• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

kizlarr mide bulanisindan pek bisey yiyemiyorum...canim hic yemek istemiyor sadece meyve ve meyve suyu o kadar ..bebegim beslenemiyor diye uzuluyorum..ilk 3 ay annede var olan besin deposundan beslenir yaziyor internette dogrumu..doktoruna soran varmi bu konuyu?

evet ilk üç ay problem olmadıgını söyledi dr ama sen az da olsa bişeyler yemeye calışş

kizlarr mide bulanisindan pek bisey yiyemiyorum...canim hic yemek istemiyor sadece meyve ve meyve suyu o kadar ..bebegim beslenemiyor diye uzuluyorum..ilk 3 ay annede var olan besin deposundan beslenir yaziyor internette dogrumu..doktoruna soran varmi bu konuyu?

banucum ben bu sabah yataktan kalkmadan 5-6 tane çubuk kraker yedim ve eşime camları açtırdım tüm evi havalandırdım öyle yataktan kalktım.daha iyi geldi çok hafif bulantım oldu.beni kokular mahvediyo çünkü.şu an da normalim.ha bu arada eşim evde olduğu için kahvaltıyı falan da o hazırladı hazır sofraya oturunca da midem daha iyi.sende de umarım işe yarar.krakeri komidinin üzerine koy kalkmadan yavaş yavaş ye.dualarım seninle....biz birbirimizi anlarız...

banucum ben bu sabah yataktan kalkmadan 5-6 tane çubuk kraker yedim ve eşime camları açtırdım tüm evi havalandırdım öyle yataktan kalktım.daha iyi geldi çok hafif bulantım oldu.beni kokular mahvediyo çünkü.şu an da normalim.ha bu arada eşim evde olduğu için kahvaltıyı falan da o hazırladı hazır sofraya oturunca da midem daha iyi.sende de umarım işe yarar.krakeri komidinin üzerine koy kalkmadan yavaş yavaş ye.dualarım seninle....biz birbirimizi anlarız...

inanirmisin yataktan kalktigimdan beri ben camlari aciyorum esim kapatiyor..londrada hava henuz isinmadi pek cam acamiyoruz :) ama umurumda degil soguk flan..temiz hava gercektende iyi geliyor..benimkide kahvalti hazirlamakla mesgul su an :))) bende mutfaga hicc girmek istemiyorum cunku.... bak bu kraker isini yapim..sagol valla anca biz birbirimizi anlariz...

Merhaba arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum...Yüce rabbimin izniyle bende bebeğimi 1 şubat 2012 de kucağıma alacağım, şuan 7+7 haftalık hamileyim... Şuana kadar hiç bulantım olmadı, hamile olduğumu öğrendiğim hafta 1 kilo aldım yemeği çok abartmıştır :1: Ama şuan yine hamile kaldığım kilodayım kilom 50.5, göbeğim birazcık çıktı :77::nazar: bulantım falan da yok..:56:

Geçen hafta bebeğimin kalp atışlarını da duyduk :emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:
Allahım hepimize bebeklerimizi sağ salim, sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah :49:

Merhaba arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum...Yüce rabbimin izniyle bende bebeğimi 1 şubat 2012 de kucağıma alacağım, şuan 7+7 haftalık hamileyim... Şuana kadar hiç bulantım olmadı, hamile olduğumu öğrendiğim hafta 1 kilo aldım yemeği çok abartmıştır :1: Ama şuan yine hamile kaldığım kilodayım kilom 50.5, göbeğim birazcık çıktı :77::nazar: bulantım falan da yok..:56:

Geçen hafta bebeğimin kalp atışlarını da duyduk :emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:
Allahım hepimize bebeklerimizi sağ salim, sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah :49:

fıstık hoşgeldin ......sen benden 3 hafta kadar ileridesin.ben 5 haftalığım.bu 3.bebişim olacak 2 kızımda da ilk 3 ay sürekli kustum ve hastanede yattım.bunda kusmaya başlamayayım diye elimden geleni yapıyorum.yani çok şanslısın maşallah diyelim de nazarımız değmesin.kilo konusuna ise hiç girmiyorum 83 ile hamile kaldım ve sanırım hızla alıyorum tartılmaya korkuyorum ama pantolanlarım sıkıyo....

inanirmisin yataktan kalktigimdan beri ben camlari aciyorum esim kapatiyor..londrada hava henuz isinmadi pek cam acamiyoruz :) ama umurumda degil soguk flan..temiz hava gercektende iyi geliyor..benimkide kahvalti hazirlamakla mesgul su an :))) bende mutfaga hicc girmek istemiyorum cunku.... bak bu kraker isini yapim..sagol valla anca biz birbirimizi anlariz...

canım londrda mısın?zordur gurbet herhalde.
inşallah güzel bi gün geçirirsin tatlım:)

hosgeldin canim...cok sanslisin umarim hep boyle bulantisiz devam eder..bence ideal kiloda hamile kalmissin..ben 57 kilodan 6 haftada 59 oldum bile..ama son 2-3 gundur bulantidan hic birsey yiyemiyorum :( kilo almayi tercih ederdim sanirim mide bulantisi cok fena allah yasatmasin:nazar:

fıstık hoşgeldin ......sen benden 3 hafta kadar ileridesin.ben 5 haftalığım.bu 3.bebişim olacak 2 kızımda da ilk 3 ay sürekli kustum ve hastanede yattım.bunda kusmaya başlamayayım diye elimden geleni yapıyorum.yani çok şanslısın maşallah diyelim de nazarımız değmesin.kilo konusuna ise hiç girmiyorum 83 ile hamile kaldım ve sanırım hızla alıyorum tartılmaya korkuyorum ama pantolanlarım sıkıyo....

