- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
Pekmez de koy diyorlar o bulamaça??
Sen alerjiden mi koyun kullanıyorsun yoksa daha besleyici diye mi?
Valla en azından bisküviyke ezince o sütü içeceğini umut ediyorum
Ya da inanmk istiyorum aman offf yaaa çok var çok benim buzluk annemin buzluk
Arkadaşımın kuzenimin buzluğunda. SIğmadığı için nerde sağdıysam orda bıraktım
ne yer bulsam kardır diye ...:26:
valla canım hiç bişeye katmadım sade bberona koyup verıyordum ilk zamanlar.. ama biberondan da almıyordu diş kasıyor biberonla tadını da sevmedı zaten sütüm de iyiydi gerek kalmadı buzluktaikelere ela denize bir kez mama yaptım onda da alerji oldu mamaya tövbe ettık sonra ek gıdaya geçtim ha bugun ha yarın derken 6 ay doldu ilk ağız sütüm bile 200 cc kadarı duruyor ona kıyamadım ne yapcaksam müzeye koycam :):):):
anılcım bence hiç bulamaca falan girişme direkt ver baktın olmuyor sonra dene ayrı ayrı ver ne vereceksen benımkı ev yemekleri yıyor valla ona yaptğım şeyleri sevmıyor bizimle masaya oturuyor köfte dolma makarna et çorba tuzsuz az yağlı yapıyorum taneli pütürlü bir güzel çiğniyor sankı dişi varmş gibi sulu şey sevmıyor tanelı olacak dou dolu ağzına gelsin istiyor sen sütlerini de çorbalarına kat dediğim gibi başka mama veriyorsan su yerıne onunla yap ama ısıtılmıyor anne sütleri o da olmaz
tatlıımmm sormaaa çok hanfendiiii kontes kimseyi istemiyor
nedemek canım yardımcı olabildiysem ne mutlu:)canım ben labne kullanmadım hiç. normalde kendim de yemem, sevmem, hiç peynir gibi gelmiyo bana.
ben koyun peyniri veriyorum. dediğin gibi akşamdan suya koyuyorum, tuzunu alabildiğim kadar alıyorum.
ben kahvaltıya başlayalı yaklaşık 3 hafta oldu.
ilk 2 hafta bulamaç verdim, şuan tane tane yediriyorum.
bulamaç verirken, yumurta sarısı, cici bebe, peynir, tereyağ koyuyordum.
şuan sade ve ayrı ayrı tane tane veriyorum ağzına.
ee kaşık kadar hızlı olmadığı için kızıyor ege bey ama baya kahvaltı düzeni oturttum.
bazen kendime menemen yaptığımda suyundan veriyorum, ufacık ekmek içiyle 1-2 kere.
fazla vermiyorum domatesin sindirimi zormuş, 8-9. ay olması lazım.
henüz çok çeşitlendiremedim kahvaltılarımızı malesef
neyse yavaş yavaş çeşitlenir.
gizem'in tarifleri çok iyi.
eylül'e baya bişeyler denedi.
Ege 2 gündür emekleme pozisyonu almaya başladı.
aynen canım ya orada da çok muhabbet döndü çorba oldu. gerçi en son gizem yığdı oraya tarifleri :))
dediğin gibi oraya tarifi yazıp çıkalım, soruları buradan soralım..
maşallah maşallah
Ege de 2 gündür aynı bu şekilde emekleme pozisyonu almaya başladı. gerçi gün içerisinde 2 kere anca yapıyor.
ben çok erken beklemiyorum malesef..
şimdi bi süre bu pozisyona gelir, sonra öyle durup ileri geri sallanır ooohoo ooo yolu uzun bu Ege'nin :))
:))))
poşet işime çok yaradı. put gibi yattı valla :))
teşekkür ederim canım.
