• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba cnm. ben keşke dağılmasaydı diyenlerdenim. hatta birkaç arkadaş yaşatmak için epey çaba gösterdik ama yine yavaş yavaş toparlanıyoruz sanırım:) herkesin tercihine saygım sonsuz o ayrı mesele ama ben kendi adıma biraz face e gidip te buraları unutanlara kırgınım.dediğim gibi yanlış anlaşılma olmasın. tercih meselesi, saygı duyarım. burası ilk yuvam gibi hissediyorum. bırakmam bacılar:)

canım haklısın, ben de öyle düşünüyodum ama zamanla aktif olan arkadaşların çoğu oraya gidince burada yazmanın çok anlamı kalmamamya başladı....bi de burayı herkes okuyo, ora daha samimim, daha rahat konuşuluyo..bi de orası hakkaten çok çok pratik..en basitinden geçen burada yazalım dedik yıldönümü şerefine, bişey yazıyorum 'ikinci mesaj için 10 saniye beklemelisiniz' diyo..niye bekleyim ya...kk da kendini revize etse, pratikleştirse oraya kaçmazdık.....hem orada gözden kaçma filan olmuyo, her iletiye rahat cevap veriliyo, muhabbet kolay..burda araya girmek daha zor oluyodu, alıntı yap falan filan...neyse, yani diyeceğim daha kolayı, pratiği varken -benim gibi vefa delisi bi insan bile olsa- zoruna katlanmaz....bu otomatik vites varken düz vites kullancam diye diretmeye benziyo :) bence sen de gel canım..buraya anca arada, özel günlerde filan gelir olduk artık...şartlar böyle gerektirdi

özlemişim burayı...hemde çoooooooooook özlemişim...iyiki doğurmuşuz kuzularımızı, pıtı pıtı yürüyüp bıcır bıcır konuşmaya çalışıyorlar artık, hey gidi heyyyyyyy...

Son düzenleme:
canım haklısın, ben de öyle düşünüyodum ama zamanla aktif olan arkadaşların çoğu oraya gidince burada yazmanın çok anlamı kalmamamya başladı....bi de burayı herkes okuyo, ora daha samimim, daha rahat konuşuluyo..bi de orası hakkaten çok çok pratik..en basitinden geçen burada yazalım dedik yıldönümü şerefine, bişey yazıyorum 'ikinci mesaj için 10 saniye beklemelisiniz' diyo..niye bekleyim ya...kk da kendini revize etse, pratikleştirse oraya kaçmazdık.....hem orada gözden kaçma filan olmuyo, her iletiye rahat cevap veriliyo, muhabbet kolay..burda araya girmek daha zor oluyodu, alıntı yap falan filan...neyse, yani diyeceğim daha kolayı, pratiği varken -benim gibi vefa delisi bi insan bile olsa- zoruna katlanmaz....bu otomatik vites varken düz vites kullancam diye diretmeye benziyo :) bence sen de gel canım..buraya anca arada, özel günlerde filan gelir olduk artık...şartlar böyle gerektirdi

Merhaba bende 2012 mart annesiyim,facebook taki adresini verebilirmisiniz bebeklerimizle ilgili gelişmeleri takip etmek ve paylaşımda bulunmak için, uzunca bi süre internete giremiyordum, yoğun iş temposu v.s. şimdiden teşekkürler

p.s: özelden mesaj atmak istedim ancak msj sayım yetmedi :)

heheheyttt sayfalar ilerlemiş maşallah..uzunn zaman oldu bende gelemedim kk yaa..Fehminin yerindende bir kumpasla çıkmak zorunda kaldım,neyseki benim hayrıma oldu bu durum.Çok güzel arkadaşlarda edindim..yanyana oturup konuşamadık belki,bi çay içemedik ama kanımın kaynadığı nadide arkadaşlarım oldu,hepsini çok çok seviyorum..heee arada ayar olduklarımda yok değil ! :))

Saliha84,kelebekk,limonlukek,isolde,özlemcim,buklecik,nurcan,masiva,....sizi tanıdğıma sevindim..aklıma gelemeyn birkaç kişi daha var affola..:36::33:

$DSCN4084.jpg
Yiğit ve Güzel Zayıff Annesi:)))

O amca buranın yerini tutmadı yaa ben beceremedim orada burayıok seviyorum ayrıca :16:

