• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Uyumayan bi nisan spoşuda bende var.Ezgi hanım gece 3-4 e kadar ayakta bu aralar azı dişi de çıkıyor felaket oldu.Bir de bebek var 4 aylık allah acılarını göstermesin çocuk büyütmek kolay değil.

Uyumayan bi nisan spoşuda bende var.Ezgi hanım gece 3-4 e kadar ayakta bu aralar azı dişi de çıkıyor felaket oldu.Bir de bebek var 4 aylık allah acılarını göstermesin çocuk büyütmek kolay değil.

Canim senin isin daha zor iki cocukla..allah yardımcın olsun..biz bitaneye yetisemiyoz valla..ama benim en buyuk sikintim gece uyumamasi.calistigim icinde erken kalkmam lazim..o neden le hergun agri kesici iciyom iki haftadir.birde cok gerginim uykusuzluktan.gece uyusun baska bisey istemiyorum artik.dagitsin kirsin doksun umrumda degil.yeterki uyusun

Selam kizlar..kimse ugramamis fazla..bende yogunum ama çok sikintidayim kizlar eladan..gece uykusu tamamen gitti.sabaha kadar ayagimda uyumak istiyor.sallamayi birakip yatirmadan tekrar uyanıyor. .bu sabah uyandimki ela bacaklarimin arasinda :) yatakda yuksek bi kez düştü bisey olmadi ama korkuyoum yaa..nasil biraktirabilirim bu ayakta sallamayi..yanimdada yatmiyor illa ayakta uyuyacak :(( öncekinden daha berbat bi haldeyiz suan..en azindan onceden uyutup yerine yatiriyordum kalktiginda..

bazen geçiş dönemi oluyor,azılar sıkıntı gerçekten de,geçen gün yirmilik dişim ağrıyordu daha doğrusu yarım çıkmış yarısı diş etinin içinde, sanırım diş etini zedelemişim aklıma oğlum geldi,o diş eti nasıl sancıdı bir hafta,dedim demek ki alttan diş de yukarı doğru dişetini delerek çıkıyor ya,nasıl acıyordur,bence dişten uykusuzluğu

bazen geçiş dönemi oluyor,azılar sıkıntı gerçekten de,geçen gün yirmilik dişim ağrıyordu daha doğrusu yarım çıkmış yarısı diş etinin içinde, sanırım diş etini zedelemişim aklıma oğlum geldi,o diş eti nasıl sancıdı bir hafta,dedim demek ki alttan diş de yukarı doğru dişetini delerek çıkıyor ya,nasıl acıyordur,bence dişten uykusuzluğu

Cok merak ediyorum migicim bakalım disler tamamlaninca uyuyacakmi.kopek disinin biri cikmis.13 oldu.kaldi 7tane :(( o 7de kimbilir ne zaman cikacak..ins 1 sene falan surmez..13dis 13ayda cikti valla..bir bitseydi.bende dise bagliyorum ama bakalim onlar cikinca neyi bahane edip uyanacak:)) bu seferde cis alistirmasi uykusuzlugu baslicak :( bitmez bu valla

slm kızlar sizde uykusuzluk bende ayrı sorun sağlıkları yerinde olsunda naaplım..

bu akşam eltimlerle kaynanamlardaydık eltimin elifle yaşıt kızı var zeynep. bu akşam ikisi bi ara yalnız kaldı ben az ilerdeyim bakıyorum arada da diğerleri mutfakta fln derken zeynep elife nedense kızdı tokasını almış sanırım(malı pek kıymetlidir) elifi ittirdi baya bi arkasında koltuk olmasa yavrum yerre düşecek başladı ağlamaya korktu sanırım aldım ben tabi hemen ordan. ama sanırım çok korkmuş olmalıki uyurken çığlık attı çok fena ve gözünden yaş gelmiş yavrumun elini tuttum elimi tuttu aldım sarıldım uyuttum. ama anlaşamıyolar elif oynamaya çalışıyo diğeri istemiyo napıcam böyle bilmiyorum o an inanırmısıız zeynebi dövesim geldi. bu böyle olacak ve ben zeynepe bişe söylemelimiyim elife ne yapmalıyım yanlış yetişmesinden korkuyorum elifin hep yanında ben olamamki çok üzülüyorum ne yapıcam bilmiyorum ve biliyosunuz elifin durumları farklı belki normal bir çocuk gibi aslında ama bilmiyorum ya :( bi ara dr.umuza sorduğumda napıcaz korkuyor diye uzak tutacaksınız dedi ama nasıl uzak olacak çok zor :(