Hoşbuldum canım...Evlatlarını allah bağışlasın, ne mutlu sana 3 tane dünyalar güzeli yavrun var :nazar::nazar:
Benim ilk hamileliğim ve bu bebek bize Allahın bir mucizesi gb...Şubat ayında bebeğimiz olmuyor diye doktora gittik ve gittiğimiz 2 doktorda bebeğimin olmasının çok zor olduğunu, yumurta rezervinin çok azaldığını söylediler yaşımın çok küçük olmasına rağmen utanmasalar bana menapoza giriceksin diycklerdi :37::37: Fsh değerim çok yüksekti...Yazın tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyorduk ki, Allahıma şükürler olsun bize bu mucizeyi verdi...
Ve ben şuan bebeğime bşey olacak diye çok korkuyorum, allahım bebeklerimizi korusun :nazar::nazar:

Canım şuan kiloyu pek düşünme ama yinede unlu, yağlı, şekerli şeylerden uzak durmaya çalış...doktorum çok kilonun bebeğe bi faydası olmadığını bunun için yemekleri çok abartmamam gerektiğini söyledi bende o yüzden biraz dikkat etmeye başladım...Ama şimdi en önemlisi yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almak :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:

Hosgeldiniz.. Cok anne demek cok bebek demek : )
Yeni birilerini duymak, gormek cok guzel oluyor..

canım londrda mısın?zordur gurbet herhalde.
inşallah güzel bi gün geçirirsin tatlım:)

evet tatlim londrada gurbetteyim..cok zor her gunum ailemi istanbulu ozlemekle geciyor..bebegimizin burda dogmasini cok istedik..dogumdan sonra donucez ulkemize allah kismet ederse.. sagol canim sanada bulantisiz miss kokulu fresh bir gun dilerim :)

hosgeldin canim...cok sanslisin umarim hep boyle bulantisiz devam eder..bence ideal kiloda hamile kalmissin..ben 57 kilodan 6 haftada 59 oldum bile..ama son 2-3 gundur bulantidan hic birsey yiyemiyorum :( kilo almayi tercih ederdim sanirim mide bulantisi cok fena allah yasatmasin:nazar:

Hoşbuldum canım...İnşallah canım...
Geçen hafta bir gün balık yedikten sonra midem bulandı, gerçekten çok zor yakın zamanda bir daha balık yiyebileceğimi düşünmüyorum, hatta balık dediğimde bile midem yine bulanıyormuş gb oluyor :37::37:
Biran önce umarım sizin bulantılarınızda geçer, allah yardımcınız olsun kızlar bulantı yaşamak çok zor gerçekten...

Biz bugun muayene olmaya gidicez.. Gecen seferki kanlanma biraz tedirgin etti onu..
Simdi nobetci esim.. Kahvalti yapip gidicem bakalim.. Dua edin bi sorun cikmasin arkadaslar..
Sanirim bu sefer bebegi de iyice gorur haftasini ogrenebiliriz..
Ben de artik haftami ogrenmek ve bebegimin gelisimini hafta hafta okumak istiyorum..

Biz bugun muayene olmaya gidicez.. Gecen seferki kanlanma biraz tedirgin etti onu..
Simdi nobetci esim.. Kahvalti yapip gidicem bakalim.. Dua edin bi sorun cikmasin arkadaslar..
Sanirim bu sefer bebegi de iyice gorur haftasini ogrenebiliriz..
Ben de artik haftami ogrenmek ve bebegimin gelisimini hafta hafta okumak istiyorum..

Dualarım seninle canım, allahın izniyle hiçbirşey olmadan sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucaklarımıza alıcaz bizde..Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Benim bulantim baslayali 5 gun oluyor.. Ama hala istahim cok acik..
Ama biraz fazla acik sanirim.. Surekli bisiiler yemek istiyorum.. Ana kontrollu davranmaya calisiyorum..
Ilk ogrendigimde 52.9 ciktim.. Her sabah dustan once tartiliyorum.. Simdilik hic bir degisiklik yok..
Cogu zanan ac yatiyorum, veya meyve atistirip yatiyorum ki kilo almayayim..
Bakalim ne kadar devam edebilicem..

12. haftaya kadar folik asit kullanmak zorunda degiliz canım. Bak o yolladıgım sitede yazıyor zaten. Benim doktorum folik asidi bıraktırdı bana elevit verdi vitamin ilacı. İcerisinde folik asit de var ama az bir miktarda dozu.

Bebebin sinir sistemi ilk aylarda gelişiyor ve folik asit bu gelişime destek oluyor.Nöral tüp defektini önlemede yardımcı oluyor.Oyüzden özellikle ilk 3 ay alınması çok önemli.Ancak kan testi yapılmadan başlanmalı çünkü günlük gıdalarla gerekliş folik asit ihtiyacı karsılanıyor olabilir.

Yani demek istediğim asıl ilk 12 hafta alınmalı:40::40:

Back
X