2012 Şubat Anneleri

hugocuk bu elini boğazına atıp kusturma işi bizde bir kaç ay önce vardı..ilk önceleri biz tepki veriyorduk aman yapma falan diye ama baktık biz tepki verdikçe inadına daha fazla yaptı..sonra eşime dedim biz tepki vermeyelim görmemezlikten gelelim bakalım ne olacak diye..o yaptıkça biz ilgisiz kaldık,tepki vermedik ki gerçekten zor oluyor tepki vermemek ama faydasını gördük bir süre sonra yapmayı bıraktı..sizin dikkatinizi çekmek için yapıyor...dişler kaşındığı için yapıyorlar ama bakıyorlar ki biz tepki veriyoruz yapmaya devam ediyorlar :)

ilgi çekme numaralarında epey yaratıcı olabiliyorlar..ilginçtir Yağmur mesela yanlışlıkla kafasını duvara vurdu diyelim aman vah tüh dersek bakıyorum gidiyor bu sefer tekrar kendisi vuruyor kafasını duvara..kızım yapma dedikçe vuruyor sıpa..numara çok bunlarda yani:)

durasella eğitici oyuncaklar için yaptığın yönlendirmelere teşekkür ederim..bu gün kuzuya eğitici kartlar ve ahşap puzzle aldık..bu dönem öğrenmeye çok açıklar..ne öğretirsen alıyorlar..biraz sabırlı olmak gerekiyor..Yağmur bizi dinlemiyor sanıyorum ama bir bakıyorum yapıveriyor..o kadar uğraştık oyuncakları toplatmak için umudu kesmiştim artık..geçen gün bir baktım kendi kendine oyuncaklarını topluyor ben demeden bir de tokalaşmayı öğretmiş dedesi Yağmur merhaba deyince elini uzatıyor tokalaşmak için..

ahşap puzzle kipadan çok uygun fiyata aldık..hugocuk sen kipadan yapıyorsun alışverişi sanırım istersen eğer ordan alabilirsin

aynen dediklerinie katıılyorum.
ilgi çekme işi bu dönemin özelliği sanırım.
umut 9-10 aylıktı bi öksürükle dikkat çekme başlamıştı kendince.beni görünce öksürmeye başlıyordu durduk yere.hasta olmadığından çok emindim,sırf dikkat çekmek için yapıyyordu.zamanla bıraktı.
buaralar aynı aynı senin afacan gibi oda,kafasını yanlışlıkla bi yere çapsın,arkasından 5-6 defa aynı şekilde bilerek kafasını oraya tekrar çarpıyor.geçen gün de duvarın dibine uturmuş,kendi kendine kafasını geriye doğru duvara çarptıyordu.bunu yaparken gözümün içine bakarak,ve ben oğlum yapma dedikçe daha fazla yapmaya başladı.biz yapma dedikçe oyun sanıp hoşuna gidiyor,daha fazlasını yapıyor.dediğin gibi tepkisiz kalıcaksın ki bir süre sonra bırakıcak,ama öyle görüncede insan bişey diyemeden duramıyor.

birde ben bu oğlumun sinirinden çok korkar oldum.daha dün babası ekmek almaya çıktı,neden kapıyı yüzüne kapattı,onu alamadı diye bi ağlamak ,beraberinde kafasını kapıya güm diye bi indirdi.alnı kıpkırmıszı oldu,hafifte şişmiş.buz falan kooyduk.yarın öbürgün daha zarar verici şeyler yapmasından korkuyorum.

Ata, köpeğimize yemek yediriyor, sizinle de paylaşmak istedim videoyu :)Yazdan Kalan

maşallah ata'ya!çook ama çok tatlı bi oğlun var.köpeği beslemesine bayıldım..köpeğininzde çok şeker..