Selam kizlar..kimse ugramamis fazla..bende yogunum ama çok sikintidayim kizlar eladan..gece uykusu tamamen gitti.sabaha kadar ayagimda uyumak istiyor.sallamayi birakip yatirmadan tekrar uyanıyor. .bu sabah uyandimki ela bacaklarimin arasinda :) yatakda yuksek bi kez düştü bisey olmadi ama korkuyoum yaa..nasil biraktirabilirim bu ayakta sallamayi..yanimdada yatmiyor illa ayakta uyuyacak :(( öncekinden daha berbat bi haldeyiz suan..en azindan onceden uyutup yerine yatiriyordum kalktiginda..
canım emzigi bıraktıktan sonra mı arttı huzursuzlugu bende bıraktırmak istiyorum ama gece uyku düzeni bozulur diye korkuyorum

slm kızlar sizde uykusuzluk bende ayrı sorun sağlıkları yerinde olsunda naaplım..

bu akşam eltimlerle kaynanamlardaydık eltimin elifle yaşıt kızı var zeynep. bu akşam ikisi bi ara yalnız kaldı ben az ilerdeyim bakıyorum arada da diğerleri mutfakta fln derken zeynep elife nedense kızdı tokasını almış sanırım(malı pek kıymetlidir) elifi ittirdi baya bi arkasında koltuk olmasa yavrum yerre düşecek başladı ağlamaya korktu sanırım aldım ben tabi hemen ordan. ama sanırım çok korkmuş olmalıki uyurken çığlık attı çok fena ve gözünden yaş gelmiş yavrumun elini tuttum elimi tuttu aldım sarıldım uyuttum. ama anlaşamıyolar elif oynamaya çalışıyo diğeri istemiyo napıcam böyle bilmiyorum o an inanırmısıız zeynebi dövesim geldi. bu böyle olacak ve ben zeynepe bişe söylemelimiyim elife ne yapmalıyım yanlış yetişmesinden korkuyorum elifin hep yanında ben olamamki çok üzülüyorum ne yapıcam bilmiyorum ve biliyosunuz elifin durumları farklı belki normal bir çocuk gibi aslında ama bilmiyorum ya :( bi ara dr.umuza sorduğumda napıcaz korkuyor diye uzak tutacaksınız dedi ama nasıl uzak olacak çok zor :(

eyidas yapıcak birşey yok zeynepte küçük anladıgım kadarıyla konuşsanda çok bişey degişmez
annesine kayınvalidene de söylesen üzerine bu kadar düşme diyecekler sen elif kendini koruyana ve zeynep zarar vermeyi bırakana kadar gözün üzerlerinde olsun

canım eeg nin temiz çıkmasına sevindim :) kansızlıktan olabilirmiş dedinya acaba dedim bende hamileyken kansızdım elifin geç gelişiminin sebebi ondanmı acaba diye düşünmedim değil :44:
biz 6 ayda bir eeg çekildğimiz için zorluğunu inan ben bilirim eskiden kan vermekten korkardımartık eeg çektirmekten zor oluyor çünkü bizim ilaçsız çekiliyor duruyu neden ilaçlı çektiler ki ?

Doğum günleri Başladı hadi hayırlısı bakalım :)
Demos , Migi Sağlıklı , mutlu , hayırlı nice güzel yılları olsun inşallah. Doğum günleri kutlu olsunn :)

cnm lcw nin birde int. mağazasına baksana bulamazsan netten kıyafet satan kişiler var onlarlada görüşebilirsin şirin şeyler var :)

Teşekkür ederim canım... Canım bilmiyorumki benim ciddi bir kan düşüklüğü olmamıştı ama dr öyle dedi.. Canım uyurken çekilmesi şartmış duru uyumayınca uykusu gelsin diye ilaç verdiler böyle bile zor çektik.. Allah yardımcın olsun rabbim elifimize şifa versin..

