2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım bunu da duydum ya bir yaşıma daha girdim. emzirmenin çocuklarda zeka gelişimine katkısı olduğunu söylemelisin yani zekayı geliştiren anne sütü kadar emzirme işlevinin kendisidir.

bence 1 hafta uyuma gerekire sadece gündüz uyu. gece kucağında memende uyut. acıkmasını bekle belki acıkınca emer. ama sakın vazgeçme.

merhaba kızlar, maalesef hastalığım bebeğime bulaşmış, bi de ciğerlerine inmiş, doktor antibiyotik verdi ve her gün kontrole hastaneye gideceğiz sizlerden bebeğine antibiyotik kullanan oldu mu, çok ciddi miydi rahatsızlığı?

çok geçmiş olsun sana da bebişine de...

oğlum bugün uykusunda ağlıyor,ağlayıp uyumaya devam ediyor delircem bir yerimi acıyor ağrısımı var çözemiyorum...yine zor uyuttum =( zaten lanet olası üst komşum yine gürültünün dibine vurdu , yönetime şikayet ettim baktım olmadı mahkemeye vericem yeter..belkide uykusunda korkudan ağlıyor evladım

canım antibiyotiği sen mi içiyorsun sütten bebeğe geçti yoksa bebek mi antibiyotik kullanıyor ama ben mastit oldum ve antibiyotikte kullanıyorum şu an 1000mg ve günde 3 iğne vuruluyorum ama bebeğe süt verebilirmişim sakıncası yokmuş

canım dün gece bizede aynısı oldu uykusunda iç çekip duruyordu.. elleri bile hareketliydi uyuyomu uyumuyomu belli değil..
burda bi arkadaş yazmıştı kundak yapmak bebeği anne kucağında hissettirir sakinleşir diye ebesi öyle söylemiş sanırım o aklıma geldi deneyeyim dedim.. battaniyesiyle yarım kundak yaptım yan yatırıp üstünü örttüm sonuç inanılmazdı eşim bile şaşırdı.. huzurlu huzurlu uyudu sonra oğlum..

çok geçmiş olsun umarım hemen geçer, miniğin iyileşir

geçmiş olsun canım bizde 10günlükken bronşit olmak üzereydik sabah tek doz antibiotik içtik ama sadece 3 gün içilen antibiotikti çok şükür kurtardı kendini oğluşumda bi daha tekrarlamadık umarım en kısa zamanda sizde iyileşirsiniz..

benim kızımda 47 günlükken öksürüyodu doktora götürdük hemen çok ileri değil ama küçük bebek iyi iken bi anda kötü olabilir dedi 5 gün zinnat antibiyotik kullandık şükür geçti ama şuan arada yine öksürüp hapşuruyo bugün kontrolümüz vardı doktor alerjik olabilir hastalık değil gayet sağlıklı dedi ama bi kaç kez öksürünce hemen doktora gitmek en iisi mrk etme antibiyotik hemen etkisini gösteriyo ama bana 10 gün kullan gel dedi kızım sevmedi sütümle karıştırıp verdim 5gün sabah akşam içti sonra kusmaya başladı vermedim yani en fazla 5 gün kullan

sorma bizimki de bir gazlı bir gazlı nerden buluyor bu kadar gazı çok merak ediyorum çok üzülüyorum sarılığımız geçmiyor diye bize de 3-4 aydan önce geçmez dedi dr. korktum ben de ama içimi rahatlattın demek ki normal bu kadar sürmesi tek biz değiliz çok çok geçmiş olsun canım umarım çabuk iyileşir meleklerimiz birde dua ediyorum şu gazları birazcık azalsın :))

canım çok geçmiş olsun umarım ikinizde biran önce iyileşirsiniz

canım ne güzel bebeğin artık kendi kendine oyalanabiliyor ben de o günü sabırsızlıkla bekliyorum bebişime konuşuyorum şarkılar söylüyorum masallar anlatıyorum boş boş bakıyor yüzüme diyorum muhabbetine de doyum olmuyor bana tepki vereceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. ne zaman başlıyorlar canım birde bebeğin ne kadarlık oldu

canım benim bebeğim de yapıyor aynısını. hastanede çok fazla iğne vurulmuştu şimdi ne zaman iğne vurulsa özellikle o gün bütün gün inleyerek uyuyor ve çok huzursuz oluyor uykusunda. arada yapıyor hala uyandı sanıyorum bir bakıyorum uykusunda yapıyor hatta artık uykusunda gülmeye de başladı bayağ da sesli gülüyor üstelik

çok geçmiş olsun canım umarım biran önce iyileşirsin. mastitin acısını biliyorum çok kötü bir acı kolaylık versin allahım. bende de oldu allahtan çabuk farkedip önlemini aldık süt kanalı tıkanmış benim de ama ağrısı gerçekten kötü geçmiş olsun canım

size ve bebişlerinize sağlıklı günler diliyorum.bizim grup ağustos anneleri.aramızda şöyle bir liste hazırladık ama sizce olmazsa olmaz dediğiniz birşeyler var mı listede?ya da eksik olan yazmayı unuttuğumuz?fikirlerinizi bekliyoruz.

