- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #80.241
canım çok geçmiş olsun şimdiden, ama korkma, bak bebeği ameliyat olan her anne iyiki yaptırmışız diyor, ameliyat olucak ve kafanda soru işareti kalmayacak. Allah'a emanet olsun yavrularımız.
günışığım şimdi okudum geçmişi, geçmiş olsun eşine. bu arada hamilelik nasıl gidiyor?
bayıldııım atayla minnoşun arkadaşlığına, hatta benim bilgisayarım açmadı videoyu, yukarı arkadaşların yanına çıktım, başka bir bilgisayardan izledim. ben tam 10 yıl köpek besledim, ama annemler astımım var diye verdiler oğluşumu, çok tüylüydü ve tüyleri acayip dökülürdü(hani şu herkesin lessy diye bildiği coli cinsi köpek var ya uzun burunlu, ondandı)çok severim hayvanları en çokta köpekleri, eşim izin verse bizimde olsa bir minnoşumuz, ama apartmanda olmaz günah hayvana diyorbu arada ben atanın parmaklarını yemek istedim, o ne tatlılık öyle
öyle sinir oluyorum ki böyle doktorlara, valla sen çok sabırlısın, ben dayanamaz ağzıma geleni söylerdim. kız kardeşiminde başında aynı dert vardı, doktoru iznin vermedi yok 3 yaşına gelsin, yok şimdilik gerek yok v.s. derken çocuk 14 yaşına geldi, sofrada yemek yiyemeyecek duruma geldi. ağzını kapatınca burnundan horlar gibi sesler geliyor, ağzı açık yese hoş değil,şapır, şupur. yaşı da büyüdü, artık çok korkuyor öyle kaldı şimdi. annem keşke bebekken yaptırsaydım diyor. en iyisi birkaç doktora kontrol ettirmek.
keşke benim eşiminde tayini çıkacağı bir işi olsa bizde gitsek başka memleketlereçook sıkıldım aynı şehirde yaşamaktan, bazen nefes alamadığı hissediyorum, şöyle sessiz sakin bir sahil kasabası olucak, oohh
çok geçmiş olsun arkadaşım, peki sünnetten sonra çok hareketli olmaları bir sorun yaratıyor mu?
ah ah çok geçmiş olsun canım arkadaşım. Allah korumuş. oğlum doğumgününde ağzına birşey attı, ama nasıl oldu yavrum, sesi soluğu kesildi, hemen yaklarından tutup ters çevirdim sırtına vurdum, reflex işte, ama inan ömrümden ömür gitti
bende çok seviyorum yeni memleketler görmeyi yeni insanlar tanımayı ama izmir im güzel memleketim başka.bakalım batı görevimiz neresi olacak.ya izmir ya ankara düşünüyoruz hangisi çıkarsa ? neresi olacağını beklemekte ayrı bir heyecan :):):)
ne çıkarsa
sorma ömrümden ömür gitti allah tan hepsi çıktı şok oldum o kadar suyu nereden çıkarıdı nasıl kaçtı ?içerken nefes aldı kaçtı sanırım su.
kızlar dün trt 1 de süper dadı diye bir programa denk geldim.çocuklarıyla baş edemeyen aileler bu dadıdan yardım istiyor falan:))
kameralar önünde 1 hafta buyunca aileyi ve çocukların davranışlarını izliyorlar.dünkü aile 4 yaşında gerçekten dur durak bilmeyen bi çocuk ve 7 aylık bebeği olan bi anne baba.7 aylık olan gerçekten sessiz sakin bi bebek,ama abisi...allah kolaylık versin.dadıya bile vurdu hep,annesine küfür etmeler vs...zor bi çocuktu.
dadının amacı o çocuğu 1 hafta içinde iyi bir düzene sokmak ve anneyle babalı bilinçlendirmek.!sonunda başarabildi gibi görünüyor,ama sonrasında o çocuk öyle devam edermi bilinmez.
dadının sistemi:ödül-ceza yöntemi.yani anne evin içinde yapılamamsı gereken 3 kural belirliyor,eğer çocuk bunalrın dışına çıkar,yapmamakta diretirse,ceza halısının üstünde 5 dk falan tutuluyor.yada eğer annesini dinler,yapmaması gerekenleri yapmazsa dışarı çıkıp gezme,yada çikulata ödülü,yada tv izleme ödülü veriyorlar.
ve duvra bi tablo astılar e,eğer çocuğun olumlu davranışları çoğğğalırsa onu başka bişeyle ödüllendiriyorlar.
