2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?


  • Ankete Katılan
    469
Kizlar benin oğlan 4 ayina girdi ve bnm sutum yetmiyor ne yapmalıyım. Mama mi verilir ne yapılır yardimci olun mama ne önerirsiniz acil cvp bekliyorum
 
Kizlar ya oğlum uyurken sürekli sicramaya başladı neden acaba? Uyurken uyanmasin diye ellerini tutuyorum sürekli yoksa uyaniyo. Bi bilgisi olan var mi

canım uyurken ellerini çok sıkı olmayacak şekilde battaniyesiyle sar.yoksa elleriye kendi kendilerini uyandırıyorlar. benimki de eskiden öyleydi. sarıp yatırıyordum.
 
canım uyurken ellerini çok sıkı olmayacak şekilde battaniyesiyle sar.yoksa elleriye kendi kendilerini uyandırıyorlar. benimki de eskiden öyleydi. sarıp yatırıyordum.

Kiz ben onu sarmaya calisirken uyanir zaten. Çok zor uyuyo.uykuya dalmak uykuda kalmak problem. Kundak tarzında ayaklari acikta birakip yatiriyodum kalça problemimiz var yapmiyorum artik.
 
SPAWNS kullanıcısından alıntı
Kan testinde 0.453 çıktı günümü 3gın geçiktim acaba gec dollenmemı kı kan da çıkmayıp sonradan hamile olduğunu öğrenen var mı
 

sınıfçıların işi daha zor evet ama bizim okulda duyduğum kadarıyla bi sınıfçı süt izinlerini birleştirerek bi kaç hafta gelmemişti oluyormu bilmiyorum öyle hesaplatıp gün olarak gelmemişti ilginç gelmişti duyunca... bizim burda sorun çıkarıolar biraz rapor kolay vermiyolar ama aralarda istioyrum ben de alıcam yoruldukça, 37 de çıkmış olsam bende yapmayı planlıyordum senin gibi kısmet böyleymiş neyseki son aylar rahat geçiyor ders açısından az ders aldığımdan daha az yorulurum diye düşünüyorum bakalım yaşayıp görücez :)[/QUOTE]

Kızlar bende öğretmenim benimde iznim 6 martta bitiyor.bizim okul tam gün bide koy okulu bakalım ben ne yapıcam 40 gün rapor hakkımı kullanmak istiyorum nisan ayının son haftası ise başlıyorum öyle olunca sonrasında da ogleden Sonra süt iznimi kullanım 12:30 dan sonra evdeyim
Buarada tam günde olsa yarım günde olsa süt izni hakkımız var canım sen dilekçe ile kullanmak istediğini belirt bence
 

evett 1 hafta birakirim olmassa cunku 40 gun hayet alcam bide....duruma gore bakcamm...

SPAWNS kullanıcısından alıntı
Kan testinde 0.453 çıktı günümü 3gın geçiktim acaba gec dollenmemı kı kan da çıkmayıp sonradan hamile olduğunu öğrenen var mı

sanmiyorumm dusuk bir htimal gec dllenme degildir...
 

Kızlar bende öğretmenim benimde iznim 6 martta bitiyor.bizim okul tam gün bide koy okulu bakalım ben ne yapıcam 40 gün rapor hakkımı kullanmak istiyorum nisan ayının son haftası ise başlıyorum öyle olunca sonrasında da ogleden Sonra süt iznimi kullanım 12:30 dan sonra evdeyim
Buarada tam günde olsa yarım günde olsa süt izni hakkımız var canım sen dilekçe ile kullanmak istediğini belirt bence[/QUOTE]
5er gun al en zndan bi kac hafta.cmartesi pszarlarin rapordan sayilmasn...bi kac 5er gun de kadin dogumcndan al..oyle iyi lur.
 
canım benimki 1.5 aydan sonra bıraktı mamayı.seninki de bırakır inşallah. huzursuzluk yapsa da kaşıkla ver canım .aç olunca mecbur içecek.biberona alışması daha kötü.
Biberonu Naturel olanlardan alırsa alışmayabilir. Ben biberon kullanıyorum, neni de bırakmadı.

Var canım, 35 liraydı fiyatı galiba. Çok kullanmadığım için almıştım. Memnunum da.

Kizlar benin oğlan 4 ayina girdi ve bnm sutum yetmiyor ne yapmalıyım. Mama mi verilir ne yapılır yardimci olun mama ne önerirsiniz acil cvp bekliyorum
Doktorunla görüşüp takiple vermen en sağlıklısı. Bazı doktorlar 4. ayında ek besine yavaş yavaş başlatıyorlar.
SPAWNS kullanıcısından alıntı
Kan testinde 0.453 çıktı günümü 3gın geçiktim acaba gec dollenmemı kı kan da çıkmayıp sonradan hamile olduğunu öğrenen var mı

3 gün geçtikten sonra kan testinde çıkardı. Sizin hamile olduğunuzu sanmıyorum.
 
