2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

dediğim gibi çekemediğim için içi hiç kirlenmedi.trabzon fazlasıyla nemli bir şehir.oda nemi %63. nadiren 70 bile olduğu oluyor.
burun aspiratörünü kullanmadan önce damlatmam için berko-fiz adında tek kullanımlşık bir damşla verdi doktorumuz.
onunla ıslatıyorum burun deliğini sonra aspiratörle çekmeye çalışıyorum.onun borusu fazla uzun kessem daha mı kolay olur bu işlem acaba ?
aparatı kaynar suyla yıkayabileceğimi düşündüm:44:[/QUOTE]

bende aspiratörü beceremiyorum ama sakın boruyu filan kısaltma doktorum sağlıklı boyutlarda demişti eşim çok güzel hallediyo burun temizliğini ama ben odadan kaçıyorum çünkü kızım hiç sevmiyo damlayı bile damlatırken çıldırıyo ağlıyo yavrucum:2:

kızlar bana yardım edin oğluşm uyurken çok tuhaf sesler çıkarıyor hani kakanı yaparken ıkınırsın ya öyle ıkınıyor sürekli sonra da uykusundan uyanıyor.Uyurken çok değişik sesler çıkarıyor tam dalana kadar.Sizde de var mı?Bir yeri mi ağrıyor acaba?

Bir de bebeğim bazen deli gibi ağlıyor gaz sancısı var herhelde diyorum karnını sırtını ovalıyorum spor yaptıroyorum altını açıyorum nafile.Ama mememi verir vermez susuyor.GAZ SANCISI OLSA HEMEN SUSAR ALIR MI?sizin bebekleriniz gaz sancısı çekerken memenizi alıyor mu?Annem bu obur ondan ağlıyor sanısı olsa almaz memeni diyor.Şaştım kaldım.İyice mememe düşkün oldu.Mememde uyutuyorum hep o da çok uzun zamanımı alıyor.Şöyle beşiğe koyupda uyutan var mı?Çok imreniyorum öyle uyutanlara.oooof oof kayrahan oğlum çok yaramazsın çoooooook

aynı şeyler benim kızımda da var çok gazı oluyo hafifte bir kabızlık durumu var ben ona yoruyorum derin derin uyuyamıyo sıkıntısı olduğunda ıkınır gibi sesler çıkarıyo gazı varkende çok ağlıyo ve hep emmek istiyo benim sıpam beni de emmiyo hiç biberonla besliyorum biberonu ağzına uzatır uzatmaz kesiyo ağlamayı galiba biberondan güç alıyo emmek çok önemli bişey bebekler için senin oğlunda öyle olabilir ben öyle düşünüyorum canım

benim kızımda çok sesli uuyuyor hadi seninki yine ıkınma sesiymiş bizimki sanki boğuluyormuş gibi nefesi yetmiyomuş gibi ses çıkarıyr emerkende yapıyor bunu sırf bu yüzden yatağında yatırıyorum benide uyutmuyo senin bebiş bizimkinin tam tersiymiş gazolunca emmekte çok zorlaıyor kıvranmaktan bence seninki sakinleşmek için meme istiyor keşke emsede 24 saat emzirsem

Beze gibi elime geliyo küçük bişey yumuşak 8inde kontrolümüz var ozaman göstericem bende biraz internetten araştırdım bebeklerinde olanlar olmuş ama çok şükür önemli bişey değilmiş doktora gidiyim gösterelim de inşallah bişey yoktur bebeğimde de senin bebeğinin de hiç bişeyi kalmaz inşallah cnm

kızlar bebeklerimize çok dikkat edelim.benim başıma çok kötü birşey geldi az önce( bebişimi çekyata koydum nemlendiriciyi açmaya kalktım daha 3 adım attım kımıldanma hissettim baktım ki bebeşim kıvranıyo resmen kusmuş hemde az falan degil agız dolusu saçlar üst baş hep kusmuk ,...olsun hiç önemli degil ama bebegim düz yatıyordu bagazında kalmış nefes alamıyo sıçrıyo kuzum ( öyle çok korktum ki aynı odada 2 metre uzagındaydım gördüm allahtan ya odadan çıksaydım ( allah korusun yarabbim kafayı yerim ben bebgime bişey olursa.bi ay odada hiç onu yanlız bırakmam bundan sonra iş güç yemek kalsın gerekrse babamız evde oldugunda yaparız oldugu kadar artık bebegimden kıymetli degil hiçbişey odadan çıktıgımı düşünmek bile istemiyorum saniyede kızarmış bebgim( bugun temizlik yapacaktım ama artık....evim isterse koksun yapmıyorum bebegimi bi an gözümün önünden ayıramam 1 ay daha sonra kendisi döner zaten.aman dikkat edin kızlar ben çok korktum allah kimseye yaşatmasın (

merhaba kızlar benim kızım bugün 18 günlük oldu ocakta beklerken 4 şubatta doğumumuz oldu
doğum hikayemi yazmak istemiyorum ççünkü baya bi zor oldu ama çok şükür ikimizde sağlıklıyız
adını ece nas koyduk sezeryanla dünyaya geldi 3700gr

