2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?


  • Ankete Katılan
    469
işte biz anneler böyleyiz
bende kilolu diye çıldırıyorum
normal doğum yapamıcam çok kilolu diye....çok yanlışızz çooooooooookkkkkkkkkk
 
Kizlar cok sagolun ya iyiki iyiki varsiniz
Hafifledim

Papatya sen nasilsin canim
canım iyiyim ben ..hiç bir belirti yok=)
çok iştahım açıldı öyle böye değil.yemeğin üstüne meye hemen üstüne de hamur işi bir sürü şey yedim..
çatlıcam sanırım
felç devam ediyor hiç düzelme yok...yarın kontrolümüz var bakalım dr birşeyler diyecek mi..

ne çatıya baktı ne açılmaya bu zamana kadar çünkü sancım hiç çıkmıyordu.yarın gerçekten merak ediyorum ne diyecek

ayln diye bir arkadaş vardı burdan ..arada girerdi.o da dün doğum yaptı. bir anda suyu gelmiş.
yarın onu da ziyaret edeceğim.aynı hastaneye gdiyoruk.burda tanıştık
ben böyle sizlerin bebekleri gördükçe rahatlıyorum=)))
senin bebeğin de fotosunu görürüz inşallah kuzuummm
 
İşte bizim zor, komik, duygusal ve bol atraksiyonlu doğum hikayemiz..