5er gun al en zndan bi kac hafta.cmartesi pszarlarin rapordan sayilmasn...bi kac 5er gun de kadin dogumcndan al..oyle iyi lur.[/QUOTE]

Aynı doktordan kaç kere rapor alabiliyoruz?
 
öğretmenlere süt izni yok...
yarım gün çalıştığımız için izin vermiyolar
normal memurlar için geçerli o.

cnm ben ve eşim çok araştırmıştık bu konuyu kimi var diyo kimi yok, ama varmış sendikaya bile sordu eşim hatta, müdürler bazen işlerine nasıl gelirse öyle davranıyorlar gerekirse dilekçeyle alabiliyorsun yaşanmış olaylardan meb konuyla alakalı yazı bile yayınlamıştı diye okudum bi yerde hatta şurda da var:
http://www.memurlar.net/haber/412648/
http://......................./ogretmenler--sut-izni--kullanabilir-mi-/Blog/?BlogNo=410672
 
yaaaa
oglmda beni kandirmislar mdr yard. o zaman. yarm gun oldugu icn yok dediler ve vermediler.
arastirdim o zaman ogretmenlere yok diye ogrenmistim...
demek varmis..acaba tum gun ile yarim gun okullarinda degisiyor mu durum
 
Arkadaslar cok zor durumdayim bebegim memi almiyor, sagip biberonla vereyim dedim biberonubtutamiyor, kasikla veriyorum oda yeterli olmuyor doyuyor mu doymuyor mu anlamiyorum napicagami bilmiyorum surekli aglar oldum doktorada gittik bir seyi yok diyorlar bir haftadir durum bu kilo vermesinden korkuyorum boyle bir sey yasayan duyan var mi ?. Cocuk memeye gelince aglamaya basliyor dua edin bize ..
 
hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir. Azamî izin sürelerinin hesabında, aynı hastalığa bağlı olarak fasılalarla kullanılan hastalık izinleri de iki izin arasında geçen sürenin bir yıldan az olması kaydıyla dikkate alınır.

(2) izin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmî sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, birinci fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır, bu sürenin sonunda da iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanır. Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, birinci fıkrada belirtilen hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.

(3) Görevi sırasında veya görevinden dolayı bir kazaya veya saldırıya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memur, iyileşinceye kadar izinli sayılır.

(4) Memurlara tek hekim raporu ile bir defada en çok on gün rapor verilebilir. Raporda kontrol muayenesi öngörülmüş ise kontrol muayenesi sonrasında tek hekim tarafından en çok on gün daha rapor verilebilir.

(5) Kontrol muayenesi sonrası hastalığın devam etmesi sebebiyle verilecek hastalık raporlarının on günü aşması durumunda bu raporun sağlık kurulunca verilmesi zorunludur. Ancak o yerde sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli bir sağlık hizmet sunucusu bulunmaması ve hastanın tıbbî sebeplerle sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli sağlık hizmet sunucusuna nakline imkân bulunmaması hâlinde tek hekimler en çok on gün daha hastalık raporu düzenleyebilir. Raporda nakle engel olan tıbbî sebeplerin hekim tarafından belirtilmesi zorunludur. Bu şekilde tek hekim tarafından düzenlenen hastalık raporlarının geçerli sayılabilmesi için, bunların İl Sağlık Müdürlüğünün belirleyeceği sağlık kurullarınca onaylanması şarttır.

(6) Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir. Tek hekimlerin değişik tarihlerde düzenledikleri hastalık raporlarında gösterdikleri zorunluluk üzerine yıl içinde toplam kırk gün hastalık izni kullanan memurların, o yıl içinde bu süreyi aşacak şekilde tek hekimlerden aldıkları ilk ve müteakip raporların geçerli sayılabilmesi için bunların resmî sağlık kurullarınca onaylanması gereklidir.

(7) Aile hekimi ve kurum tabiplerinin vereceği raporlar da tek hekim raporu kapsamında değerlendirilir.