selam kızlarr
bugün hava çok güzeldi fırsattan istifade memoşu aldığım gibi doğru pazara gittiim 2 saat gezdik pazarda
çok mutlu oldu pazarda peynircimiz memoşa uzun telli peynirlerden verdi o da bir güzel yedi bende memoş için telli peynir aldım eline veririm atıştırmalık yer diye
pazarda gördüğü erkek çocuklarına hemen sesleniyor gitmek istiyor
aslında parkada götürecektim ama uyku saati gelmişti o yüzden eve geldik
marketede gittik daha önce eşim pingui almış memoşa ve orda yedirmiş
hiç unutmamış reyonun önünden geçerken gösterdi bana bende almak zorunda kaldım
zaten nerde olmadık şey var isterler
neyse genel olarak sağlıklı beslendiğini göz önüne alarak böyle ufak tefek kaçamakları görmezden geliyorum
balık yağını sevdi sonradan severek içiyor
kendini kusturma durumunu hala yapıyor fakat panikle engellemiyorum hiç yüzüne bakmadan emziğini tıkıyorum ağzına çünkü artık görmem müdahale etmem için gelip tam karşıma geçip öyle yapıyor bakmayınca iyice yaklaşıp gözüme soka soka yapıyor sırtımı dönüyorum

evet şimdi sen öye deyince baktım.inşallah buraya geliyordur.yoksa akrabalardan birine aldırtıp yollatıcam artık

geçmiş olsun günışığım eşinin nesi var.burun ameliyatı mı oldu ?

Ben daha önce de götürdüm devlet hastanesine orda elle muayene ettiler.
2. muayene de ameliyat dedi dr.
Benim de içime sinmedi,dün özel hastaneye götürdüm.
Ordaki cerrah da elle muayene etti ve bide ultrasonla bakalım küçülebiliyor bunlar yerine gelmediği zaman bi kontrol edelim durumunu diye.Zaten dışardan gözle de görülüyor yerinde olmadığı
Ultrasona götürdük bizde dediği gibi biraz küçülmeye başlamış inmemiş olan.
Ameliyat olması lazım dedi kesin.

hugocuk sen pancar çorbasını nasıl yapıyorsun?

pancarı doğruyorum minik minik köy tavuğuda ekleyip su koyup ateşe koyup pişiriyorum pişince ayrı yerde tereyağında unu kavuruyorum iiçine süt ekliyorum karıştırıp kapatıyorum ve çorbaya ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum biraz tuz ekliyorum blendrdan geçiriyorum
ama kremalı yapanda var veya tereyağım yoksa çiçekyağıda ekliyorum

benim teyzemin torununda böyle olmuştu 1 yaşına girince basit bir operasyon geçirdi düzeldi
öncesinde çok ağlayan huysuz bir bebekmiş yemek yemezmiş sonrasında düzelmiş iştahıda
belki ayazdada bu durum olabilir ve operasyondan sonra düzelir iştahı
tabii ben çok bilmiyroum ama teyzemde görmüştüm anlatmıştı o zamanlar aklımda kalmış
inşallah ayaz bebişte düzelecek iştahıda düzelecek sen hiç üzülme bunlar basit şeyler çaresi var allah çaresiz dert vermesin yeterki

hugocuk tarifin için teşekkürler..bir daha ki sefere senin yaptığın gibi yaparım ama sütsüz Yağmur sütlü pek sevmiyor..bugün sabah pancar çorbası yaptım..içine pancar,havuç,patates,soğan,kereviz ve kerevizin yaprağını koyup düdüklüde haşladım..sonra blenderdan geçirdim..tavuk suyu ve zeytinyağı koydum..koyu kıvamlı bir çorba yaptım..büyük bir kase içti Yağmur..

ama kuzum keyifsiz yazık köpek dişi ha çıktı ha çıkacak epey kabarmış..gece de doğru dürüst uyuyamıyor
sabah 8.30 gibi emzirdim yatırdım..ben de yatayım dedim, baktım kuzum uyurken nasıl içini çekiyor çok ağlarsında sonra içini çekersin ya öyle ama hiç durmadan devam ediyordu..rüya mı görüyordu nedir yazık ..uyandırmaya çalıştım aldım yatağından sarıldım emzirmeye çalıştım yok yazık içini çekmeye devam ediyordu zar zor uyandırdım ama epey bir süre uyandıkdan sonra da içini çekti kuzum..dişler canlarına okudun kuzuların ya

gingerus çok geçmiş olsun..birçok kişiden duydum bu operasyonu..inşallah kolaylıkla atlatacaksınız..kuzucuğunda sen de rahatlıyacaksınız inşallah