canım benimkide çıkarıyor o sesleri çoğu zaman gazı olduğu için yada acıktığında yapıyo hatta biraz beklersem sonu ağlamak oluyor..Gaz sancısı olduğu zamanda kesinlikle memeyi almıyor hatta memedeyse bile emmeyi bırakıyor. Bizde çoğu zaman memede uyuyoruz alıştık yani:) eğer toksa göğsümde eeee eee leyerek uyuyoruz yani beşiğe koyıyım uyusun yok hep yanında biri olucak ilgilenicek:)

hadi ya senin bebiştemi gazlıyken emmiyor benmkide öyle meme olmadan da uyumuyor memeyle kavga ede ede uyuyoruz aman ayakta sallamaya alıştırmayın benim 3 buçuk yaşında bir oğlumvar hala maşallah ayakta sallanıyor çok gazlıydı battaniyeyle bile sallıyoduk çok zor gazlı bebek

Slm anneler, biraz ben ve oglumdan bahsedeyim..bugun 40. Gunumuz..oglusum tam olarak secip tepki veremiyor..gulumsuyor ama sanirim henuz bize degil :)50.gun bu tarz tepki verenler olmus..bende son 10 gunu sabirsizlikla bekliyorum...allaha sukur bizim gaz problemimiz yok..migrenim icin gittigim norolog dr.um oglumun karnina gazi olmasin diye iki adet kucucuk igne yapti.. Belki bununda faydasi vardir..kolikten asiri rahatsiligi olana dr.un adini verebilirim..sutume gelince benimde goguslerim asiri taslasmiyordu taa ki esim gidip brewer's yeast 7 1/2 grains alincaya kadar..gunde 6 tablet aliyorsun ayni zamanda bir suru vitamin iceriyor yorgunluga da birebir..ihtiyaci oldugunu dusunen varsa yine de netten arastirip daha sonra almasini tavsiye ederim..bebeginin doymadigini yada sutunun yetersiz old.dusunen varsa en iyi anlama yontemi gun icinde min.5 kere kakasini yapip yapmadigini takip etmek dedi dr.um..eger yapiyorsa merak etmeyin..ayni zamanda sutlerimizi sagarsak kanallari acacagimiz icin sutumuz azalmaz tam tersi artmasini saglamis olurmusuz..ben denedim..ilkinde sagdiktan sonra memelerimde baya bi yanma oldu bi de 5 cc cikti ertesi gun 50 cc ye cikti..dun gece sadece bir mememi verdim,sabah kalktigimda diger memem tas gibiydi emzirmeden once sagdim tek gogsumden 60 cc sut cikti..anlayacaginiz sagmanizida tavsiye ediyorum..:)bir de ben asiri su tuketiyorum neredeyse 6 lt e yakin..azaltmaya calisiyorum hatta..ne zaman emzirmeye baslasam damaklarim yapisiyor susuzluktan..sivi almamiz onemli ama ins.bu kadarinin bi zarari olmaz..kilolara gelince zaten kilolu hamile kalmistim hamilelik boyunca 13 kilo almistim simdi 3 kilom kaldi yaklasik 30 gunde 10 kilo birden gitmis..ins emzirirken zayiflarim.. Benden bu kadar..kendinize iyi bakin..

merhaba kızlar 1 haftadır giremiyodum ne çok konuşmuşunuz oku oku bitiremedim valla burayı kalabalık görmek ne hoş
bende kısaca bahsedeyim oğluşumla olan günlerimden bugün 1 aylık olduk yarın aşımız var ve bakalım ne kadar kilo almışız
gaz sancılarımız ara ara devam ediyo son 4-5 gündür gündüz uykuları sıkıntılıydı ama bugün uyuyo şükür gece uykularımızın maşallahı var 4-5 saat uyuyo ve annesinide uyutuyo meleğim arada simplex kullanıyoruz,sancılı olduğunda hep emmek istiyo emerken rahatlarlarmış bende istediği zaman veriyorum sakinleşiyo yavrum
gece gündüzü aırt etmesi için gece odamız karanlık oluyo gece uyandığında gece lambasını açıp emziriyor altını değiştiriyorum uyuyunca onuda kapatıyorum doğduğundan beri böyleyiz,tek sıkıntımız evimizin ısınma sıkıntısı olduğundan salonda yatıp kalkmaya mecbur kalıyoruz malesef

giyinmeye gelince ayaklarını ve karnınısıcak tutması için zıbın çıtçıtlı badi zıbın yelek üstüne altınada pijama çorap yün pantolon yada bir tanede daha alt giydirip patik giydiriyorum şapkayıda banyo sonrası ve dışarı çıkarken kullanıyoruz

uyurken ses çıkarma ıkınma arada hırıltı bizdede var,burnunu hiç temizlemiyodum ama onada başlıcam sanırım