(8) Yurt dışında tek hekim veya sağlık kurulları, ilgili ülkenin mahallî mevzuatında tespit edilmiş süreler dâhilinde hastalık raporu düzenleyebilirler. Ancak bu şekilde alınan raporlara dayalı olarak birinci fıkradaki süreler dâhilinde hastalık izni verilebilmesi için raporun ve raporda belirtilen sürelerin o ülke mevzuatına uygunluğunun dış temsilciliklerce onaylanması zorunludur.” hükmü yer almaktadır

Diğer taraftan, anılan Yönetmeliğin “Yıllık izinde hastalık raporu alınması” başlıklı 8 inci maddesinde “(1) Yıllık iznini kullanmakta iken hastalık raporu verilen memurun hastalık izin süresinin, yıllık izninin bittiği tarihten önce sona ermesi hâlinde, memur kalan yıllık iznini kullanmaya devam eder.

(2) Yıllık iznini kullanmakta iken hastalık raporu verilen memurun hastalık izin süresinin yıllık izninin kalan kısmından daha fazla olması hâlinde, hastalık izninin bitimini müteakiben memurun göreve başlaması zorunludur.

(3) Yıllık iznini kullanmakta iken hastalık raporu verilen memurun hastalık izni ile yıllık izninin aynı tarihte bitmesi hâlinde, memur izinlerin bittiği tarihte görevine başlar.

(4) Hastalık izinleri sebebiyle kullanılamayan yıllık izinler 657 sayılı Kanunun 103 üncü maddesine göre kullandırılır.” denilmektedir.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca;

1-Yıllık izinde hastalanan devlet memurları için farklı bir rapor usul ve esas belirlenmemiştir.

Yönetmeliğin 8 inci maddesi göreve başlama usulü hakkındadır.

2-Yıllık izinde Devlet memurlarının hastalanmaları halinde Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık Ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 6 maddesi hükümleri çerçevesinde belirlenen usul çerçevesinde alınan raporlar 7 madde çerçevesinde hastalık iznine çevrilmesi gerekmektedir.

3-Tek hekim tarafından verilen rapor üzerine kullanılan hastalık sırasında rahatsızlığın nüksetmesi sebebiyle yeniden tek hekime muayene ve tedavi olunmak suretiyle doktorun yeniden rapor vermesi halinde tek hekimden yıl içinde alınan rapor 40 günü geçmemiş olması halinde geçerli olup, Yönetmeliğin 7 inci maddesi uyarınca hastalık iznine çevrilmesi gerekmektedir.

Yıl içinde tek hekimden alınan rapor 40 günü geçmesi durumunda ise “resmî sağlık kurullarınca onaylanması” halinde geçerli olup, hastalık iznine çevrilmesi mümkündür.

Bu soru 37,330 defa okundu.
 


normalde meme emiyodu degil m oyle hatirliyorum hatta sutn azdi.sn zamanlar artmisti...acaba neden boyle oldu...
biseyiyn kokusu rahatsi z mi ediyor acaba.
1 haftada kilo alimna baktin mi nasil..olmassa eve baskul yoksa baskul al. kilo takib yap bence.
 
kızlar 2 gundur bebeğim meme almıo yaa cok uzuluyorum. ben zten mama ve sağarak anne sutu veriodum , ama memede emiodu ama su an almıo bıraktımı dersinizz ? lütfen yardım ...
 

Aslinda uzun zamandir emerken kriz yasiyorduk ama artik nirvanaya ulastik kilo durumunu bilmiyorum evde tarti var ama iyi sonuc verir mi bilmiyorum,
Emziriyordum sut azkende emiyordu zaten biberonu tutmayi hic bilmedi ama suan cok vahim durumda o da bende degisik yedigim birsey yok
Zaten o emmeyince istah falan kalmiyor bende

Buarada ben 40 dan sonra 1 kere adet oldum ustunden 36 gun gecti bir daha olmadi ondan da ayri korkuyorum bu adet normal mi
 
Kiz ben onu sarmaya calisirken uyanir zaten. Çok zor uyuyo.uykuya dalmak uykuda kalmak problem. Kundak tarzında ayaklari acikta birakip yatiriyodum kalça problemimiz var yapmiyorum artik.

yaaaa
oglmda beni kandirmislar mdr yard. o zaman. yarm gun oldugu icn yok dediler ve vermediler.
arastirdim o zaman ogretmenlere yok diye ogrenmistim...
demek varmis..acaba tum gun ile yarim gun okullarinda degisiyor mu durum

hayır canım tam günde olsa yarım günde olsa süt iznini kullanırsın .ilk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1.5 saat. çoğu müdürün kullandırmak istemediğini duymuştum ama bu bizim en doğal hakkımız.dilekçeni ver canım.hatta hangi saatlerde kullanacağına bile sen karar veriyor,dilekçende beirtiyorsun.
 

canım benimde 40dan sonra 50.gunmuydu neydi az az 2 gun surdu seninki kç gun surdu ? acaba benimki normal adetmiydi ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…