Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Götürdüm canım cumartesi günü, yalnız cumartesi gününden 3 gün öncesine kadar çınar acayip mutsuz huysuz aksi sinirli bir çocuk oldu bütün gün herşeye ağlıyordu hiçbirşeyle oyalanamıyordu nedenini anlamadım hani öyle değişik bir durum yaşamadı ve sürekli başını duvarlara, kapılara vuruyor elindeki oyuncaklarla ve kendi eliyle başına vuruyordu artık sinir krizi geçirecektim bu çocuğa neler oluyor diye yoksa ben 4 martta randevu aldığım profa götürecektim ama bu hali beni çok endişelendirdi acele ettim götürdüm zaten orada çınar çok tutuk davrandı çok huzursuzdu normalde herşeye dokunan heryeri kurcalayıp elleyen koşan çocuk huysuz, bana yapışık bir hale geldi sürekli elimi tutup odadan çıkmak istedi babasına ve herkese karşı mesafeli davrandı aslında hiç öyle değildir insanlarla hemen iletişim kurar, tabi doktor o halini görünce anladı bu yaşta bu çocuğun böyle davranması normal değil dedi ben de uyku sorunundan götürdüğüm doktorun hipreaktif teşhisine kadar olan herşeyi anlattım, kadının bana dediği önemli olan bu çocuğunun mutlu olması hiçbirşeyden zevk almıyor bebeklik dönemi depresyonuna girecek nerdeyse diyor tabi beni de çok endişeli görünce sizin ruh haliniz de oğlunuzu çok etkiler dedi ama ben oğlumun uykusuzluğundan yorgun düşmüştüm üstüne öteki doktorun teşhisinden moralim bozulunca mutlu olmam pek mümkün değildi neyse hiperaktiflik konusunu açtım kadın da bana bu yaşta bunu değerlendiremeyiz henüz küçük dedi 4 yaştan önce teşhis koymuyoruz hiperaktif de olsa bu çok kötü birşey değil dedi sadece okul çağında dikkatini toparlaması için yardımcı oluyoruz ve okul öncesinde özel merkezlerde eğitime yönlendiriyoruz dedi yani şimdi
bu yaşta ilaç kullanılmasını uygun bulmuyor diğer doktorun teşhis ve ilaçlarını söyleyince şaşırdı ve senin dediğin gibi oyun grubunu önerdi faydalı olur dedi mümkün olduğunca evden çıkın gezin evde çok sıkılmış bu çocuk dedi
Uykusuzluktan artık ben sinirli tahammülsüz oldum canım ne olduğunu da anlamadım doktor da anlam veremedi daha aralık ayında annemlerdeyken çınar en fazla 30-40 dk da uyurdu gece de bu kadar uyanık kalmazdı uykuya dalması çok uzun sürüyor elimde değil artık geceleri sinirlenip bağırıyorum ona sonra da üzülüyorum bebekken çok akıllıydı gece uyanırdı ama emzirdiğim gibi uyurdu. Şurup iyi gelmişti cemreye tekrar mı düzen bozuldu. Bende mi kullansam şuruptan zaten 4 gündür çınar grip bana da bulaştırdı yine birkaç saat uyuyorduk hastalıktan uyuyamıyoruz şiödi. İnşallah bu dönem geçicidir düzelirler diye umuyorumdoktor uyku konusunda çözüm sunmasa da hiperaktiflik konusunda doğru söylüyor...benim mesela hiperaktif teşhisi konulmuş bir öğrencim var dikkat eksikliği de var.. dikkatini toplamak çok zor oluyor hem benim için hem onun için..ama zeki bir çocuk neyseki kısa sürede öğreniyor 1 dakika dikkat yetiyor..ilaç kullandığı zaman bakışları bile bulanık oluyor..ilaç genelde okul yaşantısını olumsuz etkilediği zaman kullanılıyor..tabiki dereceleri var..ama senin çocuğun hiperaktif olsa bile zeki bir çocuk..uyku sorununu atlattığınız zaman düzelecek..kendisi de daha mutlu olacak..maalesef cemre de hep uykusuz inan uyutmak için bir buçuk saat sallıyorum ve her gece sabaha kadar uyanık..uykusuz olduğu için hırçın, mutsuz, yorgun...Bu gün tekrar ilaç vereceğim bakalım...
