Evet kızlar geldim.. Bugün dr. Umuza gittik akşamdı randevu o yüzden kaldım bu saate:) şimdiiii uzun bir post olacak bu tek tek anlatayım...
Evvele şunu söyleyeyim dr. Bende acayip güven oluşturdu harbiden prof. Tu yani... Öncelikle bizi dinledi... Yaşadıklarımız semptomları tek tek anlattım,... Notlar aldı hepsini... Ailede var olan rahatsızlıkları ve tabi allerji olayı olup olmadığını sordu... Ben diyet yaptığımı ve yemediklerimi tek tek söyledim.. Kullandığımız mamayı belirttim.. Yüzündeki sivilceleri, kakasındaki nokta kadar dahi olsa kanı söyledim. Mukuslu kakası var mı diye sordu ki vardı. Hıçkırık tutuyor mu diye sordu evet hıçkırıyor... Sonra bebeği tamamen soydurdu... Makatına baktı iyice açtı makatı ve ışıkla baktı.. Çatlaklar gördü makatında... Hametan+ çinko karışımını iyice poposunu açarak süreceksin dedi.. Sonra göğsünü sırtını dinledi mide bağırsak onlara baktı... Muayene etti iyice işte... Bacaklarını elleriyle yokladı sürte sürte ve hafif egzama var dedi.. Ki gözle görülür hiç birey yok.. Sonra kulak arkalarını ellerini oralarda da egzama varmış... Kafasında gözle pe görünmüyor ama sürtünce anladım ben de konak var dedi... Yüzündekiler de allerjik döküntü zaten... Vücuduna hiçbirşey sürme dedi.. Sadece hipoallerjik (mustela olabilir dedi) vücut losyonu olabilir dedi... Başı için de ben mustela kullanıyordum zaten her banyosunda kullanma birinde kullan birinde kullanma dedi şampuanı...yüzündeki sivilceler için birşey kullanabilir miyiz dediğimde kortizonlu kremler var ama ben bu kadar küçük bebekler için önermiyorum kullanmayın zaten geçer dedi... Mamamızın uygun oladığını ve neocate mama kullanmamız gerektiğini söyledi... Ona başlayacağız... Ve gelelim benim diyete... Zaten ben pek çok şeyi yemiyordum... Ama yasaklı listem arttı... Sizlerle de paylaşayım yasaklıları
Süt ve süt ürünleri, dana eti, turunçgiller limon dahil, vişne çilek ahududu, nar ve nar ekşisi, domates, her çeşit çerez, kabuklu deniz ürünleri, yumurta, tatlı bal kabağı, soya sosu, tahin ve susam, baharatlar, tropik meyveler yani avokado mango vs ve hurma... En çok ona üzüldüm çünkü hurmayı çok tüketiyordum ve çok süt yapıyordu...
Evett bunlar yasaklı listesi.. Buğdağ pirinç bulgur ıspanak kereviz vs yiyebilirsin dedi sağolsun:18:
Bunun dışında bir diğer konu yünlü hırka vs giydirmeyeceksin dedi battaniye vs dahil herşeyi pamuklu olacak dedi... Yattığı odada böyle abartılı tüller vs peluş hayvanlar olmayac
ak dedi.. Olabildiğince sade az eşyalı tozsuz oda olacak dedi... Haftada iki kez yatağını değitireceksin ve çarşaflarını 60 derecede yıkayacaksın dedi... Kıyafetlerinde de etiket olmayacak hepsini keseceksin dedi ki zaten ben kesiyordum... 3 hafta diyete harfiyen uyarak ve yediğim herşeyi yazarak devam edeceğim... Sonra kontrolümüz var bakalım bu süreç içinde kan görürsem iletişime geçeceğim hemen... Bakalım 3 haftanın sonunda yavaş yavaş diyetimi açacak... 1 haftaya kadar yüzündekiler de geçer dedi... Bakalım inşallah... Aklıma gelen bunlar kızlar... Size de faydası olur umarım...
Bizim yolumuz uzun belli ki Allah yardımcımız olsun
kızım iyi olsun da ben sıkıntıya razıyım