Ha ha kontes ha :))) Benim kız da insan delisi, kalabalık olsun, onunla ilgilenilsin bayılıyor.. Ya Balıkesir e geldiğinizde haberleşip görüşsek ya..Kızımla size kahve yaparız :))
Kızlar kahvaltı tarifi isiyorum ben bulamaç diyorsunuz onu nasıl yapıyorsunuz sütüm var ama Asya İnci hanımı doyurmaya yetmiyor akşam üstleri sebze çorbası yapıyorum onu yediriyorum çok seviyor sabahları da domates ve peynir yediriyorum ama daha farklı alternatiflere ihtiyacım var
Sagolun Kizlar yanliz İki kiz buyutmek cok zor
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Olsun canmm
Evet bende ailemi hiç anlamıyorm ama bende hep bişilerden yoksn büyüdün ailemle hiç yaşamadm üniv yırtlarnda büyüdüm çalştm okudm meslek sahibi oldm evlendim anne oldum hep tek başıma idim oyüzden kafamda annem babamda olsa bitmiş vaziyettelet bazen doğurmak annr olmak değil birkezde korumak baba olmak değil bunu anladm
Şükürki allahıma bana böyle bir evlat nasip etti evladım anne babasının mucizesi
Zor oluyor başetmeyi öğreniyorm
Belki aglıyorm belki yoruluyorm ama kızımı ben büyütüyorm diyorm en azndan
Ben çok uzun zaman önce ailemden medet ummayı bırakmştım yadırgayamıyormki
Hayattaki iki canm bir eşim bir kızım
Hayattaki en güzel desteklerim sizlersiniz yeterde artar bana😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım ben 7 yaşımda babamı kaybettim dun gibi onu gömdükleri an..
Toprakları üzerine atarken ki çığlıklarım.
4 tane abimden değil babalık görmeyi abilik bile görmedim.
Üstelik hep kötülük ve nankörlük gördüm. Yengelerim beni hiç sevemedi hep kötülük ettiler
Abilerim ise hep sustu
Ortanca Abi'm evin tapusundaki imza hakkım için beni aradı yıllarrrrrr sonra
Düğünümde tek biri vardı
Liseden evlenene kdr köpek gibi çalıştım
Okuldan çıkıp işe gidiyordum
Hiç biri aramadı sormadı annem ile yaşadık güç kuvvet olduk birbirimize
Bnm de en büyük hazinem yuvamdakiler.
Belki bu yüzden aşırı aşırııııı düşkünüm onlara
Kocamın bile ayaklarını yıkarım masaj yaparım
Sürekli ilgi gösteririm
Cocuklarımı ztn saymıyorum bile
Allah seni de yuvanda mutlu etsin
İnşallah .......
Selammmmmm canlarım
Sadece son sayfayı okudum biraz
Bizim kahvaltımız
Gercek ıhlamur u kaynatıyorum.
Yumurta sarısı
Eti cici bebe
Buğday ekmeği bir dilim. ( yeni başlayanlar az ve muhakkak blendyrdan geçirip versin)
Yumurta vermediğim gun peynir ( küçük bi kalıp peynir i cam be içi su dolu kapta bekletiyorum hep o suda kalıcak tuzdan eser kalmıyor)
Bi çay kasığı pekmez
Bi çay kasığı tere yağ
Biz cevizede geçtik yarım cevizi buzdolabı poşetine koyup kavanoz ile eziyorum
Bunların hepsini kupaya koyuyorum
En son suzerek ıhlamur ile ıslatıyorum ıhlamur un bir kısmını
Ayrı küçük bi fincana koyuyorum
Tepsi ye koyup yediriyorum :))
İki üç kasık kahvaltı bi iki kasık ıhlamur veriyorum ardından
Afiyet olsun
17 Haziran'da aşımızı olduk
Hafiften yaptı şurup verdim birazda huysuzdu
O aşı olurken benim bacaklarım sızladı..(
Hepinize iyi geceler.