yapmıştım ya cnm emin olmak için bi kaç gün bekleyip tekrar yapayım dedim hatta kendimi hazırlamaya bile başlamıştım hoşuma bile gitmeye başlamıştı tam çarşamba tekrar alıp yapacaktımkiiiiiiiiii adet oldum :) hayırlısı kısmet artıkCanım ne oldu senin adet işi oldunmu???????
Ben çok üzülüyordum duru da böyle yapıyor neyseki tek edepsiz benim kız değilmiş
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım.... Benimkide kaza canım ben duru 5 yaşında olana kadar düşünmüyordum güyaaa..... Benimde oğlum olacak canım. Hayırlı doğumlar diliyorum allah kolaylık versin canım...
Alem kız bu veletlerrr....
Rüşvetçiiiiiii.
Allah yardımcın olsun canımmmmmm...
Selam kızlar nasılsınız siz ve bebişler...
Duru hasta, çok şükür bu kış geçen kışa nazaran rahattık grip falan oldu ama hafig atlattık ama bu sefer fecii bronşiti azdı iğneler, şuruplar, buhar vs. vs. 4 gecedir uyumuyoruz sürekli sallanmak istiyor mahfoldum onamı kendimemi üzülsen bilemedim inşallah kuzucum biranönce ileşir..
Yuvayı istiyorum canım ama şu an ikimiz hastayız yakın bir yerlerde bulursam iyi olur. Artık biraz bekleyeceğim havalar düzelsin şu marttaki profa gitmeyi istiyorum çünkü onun asıl alanı dehb ve otism belki uyku konusuna yaklaşımı farklıdır ya bu şekilse giderse çocuk birşey öğrenemeyecek toplam gece 5-6 saat delik deşik uyuyor perişan oldum her gexe ağıt bunaldım ya bu yaşına anneme bile bırakıp gitmediğim oğlumdan uzaklaşmak ister oldum insan evladından bıkar mı diyeceksin ama artık o nokta ya geldiö bütün gündüz huysuz agresif gece de uykusuz başka bir hayat yok geçenlerde aşağıda bir kız çocuğu gördüm 26 aylık annesi ile markete gitmiş tekerlekli atını sürüyor annesi ne dese yapıyor yanından ayrılmıyor imrendim kadın oturdu bahçede kızını bekledi benim ki olsa beni arkasından koşturacaktıEn doğrusunu söylemiş aslında bizim psiyatritte 4 yaştan evvek teşhis koymadıklarını ve kesinlikle ilaç tedavisi uygulamadıklarını söylemişti. En iyisi yuva. Bence acil yuva bul kendine ve öbür 4 marttaki randevuna kadar gelişmeleri göreceksin. 4 MArttaki ne diyecek bakalım ona göre karar verirsin. Ama senin ruh halin dediği gibi çocuğu çok etkiler. Ben işte bişeye sinirlenince evden telefon açıyolar çok huzursuz diye. uzaktan bile farkediyorlar durumu. Ama yuvaya başlatırsan sana da günde 2 saat kalır. dışarı çıkar bir çay içersin kafanı dinlersin sana da iyi gelecektir.
Ve Çınarı yatırdıktan sonra okuyabildiğin kadar ayetel kursi oku. Çok faydasını gördüm ben.
Bizim de 8 MArtta psikolog randevumuz var. Bakalım neler olacak. Gerçi ilk seansta anne babayı alıyor sadece çocuğu değil.
