2012 Şubat Anneleri

eğer olmasaydı hemen bakın yokmuş ben demiştim derdi kem küm etmiş belliki var
sen test ultrason sonuçlarını kaybetme başka doktorada hemen göster
olurmu hiç öyle şey
evet çoğu çocukta bu durum oluyor ama çok rahatsız ediyorsa ameliyat ederler yani durumuna göre değişir
varsa başka doktorlarada göster yoksa dediğin gibi ankarada tekrar baktırt geniz etine alerjik sprey ne işe yararki

gece gece ne attasıymış o yaramaza bak sen
hergün çıkartırsan devamlı ister arkadaşım hergün çıkarttı çocuk devamlı istiyor sıcak soğuk bilmiyor
gün aşırıı filan yapsan evdede vakit geçirecek eğlenecek şeyler bulur
hem ikizi var güzel güzel oynasalarya
kızuna geçmiş olsun neyseki bişety olmamış

bizde bu akşam üzeri bisikletimizle dışarı çıktık
markete gittik geldik bahçede çocuklar vardı biraz durduk yanlarında
çikolata verdiler tüm çocuklar yedi bizimki iki ısırık aldı attı beyenmedi ağladı acıkmış
eve getirdim kefir çorba içti lorlu ıspanak yedii
abur cuburu reddetti sağlıklı şeyleri seçti şimdilik
inşallah hep böyle gider

Melitta geçmiş olsun cnm yavruna..aklında olsun boğazına sıvı kaçınca bi parmağınla iki kaşının ortasına bastır yukarı çek nefes almasını sağlar...iki kaburga arasınada sonra hafif vur geçmiş olsn...dalgınken yatarken su verme cnm....hergün dışarı çıkarma devamlı isterler sen sıkılıyorlar hava alsınlar diye düşünürsün ama sonra eve girmezler yıkarlar ortalığı..benm burda komşum var kaç sene uğraştı hep ağlardı apartmanın kapısını görsün yerlere yatıyodu çocuk eve girmemek için..aman yani alıştırma..oyalayacak yeni oyuncaklar al idare et cnm...ben ondan gördüm hergün çıkarmıyorum valla..başladılar artık dışarının yolunu bulmaya...
Bu akşam gel dedeye gidelim dedm bi baktım dış kapının yanında beni bekliyoogündüz gezdirdik annemle kardeşimle zaten..akşamda dayısıyla oynadı..çıktım anneme..aynı binada olmanın avantajını kullanıyorm şuan tabi...

Nisane başka doktorlarada sor bence kızın ufakken olsun ameliyat 3 yaşta neymiş anlam veremedm ufakkende oluyo bu ameliyat..gelişimi sağlığı için rahat nefes alması şart....horluyorsa zorlanıyo çocuk belli...nasıl doktr o ya...

Aa sizlerde kusturma huyu başlamış bak demek esadda ondan bu ara sulu şeyleri alıp ağzına atıyor eşşek sıpası demek dikkat çekmek için yapıyorlar bunları benmkide böyle tepki veriyo.kimi kafasını vuruyo kimi bilerek kusuyo kimi benmki oo suyu dışarı atıyo ağzındansıpalar ne uyanıklarmış...şimdi okudum geçmişl sizlerde yazınca anladm neden yaptığını geçen yazmıştm zaten.bende artık ya yakalık takıp su veriyorum yada biberonu ona vermeden az su verp geri alıyorm..yakalığı olunca zaten hiç tepki vermedm bugün fazla yapamdı demek tepkimize bakıyolar artık..uyanıklaarrne akıllı bıdıklarımız var kızlar