Eki Görüntüle 1054507 Eki Görüntüle 1054508

kızlar demiştim ya oğluma un verdim,merakını gidersin diye,onun fotosunu ekleyeyim dedim :))

:52: :52: :52: bu çocuklar bir felakaet :))

Ahh canım ahh kelin ilacı olsa kendi kafasına sürermiş duru sıpası doğduğu günden beri sallanma ya bayılıyor beşikte, ayakta, battaniyede, salıncakta ne çektiğimizi bir allah bir biz biliriz sallamasan kriz geçiriyor allah yardımcımız olsun..

Maşallah 4 aylık oldumu ? küçük kuzu bakalım ben ne yapacam...

Valla canım yapacak birşey yok DURU hanım da kuzenlerini çok hırpalıyor kendi yaşıtlarınıda kendinden büyük olanlarıda o kadar kızıyorum kızım yapma onlar kardeş yazık ufff oluyor canı yanıyor diyorum, hatta arada eline vuruyorum ama nafilee sanki duvara konuşuyorum amma onlarsızda yapamıyor hepsini çok seviyor burda iş sana düşüyor canım gözün üstünde olsun..

Canlarim ikinizinde evlatlarinin dogum gunleri kutlu olsun..damatlik ve gelinliginide gormek dileğiyle inşallah. .bizimde yaklaşıyor. Bu sene bende buyuk bir kutlama düşünüyorum ama daha işten oturupta nasil bisey yapacagima karar veremedim..

Sağol canım güzel dileklerin için. Allahım çocuklarımıza sağlıklı , huzurlu ömürler versin...

Çok ilgisini çekmişe benziyor. Maşallah deli kanlı olmuş..

Umarım tüm bebişlerin sağlık durumu iyidir.. Ayy bebiş deyincede tuhaf oluyor ::))

Duru pazar akşamından beri hasta ateşi yükseliyor dr boğaz enfeksyonu demiş babası götürdü ama ilaçlar fayda etmedi 3 gecedir gözümüze uyku girmiyor sanırım bronşit e döndü birazdan kendi dr una götürecem.. Bakalım ne dicek. Valla kızlar harap oldum iş bir yandan duru için koşturup dur hamilelik allahtan annem var o olmasa heralde ölürüm...

Ah ah eminim benim kizimida dovesi gelen cok anne oluyodur. Cerende eger birinin elinden bisey istiyosa ve cocukta vermiyosa direk vahsilesiyo saclarini cekiyo ittiriyo isiriyo oyle mahcup oluyorum ki bende hep gozum uzerinde cogu zaman obur annelerden hizli mudahake ediyorum hatta bazen cocuk ufaksa ceren satasmasin diye alip onu kucagimda gezdiriyorum cunku ceren bi takinca bidaha gidiyo geliyo ugrasiyo cocukla rahat vermiyo! Millet bana bu seni sulu dereye goturup susuz getirir diyolar bende sakin bi insanim nerden ogreniyo bu kdr hircinlik bilmiyorum. Neyse lafi uzattim yani bende tam tersi bi durumdan muzdaribim o yuzden soyle soyleyebilirim ben istedigim kadar anlatiyim cerene o gene yapicgni yapiyo, yapacak cunku o da cocuk, her cocuk farkli oluyo. Sende elife mumkun oldugunca dikkat ediceksin cok yalniz kalmalarina izin verme. Eger cocugun siddetine fazla maruz kalirsa psikolojik olarak etkilenebilir, korku gelistirebilir. Ben mesela gittigim yerde salonda oturmaktan cok cocuklarin yanibda vakit geciriyotum bizimki birine zarar vermesin kavga etmesin diye. Bi oraya bi buraya gittigimdende bisey anlamiyorum ama millete bakiyorum gayet rahat oturuyolar oysa ki kendi cocuklari taciz ediliyo bizim vahsi tarafindan umurlarinda degil gecen bi cocuga dis izlerini cikarmis, ne kdr dkkt etsemde oluyo....

