2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?


  • Ankete Katılan
    469
slm anişler bebegım kg normalmiş 3000 kg olmuş 49cm olmuş cok şükür... ama bukezde kordon dolanmiş boynuna dr bebegı tehlıkeye atmayalım haftaya sezaryana alalım dedı herşey yolunda yanı ama kordon işi bozdu bakalım ne olacak her hafta bırseyle yaşiyoruz bakalım ne olacak
 
Aynen bende boyu uzuyor diyorum.zaten yavas yavas derileride yenileniyor.
yüzdeki sivilce olayına gelince anne sütünün yapmış olduğu bişi korkmanızı gerektirmez sütünüz ne kadar yağlıysa yüzünde o sivilciler o kadar çok çıkar
bir müddet sonra geçecektir

Cevabin icin tesekkurler cnm.
 
Merhaba kızlar,

Doğum yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Bebişi hasta olan annelere çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Yazamadım ama sürekli takip etmeye çalışıyorum. sizinle üzülüp seviniyorum. Bol bol dua ettim doğuma gidenlere ve bebeği hasta olanlara.
CemreDeniz in doğum hikayesini okuyunca bi gece sabaha kadar uyumadım. Sonra KKBayansu ve Anıl'ın doğum hikayeleri ile rahatladım biraz.
Az kişi kaldık doğum yapmayan, benim de normal doğum görünüyor ama daha bebişte bi hareket yok bekliyoruz sabırla. Kilosu 3400 olmuş ama daha kafası doğum kanalına girmemiş oğlumun. İnşallah biz de kucağımıza aldık diye buraya yazcağız yakında. Hepimize kolay doğumlar sağlıklı bebekler diliyorum.
 

canım sorun ne ? doğumumuz aynı görunuo ama benden bayağı önce aldırıosun bebeği.
 


banada tuhaf geldii ,yani bir kasılmadan dolayı bebeğinbu kadar alınmasına sasırdım açıkçası!!!!
 

eger bebeği ve seni tehlikeye sokan bir durum yoksa neden erken sezeryan olucaksın . bir sorunun mu war sezeryan tarihin erkene alınmıs ? ben 1 hafta önce alınacağı halde korkuyorum açıkçası canım.
 
Süt yapan yiyecekleri sormuşsunuz dereotu ve incir çok süt yapıyor, her öğünde dereotu hergün 2 incir yiyorum mutlaka. Ayrıca humana still çay içiyorum ve e bebekte satılan malt içeceğinden arada bir içiyorum. Sütlaç yada pirinç unlu muhallebi yiyorum her gün 1 kase, son olarak tahini duydum onu da aldım :) doğum yapalı 20 gün oldu 3 saatte 1 sağıyorum 150cc falan çıkıyo iyi galiba, ama bebişim anne sütü sarılığı olduğu için veremiyorum buzluğa atıyorum şimdilik yarın kontrol var eğer değeri düştüyse yavaş yavaş başlıcaz süte tekrar bakalımmm inşallah düşmüştür.
Benim kızımda sürekli geriniyo ve yüzünde sivilceler var hatta baş bile verdi bikaç tanesi :) dr normal dedi sivilceler için. Bi de bazen nefes alırken tıkanıyomuş gibi ses çıkarıyo ona da normal dedi
 

canım spinalde yemek yemek sorun olmuyor fakat acil durumda seni genel anesteziyede alabilirler heyecan yaprsın falan o zaman ac olman gerekiyor .gece 12den sonra bişey yememen gerekiyor. doktorlar her ihtimale karsı ac gelmeni ister canım
 

canım bebeğe gaz yapan yiyecekler arasına bulguruda ekle inan lahana mercimekten daha fazla gaz yapıyor. bnim bildiğim bol su tüketmemiz gerekiyor.
 

ayrıca çiğ sebze ve meyvelerede inanılmaz gaz yapıyor. o yüzden ayva elma armut vs... gibi meyveleri komposto gibi yapıp içmek ,meyvelerin pişmiş olmasına dikkat edelim arkadaşlar....
 
ayrıca çiğ sebze ve meyvelerede inanılmaz gaz yapıyor. o yüzden ayva elma armut vs... gibi meyveleri komposto gibi yapıp içmek ,meyvelerin pişmiş olmasına dikkat edelim arkadaşlar....