benim az az kanamam devam ediyo göbek çok kalmadı çok şükür yırtık olmadığından mıdır bilmem sarkmada yok yarın korse alıcam kendime yara kesik dikiş yerlerim hiç acımıyo her türlü yatabilyor ve hareket edebiliyorum çok şükür(sezeryan olmuştum)

bebeğim uzun uyuduğu sürece sütüm yetiyo ama sık emince bazen hiç kalmıyo sıkışınca mama veriyorum bugünden itibarende sağmaya başladım ayrıca humana still tea rezene incir hoşafı ve ceviz tüketiyorum artması için işe yarıyo gerçekten

eşimde ikna olursa hemen sünnet ettirmeyi bende çok istiyorum

benimdfe bebeğim sabah sabah memede sızlanıp durdu sonra öle bi kustuki yarım metre uzağa fışkırttı üstüm onun üstü yatak hep battı böle bişiş başımıza hiç gelmremişti kusuyorduk da herzamn böle fazla deil biz nasıl kilo alcaz yaa bi ay olcak hiç kilo alamadık sizler kaç kilo aldınız biz bi buçuk ayda 1 kilo felan aldık ama boyumuza gitmiş sanırım boyumuz 57 olmuş 50 di:)geçendede babamız maşşh bi hapiırdı bebeğim gün boyunca korkudan ağladı gezme bize yaramıyo evimizi seviyoruz gezmede çok huzursuz .bide mama yerken süt emerken çok tıkanıyo nefes alamıyo korkutuyo spam beni onu çok seviyorum:)

maşallah ne güzel uzamış bebişinin boyu
15. gün 500 gr almştı boyu uzamamıştı yarın sağlık ocağına gdicez bakalım ne kadar olmuş

kızlar yaa dün ablama gitmiştik bizimkinin yine sancısı tutunca çok ağladı arabada uyumuştu dönüşte
eve gelince babasıyla salonda bıraktım işlerimi halledip salona bi geldim uyanmış babası göğsüne almış hüngür hüngür salya sümük ağlıyo
eşimi öyle görünce bi mutlu oldum b hüzünlendm sormayın bende ağlıcaktım az kalsın

ne güzel canım.ama şimdi şunu anlamadım eşindemi aglıyordu?

kızlar son 2-3 sayfada hep gaz probleminden bahsedilmiş..
ben aralık annesiyim .. beklenen doğum tarihim 30 aralıktı.. erkek diye hep ocakta doğacak sanıyordum ama 16 aralıkta doğdu sıpam..

uyurken ıkınmaların tek sebebi gaz.. pırt yapmaya çalışıyor o anda ama yapamıyor.. kıpkırmızı oluyor oğlum..

sonracıma gazdan kaynaklanan o acı ağlamalar var ise ve yeni emzirmişseniz ya da mama verdiyseniz.. en az 2 saat bekleyin tekrar meme vermek için.. biliyorum çok zor ama sık sık meme verince de daha çok hava yutarak sancıların artmasına sebep oluyoruz, hem önceki emdiği sütü anca hazmeden o küçük mideler..
bir şekilde oyalayın artık ayakta mı gezdirirsiniz şarkı mı söylersiniz bebeğinize bağlı.. emzik te bazen işe yarıyor
kendi sesini bastıracak başka bir ses olunca susuyorlar.. masajıydı falan aklınıza ne geliyorsa uygulayın..
bazı bebekler emmek ister o anda o şekilde rahat ederler.. bazıları da emmek istese de memeyi lastik gibi çekiştirerek bırakır..

biberon kullananlar kesinlikle ortodontik emzik kullansınlar.. hani şu üstünde hava deliği olanlardan, daha az hava yutmasını sağlıyor.
metsili düzenli kullanmadım.. pek ilaç vermek istemiyorum..
besledikten sonra bebeğinizi kesinlikle en az 2-3 defa geyirmesini gekleyin.. ve 15dk dik tutun yatırmadan önce..

hepinizi öperim.. gazsız sancısız günler dilerim

çok geçmiş olsun canım aynı şey başıma geldi üstelik tam ben uyumak üzereydim ya sustu diyip uyusaydım diye çok korktum ama Allah korusun Rabbim esirgesin. biz elimizden geldiğiince göz kulak olucaz ama tevekkül edip Allaha da güvenicez. kusmuğu kaçmıştı bizimde ve nefes borusunu açmamız baya zaman aldı, baya uğraştık yan yatırdık düz yatırdık ters çevirdik elini ağzına soktum yavrum kendide çok çabaladı, Allah esirgesin, allah öyle bir duyguyu kimseye yaşatmasın düşünmesi bile çok kötü.

ben geceleri baya yan yatırıyorum, hoş boğazına kusmuk gelince bizimki kafayı illaki düz çevirmeye çalışıyo , gündüzde gözümün önündeyken sırtüstü bazende yastığın üzerine yüzüstü yatırıyorum ama işim olduğunda veya geceleri yan yatırıyorum.

kızlar slm ..benım bebegım 1 aylık oldu..ama benım bebegım uyanıkken kendısı durmuyor..aglıyor hep.sızınkıler ole kndılerı duruyor mu uslu usluu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…