Doktor muayene ederken sordu bana kaç kilo diye
Ben de 9 dedim pek kilo almıyo dedim iştahsız, ama bişey demedi onunla ilgili
Ben de bunu bilmediğim için sormadım başka bişey.
Belki de dediğin gibidir operasyondan sonra düzelir inşallah canım sağol

afiyet olsun minnoşa
ben enginar çorbasınıda böyle yapıyorum haftada 1 kez enginar yediriyorum başka türlü yemiyor
bugün korka korka balık çorbası yaptım geçen beyenmemişti
önce patates ve mercimeği pişirdim sonra içine bir tane iglonun mezgit burgerinden koydum 1 dişte sarımsak 10 dk. daha pişti sonra kapattım içine kıyılmış maydonoz dereotu yeşilsoğan koydum soğuyunca blendrdan geçirdim epey koyu ypmışım püre gibiydi iiçine az ekmeke doğradım 1 kase içti
akşamada ıspanaklı börek yapmıştım çorbasıda var kefirde yaptım onları vericem
öğleye yediğini akşama istemiyor illa değişik istiyor sıpacık
dünde köfte yapmıştım çorbasının yanına çorbayı istemedi 2 tane köfte yedi kefirle beraber ohh diye diye
köfteyi görünce çığlık atıyor veee veee diye çekiştiriyor benii
bakalım bikaçgün sonrada patates kroket yapıcam ayrıca sebzelerden köftede deneyeceğim sıpacık için
artık rüya görüyorlar
ne gördü rüyasında acaba
bizimkide öyle korkyup çığlıkla uyanıyor bazen
ama bizim yaramaz pamuk bu ara memoşa sardı sürekli üzerine konuyor dikkatini çekmeye çalışıyorlar filan
rüyasınamı giriyordur nedir

geçen annemle bahsediyorduk erkek bebeklerde bu durum çok oluyormuş annem dedi ama memoşta olmadı filan dedi ordan konu açıldı teyzenin torunuda öyleymiş hatta çok zayıftı sonradan ameliyattan sonra düzeldi filan dediydi
ama olabilir çünkü sıkıntı yapıyormuş çocuklara eğer sıkıntı yapıyorsa çocuk bişey yemek istemez diş çıkarırken bile nasıl sıkıntılı oluyorlar yemek istemiyorlar filan zor yani onlar içinde
bence ayazda operasyondan sonra düzelecek rahatlayacak

Herkese merhaba,
Uzun süredir girip okuyorum, ama muhabbete katılacak, yazacak fırsatım olmuyor. Umarım herkes iyidir.

Ayaz'a çok geçmiş olsun canım, en kısa zamanda iyileşip toparlanır inşallah. Ameliyata karar verdiniz mi? Ne zaman olacak? Hugonun dediği gibi kilo almaması bundan olabilir mi acaba?

Canım yaa, üzüldüm resmen kızının iç çekmesini okuyunca, acı çekiyor yavrucak, insanın içi parçalanıyor, ama yapacak birşey yok maalesef, büyüme sancıları bunlar .

Nisane canım, kızının kontrolü ne oldu, var mı bir sorun? Eğer daha önce yazdıysan kaçırmış olabilirim cevabı, tekrar olduysa kusura bakma.

Günışığım, eşin ameliyat olmuştu galiba yanlış hatırlamıyorsam, çok geçmiş olsun, umarım daha iyidir şimdi.

Melitta, tayininiz çıkmış, gözünüz aydın, sizin için ne hayırlıysa o olur inşallah! Minnoşlarınla toparlanmak bir hayli zor olacak ama, yeni başlangıçlar her zaman çok heyecanlı gelir bana.

Ne güzel bilgiler bunlar, çok teşekkürler. Burdan öğrenip öğrenip eşime satıyorum ben de bilgileri
Benim oğlanların midesi kesinlikle 1 çay bardağı kadar değil, bazen sürahi kadar mı diye düşünmüyor değilim 2 saatte bir birer kase kahvaltı,çorba, yoğurt, meyve, mama yerler.
Çorbaya da ekmek doğrayıp veriyoruz, sulu içmiyorlar pek. Tarhana favorileri.

Kızlar ,kerevizi nasıl veriyorsunuz bebişlere.
Ben daha önce sebze çorbalarına karıştırıyordum ama şimdi tek yapmak istiyorum varmı değişik bir tarif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…