- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #80.221
Bu yemek işi beni bayağı üzmeye başladı arkadaşlar yaEvde olmayınca annem ne verebilirse artık. O da iki çocukla uğraşınca hep aynı şeyleri veriyor. Kahvaltı, tarhana çorbası, yoğurt, meyve. Akşamları da bizimle masada biraz yerlerse işte. Biri çok hevesli ama diğeri herşeyi yemiyor.
Kerevizi ben de eşim de çok severiz. Çocuklar doğmadan önce 2 haftada bir mutlaka pazara gider, her türlü sebzeyi de alırdım. (Sebzeyi çok severim. ) Ama şimdi eşime sipariş veriyorum, bir yere gidemiyorum. O da meyve getirse sebze unutuyor, unutmasa manavda olmuyor falan. Bir de görerek aldığın gibi olmuyor. Pazara giderek almak başka. Markette manavda istediğin gibi olmuyor. (Yıllarca pazardan nefret eden biri olarak çok sıkı pazarcı olduğumu söyleyebilirim) Çocuklara sağlıklı, taze, mevsiminde meyve sebzeden yedirmek istiyorum ama bir türlü başaramıyorum.:2: Sürdüremiyorum düzeni. Bir hafta oluyorsa 3 hafta olmuyor mesela. ( Abur cuburdan, hazır yemekten nefret eden biriyim ben. Kola, cips, çikolata sevmem, sebze meyve tercih ederim hep, ekmek çok yemem. Ama çocuklarıma maalesef bunları yapamayacağım, hiç birşeye yetişemeyip hazır herşeyi vereceğim gibi geliyor, ümitsizliğe kapılıyorum.
Belki oğlanlar yürümeye başlayınca rahatlarım, bilemiyorum...
canım eğer vaktin yok pazara gidemyorsan nette organik satış yapan site var ordan sipariş verebiliyorsun mevsimlik sebze meyveler kolilenmiş halde kapına geliyor
canım eğer vaktin yok pazara gidemyorsan nette organik satış yapan site var ordan sipariş verebiliyorsun mevsimlik sebze meyveler kolilenmiş halde kapına geliyor
ben yazmadım bunu :S
Merhabalar...
Hiç yazamasam da forumun 1,5 senedir sıkı takipçisiyim ve dün öğrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşma sorumluluğu hissettim.
Oğluma yaklaşık 4 aydır aptamil içiriyorum ve dün marketten aptamil 4 almaya gittiğimde APTAMİL 4TE GDO TESPİT EDİLDİĞİ İÇİN TOPLATILDIĞINI öğrendim( hemen milupa müşteri hizmetlerini aradım ve tabiki böyle bişi olmadığını sadece bir marketteki (benim gittiğim ve isim olarakta onlarla paylaştığım) ürünlerin HEPSİNİN toplatıldığını ve analize gönderildiğini bununda rutin bişey olduğunu ifade ettiler. BAna çok inandırıcı gelmedi daha doğrusu içime sinmedi verdikleri bilgi.Analiz raporu henüz çıkmamış çıkınca yine haber verecekler sizlerlede paylaşırım.Aptamil 4 Kullanan arkadaşlar bilsinler istedim
ben bi kere kullandım bebeklerim küçüklerdi kabız yaptı bebeklerimi bi daha da kullanmadım.
paylaşım için çok teşekkürler
Yağmur öğlen birşey yemek istemedi..beni emerken uyudu kaldı 2 saattir uyuyor..bir ara mızıldandı ,bağrındı yanına gittim yatağında oturmuş yastığına söyleniyor kaldırmaya çalışıyor,aldım yastığını kafayı koydu yatmaya devam ettidişler ağrı yapıyor ya kafayı nereye koyacağını bilemiyor yazık kuzum..
sonra uyandı beni emmek istedi meme ağzında emzik yaptı bırakmıyor yarım saat emdi sonra ben zorla aldım tekrar uyumaya devam ediyor...kaç gündür gece uykumuz sıkıntı ,şimdi uykuya ihtiyaç hissetti galiba o yüzden sızmış gibi uyuyor...
kuzulara nohut ,kuru fasulye yediren var mı? ben yeşil mercimek,kırmızı mercimek,bulgur çok kullanıyorum ama nohut ve kuru fasulye denemedim hiç.yapmak istiyorum,yapan varsa nasıl yaptı ve kuzucuk yedimi
kuru fasulye yemeği yapmıştım kabuklarını soydum ezdim verdim beyenmedi sıpa
ama nhutu yiyor
nohutu haşlayıp sebzeleride ekleyip çorbasını çok yapıyorum yiyor
hugocuk sebzelerle birlikte blenderdan geçirerek veriyorsun değil mi?
Ne güzel bilgiler bunlar, çok teşekkürler. Burdan öğrenip öğrenip eşime satıyorum ben de bilgileri
Benim oğlanların midesi kesinlikle 1 çay bardağı kadar değil, bazen sürahi kadar mı diye düşünmüyor değilim2 saatte bir birer kase kahvaltı,çorba, yoğurt, meyve, mama yerler.