Gelişmelerden haberdar et
canım sakin ol nedden hemen doktora koşuyorsunuz anlamıyorum.2 yaş sendromuna girmiştir. Öncelikle sakin ol .ilaç kullanmanı hiç önermem .2 yaş tehlikeli oluyor çocuklar değişiyor hırçın oluyor her istediğinin yapılmasını istiyor. benimki vurmaya başladı sinirli benm o uysal cocuk gitti .ama sanırım bu geçici dönem. bence normal ve psikologluk bir durum değil. dışarı çıkar gezdir başka çocuklarla bir araya getir.
Selam kizlar herkes iyidir insallah..bizde ankaradayiz ben islere devam ediyom..elayada annem bakiyor zar zor :)) bu arada elaya emzigi biraktirdik uc gundur..ama zor geciyor kizlar..gece uyumuyor, gunduz uyumasida zor oluyor ama kararli bir sekilde devam ediyorum..ins unutur.. meme pis diyor.gidip cope atıyor ama unutamiyorhep meme pis diyerek hatirliyor..dayancam bakalım. .yalniz olsaydim heralde pes ederdim cunku tek zor oluyor..
Demos ve ahsen canim geçmiş olsun sizlere. .
Hepinizi çok opuyorum..
sagol canımSelam kizlar herkes iyidir insallah..bizde ankaradayiz ben islere devam ediyom..elayada annem bakiyor zar zor :)) bu arada elaya emzigi biraktirdik uc gundur..ama zor geciyor kizlar..gece uyumuyor, gunduz uyumasida zor oluyor ama kararli bir sekilde devam ediyorum..ins unutur.. meme pis diyor.gidip cope atıyor ama unutamiyorhep meme pis diyerek hatirliyor..dayancam bakalım. .yalniz olsaydim heralde pes ederdim cunku tek zor oluyor..
Demos ve ahsen canim geçmiş olsun sizlere. .
Hepinizi çok opuyorum..
ohh bıraktınızmı cnm kaldı tuvalet eğitimi desene, ay elif nasıl bırakıcak bilmem ağzına verince uyumaya devam ediyor gece valla korkuyorum bıraktırmaya keşke aniden kendi ben almıcam bunu diyerek braksa :)
sagol canım
hadi hayırlı olsun bizde memeyi 3 gündür vermedim ama ben çok kararlı degilim sanki zorlasa hemen vericem
sıra bizimde emzikte o en zoru![]()
eyidas sende çok şey istiyorsun
inşallah dedigin gibi olur da elif kendiliginden bırakır
ohh bıraktınızmı cnm kaldı tuvalet eğitimi desene, ay elif nasıl bırakıcak bilmem ağzına verince uyumaya devam ediyor gece valla korkuyorum bıraktırmaya keşke aniden kendi ben almıcam bunu diyerek braksa :)
sagol canım
hadi hayırlı olsun bizde memeyi 3 gündür vermedim ama ben çok kararlı degilim sanki zorlasa hemen vericem
sıra bizimde emzikte o en zoru![]()
eyidas sende çok şey istiyorsun
inşallah dedigin gibi olur da elif kendiliginden bırakır
Yuvayı istiyorum canım ama şu an ikimiz hastayız yakın bir yerlerde bulursam iyi olur. Artık biraz bekleyeceğim havalar düzelsin şu marttaki profa gitmeyi istiyorum çünkü onun asıl alanı dehb ve otism belki uyku konusuna yaklaşımı farklıdır ya bu şekilse giderse çocuk birşey öğrenemeyecek toplam gece 5-6 saat delik deşik uyuyor perişan oldum her gexe ağıt bunaldım ya bu yaşına anneme bile bırakıp gitmediğim oğlumdan uzaklaşmak ister oldum insan evladından bıkar mı diyeceksin ama artık o nokta ya geldiö bütün gündüz huysuz agresif gece de uykusuz başka bir hayat yok geçenlerde aşağıda bir kız çocuğu gördüm 26 aylık annesi ile markete gitmiş tekerlekli atını sürüyor annesi ne dese yapıyor yanından ayrılmıyor imrendim kadın oturdu bahçede kızını bekledi benim ki olsa beni arkasından koşturacaktı