aynen kızlar söylediğiniz gibi takip etmem gerek başından ayrılmamam gerek ne zamana kadar gider bilmiyorum ve elif zaten çok korkan bi çocuk kapı açılır korkar artık babası eve girerken ya duymayacağı şekilde girer yada zile basar hissettirir elfleda cım dediğin gibi bu korkularının kalmasından korkuyorum ztn alışsın alışır diye biraz olurna bırakmıştım ama yok olmayacak onu anladım bu yüzden ben çocuğumu kimseye emanet edemem.. bu arada karşı taraftan bakmasıda yani sizden dinlemeside güzel oluyor oda çocuk tabiki onuda seviyorum ama insanın kendi çocuğu başka oluyor kızlar ya

Umarım tüm bebişlerin sağlık durumu iyidir.. Ayy bebiş deyincede tuhaf oluyor ::))

Duru pazar akşamından beri hasta ateşi yükseliyor dr boğaz enfeksyonu demiş babası götürdü ama ilaçlar fayda etmedi 3 gecedir gözümüze uyku girmiyor sanırım bronşit e döndü birazdan kendi dr una götürecem.. Bakalım ne dicek. Valla kızlar harap oldum iş bir yandan duru için koşturup dur hamilelik allahtan annem var o olmasa heralde ölürüm...
geçmiş olsun canım

Kizlar bu aksam cok kotu bi korku atlattik aksam 7 gibi ben salonda oturuyodum cerende masanin sandalyenin yaninda yoresinde oynuyodu oyle bi ara elinde bebegiyle sandalyenin ustune cikti oturdu gozum ondaydi bi yandan ama birden dustu masamda camin onunde duserken kafasini camin mermerinemi vurdu hic gormedim yalniz sag kolunun uzerine yatiyodu ben gordugumde hemen aldim kucagima ama bu anne koluuum diye agliyo habire parmaklarini falan oynatabiliyo ama baska turlu kimildatmiyo kolunu, aglamasida oyle ciglik cigliga degil oyle icli icli, yani kirik filan olmadigi belli neyse onune kupelerimi filan getirdim en sevdigi sey onlari kurcalamak mercimek koydum makarna koydum oynasin diye, yok agliyo bu arada babasida bilgisayar basinda her zamanki gibi aldim kucagima onun yanina gittik aaa cocuk kucagimda gozleri kapaniyo boyle uyku hali gibi bisey geldi cocuga boyle aptal aptal bakiyo filan, ben oldummu iyice panik elim ayagim bosaldi o sirada beyimiz bilgsyr basindan kalkip nihayet gelebildi yanimiza nerden dustu diyo habire oysaki az once yanina gittigimde soylemistim ama duymamis! Bi agresifllik bi tavirlar neyse hic kaale almadim alcak durumda da degildim zaten dedim olmicak boyle acile gidelim hemen dedim e suan doktor bile yoktur diyo mudahale etmezler diyo zart zurt yani biraksan sabaha kadar oyle bekleticek cocugu, ve gider horul horulda uyur hakikaten! Neyse karsi komsum hemsire ona tikladim hemen bizimki hepten gidiyo uyku hali filan komsum kolunda ciddi bi durum yok belki catlak filan vardir uykuyuda cocuklar cok korkunca uyuyabiliyo falan dedi neyse esimde off simdi butun aksam kosturmaca diyo soyleniyo iyice dellendim ama hic olay cikarcak bi an degildi yutkundum sadece ve sen ondan once cocukta bisey olmasin diye dusun bence dedim... neyse gittik hast. Dktr rontgen cektirmeyelim bosuna rsdyasyon almasin dedi agri kesici verdi biraz bi saat bekleyin buralarda biseyler yedirin dedi sonra gene bi bakalim dedi o ara zaten cerenin epey keyfi yerine geldi seker filan gorunce bi tane gifret yedi gene gittik dr. Bisey yok dedi takip edin yrn kolunu kisitli kullanirsa getirirsiniz dedi. Cok sukur simdi ayagimda salliyorum hersey normale dondu keyfi de koluda.. ama cok kotktum o halini gorunce herhalde dedim basini carpti bi darbe aldi! AKLIM cikti.... esimi dersen ona ayri sinirlerim bozuldu

