• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Götürdüm canım cumartesi günü, yalnız cumartesi gününden 3 gün öncesine kadar çınar acayip mutsuz huysuz aksi sinirli bir çocuk oldu bütün gün herşeye ağlıyordu hiçbirşeyle oyalanamıyordu nedenini anlamadım hani öyle değişik bir durum yaşamadı ve sürekli başını duvarlara, kapılara vuruyor elindeki oyuncaklarla ve kendi eliyle başına vuruyordu artık sinir krizi geçirecektim bu çocuğa neler oluyor diye yoksa ben 4 martta randevu aldığım profa götürecektim ama bu hali beni çok endişelendirdi acele ettim götürdüm zaten orada çınar çok tutuk davrandı çok huzursuzdu normalde herşeye dokunan heryeri kurcalayıp elleyen koşan çocuk huysuz, bana yapışık bir hale geldi sürekli elimi tutup odadan çıkmak istedi babasına ve herkese karşı mesafeli davrandı aslında hiç öyle değildir insanlarla hemen iletişim kurar, tabi doktor o halini görünce anladı bu yaşta bu çocuğun böyle davranması normal değil dedi ben de uyku sorunundan götürdüğüm doktorun hipreaktif teşhisine kadar olan herşeyi anlattım, kadının bana dediği önemli olan bu çocuğunun mutlu olması hiçbirşeyden zevk almıyor bebeklik dönemi depresyonuna girecek nerdeyse diyor tabi beni de çok endişeli görünce sizin ruh haliniz de oğlunuzu çok etkiler dedi ama ben oğlumun uykusuzluğundan yorgun düşmüştüm üstüne öteki doktorun teşhisinden moralim bozulunca mutlu olmam pek mümkün değildi neyse hiperaktiflik konusunu açtım kadın da bana bu yaşta bunu değerlendiremeyiz henüz küçük dedi 4 yaştan önce teşhis koymuyoruz hiperaktif de olsa bu çok kötü birşey değil dedi sadece okul çağında dikkatini toparlaması için yardımcı oluyoruz ve okul öncesinde özel merkezlerde eğitime yönlendiriyoruz dedi yani şimdi
bu yaşta ilaç kullanılmasını uygun bulmuyor diğer doktorun teşhis ve ilaçlarını söyleyince şaşırdı ve senin dediğin gibi oyun grubunu önerdi faydalı olur dedi mümkün olduğunca evden çıkın gezin evde çok sıkılmış bu çocuk dedi

canım sakin ol nedden hemen doktora koşuyorsunuz anlamıyorum.2 yaş sendromuna girmiştir. Öncelikle sakin ol .ilaç kullanmanı hiç önermem .2 yaş tehlikeli oluyor çocuklar değişiyor hırçın oluyor her istediğinin yapılmasını istiyor. benimki vurmaya başladı sinirli benm o uysal cocuk gitti .ama sanırım bu geçici dönem. bence normal ve psikologluk bir durum değil. dışarı çıkar gezdir başka çocuklarla bir araya getir.

ki yaş Sendromu biz annelerin kabusu. Sizinle pıtır pıtır her yere gelen, mutlu mesut sizinle zaman geçiren, bakımı da biraz olsun kolaylaşmış tatlı bebeğiniz bir anda gözünüzün önünde minik bir ergene dönüşür ve elinizden hiçbirşey gelmez. Amerika’da buna ‘terrible two’s’ derler yani korkunç ikiler. O kadar da kötü bir isim takmaya gerek yok bence sonuçta geçip giden bir dönem. 2 yaş civarı çocuklar yersiz öfke nöbetleri yaşamaya başlarlar ve belirgin bir huysuzluk ve aksilik olur tavırlarında. Buna iki yaş sendromu diyoruz. Amerika’da erken çocuk gelişimi derslerinde en çok bahsedilen konulardan biriydi bu. Hem o derslerde hem de üç çocuğumun 2 yaş dönemlerinde bu konuda çok şey öğrendim.
Alper oğlum Maşallah diyeyim olabilecek en uslu çocuktu. 2,5 aylıkken 12 saat kalkmadan gece uykusuna geçti. Hiç sorunsuz kilolarla anne sütünü severek içti. Ek gıdaya sorunsuz geçti. 22 aylıkken bir gün “Alper kaka yaptı” dedi ve bezi bıraktık. Neredeyse ilk 2,5 ayda gece acıktığı zaman dışında ağladığını duymadık diyebilirim. Hep yaşıtlarının çok ilerisinde oldu, hep yüzü güldü. Hatta o 21 aylıkken ikiz kız kardeşleri doğduğunda biz bebeklerin ağladığını anlayıp şaşırdık diyebilirim. Bu arada ikiz kızlarımın ikisi de 3 ay boyunca kolikti yani bebeklerin ağladığını öğrenmekle kalmadık, çıldırmaya ramak kaldı.