Evime doğan 2. Güneşim..
Hep hayal etmişimdir kendi sancımla doğuma gitmeyi sancılarımın buyuk bir kısmını evde geçirip hastaneye vardığımda herseyin doğal akışı ile ilermesini… ama maalesef oyle olmadı.
Olabilirdi fakat bebeğim günden güne irileşiyordu ve ben normal doğum istiyordum.. cunku Aral da normal doğumla dünyaya gelmişti..
Neyse doktorumla son kez konuştum oğlumu usg de gorduk 3 cm açılma incelme hersey cok kolay güzel olacak gibi gozukuyordu doktoruma güvendim ve 02.12.13 pazartesi sabahı eşim ve ben evimizden valizimizi alarak ayrıldık..
Eşim beni kapıda bekliyor hadi deniz diyordu .. bende o an beni ben yapan.. ölesiye sevdiğim oğluma bakıyordum oyle masum ve güzel uyuyordu ki yatağında.. sadece elini tutabildim öpemedim bile kokladım ellerını ve gözyaşım damlamadan çıktım odasından.. geliyorummmmm dedim eşime belli etmeden
İçten içe de dua ediyordum Allahım beni Aral ıma kavuştur diyordum.
Hastaneye gittik.. gderkende yolda sandviç fln aldık ki orda yiyicem guyaaa 
gayet rahattım odamıza yerleştik hemen ebe kızlardan bri geldi artık doğum katındaki herkes nerdeyse beni tanıyordu hoşgeldin vs.. doktorumun once nst ye bağlanmam gerektıgını soyledıgını soyledım
oysa o hemen lavman yapalım dıyordu neyse bılıyordum kaçış olmadığını ama yınede beklemek ıstedım
nst ye bağlandım doktorum geldı cok güzel konuştuk .. herse bnm ıstedıgım gıbı olucaktı vs..
lavman yapıldı. Ardından suni sancım takıldı .. 3. Cm olan açılmamın ebenın kontrolü ıle 4 e yukseldıgını oğrendık .. yarım saat bıle geçmeden suni sancı etkisini gösterdi .. bnm bünyem herseye hemen adapte olabılıyor demek kı . cunku ıkı saat bısey hıssetmezsın sonra artar demıslerdı.. oysa 20 dk sonra aı çekmeye başladım ara ara sancı geliyor ve ben kıvranıyordum.. yanımda eşım ve emıne annem vardı. Ikısıde uzuluyordu sureklı doktorum kontrle gelıyordu ebe catı muayenesınde canımı cok yaktığı ıcın ve sancılarında sıklığından dolayı ağlamaya başladım o an doktorum ıcerı gırdı noldu dedı.. durumu soyledım . ebelere deniz hanımı sadece ben muayene etmek istiyorum dedı. Bu arada sizi daha buyuk bır odaya aldırıcam dedı neyse epidural hakkında konuştuk ve eşim ben doktorum olmamam beraberce karar verdik . Anestezi uzmanını cok methettiği için güvendim.. hemen cagırdılar doktor geldi ben eşime tutundum karnıma doğru eğildim. Önce minik bi uyuşturucu iğne yaptı. Daha sona kateterimi taktı dozu verdi ve o andan itibaren belimden aşağısına bışeyler ılık ılık indi.. uyuşuyordum.. yatağa yattım deli gibi gelen sancılara gülerek karşılık vermeye başlamıştım.. espiriler havada uçuşuyordu. Sabah programlarına devam ediyorduk ailecek&#61514
açılmam hızla ılerliyordu. Hersey cok güzeldi yeni odamız cok ferahtı.. ama bebeğimin kalp atışları cok garipri düzensizdi duşuşe geçiyor sonra birden atıyordu
demet hanım cok sıkı takibe aldı bebeğin iri ve kalp atımları düşüşe daha fazla geçerse doğum olmaz dedi.
5 – 6 – derken doktorum canımı hiç yakmadan suyumu patlattı artık bekleyişe geçtik bebeğin kalbide düzeldi.. doktorum suyun açıldıktan sonra açılmamın hızlanacağını ve artık bu sekilde bebegın kanala ınmesı gerektıgını soyledı.. ıstersen yuruyebılrısn dedı .. eşımın elınde serum beraberce turlamaya başladık.. bır ara annem alkış tuttu bizde eşimle hayal çektik…arada kıvırıyor bebegım hadı kolayca gel gır şu kanala dıyordum.. daha önceden doktorumla konuşmuş ve 3,800 dogacak bnm bebegım demıştım .. o dah az ölçmuştu usg de..
Bu arada saat ılerlıyordu emine annem ve eşim eve gittiler aral okuldan çıkacaktı onu birinin karşılaması gerekıyordu. Yanımda aıle dostumuz filiz abla kaldı.. artık epiduralin etkisi geçmişti….
Sancıları kasılmaları hiissetmeye başlamıştım.. ebe geldi 9 cm dedi ve osnrası kabus…
İnanılmaz bi baskı hissetmeye başladım popoma dogruuu tuvalete gittim . ve bağırmaya başladım filiz abla koştu ebelerı cagırdı ztn bağırmama ıkısıde geldı ıkısınede bağırıyordum.. onlarda sakin olmam gerektiğini soyluyorlardı.. olmam mumkun değildi.. kanlar akıyordu benden..eşim yoktu annem gibi sevdiğim kayınvalidem yoktu.. yapayalnızdım…….. filiz abla nerdeydi onu bile gormuyordum..
Bana yuru dıyorlar yuruyemıyorum gormuyormusun diyorum kızlara.. neyse tam hatırlamıyorum sanırım tekerleklı sandalye getırdıler benı doğumhaneye aldılar.. doktorum geldi.. korkmuştu .. hemde çok.!
Bana hemen yapmam gerekenlerı anlattılar oda bi anda kalabalıklaşmıştı.. cokkk canım yanıyordu cok.