Havuz sezonu açıldığı için pert bi hadlerin
H sonu da yatılı misafirim gelecek 28 senelik arkadasım ve eşi
Tmm cnm öyle yapayımvalla canım hiç bişeye katmadım sade bberona koyup verıyordum ilk zamanlar.. ama biberondan da almıyordu diş kasıyor biberonla tadını da sevmedı zaten sütüm de iyiydi gerek kalmadı buzluktaikelere ela denize bir kez mama yaptım onda da alerji oldu mamaya tövbe ettık sonra ek gıdaya geçtim ha bugun ha yarın derken 6 ay doldu ilk ağız sütüm bile 200 cc kadarı duruyor ona kıyamadım ne yapcaksam müzeye koycam :):):):
anılcım bence hiç bulamaca falan girişme direkt ver baktın olmuyor sonra dene ayrı ayrı ver ne vereceksen benımkı ev yemekleri yıyor valla ona yaptğım şeyleri sevmıyor bizimle masaya oturuyor köfte dolma makarna et çorba tuzsuz az yağlı yapıyorum taneli pütürlü bir güzel çiğniyor sankı dişi varmş gibi sulu şey sevmıyor tanelı olacak dou dolu ağzına gelsin istiyor sen sütlerini de çorbalarına kat dediğim gibi başka mama veriyorsan su yerıne onunla yap ama ısıtılmıyor anne sütleri o da olmaz
yor
Yok cnm ben zaten azaldı niye azaldı diye üzülmüyorumevet canım pekmez de katabilirsin. ben bazen kattım ama genelde muhallebililerine katıyorum pekmezi.
ya canım ilk peynir vereceğimde evde koyun peyniri vardı o yüzden ondan verdim, sevdiği için de devam ettim.
açıkçası hiç başka peynir de denemedim.
çok şükür alerjik bişey yok.
ama güzel bir kıvamı da var koyun peynirinin, bulamaç yaparken sıcak suyla eriyor.
tane tane verirken çatalla eziyorum. ne sert ne yumuşak ortada kalıyor. Ege çiğneyerek yiyiyor, damakları baya güçlendi.
ilk başlarken bulamaş yaparken sen de yumuşak peynirler seç.
sonrasında da yavaş yavaş tanelendir ki çiğnemeye alışsın.
ya sütlerine maşallah anıl, korkma canım yeter sütün ek gıdalarla beraber.
bak ben sadece 1 kere emzirebiliyorum, hiç sütüm yok.
ilk başlarda çok üzülmüştüm.
ve bir anne için de çok kırıcı bir durum oluyor. psikolojim bozuluyordu artık.
ama kendi kendimi telkin ettim.
çok şükür iştahı iyi, ne versem yiyiyor, karnı tok.
1 kere de olsa bağışıklığını almaya devam ediyor. çok şükür.
sen hiç üzülme zaten artık anne sütü doyurmaktan ziyade bağışıklığını güçlendirmek için devam ediliyor.
üzülme her şekilde yeter.
geçen ben barbunya yedim ve inanılmaz süt yaptı. 2-3 kere emzirebiliyorum barbunya yiyince.
aklında olsun dene.
deniz im deniz im denizmmmmmaşallah kerem e bizkahvaltıya geçmedik henüz :26: dr. yavaş yavaş et kıyma türü ver dedi
Geçersin canım oyle böyle derken büyüyecekler
2. Cocuk cok büyük bir tecrübe ve rahatlık
Rahatlıktan kastımı anlamışsındır
Daha sakin ve bilinçli aynı zamnda daha az koruyarak davranınca bebekte o kdr rahat oluyor
Kerem gürültü patırtıda uyumaya alışık mesela
Çünkü evde aral var:)
Aral ise şiii sessiz olun diye diye iğne sesine uyanan bi bebek olmuştu
Cok zordu herşey..
Şimdi iki cocuktan çişe bile gidemesemde daha iyi.
Benden tavsiye sakın aralarını acmayın 3 yaş en ideali
Bu arada zeytinde veriyorum ben
Aral hiç sevmiyor Âlim sevsin bariii :)
Deniz im niye oyle oldu ki yoğurdun ya
Bnmkilere hep cıvıkımtırakkkk oliiiiii
Radyo bebek dinlyoruz biz Meltem'cim teşekkür ederim çook güzel masallar şarkılar..
Mesaj geldi bana hediye kazanmışım ordan adresi istediler gönderdim.
Kazandıgım şey iin ağlasammı gülsemmi bilemedim
47 kilo bir kadına korse hediye göndrdiler