diyelim çocuk öğlen yemeğinimi yemek istemedi,annesi 1-2 kez soruyor yiyecekmisin diye,yemeyeceksen önünden alıcam ama akşam yemeğine kadar bişey yiyemeyeceksin tamammı diyor,çocukta yemicem al diyor,kadın önündekini alıp akşama kadar ne aburcubur ne başka bişey vermiyor.böylelikle çocuk o öğün de yemek yemesi gerektiğini anlayıp,birdaha aynı şeyi yapmaması amaçlanıyor.
bebek inide kadının memede bebeğini uyutmasına dadı çok itiraz etti.çok yanlış bi davranış olduğunu söyledi.bebeğini emzirme biittikten sonra beşiğinde uyumaasına alıştırdı.daha memede uykuya dalamadan hemen yatağına yatırıp,1-2 pişpişlemek yeterliymiş.hatta uyku arkadaşı eşliğinde!!!bebeğin uyumasına yardımcı olma için meme değil ,yatağına yumuşak bi uyku arkadaşı koyun dedi.!!!!
bizde öyle yapıyoruz .bebklerimi oturtuyorum sofraya yiyorlar sonra ayağa kalkıp gidip gelip yemek istiyorlar vermiyoruz.eşim özellikle karşı çıkıyor ya oturup yiyecekler yada bi sonraki öğünü beklicekler diyor haklı da.
Boyun ağrısı çok zordur, sana sabır dilemekten başka birşey gelmiyor maalesef elimden. Taşınmada da kolaylıklar diliyorum.
teşekkür ederim.yıllardır çekiyorum ve omuriliğe bası yapıyor bir fıtığım felç riski var yine iyi götürdüm diyorum.bir yöntemi olsa ameliyat dışında çaresi çözümü yaptırsam.bi mucize.
mobilyalar taşınmicak buraya zimmetli.ben sadece tabak çanak ve giysileri toplicam o yüzden zor olmicak taşınmam.
Ayyy kıyamam ben oğluşunaa, canım yaa. Küsmesi, gidip ağlamasııı, yavrumm benim. Çok sevimlidir o halleri...
Ev yetmiyor tabii çocuklara, artık dünyanın farkındalar, herşeyi görmek istiyorlar. Kızına da, sana da çok geçmiş olsun. Nasıl bir korkudur burdaki annelerin hepsinin bildiğinden eminim, insanın ömrü gidiyor.
bi görsen video ya çekiyorum bazen çok sevimli halleri var.annem öğretmiş küsmeyi de parmak parmak üstüne koyup ağzını büzüp gidiyor.bazen kaşlarını çatıp kızıyor birde eliyle kızgın kızgın gel gel diyor.
bazen çirkin oluyor.
hemde nasıl sevimli.yiyesim geliyor ikisini de :)
evim çooook küçük lalus 46 mtkare yanlış hatırlamıyorsam.odam çok küçük.beş altı adım atıyorlar oda bitiyorpencerelerim çok yüksek tavana yakın.rumlardan kalma ev.şimdi de rutubet alıyor ben bile sıkılıyorum evde.
rabbim korudu kızımı.
kus mu yapiyooo :) yerim ben onun kus yapan parmaklarini yaaa. masallah. kizinada cok gecmis olsun. her zaman masallah de oku yavrularina.
sürekli okuyorum ama bu aralar rahatsızım okuyamıyorum ama maşalllah ı inşallah ı eksik etmem ağzımdan.çünkü rabbim in elinde herşey ve yer gök dua ile ayakta.islam ın kuvvetine inanıyorum.
gece gece ne attasıymış o yaramaza bak sen
hergün çıkartırsan devamlı ister arkadaşım hergün çıkarttı çocuk devamlı istiyor sıcak soğuk bilmiyor
gün aşırıı filan yapsan evdede vakit geçirecek eğlenecek şeyler bulur
hem ikizi var güzel güzel oynasalarya
kızuna geçmiş olsun neyseki bişety olmamış
istiyor ya birde güneşli buralar sürekli addaaa addaaaa diyor zindan gibi ev kapkaranlık zaten.fotolarını çeksem de koysam.acınası.ilk geldiğimde buraya hatırlarsıız belki sürekli panik atak geçiriyordum mezar gibi bu ev diye.
Melitta geçmiş olsun cnm yavruna..aklında olsun boğazına sıvı kaçınca bi parmağınla iki kaşının ortasına bastır yukarı çek nefes almasını sağlar...iki kaburga arasınada sonra hafif vur geçmiş olsn...dalgınken yatarken su verme cnm....hergün dışarı çıkarma devamlı isterler sen sıkılıyorlar hava alsınlar diye düşünürsün ama sonra eve girmezler yıkarlar ortalığı..benm burda komşum var kaç sene uğraştı hep ağlardı apartmanın kapısını görsün yerlere yatıyodu çocuk eve girmemek için..aman yani alıştırma..oyalayacak yeni oyuncaklar al idare et cnm...ben ondan gördüm hergün çıkarmıyorum valla..başladılar artık dışarının yolunu bulmaya...