Bu melek çocuk 2 yaş civarında bir günde içinde istediği olmayınca kendini yerlere atan minik bir ergene dönüşünce eşimle yaşadığımız şoku anlayabilirsiniz. Elindeki ayıyı duvara dayar ve “Bu burada dursun” diye ağlardı, hem de yarım saat boyunca. Ne yapabilirsiniz ki bu durumda? Elimize çekiç ve çivi alıp ayıyı duvara çakacak halimiz yoktu. İlk şoku atlatınca neler yapabileceğimizi düşünmeye başladık psikolog olan eşimle. Öncelikle bunun aynı kolik gibi 2-3 ay sürecek bir dönem olduğunu ve aynı kolik gibi bir günde biteceğini anımsayıp kendimizi teselli etmeye çalıştık. Sonra da bu dönemi nasıl daha rahat atlatabileceğimizi düşünmeye başladık. En zorda kaldığımız zamanlar Alper’in istediği birşey olmadığında AVMlerde kendini yere atıp tepinmeye başladığı zamanlardı. Hassas bir anne olarak tertemiz baktığım kuzumun leş gibi yerlerde süründüğüne mi yanayım? Beceriksiz bir anne gibi mi göründüğüme mi yanayım? Yoksa bu tepinmeler yüzünden hiçbir işimi yetiştiremediğime mi yanayım? Bir de şöyle ekstra bir problem vardı bizde. Alper 2 yaşındayken 4 yaşında gibi görünen 103 cm boyunda yaşıtlarından çok uzun bir çocuktu, eşim ve ben çok uzun boylu olduğumuz için. Yani yabancılar yerde tepinen 3-4 yaşında bir çocuk görüyorlardı oğlumu gördüklerinde. Devamlı açıklama yapıyordum “teyzeciğim yok o 4 değil daha yeni 2 oldu” diye.
Çocuğunuzun 2 yaş sendromunu nasıl en az zararla atlatabilirsiniz?

 Öncelikle çocuğunuzun davranışlarında mantık aramayı bırakın çünkü ne kadar ararsanız arayın, bulamayacaksınız! Şu anda çocuğunuz duygularıyla davranıyor, mantığıyla değil. Sakin olun ve her bir öfke nöbetinin nasıl patlak verdiğini anlamaya çalışın. Bu bir sonrakini önlemenize yardım edecektir.

 Dışarı çıkmadan önce ona neler yaşayacağınızı ayrıntılarıyla anlatın ve beraber nasıl davranacağınıza karar verin. Mesela “Bugün İstinye park’a gideceğiz. Biraz dolaşacağız, sana da oyuncakçıdan ufak bir araba alırız sen onunla oynarken ben işlerimi halledeceğim. Eğer başka bir şey için kendini yerlere atıp beni üzersen hemen oradan ayrılacağız ve uzun bir süre oraya tekrar gitmeyeceğiz” gibi. Çocuklar neler olacağını bildikleri zaman kendilerini güvende hissediyorlar.

