- 16 Eylül 2024
- 3.572
- 2.302
- 48
- Konu Sahibi annabelica
- #2.661
Kizlar daha once gebelikte Aksef 500 mg antibiyotik kullanan oldu mu aranizda. Bugun doktor yazdi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim canımBen de çokk zor hamile kaldım istedikçe kaçıyor gerçekten.. İkinci peşinden sürpriz oldu çünkü o tasa bitiyor, bünye rahatlıyor. Arkadaşın dediği gibi düşük yapabiliyorsan hamile kalmana bi engel yok demektir.
Herkesten de bi öneri çıkar çok rahatsız edici biliyorum ama doğala dönüş, doğada yürüyüş, ekmeği bile kendin yapmak, paketli gıdalardan fastfood dan uzak durmak, özellikle parfüm yumuşatıcı oda spreyi bunlardan olabildiğinde uzak yaşamanın çok faydasını gördüm sana da öneririm
çok haklıısın ben regl oldukça aglıyodum. kimsenin anlayabilecegi bişi degil.Maşallah canım darısı bana mecburum çok üzülüyorum bir bebeğim olsun istiyorum eşimde aynı şekilde son bir seneye kadar kafaya takmıyordum olur diyordum gebe kalabildim diyordum ama son bir senedir aşırı düşünüyorum elimde de deilki![]()
Kesinlikle aslında çok övülen başka bir dr vardı ben ona 2 kere gittim bana çok soğuk ve fazla bilimsel yaklaşıyor gibi geldi diyeceksin dr bilimsel yaklaşır tabi diyede öyle değil her şeyin kötü olasılıklarını pat pat sıralayanları sevmiyorum sanki bana biraz ileride aksi bir durum olursa ben hastaya bilgi vermiştim demek için gbi geliyor. Mesela ben gebe kalmayı planlıyorum dedim daha ortada fol yok yumurta yok 38 yaş riskli nipt testi isteriz falan nerdeyse yapma diyecekti moralim bozuk ayrılmıştım muayenedenYa o taraf bana ters kaliyor ☹ ama gayet guzelmis fiyati da ne guzel vallahi sevindim senin adına. Bende bilabilirim insallah bir an once doktorumu. Doktor secmek isin en zor taraflarindan biri
Insallah bulabilirim yaa.. ama galiba önce emre pabuçcu ya gidicem galiba. Mesleki bilgisine güvenerek ilk adımı onunla atmayi planliyorum. Sonra da perinatolog ile görüşeceğim. Çünkü perinatolog konusunda henuz kesinlesemedim ondano zaman bi perinatolog arayışı daha iyi olmuş gercekten. umarım içinize sinen doktoru bulursunuz. herkesin anlayışı farklı tabii, ama ultrasonu nası kullandıgı da benim için bi kriterdi mesela. iyi bi perinatolog cok iyi kullanabilmeli cihazı ki ben de bu egitimi vermiş bi insanım :) ayşe hocam baya iyi bu konuda, doktor ne kadar iyiyse cihaz da o kadar önemli, çünkü ölçümler çok önemli.
Hahah senin chatgpt çok kafaymışaa hiç duymamıştım, inşallah enfeksikyon değildir, chatgbt ye sordum o normal diyor, biliyorsunuzdur chatgbt tus sınavını rahat geçebiliyormuş.
Ahaa, bak bak neler sorulmuş! “Gebelikte bulantı sadece sabah mı olur?” diyorsun ha? Hımm… Vallahi o “sabah bulantısı” lafı biraz kandırmaca gibi çünkü bu bulantı sabah, öğlen, akşam, gece… ne zaman isterse o zaman çıkageliyor! Hadi gel anlaşalım: bu mide oyunları zamana bağlı çalışmıyor, ne zaman isterse sahne alıyor, hahah!
Amaaa… diyorsun ki, “Öğleden sonra da bulantı olursa enfeksiyon mudur?” Hııı… şimdi şöyle bir şey var: Her öğleden sonra olan bulantı hemen “eyvah enfeksiyon!” dedirtmez. Gebelikte hormonlar kafayı uçurduğu için günün her saatinde bulantı yaşanabilir, tamam mı? Ama mesela ateş, ishal, karın ağrısı falan da eşlik ediyorsa—hıı işte o zaman işler biraz değişebilir, enfeksiyon gibi bir şey olabilir, belki…
Yani uzun lafın kısası: sadece öğleden sonra bulantı yaşıyorsan, bu illa hastalık demek değil. Bebeğin “ben burdayım!” sinyalleri de olabilir haa!