Kizlar bu aksam cok kotu bi korku atlattik aksam 7 gibi ben salonda oturuyodum cerende masanin sandalyenin yaninda yoresinde oynuyodu oyle bi ara elinde bebegiyle sandalyenin ustune cikti oturdu gozum ondaydi bi yandan ama birden dustu masamda camin onunde duserken kafasini camin mermerinemi vurdu hic gormedim yalniz sag kolunun uzerine yatiyodu ben gordugumde hemen aldim kucagima ama bu anne koluuum diye agliyo habire parmaklarini falan oynatabiliyo ama baska turlu kimildatmiyo kolunu, aglamasida oyle ciglik cigliga degil oyle icli icli, yani kirik filan olmadigi belli neyse onune kupelerimi filan getirdim en sevdigi sey onlari kurcalamak mercimek koydum makarna koydum oynasin diye, yok agliyo bu arada babasida bilgisayar basinda her zamanki gibi aldim kucagima onun yanina gittik aaa cocuk kucagimda gozleri kapaniyo boyle uyku hali gibi bisey geldi cocuga boyle aptal aptal bakiyo filan, ben oldummu iyice panik elim ayagim bosaldi o sirada beyimiz bilgsyr basindan kalkip nihayet gelebildi yanimiza nerden dustu diyo habire oysaki az once yanina gittigimde soylemistim ama duymamis! Bi agresifllik bi tavirlar neyse hic kaale almadim alcak durumda da degildim zaten dedim olmicak boyle acile gidelim hemen dedim e suan doktor bile yoktur diyo mudahale etmezler diyo zart zurt yani biraksan sabaha kadar oyle bekleticek cocugu, ve gider horul horulda uyur hakikaten! Neyse karsi komsum hemsire ona tikladim hemen bizimki hepten gidiyo uyku hali filan komsum kolunda ciddi bi durum yok belki catlak filan vardir uykuyuda cocuklar cok korkunca uyuyabiliyo falan dedi neyse esimde off simdi butun aksam kosturmaca diyo soyleniyo iyice dellendim ama hic olay cikarcak bi an degildi yutkundum sadece ve sen ondan once cocukta bisey olmasin diye dusun bence dedim... neyse gittik hast. Dktr rontgen cektirmeyelim bosuna rsdyasyon almasin dedi agri kesici verdi biraz bi saat bekleyin buralarda biseyler yedirin dedi sonra gene bi bakalim dedi o ara zaten cerenin epey keyfi yerine geldi seker filan gorunce bi tane gifret yedi gene gittik dr. Bisey yok dedi takip edin yrn kolunu kisitli kullanirsa getirirsiniz dedi. Cok sukur simdi ayagimda salliyorum hersey normale dondu keyfi de koluda.. ama cok kotktum o halini gorunce herhalde dedim basini carpti bi darbe aldi! AKLIM cikti.... esimi dersen ona ayri sinirlerim bozuldu

Geçmiş olsun canım bizde geçen ay sandalyeden düşmüştük engel olamiyoruz boyle kazalara ne kadar dikkat etsek de. Senin esin de ayni benimki gibi duyarsız anlaşılan biz anneler yaşıyor uz bütün sıkıntı ları

canım emzigi bıraktıktan sonra mı arttı huzursuzlugu bende bıraktırmak istiyorum ama gece uyku düzeni bozulur diye korkuyorum

eyidas yapıcak birşey yok zeynepte küçük anladıgım kadarıyla konuşsanda çok bişey degişmez
annesine kayınvalidene de söylesen üzerine bu kadar düşme diyecekler sen elif kendini koruyana ve zeynep zarar vermeyi bırakana kadar gözün üzerlerinde olsun

Canim emzikten degil bence. .cunku artik unuttu.bi tane kopek dişi çıkmış sanirim onun huzurlugu idi..iki aksamdir uyaniyor ama geri uyuyor cok sukur..bence biraktir artik sonra daha zor olur..cok sukur biz onu atlattik.kaldi biberon ve bez..