Sizden bi cesaret kocamı ikna edicem inş esadın sünneti için..biz bebekken çok istedm ben ama burda doktorlar 1 yaşındn önce olmaz daha bağışıklığı yok bebek dediler ama şimdi narkozsuz iğneyle inş yapar yer bulurum hazelimde geçen salı öyle yaptırdı sünnetini...tontinik cnm idrarı yakıyomuş sizdede öyle oldumu bez bağlanıyomu hemen?seninki narkoz aldımı ?bizede anlatırsan akıl olur cnm...bende bi bunu dert ediyorum bi okulun ilk gününü bide askerliğini...sünneti atlatsak inş kalır 2 dert...:97:...
Tontinik hayırlı olsun hem iyi yapmışın yaptırarak bende mayıs gibi istiyorm inş...bulurum iyi bi doktor...
Hugo sen nasıl yapcn bu sinirli oğlanı sünnet cnm...demek sana dalıyo işin zor valla...babasıda çokmu sinirli..inş durulur zamanla yaa...ıvır zıvıra alışmasın daha iyi..yoksa okula kadar hep onları yemek ister...yemek yemezler..bende elimden geldiğince uzak tutucam..kardeşlerm arada tavrımı kırıyo veriyo ama sık olmayınca sorun olmazz...
Gıngerus geçmiş olsn ayaza cnm inş rahat geçer ameliyatı...testisi neden inmedi acaba...doğuştanmıdır.pek anlamam ama...inş rahat olur..aslında onla sünnetinide aradan çıkarabilirsn...olmadıysa...
Hugo kefir bilgilern için sağol cnm...
lalus nerelerdesn balım nasıl ikizlern..diğer taraftada göremiyorum seni bazen...herkese yorum yapıyosun sen nasılsın nasıl ikizcelern..
Benm oğlan telefonunu babasının sürahiye attı kulaklığı gitti.eşimde benm teli aldı kkyada diğer tarafada gelemiyorum yorum için.ancak geceleri yatarken yapabiliyorm o eve gelince...içim içimi yiyor sizleri merak etmekten ama telefon alsın bende gelicem sık sık...onun tewlefonundan zor internet kullanmak anlamıyorm pek..

canım bizde 2 hafta önce sünnet olduk, ilk gün zordu ama geçti gitti iyi ki yaptırmışız.Bizde aşı olacağız canım değerleriniz kaç çıktı kan ?Kaç kg olmuş

geçniş olsun,damatlığınıda görürsünüz inşallah:))(bizde öyle derler)
genel anestezi oldu dimi?geçende gittiğimiz cerrah genel yapıyoruz,çünkü oyaşta çocuğun durması zor olur,korkar dedi.ama bildiğiimiz narkoz giibi değilmiş verdikleri narkoz,çok ağır bi narkoz değilmiş yani.

kızlar geçmişi okuyamadım kızlar kızlar kusura bakmayın eşi ameliyat olan arkadaşa geçmiş olsun.

çok teşekkürler canım..

teşekkürler nisane.
bizde kan tahlili yaptırdık geçen hafta,benimkide aynı ne bulursa yiyordu.hatta annemlerde annemin çiçeklerindeki toprakları yedi,dışarı çıkıyoruz otları koparıp yiyor,taşları ağzına götürüyor vs...
bizde az da olsa demir eksikliği çıktı.demir şurubu verdi.
isizinkinde çıkmadığına sevindim.

geniz eti sıkıntın içinde bir an önce iyi bir doktora denk gelirsiniz inşallah,kesin olarak bi çözüm bulur ,iyileşir kuzucuğun.
senin şansızlığın anlayan doktora denk gelmemen olmuş.neden her doktor farklı şeyler söylerki!
şu son gittiğiniz doktorada sinir olldum ayrıca.

geçmiş olsun kızına canım.suyu neyle içiriyordun,bardaklamı?
bende bardakla içirirken korkuyorum.çünkü tam olarak nasıl içileceğini yeni yeni öğrendi benimki.bi kaç defa da boğazına su kaçtı.ben biraz geç alıştırdım galiba.