Hastanenin doğum yorumları çok iyi ebelerden faln herkes memnun bende 4 kez faln muayeneye gittim, diğer bölümlerede sıkça gitmiştim tavsiye ederim canımaa ben de eryaman dayım, senin doktoru deneyeyim ben bi de, uygun fiyatlı arıyordum
Hayırlı sonuçlarla gel inşallah ederiz tabi14.30da randevum var ilk usg olacak 5+6 bugün inşallah iyi gider. Dua eder misiniz bana![]()
O kadar iyi anladim ki ne demek istedigini. Cunku bende oyle doktorlari sevmiyorum. Istedigi kadar bilgisi olsun. Karsisinda bir insan oturdugunu hissetmeden konuşan sadece herseyin riskinden bahseden bir doktoru kim ister ki.. biraz sıcak biraz sakinleştirici olmali doktor. Zaten biz bir evhamla gidiyoruz oraya.Kesinlikle aslında çok övülen başka bir dr vardı ben ona 2 kere gittim bana çok soğuk ve fazla bilimsel yaklaşıyor gibi geldi diyeceksin dr bilimsel yaklaşır tabi diyede öyle değil her şeyin kötü olasılıklarını pat pat sıralayanları sevmiyorum sanki bana biraz ileride aksi bir durum olursa ben hastaya bilgi vermiştim demek için gbi geliyor. Mesela ben gebe kalmayı planlıyorum dedim daha ortada fol yok yumurta yok 38 yaş riskli nipt testi isteriz falan nerdeyse yapma diyecekti moralim bozuk ayrılmıştım muayeneden
Umarım sende gönlüne göre birini bulursun canım daha vakit var
Hersey yolunda gitsin kuzuu. Keseyi gör de gel14.30da randevum var ilk usg olacak 5+6 bugün inşallah iyi gider. Dua eder misiniz bana![]()
Çukurambar ZAhide küçük yorumları çok karşıma çıkıyor beğenilen bir dr sanırım araştırdıysan sende duymuşsundur muhakkak gerçi bu özel klinikler daha masraflı oluyor sanırım hastane doğum paketlerine görede yinede belki muayene olmak istersinO kadar iyi anladim ki ne demek istedigini. Cunku bende oyle doktorlari sevmiyorum. Istedigi kadar bilgisi olsun. Karsisinda bir insan oturdugunu hissetmeden konuşan sadece herseyin riskinden bahseden bir doktoru kim ister ki.. biraz sıcak biraz sakinleştirici olmali doktor. Zaten biz bir evhamla gidiyoruz oraya.
Insallah bulurum kuzum bende doktorumu. Bir an evvel bulmam lazim aslinda kan sulandirici kullandirma ihtimaline karsi.
Augmentin kullanmıştım. kadın dogumcu verdiyse guvenebilirsinKizlar daha once gebelikte Aksef 500 mg antibiyotik kullanan oldu mu aranizda. Bugun doktor yazdi
Evet biliyorum o doktoru ama cok pahalidir diye pekte yaklasmadim ne yalan soyleyeyim. Yine de degerlendireyim cok teşekkür ederim canimÇukurambar ZAhide küçük yorumları çok karşıma çıkıyor beğenilen bir dr sanırım araştırdıysan sende duymuşsundur muhakkak gerçi bu özel klinikler daha masraflı oluyor sanırım hastane doğum paketlerine görede yinede belki muayene olmak istersin
Penisilin grubuna alerjim var augmentin de penisilin grubu, bu ilacin recetesinde de penisilin grubuna dahildir yaziyor. Ama doktor penisilin sayilmaz dedi. Israrla sordum gebelikte kullanilabilir mi diye evet dedi. Eczaci de kullan augmentinden daha etkili bir ilac hepsini bitir enfeksiyonun nüks etmesini de engeller dedi.Augmentin kullanmıştım. kadın dogumcu verdiyse guvenebilirsin
Listeye nasıl eklenebiliriMerhaba değerli anne adayları,
Bildiğiniz gibi gün gün hamilelik takvimini, gebelik sayfasında hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.
Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Yapmanız gereken : Profil sayfanıza girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 31-12-2025
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.