Demos canim duru dami hala ayakta uyuyor sallayarak. Cok zor oluyor yaa biraktirmak lazım artik ama nasil olacak? Bu arada cok geçmiş olsun canim ya..

Elfleda canim sizede cok gecmis olsun..Rabbim beterinden korusun..elada her yerde bende cok korkuyorum valla..

Iyi geceler kızlar biz geldik ama hoş gelmedik, Muhammed Beşir hastalandi yine ilac kullanmadan gecirmeye çalışıyoruz, bugün cok halsizdi bakalim yarin nasil olacak, dua edin bize, cok sık hastalaniyoruz, cok canım sıkılıyor bu duruma...

çok gecmişolsun canım allah beterinden korusun eşinde bir alem diyecek söz bulamıyorum
Iyi geceler kızlar biz geldik ama hoş gelmedik, Muhammed Beşir hastalandi yine ilac kullanmadan gecirmeye çalışıyoruz, bugün cok halsizdi bakalim yarin nasil olacak, dua edin bize, cok sık hastalaniyoruz, cok canım sıkılıyor bu duruma...
inşallah çabucak atlatırsınız canım çok geçmişolsun
Canim emzikten degil bence. .cunku artik unuttu.bi tane kopek dişi çıkmış sanirim onun huzurlugu idi..iki aksamdir uyaniyor ama geri uyuyor cok sukur..bence biraktir artik sonra daha zor olur..cok sukur biz onu atlattik.kaldi biberon ve bez..

Demos canim duru dami hala ayakta uyuyor sallayarak. Cok zor oluyor yaa biraktirmak lazım artik ama nasil olacak? Bu arada cok geçmiş olsun canim ya..

Elfleda canim sizede cok gecmis olsun..Rabbim beterinden korusun..elada her yerde bende cok korkuyorum valla..

elanın biraz düzelmenize sevindim canım
bizde parmak emme var o yüzden korkuyorum emzigi bıraktırmaya
hafta başı eltimmin bebegi oldu hastaneye gittik gündüz ben emzik hiç vermiyorum yanımızada almamıştım bebege emzik veriyorlar bizimki bütün parmaklar agızda hastaneden çıkana kadar öyle gezdi korkuyorum valla birde gece uykusu bozulur diye ödüm kopuyor:18:

Gecmis olsun canım, hastalik cok zor oluyor, biz daha iyiyiz şimdi, Duru nasil oldu? Bu sefer ilacsiz geciriyoruz, inşallah tamamen iyilesir kuzum.... Allah yardimcin olsun, bi destek veren olmayinca gercekten cok zor olurdu durumun... Inşallah ikinci bebegin saglikli ve cok uslu bi bebek olur :)

Son düzenleme:
kızlar bizim dogum günümüze daha çok var ama ben bugün kıyafet bakayım dedim ahsene ama malesef aylıklar hiç güzel degildi 2 3 yaş olamlarda çok çok büyük geldi resmen içinde kayboldu 23 nisan için özel kıyafetler gelmişti lcw ya bir kaç tanesini çok begendik ama üzerine olmayınca alamadık haftaya birdaha bakıcam gecen sene küçük bir kutlama yapmıştık ev taşıma telaşından bu sene kalabalık birkutlama düşünüyoruz bakalım kısmet olursa
kutlama yapacak olan anneler menü paylaşırsanız çok sevinirim:34:

Ben de henüz düsünme asamasindayim canım, sen de yaz aklina geldikce... Senin pirinc salatasi vardi, pancar suyuyla mi yapiliyordu o pembe olsun diye? Yapabilirsem sarma, bi de tavuklu börek var aklimda simdilik bi de meyveli pasta var ama pastayi hazir alirsam ona gerek kalmaz tabi ki...

Cok iyi yapmissiniz canım, cok güzel olmustur oglusun iicin... Benim de planlarim arasinda, istanbulda da var bayrampasada. Gecen haftasonu biz de ormanda yürüyüs, piknik yaptik, benim icin güzel oldu da oglum pek anlayamadi sanki, parka gitcez deyip durdu :)

Back
X