirinçli 90 cc anne sütünün içine 4 kaşık kadar bu tozdan katıyprum içine de cam rendeden geçitdiğim elma armut ya da şeftaliyi karıştırıyorum... Ama sadece anne sütüyle yapıldığı için başta muhallebi kıvamında olan mama en fazla 5 dakika sonra cıvıyor:)
Ayyy aynen balımm yaaaben hiç sağmıyorum uzun zaman oldu ama eski göğüslr kalmadı fos fos söndüler sarktılar 75 olan göğüsler 95 oldu kocamaan ve sarkıkbuzluktakı sütlerim de zamanı geçti hiç kullanamadan . açıkçası çorbalara falan soğutmak için konulabilir başka da bir fikrim yok canım
Tşk cnm bende birşey bilmyirum bakalım öğrencem araştıra sora sorasordum şimdi arkadaşıma;
sebzesini yapıyorum püre haline getiriyorum, o ılırken anne sütünü benmari usulu ısıtıyorum içine katıp karıştırıyorum dedi.
muhallebiyi de direkt annesütüyle kaynatıp yapanlar var ama ben süt bozulur diye hiç kaynatmadım dedi.
su ve pirinç unuyla muhallebiyi yapıyormuş, üstüne sütünü benmari yapıp koyuyormuş, kıvamı cıvık olduğu için de cici bebe katıyormuş.
dene bakalım nasıl olacak, forumda da kızlar vermiş bi sürü tarif.
ben de bu kadar boool süt olmadığı için hiç bişeycikler yapamadım..
bu konuda tecrübe sıfır..
Yerim onun ağzını burnunucanım ben hipp in kaşık mamasını aldım 100 cc anne sütünü benmari usulü biraz ısıtıp içine 2 kaşık mama koyuyorum. pek de bayılarak yediğini söyleyemem ama yiyo yine de ağız burun kıvırarak. içine avakado da ekliyorum genelde. patates ,havuç , kabak pürelerini de anne sütüyle sulandırıyorum bazen. yoğurt denedim beceremedim. pek hoşlanmıyolar malesef dondurucudan çıkan sütten. benim süt de azaldı biraz yaa ek gıdaya başlayınca
Hakikaten sütsüz olmasa napardınızzz ben onu düşünemedimmAllaha şükürki sütsüz var Anıl yoksa biz mahvolmuştuk
Bu arada biliyorsundur ama sakın anne sütünü kaynatarak muhallebi vs yapma canım... Besin değerlerinin bozulmasını geçtim aşırı shal yapar hastanelik olursunuz Allah korusun...
kızlar ege'nin sabah hiç bişeyi yoktu. sabah uykusuna yattı, uyandı, çocuğun sağ koltukaltı sıcakta terlemiş pişik olmuş(
kıpkırkızı...
olduysa ne yaptınız?
aldım banyoya soktum.
Meltem hemen FITO KREM sur canm gecer..
Kizlar bende ise basladm seminerde iki hafta okula gelip gidecem.
Ablam yillik izin aldi. Aile hekimi uzmani kendi..
Cocuklarin basinda dirsun diye getirdik. Dokto dadi cok iyi oluyomus..
Kendisi bekar yine iyi becerdi cocuk bakmayi.
Kardesmin dugunu icin adanadaydik gecen hafta ayca bir huysuzduuu. Herkes bu ne boyle suratsiz kizn dedi.
Eve donduk hiccc..gayet mutlu. Evcmenmis meger.
Asimizi oldik.
65 cm minyon kizim. 7 kilo dedi ama ben evde olcuyorum 7200 gr.
Ordaki elle tartiliyotr guvenmiyorum..
Asiya ablamla esim goturdu. Aglamasni gomemis oldum..
O cıvıma aptamilin mamalrında da oluyo
Niye acaba ya çok ilginç
Mantığını çözemedim:44:
Ayyy aynen balımm yaaa
Sarktı böylee iğrnç!!
Çok yazık olmuş sütlere yaaa içim gitti şimdi
6ayda bozuluo hiç mi kullanamamıştın?
Tşk cnm bende birşey bilmyirum bakalım öğrencem araştıra sora sora
Ek gıda topik limkini de hep kaybediyorum yaaa
Nasıl kaydetcem anlamadım
Yerim onun ağzını burnunu
Püreye henüz geçmedim acaba çorba yerine püre yapıp sütle mi sulanırsam:26:
Yok tatlım görmedim ben çıkmıştım pazardanya ben de ek gıdayı arama yapıp buluyorum. zaten orası da iyice çorba oldu bence kim ne yapacaksa direkt burada sorsun anlık anlık en güzeli...
ya anılcım evde elekon vardı onu sürdüm, poposu olduğunda annem sürmüştü anında geçiriyor.
biraz serinlesin eczaneye gidip alıcam bişeyler..
aman çok sinir ya...
sen ne meyveler aldın canım, yazmıştım sana, umarım üzüm ve kiraz almışsındır, suyunu çıkarıp içirirsin.
ikisi de çok faydalı.
anılcım püre yap, içine kat sütünü.
ha ama az önce ege'ye sebzesini yaparken aklıma geldi, sen de et suyu kullanıyorsun hatırladığım kadarıyla.
ben de et suyu kullanıyorum sebzesini yaparken.
normalde protein ve süt aynı anda verilince besin değerlerini olumsuz etkiliyor ya,
acaba bu anne sütü ve protein için de geçerli mi??
olabilir tabii saçmalıyor da olabilirim.
bi araştır bakalım, etkiliyorsa sütünü katacağını et suyuyla yapmazsın.
Emekleyen bebis annesi warmi aranizdaaaa :)