 Onun uykusuz ve aç olmamasına dikkat edin. Bu çocuklarda ve bebeklerde her zaman dikkat etmeniz gereken bir şey zaten ama özellikle 2 yaş sendromunda aç ve uykusuz olduklarında davranışları çok değişiyor. Yanınıza onu oyalayabilecek sağlıklı atıştırmalıklar alın. Kesilmiş havuç, meyva veya salatalık, evde yapılmış pohaça veya minik kavanozlarda ev yapımı çorba. Ben 3-4 yaşına kadar çocuklarıma dışarda pek yemek yedirmedim. Her zaman yanımda sağlıklı kıymalı sebze yemeğim olurdu. Minik kavanozunu çıkarır verirdim onlara. Sonra da bir kavanoz ev yapımı yoğurtla tamamlardık öğünü. Şimdi de dışarda sadece güvenilir bulduğumuz yerlerden iyi pişmiş köfte ve pilav yediririz onlara. Yanında da ayran. Hiçbir zaman fast-food yemediler. Dışarı çıkma saatlerimizi de uykularına göre ayarlardım. Alper bebek arabasında güzel uyurdu. Uyurken de ben gezerdim rahat rahat. Hayatınızı onların düzenine uydurunca sizi daha az üzerek büyüyorlar inanın. Alper uykusunu alsın diye eve az kala uyuya kalan Alper ile arabada onun uyanmasını beklediğim çok olmuştur.

 Şekerli ve paketlenmiş ürünler hiç yemediler küçükken. Şekerin, özellikle de paketlenmiş ürünlerin içindeki katkı maddelerinin çocukları çok kötü etkilediğini düşünüyorum. Onlara ağır geliyor bence o maddeler ve vücutları kaldıramıyor. Şeker, abur-cubur yiyen ve sonra yerinde duramayan çocuklara çok rastlıyorum. Siz de vermeyin bu ürünleri. Şekeri meyvadan ve sizin evde yaptığınız sütlü tatlılardan alsınlar sadece.

 Çocukların aşırı tepkilerini ve öfke nöbetlerini biraz görmezden gelin. Salonda nedensiz yere deli gibi ağlıyorsa bırakın onu orada mutfağa geçin, çıkarken de “sakinleşince yanıma gelirsin canım” deyin. Bazen sadece ilgi çekmek için yapıyorlar ve sizi deniyorlar. Oyuncak dükkanında istediği oyuncağı almadığımda kendini yerlere atmaya hazırlanan oğluma: “ben gidiyorum sen istersen gel istersen kal” derdim ve dışarı yürümeye başlardım ama tabii gözüm ondaydı. Genellikle biraz sonra gelirdi. Tabii hiçbir zaman yanlız bırakmayın ve güvende olduğundan emin olun.

 Çocuklarla ilgili her sorunda olduğu gibi bunda da kararlı olmanız ve geri adım atmamanız anahtar nokta. Çocuğunuza “oyuncakçıda olay çıkartırsan hemen eve gideceğiz” deyip olay çıkarttığında ona istediği oyuncağı alıp gezmeye devam ederseniz çocuk şunu öğrenir; ‘yeterince ağlarsam ve annemi rahatsız edersem, istediğimi elde ederim.’ Bu dersi öğrenirse unutması çok zor olur. Bu nedenle hata yapmayın. Bir tehdit savurduysanız onu yerine getirin ki bir sonraki tehditinizin hükmü olsun.

 Çocuğunuza iyi davrandığı zamanlarda ona çok sevgi göstererek ve istediklerini yaparak onu ödüllendirin. Kötü davrandığı zamanlarda ise istediklerini yapmayın. Ağlayınca istediği olmasın, davranması gerektiği gibi davranınca istediği olsun. Mesela ağlıyor birşey için, o şeyi kesinlikle yapmayın. Biraz sonra sıkılıp sustuğu zaman “sakinleştin mi tamam hadi o zaman şimdi …yı yapalım” deyin. Çocuklar hemen öğrenirler ne yapınca ne olduğunu merak etmeyin.

 Ağlamaya ve bağırmaya başladığında duymuyormuş gibi yapın. Dikkatini başka tarafa çekmeye çalışın. Mesela “aa bak şu binayı görmüş müydün? Yoksa o balkonda renkli bir kuş mu var?” veya “sanki şu tarafta bir palyaço gördüm hadi oraya doğru gidip bakalım” Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış. Komik duruma düştüğünüzü düşünebilirsiniz ama inanın yerde debelenen bir çocuğun tepesinde durmaktan daha iyidir. Dikkatini başka yöne çekmeyi ilerleyen yaşlarda da başarıyla kullanabilirsiniz.

