2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

yazdıklarının altına imzamı atarım:)) kesinlikle aynı fikirdeyim seninle:)
dalininki evet daha büyük canım ama ben canbebeninkini çok beğendim bayağ da stok yaptım bebiş biraz daha büyüsün ozaman ona geçerim diye düşnmüştüm ozamanlar:)
banyo minderi konusunda da sana kesinlikle katılıyorum reklamlara devam edeyim:) ben de çok memnun kaldım 3 şekilde kullanılıyor ve bence büyük kolaylık ben tek başıma bile kolaylıkla yıkıyabiliyorum oğlumu

Benim oğlum 2 ayı bitirdi bu hafta. Halen daha çok bilinçli olduğunu söyleyemem ama en azından artık konuşamasak da anlaşabiliyoruz kendisiyle:) Neden ağlıyor ne zaman acıkacak vs :)
Ben de tek kullanımlıklardan kullanıyorum, markasını bilmiyorum ama özellikle misafirlikte ve alışverişte cankurtaranım oldular:) Evde de kullanıyorum ben, malum oğlum çişiyle en uzak mesafeyi tutturma oyunu oynuyor. Geçenlerde de kabız diye zeytinyağıyla masaj yaparken babasına hoş(!) bir sürpriz yaptı, alt açma bezi olmasaydı gitmişti koltuğum:)))

O bir süre üstünü kapatma önlemi pek işe yaramıyor, bebekler bizden çabuk öğreniyor, bir kere o tedbir işe yaradı diyelim, ikinci alt açışında tutuyor sanki çişini, sen açana dek bekliyor, en azından benim oğlumda böyle oluyor:) Babası genelde pamuğu ıslatıp pipisinin üzerine koyuyor artık.

Alıntı yapamadım da böyle yazayım dedim. Ben ağız mendilini hazır almadım. Hazırlar bebek cildini tahriş eder dediler. Annem tülbent bezinden yaptırdı 40 tane kadar. Arkadaşımın annesi de kenarı dantelli, elleriyle işlediği 15 tane falan mendil hediye etti, yine tülbent kumaşından. Çok memnunum. Ama yetmiyorlar, sekizyüzmilyon tane falan olsa anca yetecek sanırım.

Merhabalar
uzun zamandır takip etmeme rağmen yazmak bugüne nasip oldu.
Benimde 42 günlük yakışıklı bir oğlum var.
Benim oğluşum çok uyuyor ve ben bu konuda endişeliyim.
uyandıktan en fazla 1-1,5 sat sonra tekrar uyuyor.
Benim giibi olan anneler var mı acaba??
Çok uyumasının oğluşuma bir zararı olur mu?

Benim oğlum 63 günlük halen günün büyük kısmını uyuyarak geçirir. Günde en fazla 5-6 saat uyanıktır. Kime sorsam çok şanslısın diyor.

bıraksam rahat 5 saat uyuyacak bebişim. 3,5-4 saat uyudumu uyandırıp besliyorum.
Bıraksam uyusamı acaba??

Ben uyandırmıyorum artık, o 3 saatte bir besleme olayı şeker komasına girmesin diyeydi, artık geçmiştir diye düşünüyorum o risk. Mesela dün banyo yaptırdık oğluma, yarımdan 5e kadar uyudu. Ama şu da var, ben geceleri biberonla besliyorum, iyice doyduğundan emin oluyorum. Kilo alımına da çok dikkat ediyorum. Her sabah kucağımda tartıyorum.

bizde 2 ayı doldurduk ve doktorumuz gecelri uyursa 4 5 saat uyandırma artık dedi ama 2aya kadar uyandır besle demişti ama ben emziriyorum mama vermiyorum mama verenlerin saati oluyo ona göre davranıyolar

canım biliyorsan sana bişey soracağım benim göğüsümün yarısı böyle yanmış gibi kızardı ve sertlik var parmak dokununca ağrıyor sizdeki mastit de böylemiydi yani herkeste böylemi olur mastit denen şey göğüsümü taşıyamaz oldum ağrıdan yaaa

biz de beş dk daha uyusun diye kendimizi yırtıyoruz :)

cuma gecesi çooook sancılı bi gece geçirdik sabaha kadar gözümü kırpmadım diyebilirim, üstelik önceki günden de biraz uykusuzdum. gece gaz sancısı derken boğazına kusmuk kaçtı daha öncede olmuştu yine nefes alamadı falan epey korkuttu üç kez tekrarladı, saat 5 e kadar da ağladı aralarda 10 15 dk kısa aralıklarla dalıyor uykusunda bile ağlıyordu. sabah doktora gittik hemde aylık kontrolümüz olsun diye.

