2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
nedemek cnm benim oglumda 9500 kilo ve çabuk terliyo giydiriyorum uyuturken daha terliyo cıbıl cıbıl geziyoruz ..bizdede oldu ısılik doktorumuz oksizing verdi gercekten ise yariyo bide ben mümkün oldukca sıcak suyla yıkıyorum boynunu kollarını poposunu ter üstünde kalincada yapıyo...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

maşallah canım bende normal doğum tarihim 19.12.2013 tü ama erken geldiler hep aklımdan 11.12.13 te gelsinler die geciyordu ne yalan sölim çok güzel bir tarihte doğmuş minnik

Aman saglikli geldiler ya sukurler olsun rabbime:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

maşallah cnm sanırım mete de o kilolardadır. en son 9 kiloydu..
dediğin gibi boynu hep ter. terliyor pislik oluyor:)) asla boynunu kaldırmıyor omuzlarının içine gömüyor gıdıda olunca fena oluyor. ben yaz geldiğinden beri kendini 1 kere yıkıyorum hergün. ama sürekli boynunu falan yıkamam mümkün değil. valla bravo sana. bugün popoyu yıkasammı dedim de olmadı.heryerini ıslatır sıpa banyoya döner sonuç diye vazgeçtim.. oksizing de doktora söylicem cnm çok saol.

Canım ben tarhana ve yayla çorbası hariç diğer çorbaları yani sebze çorbalarını hep et suyuyla yapıyorum
Kırmızı et ama tavuk etş değil
Et kemikli et ama. Biraz et oluyo onu da didiyorum
Donatese geçiş yapmadım dr şimdi verme pişik yapabilir popoda dedi
Ama sen dene istersen belki yapmaz
Bizimkine bugün ıspanak çorba yedirdim terbiyeli. Daha doğrısı yedirmeyi denedim yemedi
Çok üzüldüm

canım ben kemikli eti kaynatıp sebzelerini falan onunla yapıyorum. tatlandırıyor.
geçen de gizem anlattı o içine eti de didiyormuş, ben de öyle yaptım bu sefer.
kemikli eti kaynattım, etini didtim, blendrdan çekip buzdolabı poşetlerine bölüp dolaba attım.
onu da çok seviyor.
domates vermiyorum. domatesin sindirimi zormuş ve 8. aydı yanlış hatırlamıyorsam.
ama kıyma da kullanıyorum.
yarım çay kaşığıyla başladım, 2 günde bir arttırdım. şuan 1 yemek kaşığına yakın kullanıyorum.
ama tavuk suyu kullanmıyorum.
tavuğu hiç sağlıklı bir besin kaynağı olarak görmüyorum.
geçende hatta burada bir makale paylaşmıştım tavukla ilgili.
çapa tıp fak. onkoloji bölümünden bir prof, tavukların karınlarının ur dolu olduğunu ve kesilmeyen tavukların 49 günde patlayarak öldüklerini söylüyor.
hatta adam çok ironik bir şekilde şunu söylüyor; tavuk sektörü tıptan 50 yıl ileride....
normalde de kendim tavuk tüketmem, eve de almam. çok nadir eşim isteyince ayda yılda bir yaparım.
kendi tüketmediğim bir gıdayı bebeğime de vermeyi düşünmüyorum.
yani illaki yiyecektir ama ne kadar geç ve ne kadar az o kadar iyi.

Anılcım sağol canım benim evet geldik çok şükür

Kızlar sütüm azaldı artık
Benim bile azaldı inanamıyorum. Fışkıra fışkıra geliyodu hiç azalmıcal gibi geliyordu:)
Daha da mı azalmasın iyice yemem kesildi dinlenemiyorum hastalandım ettim

Neyse sorun su ki günde 4kereye falan sütüm yetiyor. Dün denedim bu paşa da buzluktan ineni içmedi ve benim 2 buzlık dolusu poşet sütüm var yığılı yani
O kdr çok kiiiiii
Tamam sabah kahvaltılarına koysam gene de nasıl bitcek tarihi geçebilir
Nereye kullanabilirim başka??yoğurdu ondan mayalamak istemiyorum
Çünkü süt benmari usulü kaynamalı
Ziyan olursa çok çok üzülürüm
Olmadı yeni doğan sütü olmayan bi anneye vercem yazık günah atamam içim gider

Masallah cnm benim allahim esirgesin onlari bizde 11.12.13 dogumluyuz erkek :)

Benim miniğiminde doğum tarihi 11.12.13 :) içimden geçen tarihti kızım süpriz yaptı ve bu tarihte geldi :)

Son düzenleme:

benim arkadaşımın oğlu 10 aylık oldu, o da dolaptan çıkardıklarını sebzelerine, muhallebililerine, kahvaltılarına kata kata tüketti..
ama dediğin de çok mantıklı. etrafta bi sürü sütü olmayan ve mama alacak gücü olmayan insan da dolu (

Benim miniğiminde doğum tarihi 11.12.13 :) içimden geçen tarihti kızım süpriz yaptı ve bu tarihte geldi :)