 Çocuğunuzla her konuda kavga etmeyin. Sadece önemli konularda kızın, mesela vurmak, kötü laf söylemek, kendini tehlikeye atmak gibi durumlara saklayın öfkenizi. Herşeye hayır demeyin. O zaman hayır kelimesi onlar için önemini yitiriyor. Negatif değil pozitif olsun konuşmalarınız. Eleştirileriniz davranışa olsun, çocuklarınızın kişiliğine değil. Mesela “Aptalsın sen nasıl olur da kardeşine vurursun” yerine “ kardeşine vurmak güzel bir davranış değildi ve kabul edilemez” deyin. Sakin olun ve çocuğunuzla iktidar savaşına girmeyin. Ona karşı agresif davranışlarınız olursa bu sadece çocuğunuzu daha da kızdıracak ve olayın boyutunu arttıracaktır.

 En önemlisi de, unutmayın bu dönem geçici. Genellikle 2-3 ay içinde o tatlı kuzunuz geri gelecek ve bu öfke nöbetleri bitecek. Böyle dönemler değişik yaşlarda olacak, önemli olan sizin burada saydığım doğru davranışları kararlı ve sakin bir şekilde uygulamanız. Kolay gelsin.

slm nasılsınız kızlar
biz iyiyiz çok şükür dün doktor konturolümüz vardı kulagı iyi dedi bisorun yoktu zaten
boy 82cm 11 kg olmuş kıyafetleriyle onada iyi dedi
kahvaltı sorunumuz devam biraz rafadan yumurtayı yiyor başkada bişey yemiyor kahvatılıklardan hapsini denedik yok kızın damak tadına uymuyor:9:şevval de aynıydı ama hiçdegilse o peynir çok severdir yok bu hiç birini sevmedi bizden haberler böyle

hastanede çikolata yiyen bi çocuk görüp krize girince bizde solugu markette aldık:36:

$1011249_10203258800975702_1330831128_n.webp

doktor uyku konusunda çözüm sunmasa da hiperaktiflik konusunda doğru söylüyor...benim mesela hiperaktif teşhisi konulmuş bir öğrencim var dikkat eksikliği de var.. dikkatini toplamak çok zor oluyor hem benim için hem onun için..ama zeki bir çocuk neyseki kısa sürede öğreniyor 1 dakika dikkat yetiyor..ilaç kullandığı zaman bakışları bile bulanık oluyor..ilaç genelde okul yaşantısını olumsuz etkilediği zaman kullanılıyor..tabiki dereceleri var..ama senin çocuğun hiperaktif olsa bile zeki bir çocuk..uyku sorununu atlattığınız zaman düzelecek..kendisi de daha mutlu olacak..maalesef cemre de hep uykusuz inan uyutmak için bir buçuk saat sallıyorum ve her gece sabaha kadar uyanık..uykusuz olduğu için hırçın, mutsuz, yorgun...Bu gün tekrar ilaç vereceğim bakalım...

doktor uyku konusunda çözüm sunmasa da hiperaktiflik konusunda doğru söylüyor...benim mesela hiperaktif teşhisi konulmuş bir öğrencim var dikkat eksikliği de var.. dikkatini toplamak çok zor oluyor hem benim için hem onun için..ama zeki bir çocuk neyseki kısa sürede öğreniyor 1 dakika dikkat yetiyor..ilaç kullandığı zaman bakışları bile bulanık oluyor..ilaç genelde okul yaşantısını olumsuz etkilediği zaman kullanılıyor..tabiki dereceleri var..ama senin çocuğun hiperaktif olsa bile zeki bir çocuk..uyku sorununu atlattığınız zaman düzelecek..kendisi de daha mutlu olacak..maalesef cemre de hep uykusuz inan uyutmak için bir buçuk saat sallıyorum ve her gece sabaha kadar uyanık..uykusuz olduğu için hırçın, mutsuz, yorgun...Bu gün tekrar ilaç vereceğim bakalım...
Uykusuzluktan artık ben sinirli tahammülsüz oldum canım ne olduğunu da anlamadım doktor da anlam veremedi daha aralık ayında annemlerdeyken çınar en fazla 30-40 dk da uyurdu gece de bu kadar uyanık kalmazdı uykuya dalması çok uzun sürüyor elimde değil artık geceleri sinirlenip bağırıyorum ona sonra da üzülüyorum bebekken çok akıllıydı gece uyanırdı ama emzirdiğim gibi uyurdu. Şurup iyi gelmişti cemreye tekrar mı düzen bozuldu. Bende mi kullansam şuruptan zaten 4 gündür çınar grip bana da bulaştırdı yine birkaç saat uyuyorduk hastalıktan uyuyamıyoruz şiödi. İnşallah bu dönem geçicidir düzelirler diye umuyorum

Canım ne oldu senin adet işi oldunmu???????