Bi anda odada 2 ebe 3 kadın doğum uzmanı bi hasta bakıcı olmuştu.. birileri odaya girip çıkıyordu.. deli olmuştum ama hiçbiri umrumda değildi erkek doktor yanımda duruyor demet hn onumda duruyordu sancı geldıgınde ıkın dıyorlar ıkınıyorum ama oda o kdr kalabalık ki nefesim yetmiyor … kesiliyor gucum
Bırakma nolur sacları burda tutuyordum dıyor demet hn.. cek cıkarrrr ben ypamıyorum dıyorum. Başımdaki erkek doktor bastırayım dıyor demet hn gozlerı ıle hayır bekleyelim dıyor.. haydıı tekrar sancı ıkınnnn ıkınyorum yıne yarıda nefesım kesılıyor.. o an tabı basınç kesılınce bebegım gerı ıcerı kaçıyor..
Nolurrrr bayıltn benııı ölucem anlamıyormusunuz dedıgımı bunlar kım dedıgımı bağırdığımı hatırlıyorum…
Inanılmaz terlemıştım cok fazla ve nefes alacak alan hava vs.. hıc bısey yoktu..
Erkek dr bastırıcam dıyor bı anda cıkıcak bitecek dıyor bı yandan da benımle konsuuyor denız bak nolur son kez ıkın ama bırakma bırakınca yarıda kalıyor dıyoo anlamıyosun dayanıyorum o kdr oluyor yapamıyorummm dıyorum.. kesın benı kesın dıyorum.. demet hn murat beyı cagırın dedı.. eşım geldııı hemen elımı tuttuuu.. aldı başımı çeneme yasladı hadı aşkım yapabılrısın Aralı duşun .. daha öncede başardın sen supersın fln demeye başladı elını sıkıyorum eşımın.. o an bı kez daha ıkındım.. herkesss konuşuyor ama her kafadan bı ses cıkıyorrrrrr yok boyle bısey yaaa.. ben ıkınırken eşim erkek doktora bastırın dedı. Ve o an bebegım bı anda cıktı içimden … direkt ağladı… ama bnm canım hala yanıyordu..o dıger kadın doğum uzmanı doktor orda dolanıyordu.. delı olmuştum ne işi vardı onun orda.. bı ara baka bırılerı de geldı gıttı.. kım bunlar fln dedım sinirli bi şekilde..
Demet hn cok yorulmuştu seni bayıltıcam artık cok yoruldun dikişlerini oyle yapıcam dedi. Ben sadece çocuğuma bakıyordum.. eşim elimi bıraktı Alinin yanına gitti onu sildiler ve bana verdiler cokkkk güzeldi mis gibi kokuyordu.. canım cok yanıyordu sızlıyodum.. ama başarmıştım .. eşim sayesinde.
Kucağımda iken fotolar cekti eşim .. sonra beni bayılttılar anestezi uzmanı tepemde idi cok tatlı bi adamdı.
Bana el salladı merabaaa dedı siiizzz ? dedim anestezi doktorun epidurali yapan dedı.. o an damar yolundan ilaç veriliyordu bayılmam için.. ama bnm sırtım dönüktü tam göremedi sizi dedim  ben uyuycam şimdii cok güzel yaa dedim.. ve ……………….
Denizzz hanımmmm Deniz hanımmmmm diye uyandırıldm odama gidiyordum .. yatağıma alındım bebeğim yanımdaydı. Cok yorgundum ama cok mutluydum.. .canımın yanması dışında.
Ve evet oğlum 3,800 kg 51 cm idi.. dünyalardan daha güzel cok pamuk mis kokulu yumuk bişeydi bacakları kolları tombak tombaktı… ben artık iki çocuklu bi ANNE idim.. doktorum geldı .. uzun suredır böyle atraksıyonlu bı doğum yaptırmamıştım dedı.. bana ben ölucemmmm dedıgımıı ağzına tukiriyimmm dediğimiii olmuyor allahın belasıı dedıgımı fln söyledi  odaya sonradan gelen kadın doğumcu için bu da kimm yaa demişim onuda söyledi evet hatırlıyorum dedım bende..
Doktorum bebeğin iri olduğu ve epiduralin etkisi gectii için herşeyi hissettğimi biliyordu… birde tam 10 cm açıklık olmadan benden cok kan gelınce ve ınanılmaz basınç olunca doğumhaneye erken alındım..
Yatakta bekleyecek ıkınma denemesı yaptırılacaktım.. doktorumla oyle konuşmuştuk.
Ama olmadı.. kader böyle imiş… Aralın doğumu gerçekten cok kolay olmuşşş… o da 3,670 dogdu zayıf bi bebek değildi.. aradaki 130 gr ın bu kdr acı vereceğini bilemezdim..
sonraaaaaa abimiz geldi.. eşim cok güzel bi çiçek yaptırmıştı..
abimize hediyesini verdik bunu sana kardeşin getirmiş dedik.. cok mutlu oldu karnıma baktı beşikteki kardeşine baktı
ben dünyanın iişteee o an en mutlu kadınıydım.. ikisinede kavuşmuştum.. hemde cok sağlıklıca..
9 ay boyunca cok zorluklar çektim
yalnız kaldım. ailemden uzaklaştm arayanım soranım sadece burdakiler oldu.. evime gelen temizlikçi bile kazıkladı beni
cok buyuk ağrılar çektim .. şiddetli kanama ile hastaneye kaldırıldım..
ve doğumda bana bışe olursa Aralım ne olur hep bunu düşündüm..
ama hepsi gecippp gitmişti.. şimdi ikiside kollarımda ..
evimize ertesi gun oğleden sonra çıktık sitede cok güzel karşılandım..
annem ist dan geldi onu cok güzel karşıladım kapıyı ben açtım.. ztn doğru durust yatmıyorum..
Ali Kerem e bakmaya doyamıyorum kıyamıyorum o kdr güzel ki... misler gibi kokuyor .. unutmuşum bu bebekler bu kdr minik mi oluyordu....
 