yarın tam 40 günlük oluyoruz uykudan yanlış saymamışsam 4100 gram 54 cm olmuşuz. kan testi yaptılar kalça çıkığı işitme testimiz yapıldı.. yüzünde sivilceler vardı boynu ve kafasına yayılmıştı, soyduk bi baktık karnına bacaklarına bile inmiş gece yoktu çok şaşırdık. , inek sütü alerjisi olabilir dedi, cildiyeye gönderdi. kan aldırmak çok kötü ya minicik elinden offf.. çıkmışken oğluma cicler aldım sadece 0-3 aylık kıyafet almıştım küçük gelmeye başladı bi kısmı tekrar fırsatm olmaz diye birkaç mağazaya uğradım. bu arada her doktor muayene sonrası hastane koridorunda bağıra bağıra koştur koştur emzirme odasına, sonra kan aldırmaya sonra emzirm odasına, sonra işitme testine yine emzirm odasına sonra ultrasona cildide, doktor dreken her safhada emzirme odasını gördük.. hastanyide labirent gibi yapmışlar herbiri farklı katta deli oldum, hastane koridorunda çıkarıverecektim göğsümü, hele cildiye önünde yıktık ortalığı, acil diye bizi önden aldı hemşire saolsun, herkes tuhaf tuhaf bakıyor hiç ağlayan çocuk görmemişler sanki boğazlıyoruz :)) arabada gelirken uyudu epey eve geldik uyandı eh enerji toplamış harcaması lazım, gece yarısını buldu uzanıp uyumam artı sallanıyordum yürüken , gece abuk sabuk birsürü rüya gördüm, yorgunluktanda çok zor emzirdim , hatta çok zor uyandım.. cildiyeci birdünya pahalı şampuan ve kremler önerdi, işe yaradı, sivilcelerimiz çok az kaldı. kan testi sonuçlarımızı bugün öğrendik, inek sütü alerjisi çıkmamış ama tiroid hormonu düşükmüş tekrar gelin dedi. yarın yine gideceğiz , ve o minicik elini yine delik deşik edecekler şimdiden fenalık basıyor..

sünnet içinde başka bir hastanyle görüşecektik ama bu hormon işi canımızı sıktı inşallah bişey yoktur, buhafta sonu sünnet yaptrmayı düşünüyordum..

çok geçmiş olsun yaa boşalttıkça azalmadımı ya da boşaltamadın mı ((

inşallah bir an önce atlatırsınız.

Son düzenleme:
kzılar ya ben sütüm her geçen gün azalıyor gibi hissediyorum eskiden sert olurdu ve sızlardı şimdi olmuyor ,daha sık emişir olduk.. sıkıyorum süt var off bilemiyorum, doyuyor sanırım aç olsa uyumaz ağlar, hoş ağlıyor ama sancıdan ememiyor öyle çokda aranmıyor belli gazı var. birde sütün artması için göğüsün tamamen boşaltılması gerekiyormuş onu nasıl bileceğiz, yani boşaltıldığını ben 15- 20 dk birini emziriyorum eğer hala emmek istiyorsa diğer göğsüme geçiyorum. bikaç gündür yorgun uykusuz ve sinirliyiim, sinirden sanırım başım ağrıyor..

nurse harveysde bi işe yaramadı bu gaz olayıda azalacağına her geçen gün artıyor, iyice fenalık bastı.. gün boyu neyin gazı bu

Son düzenleme:

bende tartıyı masanın üstüne koyup tartının üstüne de plastik tepsiyi koyup bebeğimi üstüne yatırıyorum öyle tartıyorum :)))

bana da süslü alt açmalardan hediye geldi ama hiç kullanışlı değil 1 kere kullandık beşiğini süslüyor sadece...canbebe candır =))

canım benim doktorum spora başlayabilirsin yürüyüşle başla dedi..hava güzelse oğluşla değilse tek başıma 1-1.5 saat yürüyorum...karın çalışmaya 2 ay sonra başlarsın dedi yani doğumdan 4 ay sonra falan oluyor..