*BEBEK BANYO*
*banyo küveti
*banyo kovası
*banyo maşrapası
*banyo küvet süngeri(banyo filesi yerine )
*banyo termometresi
*bebek havlusu/bornozu
*banyo oyuncakları(isteğe göre)

*BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİ*
*saç ve tırnak bakım seti
*burun aspiratörü (otri bebe nazal aspiratör)
*bebek kulak çöpü
*bebek bezi
*bebek kolonyası
*sebamed sabun
*sebamed banyo köpüğü
*sebamed şampuan
*sebamed bebek yağı
*sebamed bakım kremi
*ateşölçer

*BEBEK ÇAMAŞIR*
*çamaşır yıkama filesi
*bebek çamaşır tozu
*bebek çamaşır yumuşatıcısı
*hastane çıkışı
*çıtçıtlı badiler(pamuklu)
*lastiksiz çorap
*patikli pantolon
*kirli sepeti(bez)

*ELEKTRONİK CİHAZLAR*
*bebek telsizi
*oda nemlendiricisi

*BEBEK BESLENME*

*biberon(cam ve kolik önleyici-dr brown veya chicco)
*biberon emziği
*diş kaşıyıcı
*emzik
*emzik kutusu
*emzik emniyet zinciri
*biberon ve emzik fırçası
*meyve-sebze emziği
*meyve -sebze emziği filesi(yedek)
*mama sandalyesi
*mama önlüğü
*cam rende(vitamin değeri korumak için)

*BEBEK ODASI*
*alt açma örtüsü
*battaniye
*pike
*yastık
*yorgan
*yatak
*nevresim takımı
*uyku seti
*ağız mendili
*abajur
*perde
*halı
*güvenli yatış yastığı(yan destek-boğulma önleyici)
*sıcak su torbası
*termometre(oda sıcaklığı için)
*hava nemlendirici

*ANN E BAKIM*

*göğüs koruyucu aksesuar(yerine göğüs pedi de kullanılabilir)
*emzirme önlüğü
*göğüs ucu kremi
*hamil e yastığı
*emzirme sütyeni

*BEBEK ARABASI
*OTO KOLTUĞU
*BEBEK PUSETİ

slm kızlar bende 6 ocakta doğum yaptım kızım 53 günlük sizleri takip ediyorum okuyucu olarak hepinizin bebeklerini allah sizlere bağişlasın sizlere bişiy danışmak istiyorm benim bebeğimin yanakları pütür pütür oldu kızardı öptürmüyorum kiimseye ne yaptımsa 2 haftadır geçmedi hametan krem sürdüm ılık su ve pamukla sildim geçmedi sizin böyle sıkıntılarınız oldumu olduysa herhangi bişi kullandınızmı geçmesi için...

iyi dileklerin için teşekkürler canım. umarım sizler de sağlıkla alırsınız meleklerinizi kucağınıza ufak bişey ekleyim ben de o süslü püslü alt açmalardan fazla almayın derim ben çok özenerek aldım 2 tane ama hala kullanmadım canbebenin tek kullanımlık bebek bakım örtüleri var ilk günden beri onları kullandım ve benim için kurtarıcı oldular diyebilirim. çünkü oğlum her altını açtığımızda ısrarla çişini yapıyor bu örtüler olmasaydı her yer batardı sanırım hem evde hem dışarda çok kullanışlı. mesela dışarda bebek bakım odalarında bebeğimi yatırmak istemiyorum ozamn hemen yayıyorum örtüyü içim rahat ediyor

ayy ne kadar reklam yaptım canbebe ile ortak çalışıyor gibi hissettim kendimi:))

kızlar göbişleriniz ne kadar kaldı bir de sezeryan olan arkadaşlar ne zaman spor yapmaya başlayabiliriz acaba ay bu göbiş çok sinirimi bozuyor bir benimkimi kaldı böyle ya kilo da veremiyorum tutamıyorum pis boğazımı hiç

sağol canım.bebişinin altını açınca bezini hemen çıkarma üstünü kapat o zaman çiş fırlamaz diye duymuştum.çünkü bebişler altı açınca rahatlıyor sanırım.evet alışverişş merk.ne giderken o tip bir ürün lazım ama evdeyken yıkanabilir cinste olanlar varsa onlardan kullanmayı düşünüyorum.bebişlerinizle mutlu günler.

bencede canım o süslülerden henüz kullanamadım arasıra canbebenin altına seriyorum halının üzeri belki soğuk olmasın diye. lymonata reklama devam edicem ben dalininde var hem canbebeninkinden büyükmüş henüz kullanmadım canbebe stoğum bitsin hemen ona devam edicem :))

banyo filesi yerine sevibebenin çok fonksiyonlu banyo minderini tavsiye ederim hm yatak hem file şeklinde çok memnunum..
penye battaniyelerden en az 3-4 tane olsun , ağız mendilide öyle çok kullanışlı ben 10lusundan 2 tane aldım işimi görüyor.

ayrıca göğüs temizleme mendili alın bence göğüs yara olduğunda kremi silmek için yıkamak veya silmek biraz uğraştırıcı oluyor ve göğüs pediniz olsun mutlaka, sütünüz taşmasa bile kremi tutmak için ideal. ped olarak lansilonunkini beğendim, nuku almıştım uygun fiyatlı ama diğeri daha rahat lansilonda her bir ped şeffaf poşet içinde daha hijyenik yanında taşımak için.

hamile yastığı , yan yatma yastığı ve emzirme yastığı kullanmadım ihtiyaçda hissetmedim

hayırlı uğurlu olsun şimdiden bebekelriniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…