Ben çok üzülüyordum duru da böyle yapıyor neyseki tek edepsiz benim kız değilmiş :1::1:

Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım.... Benimkide kaza canım ben duru 5 yaşında olana kadar düşünmüyordum güyaaa..... Benimde oğlum olacak canım. Hayırlı doğumlar diliyorum allah kolaylık versin canım...

:9::9::9::9: Alem kız bu veletlerrr....

Rüşvetçiiiiiii.

Allah yardımcın olsun canımmmmmm...
yapmıştım ya cnm emin olmak için bi kaç gün bekleyip tekrar yapayım dedim hatta kendimi hazırlamaya bile başlamıştım hoşuma bile gitmeye başlamıştı tam çarşamba tekrar alıp yapacaktımkiiiiiiiiii adet oldum :) hayırlısı kısmet artık
Selam kızlar nasılsınız siz ve bebişler...

Duru hasta, çok şükür bu kış geçen kışa nazaran rahattık grip falan oldu ama hafig atlattık ama bu sefer fecii bronşiti azdı iğneler, şuruplar, buhar vs. vs. 4 gecedir uyumuyoruz sürekli sallanmak istiyor mahfoldum onamı kendimemi üzülsen bilemedim inşallah kuzucum biranönce ileşir..

ah cnm ya çok geçmiş olsun :(

Selam kizlar herkes iyidir insallah..bizde ankaradayiz ben islere devam ediyom..elayada annem bakiyor zar zor :)) bu arada elaya emzigi biraktirdik uc gundur..ama zor geciyor kizlar..gece uyumuyor, gunduz uyumasida zor oluyor ama kararli bir sekilde devam ediyorum..ins unutur.. meme pis diyor.gidip cope atıyor ama unutamiyor:( hep meme pis diyerek hatirliyor..dayancam bakalım. .yalniz olsaydim heralde pes ederdim cunku tek zor oluyor..
Demos ve ahsen canim geçmiş olsun sizlere. .
Hepinizi çok opuyorum..

En doğrusunu söylemiş aslında bizim psiyatritte 4 yaştan evvek teşhis koymadıklarını ve kesinlikle ilaç tedavisi uygulamadıklarını söylemişti. En iyisi yuva. Bence acil yuva bul kendine ve öbür 4 marttaki randevuna kadar gelişmeleri göreceksin. 4 MArttaki ne diyecek bakalım ona göre karar verirsin. Ama senin ruh halin dediği gibi çocuğu çok etkiler. Ben işte bişeye sinirlenince evden telefon açıyolar çok huzursuz diye. uzaktan bile farkediyorlar durumu. Ama yuvaya başlatırsan sana da günde 2 saat kalır. dışarı çıkar bir çay içersin kafanı dinlersin sana da iyi gelecektir.

Ve Çınarı yatırdıktan sonra okuyabildiğin kadar ayetel kursi oku. Çok faydasını gördüm ben.
Bizim de 8 MArtta psikolog randevumuz var. Bakalım neler olacak. Gerçi ilk seansta anne babayı alıyor sadece çocuğu değil.

Gelişmelerden haberdar et
Yuvayı istiyorum canım ama şu an ikimiz hastayız yakın bir yerlerde bulursam iyi olur. Artık biraz bekleyeceğim havalar düzelsin şu marttaki profa gitmeyi istiyorum çünkü onun asıl alanı dehb ve otism belki uyku konusuna yaklaşımı farklıdır ya bu şekilse giderse çocuk birşey öğrenemeyecek toplam gece 5-6 saat delik deşik uyuyor perişan oldum her gexe ağıt bunaldım ya bu yaşına anneme bile bırakıp gitmediğim oğlumdan uzaklaşmak ister oldum insan evladından bıkar mı diyeceksin ama artık o nokta ya geldiö bütün gündüz huysuz agresif gece de uykusuz başka bir hayat yok geçenlerde aşağıda bir kız çocuğu gördüm 26 aylık annesi ile markete gitmiş tekerlekli atını sürüyor annesi ne dese yapıyor yanından ayrılmıyor imrendim kadın oturdu bahçede kızını bekledi benim ki olsa beni arkasından koşturacaktı