Ben hep yiyiyorum canım acayip gazlı ama büyük adam gibi pırt yapıyo
Eşim bana bakıyo o gaz çıkarınca Alii den geldi diyorum..
Hadi kızlar hepiciğiniz doğurun yavv ne kadar yavaşsınız
Ben 17 gün sonra doğurucam daha
 
Merhaba kızlar
Size ne zamandır yazmak istiyorum ama hiç fırsat bulamadım. Umarım herkes iyidir. 4 Aralık sabahı kızım Ela 3070 gr olarak sezaryenle dünyaya geldi Doğum spinal+epidural anestezi ile oldu. Doğumdan bir gece önce hiç uyuyamadım heyecandan. Ya uyuşmazsam da anlamazlarsa falan gibi saçma korkularım vardı:)) Korkudan titreyerek girdim ameliyata. Ama ameliyat çok kolay oldu. Anesteziyi hiç hissetmedim bile. Kızımı doğduğu gibi görmek de harikaydı. Spinalin tek yan etkisi titreme oldu bende. Çok titriyordum, korkudan ve soğuktan sandım ama spinalin yan etkisiymiş. Doğumla ilgili tek sıkıntım bacaklarımdan birindeki uyuşukluğun tamamen geçmemesi oldu. Bu yüzden epidurali kestiler. Ancak akşam 8 gibi kalkabildim ve ağrım çok oldu. Tabi bu herkeste olacak diye bir şey yok. Ikinci gün öğleden sonra ağrılarım nispeten azaldı. Cuma günü taburcu olduk. Hala hızlı hareket edemiyorum, yataktan kalkarken zorlanıyorum ama kolay doğum yok, Allah'a şükür iyiyim. Bebeğimle ilgilenebiliyorum. Sadece sezaryen olanların kolaya kaçtığını söyleyenlere kızıyorum:))
Bu arada doğumdan 10 gün önce ultrasonda 3350 gr çıkmıştı kızım, 3070 gr doğdu, çok şaşırdık. Başta üzüldüm ama maşallah sağlıklı bir bebek Hastanedeyken sarılık olduğunu farkettik, değerimiz 10'du. Mamaya başlamak zorunda kaldık. Pazartesi günkü değer 17 olunca çok korktum. Mamayı artırdık, sütüm de arttı zamanla. Bugün 15 olmuş değer. İnşallah mamadan kurtuluruz kısa zamanda.
Allah hepimizin bebeğine sağlık versin. Hiç birine kıyamıyorum.
Doğumdan önce odasıydı, süsüydü hep onları düşünüyordum. Kızımı gördükten sonra aklıma hiç biri gelmedi bile. Düşünün lohusa şerbeti, bardağı, süsü falan götürmedim:))
Kıyafet konusuna da değinmek istiyorum. Gecelik çok işime yaradı ilk gün. Sadece üstünü giydiriyorlar annenin, altına büyük gazlı bezler seriyorlar kanama için. Ayaklandıktan sonra penye pijama giydim, çok rahat oldu.
 
Ilk bir hafta baklagil ve turunçgiller yasak dediler bana. Bol bol yeşillik ve protein almak gerekiyormuş. 3-4 litre su, humana stil tee, komposto ve rezene çayı alıyorum her gün. Malt içeceği ayaklarımda şişme yaptı. Lactamil'e de başlayacağım.
 
Son düzenleme:

Hadi gözün aydın canım Rabbim hayırlı evlatlardan kılsın.
Doğumun kolayı yok vallahi candan can ayrılıyor acılar unutuluyor evlatlarımız sağlıklı şükürkii.
Sarılık değeriniz yüksek çıkmış canım yatmadınızmı hastanede bizim 13.6 ya yükselmişti düştü ama şükür sizin de düşer Allahın izni ile er bebekte oluyor neredeyse..
 
Kızlar neler yiyorsunuzzz yaaa
Sütümüz hangi yemekler ile çoğalır içecek dışında

Bende hoşafı çok faydalı bulanları gördüm çok arttırıyormuş sütü...
Ben şu an bile çok severek yapıp içiyorum =)
Gün kurusu, çok az kuru siyah üzüm 4-5 tane de karanfil...
Tadı da enfes oluyor.
Çokta faydalıymış deniyebilirsin =)
 

Çok sağol canım evet öyleymiş bakalım ne olacak:)


Tebrikler tekrar maşallah bebeğine:) verdiğin bilgiler için de sağol.. Yarın benim de spinal anestezi ile sezeryanım olacak korkularım vardı umarım kolay atlatırım:)
 

Bende eve gelir gelmez yaptım hem kabızlığı engelliyor hemde sütü arttırıyor üzüm ve kayısı çileğimde vardı buzlukta onuda koymuştum mis oldu..
Şimdi bişey yapmıyorum hiç yapasım yok..
Dere otu çok süt yapıyormuş..
 
Kızlar bugün haciz geldi yine bize
Kadın aradı gelicez diye ee niye haber veriyosun çaymı yapıyım dedim..
Geldiler yazdı çizdiler bebeği sevip gittiler..
Çok bunalıyorum artık ne hamilelik bildim ne lohusalık bana dua edin olurmu hepiiz lohusayız doğuma giriceklerde etsin..
Artık şu borçleardan kurtulalım eşim düzgün bir iş yapsın..
 

Teşekkürler canım:) Âmin, hepimizin çocukları için.
Bebeğin gününe göre hesaplanıyormuş sınır değer. Bizimki 18 olsaydı fototerapi alacaktı.
 

Canım siyah cok guzel üzümüm var ama gün kurusu yok
Sen nasıl yapıyorsun tarif verebilirmisinnnn
Yarın yapayım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…