senin afacan dışarıya çok alışmış belli.ben de dün çıkardım babasıyla,parka giittik,kayaktan kaydırdık,salıncağa bindirdik,epey eğlendi.ama ssonra ne mi oldu,daha binanın kapısına gelip,kapıyı gördğü an bastı çığlığı,kendini yere attı hep.
yaza yandık biz.dışarıdan eve gelemeyecekler..
:))

aferin memeoya..ee oda haklı annesinin yemekeleri dururken abur cuburu neyapsın..ohh afiyet olsun..
bisikletini yesinler onun..:))

bizde dün su çiçeği aşımıızı olduk.
dün gece ilk defa bu yaşına kadar emzirmeden bi gece geçirdik.
gece 12.15 te uyuudu yatağına yatırdım.bizde hemen yattık.4.15 te uyandı ,emzirmicem su vermeyi deniyim dedim.yyarım biberona yakın su içti,heme uyudu.sabah taaa 7.30 a kadar.
7.30 da uyandu,emzirdim,birdaha uyumadı.birazdan kahvaltı vericem.
hala inanamıyorum.
gece fitil vermiştim,biraz mızmızdı uyuymadan önce acaba fitilin etkisindenmidir ki bukadar uyuması.belki rahatlatmıştır,o yüzden uyudu bukadar.inşallagh fitilden değildir..

kızlar dün trt 1 de süper dadı diye bir programa denk geldim.çocuklarıyla baş edemeyen aileler bu dadıdan yardım istiyor falan:))
kameralar önünde 1 hafta buyunca aileyi ve çocukların davranışlarını izliyorlar.dünkü aile 4 yaşında gerçekten dur durak bilmeyen bi çocuk ve 7 aylık bebeği olan bi anne baba.7 aylık olan gerçekten sessiz sakin bi bebek,ama abisi...allah kolaylık versin.dadıya bile vurdu hep,annesine küfür etmeler vs...zor bi çocuktu.
dadının amacı o çocuğu 1 hafta içinde iyi bir düzene sokmak ve anneyle babalı bilinçlendirmek.!sonunda başarabildi gibi görünüyor,ama sonrasında o çocuk öyle devam edermi bilinmez.

dadının sistemi:ödül-ceza yöntemi.yani anne evin içinde yapılamamsı gereken 3 kural belirliyor,eğer çocuk bunalrın dışına çıkar,yapmamakta diretirse,ceza halısının üstünde 5 dk falan tutuluyor.yada eğer annesini dinler,yapmaması gerekenleri yapmazsa dışarı çıkıp gezme,yada çikulata ödülü,yada tv izleme ödülü veriyorlar.
ve duvra bi tablo astılar e,eğer çocuğun olumlu davranışları çoğğğalırsa onu başka bişeyle ödüllendiriyorlar.

diyelim çocuk öğlen yemeğinimi yemek istemedi,annesi 1-2 kez soruyor yiyecekmisin diye,yemeyeceksen önünden alıcam ama akşam yemeğine kadar bişey yiyemeyeceksin tamammı diyor,çocukta yemicem al diyor,kadın önündekini alıp akşama kadar ne aburcubur ne başka bişey vermiyor.böylelikle çocuk o öğün de yemek yemesi gerektiğini anlayıp,birdaha aynı şeyi yapmaması amaçlanıyor.
bebek inide kadının memede bebeğini uyutmasına dadı çok itiraz etti.çok yanlış bi davranış olduğunu söyledi.bebeğini emzirme biittikten sonra beşiğinde uyumaasına alıştırdı.daha memede uykuya dalamadan hemen yatağına yatırıp,1-2 pişpişlemek yeterliymiş.hatta uyku arkadaşı eşliğinde!!!bebeğin uyumasına yardımcı olma için meme değil ,yatağına yumuşak bi uyku arkadaşı koyun dedi.!!!!

Boyun ağrısı çok zordur, sana sabır dilemekten başka birşey gelmiyor maalesef elimden. Taşınmada da kolaylıklar diliyorum.