canım sakin ol nedden hemen doktora koşuyorsunuz anlamıyorum.2 yaş sendromuna girmiştir. Öncelikle sakin ol .ilaç kullanmanı hiç önermem .2 yaş tehlikeli oluyor çocuklar değişiyor hırçın oluyor her istediğinin yapılmasını istiyor. benimki vurmaya başladı sinirli benm o uysal cocuk gitti .ama sanırım bu geçici dönem. bence normal ve psikologluk bir durum değil. dışarı çıkar gezdir başka çocuklarla bir araya getir.

İnşallah geçici bir süreçtir canım. Oğlum 1 yaşına kadar akıllı ve sakindi 1 yaşından sonra hareketlendi yürümeye vaşkayınca daha arttı özellikle 21. Ayda sibirli huysuz oldu oysa çok mutlu çocuktu sadece fazla hareketli ydi umarım eski mutlu hallerine döner

iyi geceler arkadaşlar.daha önce burda bebeklerin parmak ucunda yürümeleriyle ilgili yazılar yazılmıştı.bilgisi olan var mı ?

Selam kizlar herkes iyidir insallah..bizde ankaradayiz ben islere devam ediyom..elayada annem bakiyor zar zor :)) bu arada elaya emzigi biraktirdik uc gundur..ama zor geciyor kizlar..gece uyumuyor, gunduz uyumasida zor oluyor ama kararli bir sekilde devam ediyorum..ins unutur.. meme pis diyor.gidip cope atıyor ama unutamiyor:( hep meme pis diyerek hatirliyor..dayancam bakalım. .yalniz olsaydim heralde pes ederdim cunku tek zor oluyor..
Hepinizi çok opuyorum..

ohh bıraktınızmı cnm kaldı tuvalet eğitimi desene, ay elif nasıl bırakıcak bilmem ağzına verince uyumaya devam ediyor gece valla korkuyorum bıraktırmaya keşke aniden kendi ben almıcam bunu diyerek braksa :)

Hepinizi çok opuyorum..
sagol canım
hadi hayırlı olsun bizde memeyi 3 gündür vermedim ama ben çok kararlı degilim sanki zorlasa hemen vericem:9:
sıra bizimde emzikte o en zoru:31:
ohh bıraktınızmı cnm kaldı tuvalet eğitimi desene, ay elif nasıl bırakıcak bilmem ağzına verince uyumaya devam ediyor gece valla korkuyorum bıraktırmaya keşke aniden kendi ben almıcam bunu diyerek braksa :)

eyidas sende çok şey istiyorsun :9:
inşallah dedigin gibi olur da elif kendiliginden bırakır

sagol canım
hadi hayırlı olsun bizde memeyi 3 gündür vermedim ama ben çok kararlı degilim sanki zorlasa hemen vericem:9:

:9::9: çokmuu :)

ya cnm kuzenimin oğlu kendiliğindn ben istemiyom bunu diye birden bırakmış neden bizimkilerde bırakmasın :37:

Merhaba kizlar ben hala evime donemedim. Buyuk ablamla ben de ablamin ameliuat oldugu dra muayeneye gidelim dedik o da ultrason icin gun verdi ayin 20sine bende bir hafta icin bandirmsya donmedim bakalim hala buralardayim. Cerene gelince Bazen taniyamiyorum 2yas sendromu bu olsa gerek elinden biseyi alinca kendini yerlee atiyo elinde ne varsa firlatiyo agzinda lokmasi varsa ki genelde oluuo biseyler, cunku bekletiyo, onuda oldugu yere cikariyo eger ilgilrnilmezse geliyo isiriyo Kucagima alirsam sacimi basimi yoluyo. bu kriz ani cok uzun surmuyo ama oldugu kadari bana yetiyo zaten. Sizde de varmi boyle haller ya daha simdiden sendrom cekmeye basladik sonumuz hayrolsun!