Çorbaya da ekmek doğrayıp veriyoruz, sulu içmiyorlar pek. Tarhana favorileri.
bizde dün su çiçeği aşımıızı olduk.
dün gece ilk defa bu yaşına kadar emzirmeden bi gece geçirdik.
gece 12.15 te uyuudu yatağına yatırdım.bizde hemen yattık.4.15 te uyandı ,emzirmicem su vermeyi deniyim dedim.yyarım biberona yakın su içti,heme uyudu.sabah taaa 7.30 a kadar.
7.30 da uyandu,emzirdim,birdaha uyumadı.birazdan kahvaltı vericem.
hala inanamıyorum.
gece fitil vermiştim,biraz mızmızdı uyuymadan önce acaba fitilin etkisindenmidir ki bukadar uyuması.belki rahatlatmıştır,o yüzden uyudu bukadar.inşallagh fitilden değildir..
canım geçmiş olsun bizde bugn olduk bizede aşı uykusuzluk yaptı:))sünneti genel yaptırdık oğluş çok hareketli dr. lokalda yapabiliriz dedi ama güvenemedim bizimkine.Genel olduğundan mı bilmiyorum bizi içeri almadılar direk alıp götürdüler.O an kötüydü tabiama 1 dk bayıltıyorlar.Operasyon 10 dk. dedi yarım saat içersinde odaya getirdiler narkozu atamadığı için ağlaıyordu 10 dk içinde kendine geldi şükür.İlk gün zor geçti idrar gelınce.2 gün içinde iyileşti.İyi ki yaptırmışım diyorum
bayıldııım atayla minnoşun arkadaşlığına, hatta benim bilgisayarım açmadı videoyu, yukarı arkadaşların yanına çıktım, başka bir bilgisayardan izledim. ben tam 10 yıl köpek besledim, ama annemler astımım var diye verdiler oğluşumu, çok tüylüydü ve tüyleri acayip dökülürdü(hani şu herkesin lessy diye bildiği coli cinsi köpek var ya uzun burunlu, ondandı)çok severim hayvanları en çokta köpekleri, eşim izin verse bizimde olsa bir minnoşumuz, ama apartmanda olmaz günah hayvana diyorbu arada ben atanın parmaklarını yemek istedim, o ne tatlılık öyle
ben bu sünnet işini çok büyütüyorum,çok korkuyorum.her nekadar doktor bildiğiniz narkoz gibi değil desede,sonuçta uyutacaklar:))
sizden alıp götürmüşler yavrunu,yaaa o an çok kötü ama!(
eşim geçen hafta ameliyata girereken odadan alıp götürdüler tekerlekli sanalyede,gözlüğünü elime verdiler,kenarda duran ayakkabılarına baka baka ağlamıştım.(
canım bizde 2 hafta önce sünnet olduk, ilk gün zordu ama geçti gitti iyi ki yaptırmışız.Bizde aşı olacağız canım değerleriniz kaç çıktı kan ?Kaç kg olmuş
Bugün sağ omuzdan su çiçeğini de olduk, pek ağlamadı sadece otoparka girince araba neden durdu diye ağladı. Gezecekmiş fındık.
Kızlar dün Pınar'ın bir yaş çocuk sütünü aldım denemek için, e-posta atmıştım birkaç sorum vardı. Aradılar beni uzun uzun anlattılar. Hoşuma gitti, böyle ayrıntı vermeleri. Günlük inek sütü veriyordum ama doktorum önermedi. "Gelişmekte olan ülkelerde inek sütü verin diye spotlar yayınlanır çünkü çocuk her besini yeterince edinemez." dedi. İnek sütü vücuttan demiri aldığı için çok fazla önermiyormuş, muhallebisini yaparsın o kadar dedi. Günlük 400 cc süt içmesi bu dönemde yeterlidir dedi. Bir de balık yağı kullanmamı önerdi.
Yağmur öğlen birşey yemek istemedi..beni emerken uyudu kaldı 2 saattir uyuyor..bir ara mızıldandı ,bağrındı yanına gittim yatağında oturmuş yastığına söyleniyor kaldırmaya çalışıyor,aldım yastığını kafayı koydu yatmaya devam ettidişler ağrı yapıyor ya kafayı nereye koyacağını bilemiyor yazık kuzum..
sonra uyandı beni emmek istedi meme ağzında emzik yaptı bırakmıyor yarım saat emdi sonra ben zorla aldım tekrar uyumaya devam ediyor...kaç gündür gece uykumuz sıkıntı ,şimdi uykuya ihtiyaç hissetti galiba o yüzden sızmış gibi uyuyor...
kuzulara nohut ,kuru fasulye yediren var mı? ben yeşil mercimek,kırmızı mercimek,bulgur çok kullanıyorum ama nohut ve kuru fasulye denemedim hiç.yapmak istiyorum,yapan varsa nasıl yaptı ve kuzucuk yedimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?