Ben sezeryan oldum cnm doktorum 10 ile 15 i arasi bi gun sec dedi bende 11 i olsun dedim 11.12.13 acisindan:) seninki normal heralde super tarih walla kuzucuklarimizi kucagimiza aldigimiz tarih cnm:)

Cok ac oldugunda dene cnm iyce aciksin o zaman wer sutu gece uyku arasinda wer oyle oyle icer bence walla yazik olur ya sutlere cidden uzulurum bende araya giderse her damlasi ne kadar degerli

Yaamiktar olarak benim de azaldı.. Azalmış hatta... Ben sağmıyordum uzun zamandır .. Ek gıdaya geçtiğimizde kahvltı ve muhallebilerini anne sütüyle yapıyorum sağıyorum meğer baağı azlmış... Eskiden 150 cc çıkardı şimdi anca 90 cc dolapta benim de sütüm vardı biraz taze sıkılmış anne sütüne göre zor içiyor zilli... Oysa bilseki onlar bittiğinde yiyeceğini gıkını çıkarmazdı heralde:)
Sen de elindeki sütlerle muhallebi yap bence canımbelki çorbasına katabilirsin sonradan kremalı misali :) atılırsa dediğin gibi yazık olur... Yada Eylül içmiyor mu?

Son düzenleme:
Yok uykusunun arasında da denedik içmedi
Açlıktan ağladı bas bas gene de içmedi
Sebzeye nasıl katılacak ki?
Muhallarbiye nasıl katcam bi de?? Ben bi cacık bilmiom yaaa

Ayy öznur miktarımı bile aynııı
150ydi 90 çıkıo
Muhallebisini nasıl yapıp katıosun anlatsana
Çorbaya katıp riske atamam çünkü her zaman çorbayı içmio çöpe atıyprum

Ya mesele formul mamayla yapiyoruz ya muhallebiyi anne sutunu 120 cclik koy ustunede bi 60 cc kadar suyun icine 1 cay kasigi pirincunu koy kaynat onu pisip iliyinca anne sutuyle karistir %60 i anne sutu olan bi muhallebi elde ettik bide boyle dene tadini begencekmi bakalim

Ayy öznur miktarımı bile aynııı
150ydi 90 çıkıo
Muhallebisini nasıl yapıp katıosun anlatsana
Çorbaya katıp riske atamam çünkü her zaman çorbayı içmio çöpe atıyprum

Canım bizim de muhallebimiz hipp sütsüz pirinçli 90 cc anne sütünün içine 4 kaşık kadar bu tozdan katıyprum içine de cam rendeden geçitdiğim elma armut ya da şeftaliyi karıştırıyorum... Ama sadece anne sütüyle yapıldığı için başta muhallebi kıvamında olan mama en fazla 5 dakika sonra cıvıyor:)

ben hiç sağmıyorum uzun zaman oldu ama eski göğüslr kalmadı fos fos söndüler sarktılar 75 olan göğüsler 95 oldu kocamaan ve sarkık buzluktakı sütlerim de zamanı geçti hiç kullanamadan . açıkçası çorbalara falan soğutmak için konulabilir başka da bir fikrim yok canım

sordum şimdi arkadaşıma;
sebzesini yapıyorum püre haline getiriyorum, o ılırken anne sütünü benmari usulu ısıtıyorum içine katıp karıştırıyorum dedi.
muhallebiyi de direkt annesütüyle kaynatıp yapanlar var ama ben süt bozulur diye hiç kaynatmadım dedi.
su ve pirinç unuyla muhallebiyi yapıyormuş, üstüne sütünü benmari yapıp koyuyormuş, kıvamı cıvık olduğu için de cici bebe katıyormuş.
dene bakalım nasıl olacak, forumda da kızlar vermiş bi sürü tarif.
ben de bu kadar boool süt olmadığı için hiç bişeycikler yapamadım..
bu konuda tecrübe sıfır..

canım ben hipp in kaşık mamasını aldım 100 cc anne sütünü benmari usulü biraz ısıtıp içine 2 kaşık mama koyuyorum. pek de bayılarak yediğini söyleyemem ama yiyo yine de ağız burun kıvırarak. içine avakado da ekliyorum genelde. patates ,havuç , kabak pürelerini de anne sütüyle sulandırıyorum bazen. yoğurt denedim beceremedim. pek hoşlanmıyolar malesef dondurucudan çıkan sütten. benim süt de azaldı biraz yaa ek gıdaya başlayınca

Son düzenleme:

Cnm uzme kendini bebekten bebege degisiyor demek senin ki hareketli yakiyor benim kiza 4 saatte bir veriyorum ogun aralarini ayrica mamayida 120 cc veriyorum kilo aliyor yakmiyor ayni veriyoruz nerdeyse.mesela ben bebekken 1 yasina kadar 50 grdan fazla yemezmisim.doktora goturmus annem kilo alayim vitamin ilaci versin diye.doktor hasta olmuyorsa sorun yok bu milyon kiz olcak demis.eger masal duru hasta olmuyorsa ve bu haliyle mutlu ise sende kendini uzme cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…