sagol canım

Saolun kizlar ama emzik isi gercekten cok zormus..hala unutmadi gece uykulari bozuldu aglamalar dahada çoğaldı ama sabrediyorum..cunku yalniz hayatta basedemem bidaha baslarsa..bugun 4.gun ama cok sik uyaniyor ve uyumak istemiyor gunduz falan..iki gundur gunduz uykusu hic yok..gecede agliyor hep..pes etmemek için dayaniyorum..bir haftayi falan bir atlatsaydik hayirlisi ile..birde emzigi birakali sanki yemesi daha iyi oldu gibi..aksamlari yemeye basladi cok sukur..uykularda duzene girse iş tamam olacak inşallah :))

Yuvayı istiyorum canım ama şu an ikimiz hastayız yakın bir yerlerde bulursam iyi olur. Artık biraz bekleyeceğim havalar düzelsin şu marttaki profa gitmeyi istiyorum çünkü onun asıl alanı dehb ve otism belki uyku konusuna yaklaşımı farklıdır ya bu şekilse giderse çocuk birşey öğrenemeyecek toplam gece 5-6 saat delik deşik uyuyor perişan oldum her gexe ağıt bunaldım ya bu yaşına anneme bile bırakıp gitmediğim oğlumdan uzaklaşmak ister oldum insan evladından bıkar mı diyeceksin ama artık o nokta ya geldiö bütün gündüz huysuz agresif gece de uykusuz başka bir hayat yok geçenlerde aşağıda bir kız çocuğu gördüm 26 aylık annesi ile markete gitmiş tekerlekli atını sürüyor annesi ne dese yapıyor yanından ayrılmıyor imrendim kadın oturdu bahçede kızını bekledi benim ki olsa beni arkasından koşturacaktı

öyle düşünme ve çocucğunu asala başkaları ile karşılaştırma. benim bir arkadaşımında kızı var araları tam 1 yaş. bakıyorum o kızınki uslui laf dinler, olgun, şakır şakır konuşuyodu geçen sene. ama karşılaştırmanın yanlış olduğuna kanaat getirdim. 26 aylık çocuk diyorsun. 4 ay var aralarında ve bizim yaştaki çocukların 1 ayı o kadar önemli ki, sen 3-4 ay değil 4 sene diye düşün gelişme sürecini.

Öncelikle sen sakin ol, papatya çayı falan hiç hergün sakinleş biraz. düzelecek. Allah başka dertler vermesin. Neler çeken insanlar var...

of kızlar uykusuzluk ve huysuzluk sendromunun üstüne çınar grip oldu 1 haftadır ikimizde çok çektik kusma öksürük burun akıntısı huysuzluk gece boyu ağıtlar kimsem yok aklımı kaçıracam zannettim yemek bile yapamadım çınara ancak yaptım onun da iştahı sıfırdı zaten ya adanada da 2 defa ekim ayında hastalanmıştı ama böyle gece çıldırmıyordu sonra bana bulaştırdı ne biçim bir gripse sürekli kusuyordum bugün biraz daha iyiyim çok şükür ama yorgunluk ve umutsuzluktan ciddi ciddi depresyondayım aslında emzirmeyi bırakabilsem antidepresan kullanacam aklımda sürekli kötü düşünceler var bunları kendi başıma düşününce bile kötü oluyorum Allah affetsin Allah acısını yaşatmasın ama ya ben beceremiyorum ya da doğurmasaydım diye kötü düşünceler geliyor aklıma hiç böyle sorunlar yaşayacağım aklıma gelmedi kaldı ki ben çınara öyle bağlıydım ki onu annemin kucağına veremiyordum kendim dokunsam incitirim diye korkardım özellikle ilk 6 ay çok hassas davrandım 1 yaşına kadar da öyle ciddi bir huzursuzluğu yoktu gün içinde sakin ve mutluydu bazen geceleri çok kalkardı emer uyurdu ona şükretmeliymişim. Sanırım o da benim duygularımı hissediyor bana sürekli tokat atıyor vallahi bu çocuğa nasııl davranacağımı şaşırdım aslında bir işe girsem benim için daha iyi olurdu hem birbirimizi özlerdik hem de ona farklı bir ortam olurdu

Back
X