Son düzenleme:

an be an yaşadım o anları sanki kendim..
Ne mutlu sana şimdi canım.
 
Canım arkadaşım....
Rabbim sağlıkla seni ali kereme ve aralına,eşini 2. oğluna kavuşturdu.
Allah mutluluğunuzu daim etsin.en kötü günleeriniz böyle olsun inşallah....

Çok seviyorum senii...muucckkkkk=*
 
cemredeniz, gizem sayamadıklarım okuyamıyorum her sayfayı çok ilerlemişş tebrik ederim Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsinn inşallah. darısı diğer arkadaşlrn başına...

18 günlük olduk bugün biliyosunz 36+1 de doğmuştu oğlum 11 gun kuvezde kaldıı. sarılıgımız devam ediyo düşmedi ( yrn kontrolumuz var. merak ediyoıru böyle bizm gibi erken doğanlarda sarılık varmı hala kaç gün sorduu birde günde kaç mll süt içiyolar ???
 

cnmm bebeğinin küvezden çıkmasına çok sevindim benim küçük kızım 35+2 de doğdu çok şükür küvez sorunu olmadı ama sarılık derdini bizde çektik en sonunda doktorum sma gold mamasını önerdi sarılığı geçene kadar kaşıkla içirdim biberona alışmasın diye ve işe yaradı ama sen yarın yine doktorada bir sor bebeğini sarı renkli şeylerden uzak tut sarılığı arttırır. bebeğini sık sık emzirmeyide ihmal etme inşallah geçer
 

evet canım 10 adet bez koydum patikli alt kadife 1 adet koydum ağız mendili ve ter bezide bıraktım ayrıca

bu arada pamukta bıraktım alt temizliği için ıslak mendil kullanmıyacam çünkü
 

yaprk seninde gözunaydın çok sevindm senindee bebegine sağasalım kavuşmana Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsınn... sorucam evt doktora sarılıgı düşer inşşş... gaz problemıne ne yapıyosn * kendi sütünü sağıyorum ben memeyı tam tutamıyo ememıyo bir öğünde kaç ml içiyo seninki dr ne kadar söyledi yada mamayı ne kadar içiyo cnm ya . 3 gündür ağlıo arada bi kaç saat huzursuzlk ediyo anlayamıyoz ne yapacağımızı
 

daha doğum yapmadım ya nerde benim oğluşun gelmeye niyeti yok valla kaç kere sancılandım hastaneye gittim eve geri gönderdiler beklemedeyiz halen kızlarım erken doğmuştu buda öyle olur sandım ama yok keyfi yerinde

canım az az ve sık sık ver 1 saatte 30 ml den başla yavaş yavaş arttır sancısı vardır ondan ağlıyordur gaz problemi için rezene çayı iç milupanın faydasını göreceksin
 
Bunlar için değil 15 dk acıya herseye deger...!

Cok mutluyuz huzurluyuz..

denizcim mşl ikiside çok tatlı rabbim nazarlardan korusun..
doğum hikayeni okudum baya zor olmuş kendimi sanki orda hissettim ama sonu mutlu ve güzel:) bakalım beni nasıl bir doğum hikayesi bekliyor heyecan korku hepsi bir arada....
 

deniz valla hüngür hüngür ağlayarak okudum arkadaşım naptınn sen böylee ( allahım çocuklarınla eşinle sağlıklılı mutlu uzun ömürler versin.bende normal doğumu çok istiyordum ama olmuycak galiba ilk bebeğim ve bebek çok iri 36+2de 3860gr dı doktorum sezeryana hazırla kendiini dedi hayırlısı olsun bakalım
 

Cnm nigdedemsin doktorun kim....ilk kez nigdeden birine rastliyorm sanirim..hazine bulmus gbiyim ;-)
 

gelirsen o kadar seviniriimkş bilemezsin kendini iyi hissediyosan lütfen gell


canım benimmm iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.darısı başına arkadaşımm:)
ben burdayım yine eskisi gibi aktif olamasamda :))


al marketlerde vaar kuşuum iyi oldu o bana çok :))





naptın senn ya deniz zaten ağlak moddayım şuan bildiğin hüngür hüngür ağlıyorum bana o doğumumuz sırasında gizem dayan dediğin için desteğin için çok ama çok teşekkürler..eşime deniz dayan dedi biraz daha dayancam dedim ama yapamadım
harika güzell çok duygusal komik bi hikaye olmuş ve çok güzel bitmiş.tebrik ederim canım arkadaşım seni çookk seviyoruummmm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…