Bu akşam gel dedeye gidelim dedm bi baktım dış kapının yanında beni bekliyoogündüz gezdirdik annemle kardeşimle zaten..akşamda dayısıyla oynadı..çıktım anneme..aynı binada olmanın avantajını kullanıyorm şuan tabi...
Nisane başka doktorlarada sor bence kızın ufakken olsun ameliyat 3 yaşta neymiş anlam veremedm ufakkende oluyo bu ameliyat..gelişimi sağlığı için rahat nefes alması şart....horluyorsa zorlanıyo çocuk belli...nasıl doktr o ya...
benim olan öyle yaptım alnın arasına parmağını koydum poposunu sıktım sırtına sert iki kere vurdum çok şükür çıkarttı.su istedi verdim öyle yatmıyordu salgın da değildi.bilinçli şekilde istedi verdim ama bi anda tıkandı bende anlaamdım.sanırım su içerken nefes aldı öyle tıkandı.
benim kız da oğlanda kapı açıldı mı hemen koşar adım kaçıyorlar addaaa aaannnnn diye.araba tutkunu oğlum birde burada köpek besleyen komşular var hav hav diyor parmağıyla gösteriyor kapıdan.bugün balık almak için dışarı çıkarttım bebeklerimi hava alsınlar diye.kızı alıyordum bebek arabasından.oğlum bana "alma almaaaa "diye bağırdı "ne diyosun oğlum ne almıyım "dedim. "beni beni alma alma "diyor.
beyefendi dışarda kalmak istiyor haaannnn ları izlicek aklı sıra :):):):)
geçniş olsun,damatlığınıda görürsünüz inşallah:))(bizde öyle derler)
genel anestezi oldu dimi?geçende gittiğimiz cerrah genel yapıyoruz,çünkü oyaşta çocuğun durması zor olur,korkar dedi.ama bildiğiimiz narkoz giibi değilmiş verdikleri narkoz,çok ağır bi narkoz değilmiş yani.
çok teşekkürler canım..
teşekkürler nisane.
bizde kan tahlili yaptırdık geçen hafta,benimkide aynı ne bulursa yiyordu.hatta annemlerde annemin çiçeklerindeki toprakları yedi,dışarı çıkıyoruz otları koparıp yiyor,taşları ağzına götürüyor vs...
bizde az da olsa demir eksikliği çıktı.demir şurubu verdi.
isizinkinde çıkmadığına sevindim.
geniz eti sıkıntın içinde bir an önce iyi bir doktora denk gelirsiniz inşallah,kesin olarak bi çözüm bulur ,iyileşir kuzucuğun.
senin şansızlığın anlayan doktora denk gelmemen olmuş.neden her doktor farklı şeyler söylerki!
şu son gittiğiniz doktorada sinir olldum ayrıca.
geçmiş olsun kızına canım.suyu neyle içiriyordun,bardaklamı?
bende bardakla içirirken korkuyorum.çünkü tam olarak nasıl içileceğini yeni yeni öğrendi benimki.bi kaç defa da boğazına su kaçtı.ben biraz geç alıştırdım galiba.
senin afacan dışarıya çok alışmış belli.ben de dün çıkardım babasıyla,parka giittik,kayaktan kaydırdık,salıncağa bindirdik,epey eğlendi.ama ssonra ne mi oldu,daha binanın kapısına gelip,kapıyı gördğü an bastı çığlığı,kendini yere attı hep.
yaza yandık biz.dışarıdan eve gelemeyecekler..
:))
aferin memeoya..ee oda haklı annesinin yemekeleri dururken abur cuburu neyapsın..ohh afiyet olsun..
bisikletini yesinler onun..:))
biberonla içiriyordum .biz hem bardkla hem pietle hemde biberonla içiyoruz suyu :) bu sefer biberon elimin altındaydı biberonla verdim ama korktum.biz eken başladık bardakla içmeye suyu ayran ı falan ama alıştırmakla alakası yok bence içme tarzı ile alakası var.birşey içerken nefes alınır mı ?
benim oğlanda öyle içeriye girince mızıklanıyor ama haklılar kuzucuklarım küçük evde kutu gibi oda da güneş yok pencere yüksek alçak olsa pencereden arabaları izlesinler ama yok malesef.
izmir e annemin evine gittiğimizde koltuğa çıkardı perdeyi açardı dışarıyı izlerdi.