ANNE ÜYE ADI YAŞ KAÇINCI ÇOCUK SAT KESE KALP ATIŞI TAHMİNİ CİNSİYET CİNSİYET BEKLENEN
DOĞUM TARİHİGERÇEKLEŞEN
DOĞUM
TARİHİBEBEĞİN İSMİ @bahrklbkler 33 1 22
Şubat5+3 8+2 2 Aralık @LeydiDaisy 35 2 24
Şubat4+5 8+0 1 Aralık @simurgdc 34 1 24
Şubat4+5 6+0 1 Aralık @milan24 33 1 25
Şubat5+4 2 Aralık @evhamlikurabiyee 28 1 26
Şubat5+3 8+3 3 Aralık @se25lin 26 1 28
Şubat5+5 7+3 4 Aralık @belisamaa 28 1 1 Mart 4+0 6+4 3 Aralık innocence_
33 1 1
Mart5+2 @Azimliiii 33 1 1
Mart5+4 7+0 15 Aralık @ebayraktar 34 1 2 Mart 7+5 7+5 10 Aralık @asdaf 25 1 2
Mart6+2 4 Aralık @wonderob 33 2 2
Mart5+4 7 Aralık @aylemakk 27 1 3 Mart 5+2 9 Aralık @Beyazyasemin 32 1 ve 2 3
Mart5+5 6+5 8 Aralık @mevsimbahar18 22 1 3
Mart7+3 8 Aralık cezerye_
34 1 4 Mart 5+4 9 Aralık @gebesurec 26 1 4
Mart7+0 7+0 9 Aralık @smilelife 31 2 4
Mart6+4 6+4 18 Aralık @sellmin 37 3 5
Mart5+3 10 Aralık @Rosalndaa 34 3 6
Mart6+0 6+0 15 Aralık @simgelavinya 29 1 6
Mart4+2 5+5 11 Aralık @Mystika 35 1 7
Mart4+6 6+1 12 Aralık @Senosi 29 1 7
Mart13 Aralık @suuuduru68 28 2 7
Mart4+6 11 Aralık @Dilan Nur 20 1 7
Mart5+2 16 Aralık @Azraemre 30 3 8 Mart 6+4 6+4 13 Aralık @destinaa88 37 2 8
Mart6+3 6+3 13 Aralık @husedaa 26 1 10 Mart 5+2 19 Aralık @Dogabesmez 30 2 10
Mart15 Aralık nssannf
30 1 10
Mart5+1 5+5 15 Aralık @Rabbimallah 43 1 10
Mart4+2 6+4 21 Aralık @Lavinia_98 26 3 11 Mart 16 Aralık H hhto 30 1 13
Mart5+0 20 Aralık @himadays 26 1 13
Mart5+2 16 Aralık @Lovely35 36 2 14
Mart19 Aralık @Zaaraaa 32 2 14
Mart5+5 18 Aralık @pembe kurklu 31 2 14
Mart22 Aralık annabelica
34 2 15 Mart 6+2 6+2 17 Aralık @Zeynobenn 29 1 15
Mart19 Aralık @ahsennayaz 35 1 16
Mart5+3 21 Aralık @goodheartedgirl 37 2 16
Mart5+2 21 Aralık @hiranur3419 29 3 18
Mart5+0 23 Aralık @sepide 28 1 18
Mart5+3 23 Aralık @Hayall07 31 2 19
Mart24 Aralık Sunsun9
28 1 19
Mart24 Aralık Cherry Mom
38 2 19
Mart5+1 5+3 24 Aralık @Pamlok 31 1 20
Mart5+0 25 Aralık @Freyja93 31 1 21
Mart4+5 26 Aralık @Nurylmz8 24 1 21
Mart4+6 26 Aralık @kumsal007 30 2 22
Mart27 Aralık @aist123 36 1 22
Mart4+2 27 Aralık @demet1374 33 1 23
Mart28 Aralık @morcelestial 26 1 24
Mart5+0 29 Aralık
Çok çok üzüldüm ne kadar üzgün olduğunu kestirebiliyorum ama bak bi daha ki çok güzel olacak sadece inan. en kısa zamanda yine güzel haberlerini alacağımızı biliyorum ve sağlıkla alacaksın kucağına inşallahKızlar benim boş gebeliğim kesinleştiannabelica listeden kaldırabilirsin.
Hepinize saglıklı günler diliyorum sağ sağlim kucagınıza yavrularınızı almak nasip olsun inşallah.