Benim oğlum 63 günlük halen günün büyük kısmını uyuyarak geçirir. Günde en fazla 5-6 saat uyanıktır. Kime sorsam çok şanslısın diyor.

maşallah oğluna...evet çok şanslısın bizimki 5 dk uyusa bayram ediyoruz

çok geçmiş olsun yaa boşalttıkça azalmadımı ya da boşaltamadın mı ((

inşallah bir an önce atlatırsınız.

yaa canım her saat başı 15 dk çekiyorum pompayla zaten 5 dakikadan sonra damla damla akmaya başlıyo ve sonra hiç gelmez oluyooo ama her saat başı aynısı oluyor ne biliyim boşalıyor sanıyorum ama galiba boşalamıyor şişlik kızarıklık ağrı 3 gündür aynı çıldırıcam yaaaa

her fırsatta uyumaya çalış canım ki sütün olsun başta bende aynını yapıyodum da sütüm çok azaldı artık yatıyorum,bugün kaınvalidemi çağardım oğluşu yıkadık sonra kendim yıkandım ve bıraktım babaannesine yattım sonra babamız geldi yine bıraktım yattım ohh dinlenmişim valla

çok sağol
şimdi tek göğsümden 50 ml çıkıyo tek göğüslede doymadığından henüz biriktiremiyorum gün geçtikçe artar inşallah tek başıma gezmeyi özledim biraz yalnız vakit geçirmek istioorum dışarda

dondurucuya biberon sisesinde süt sagıp koydum.150 ml lik siseye 50 ml anca oldu.o süt dondu ben üzerine yeni sagıp ilave edebilir miyim kızlar yardım
bence koyma canım mamelatın dediği çok mantıklı aynı ısıda olunca birleştirmek...poşet al bence ne kadar istersen o kdr ml koyarsın

özledik canım seni iyisindir inşallah ,umarım havalar düzelir bir an evvel

çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin canım
hiç bişi sürmeye gerek yok kendi geçicek dedi dr bende sürmüyorum arada kendi sütümle siliyorum geçiyo bidaha oluyo yine geçiyo yine oluo normalmiş

4 aylık gibi karnım korse takmaya başladım ama bacaklarımı kıyafetten sıkmasın diye sadce bel korsesi aldım oda tam yara yerine denk geliyo otururken biraz acıdı gibi 2 günde bi takıorum artık eski kotumu giyebiliyorum,sporada mayısta başlıcam inşallah

sancısı olduğunda benimkide hepemmek istiyo anım bebek hiç tam boşaltamıyomuş meğer emdiği memeden süt çıkıyo hala sağıyorum 2 gündür sağdığım göğsümde 1 saat sonra bile hemen süt oluyo artcak inşallah,bide sancılıyken karnının tok olduğnu biliyosam 1 saat içimde emzirmişsem emzik verip koltuk altından iyice sarıp yarım kundak şeklinde emzirme pozisyonunda sıkıca kavrayıp hafif sallıyorum epey sakinleşiyobazende uyuyo hemen dene istersen

Son düzenleme:
selam kızlar nasılsınız
ancak girebildim int yoktu bizde bir aylık oldu çok şükür
gaz olan annelere yardımcı olabilecekse rezene çayını denediniz mi acaba
rezene hem süt getiriyrmuş hem gazı alıyormuş ben kullanıyorum bebekte çok gaz varsa bir iki damla şekersiz rezene çayını bebeğe içirmek iyi geliyormuş
tabi annede bol bol içsin hem bebek hem süt üçün bide acıelma yağı diye bir yağ var doktorum tavsie etti onu karnına ve ayaklarına masajla sürüyorsunuz çok rahatlatır dedi
bi denemekte fayda var inşallah rahatlatır hepinizi

birde ben size bir şey sormak istiyorm doktorunuz doğumdan sonra demir hapına devam ettirdimi benim doktorum ferra sonal diye ilaca başladı sizde kullanıyor musunuz
bide ne kadar süreyle kullanacağınıza dair bişiler dedi mi

kızlar bende nacizane paylaşayım bildiklerimi.gögüsünüzü sagmak için manuel olan ucuzlardan bile olsa alın ve çantanıza koyun derim.dogumdan hemen sonra boş boşda olsa çekin damarları açsın.ben ilk gün bebişimi besleyemedi...süt yoktu olmayınca emmek istemedi o emmeyincede gelmeme süresi uzadı tabi.birde hastane için yanınıza tek içimlik çorbalardan alın.aklıma gelirse tekrar yazarım

cnm bende mastit olmak üzereydim sıcak havlu yapıp koydum memelerime yandı çok ama geçti. birde sağmayı çok yapıp bebeği emdirmezsen mastit olurmuş doktorum demişti. bebeğini emdirmeye çalış sabır işi benimde meme ucum yoktu kırkım çıkana kadar bebeğim beni emmedi hep sağdım sonra 1hafta emdirmek için uğraştm şimdi şükür memeden ayrılmıyor. sende ne yap ne et emdirmeye çalış aç bırak ağlasa bile emdirmeye uğraş sık sütü çok gelsin ağzına öyle olunca ve aç olunca mecbur alcak. mastit için en iyisi saat başı emdirmek ve sıcak havlu.çok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum zor bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…