Benim ikizlerden biri doğduktan 3 gün sonra, kan aldırmak için götürdüğümüz hastane çok soğuk olduğu için üşütmüştü. Burnundan nefes alamıyordu çocuk, 3 gün boyunca resmen uyuyamadım, çocuk boğulacak diye. Gidiyoruz doktora birşey yok diyorlar. Ama 3 günlük bebek hırlıyor, horluyor, ağlıyor. En son götürdüğümüz doktor burnunun içine ufak bir aletle baktı ve bir etin burun deliğini tıkadığını, yaş ilerledikçe burun delikleri genişleyeceği için bu etin nefes almasında çok sorun yaratmayacağını söyledi. Gerçekten de zaman ilerledikçe çocuğun nefes alması düzeldi. Ha tamamen geçti mi, hayır geçmedi. Her üşütmede gene nefesi zor alıyor, hırıldıyor, horluyor resmen. Şu ara gene hasta ve artık parmaklarını burnuna sokup açmaya çalışıyor, nefesi çok düzgün alamadığı için. En kötüsü de parmağını sonra ağzına götürüp tadına bakması Her zaman yakalayamıyoruz parmağını ağzına götürmeden :))

Her çocukta olabilir bence de, doğrudur, bazı çocukların burun delikleri, bu et parçasının nefes almasını engelleyecek şekilde dar değildir sadece. Senin kızındaki et parçası bu yüzden de sorun çıkarıyor olabilir. Burun delikleri çok dardır.
Doktorun yaşla ilgili demek istediği bu olabilir. Yaşları ilerledikçe o delikler açılacağı için et parçası daha az rahatsız edecektir. Eğer burun delikleri açılmıyorsa sanırım ameliyat kaçınılmaz oluyordur. Bence doktorun çok da kötü değilmiş. İnsaflı doktorlardan.Tavrı çok kötüymüş ama.
Sprey kesinlikle çözüm değil sadece geçici bir süre rahatlatır belki. Ben de habire serum fizyolojik yapıyordum, oğlan deli gibi ağlıyordu her seferinde, şimdi hiç elimi sürdürtmez burnuna, korku yerleşmiş demek ki.
Kızının burnuna vurmasına çok üzüldüm Nasıl rahatsız ediyorsa artık çocuğu.

Ayyy kıyamam ben oğluşunaa, canım yaa. Küsmesi, gidip ağlamasııı, yavrumm benim. Çok sevimlidir o halleri...
Ev yetmiyor tabii çocuklara, artık dünyanın farkındalar, herşeyi görmek istiyorlar. Kızına da, sana da çok geçmiş olsun. Nasıl bir korkudur burdaki annelerin hepsinin bildiğinden eminim, insanın ömrü gidiyor.

Benimolan, çok teşekkür ederim ilgine, çok incesin. Herşeye yetişiyorsun maşallah Pazar günü kardeşimin evine mangala gitmiştik, açık alan, rüzgar da vardı. Ben de oğlanlar da üşüttük. Onların burnu akıyor, hapşırıyor, benim boğazım ağrıyor, öksürüyorum. Onun dışında bir sorunumuz yok.
Sen nasılsın, Esadın nasıl? Eşinin babası nasıl oldu? Hastaneden çıkardılar mı?
Umarım sünnet konusunda eşini ikna edersin.
Çok ilginç ya, her doktor farklı bir şey söylüyor. Yeni doğan bebeklere hemen sünnet yapan doktorlar da var halbuki, bağışıklığı güçlü olmayabilir tamam da, diğer birçok şeyle savaştıkları gibi bununla da savaşırlar işte. Hepsi bir arada çıkar.
Ben de sünneti çok dert ediyorum. İlk doğduklarında yaptırmayı çok istiyordum, 2 gün kuvözde kalmasalardı. Öyle yıkılmıştık ki, iyileşsinler, hastaneden bir an önce çıkalım da bir daha gelmeyelim diye hiç bir şey istememiştim.

fitildendir canım çok rahatlatıyor çünkü
geçmiş olsun su çiçeği aşınızda olmuşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…