Kızlar önemli bi konuda görüşlerinizi istiyorum konu eyüpün konuşması daha doğrusu konuşmaması kafama takılıyor sadece baba ve bu diyor emirleri anlıyor ve uyguluyor çok akıllı abisinden bile akıllı hatta çok erken yürüdü 7.5aylık
Mesela ıslak mendili bul getir diyorum çocuk odasına gidiyor arayıp bulup getiriyor abisine getir diyorum bulamıyo mesela beşiğin yanına bak diyorum zor buluyo o kadar akıllı küçük olan ama konuşma yok dra gitmelimiyim pedagok mu nörolog mu bursadayım ne yapayım biraz daha bekliyeyim miherşeyi işaretle hallediyo nasılsın kafa sallıyo iihh diyo bişey isteyince çekiştiriyo gösteriyo bu diyo suya bu diyo mesela bilmiyorum ne yapayım yorumda bulunursanız çok sevinirim sizinkiler neler diyo mesela kaç kelime

Kızlar önemli bi konuda görüşlerinizi istiyorum konu eyüpün konuşması daha doğrusu konuşmaması kafama takılıyor sadece baba ve bu diyor emirleri anlıyor ve uyguluyor çok akıllı abisinden bile akıllı hatta çok erken yürüdü 7.5aylık
Mesela ıslak mendili bul getir diyorum çocuk odasına gidiyor arayıp bulup getiriyor abisine getir diyorum bulamıyo mesela beşiğin yanına bak diyorum zor buluyo o kadar akıllı küçük olan ama konuşma yok dra gitmelimiyim pedagok mu nörolog mu bursadayım ne yapayım biraz daha bekliyeyim miherşeyi işaretle hallediyo nasılsın kafa sallıyo iihh diyo bişey isteyince çekiştiriyo gösteriyo bu diyo suya bu diyo mesela bilmiyorum ne yapayım yorumda bulunursanız çok sevinirim sizinkiler neler diyo mesela kaç kelime

ben kereme parkı gezdirmek için çıkardığımda bayanlarla konuşuyorum. birinin 3 yaşında çocuğu var. eskiden anne baba su...vs diyormuş, sonradan bırakmış. hiçbir şey demiyor çocuk. doktorlar normal diyorlarmış. tavsiyeleri; istediği şeyi anlamazlıktan gelmek, söylemesi için çaba göstermesini beklemekmiş. ama sanırım bizimkiler bunun için ufak. o yüzden senin konun ayrı... bir de okuduklarımdan bir not: bırak nasıl istiyorsa öyle konuşsun. suya bu diyorsa mesela, o bu değil su diyerek, sürekli uyararak özgüvenini kırmış oluyormuşuz. hayır o... değil diye başlayan cümleler değil de, konuyla alakasız ama cümle içinde geçecek şekilde: su ılık değil mi? şeklinde cümle kurmak gerekiyormuş. bi de kategorize yetenekleri var ama kategoriler içerisindeki farklılıkları anlayamıyorlar daha. köpeğe de kedi gibi davranıyorsa mesela(bunlar hep örnekler) sorun değil, çünkü onlar için kedi köpek...vs cinsleri birbirine benziyor şimdilik. ayırt edemezlermiş. uyarmaya gerek yokmuş. unutmayalım, sürekli uyarım kırmayalım. bir de dikkat et kelimesi de bunu yapma ile aynı anlamdaymış, sonuçta ikisi de emir cümlesi. hem bir işe yaramazmış, inadına yaparlarmış hem de sürekli komut bekleyen çocuklar olurlarmış, haberniz ola canlar:)

bence yoktur birşey demek istemiyorum:) doktorlar iyisini bilir. tedbir amaçlı bir görün doktora derim. o daha sağlıklı konuşur. daha olmadı doktorları arayabilirsin ya da uzman görüşlerini okuyabilirsin internetten.

Mesela ıslak mendili bul getir diyorum çocuk odasına gidiyor arayıp bulup getiriyor abisine getir diyorum bulamıyo mesela beşiğin yanına bak diyorum zor buluyo o kadar akıllı küçük olan ama konua yok dra gitmelimiyim pedagok mu nörolog mu bursadayım ne yapayım biraz daha bekliyeyim miherşeyi işaretle hallediyo nasılsın kafa sallıyo iihh diyo bişey isteyince çekiştiriyo gösteriyo bu diyo suya bu diyo mesela bilmiyorum ne yapayım yorumda bulunursanız çok sevinirim sizinkiler neler diyo mesela kaç kelime
Canim eyup kac aylik. ..Atlas da ayni hatta anne baba gibi kelimeleri de söylemiyo kendi dilinde yani bebekce çok konusuyo.. bende endişe ediyorum sorun mu var diye :( atlas du an 15 aylik

Canim eyup kac aylik. ..Atlas da ayni hatta anne baba gibi kelimeleri de söylemiyo kendi dilinde yani bebekce çok konusuyo.. bende endişe ediyorum sorun mu var diye :( atlas du an 15 aylik

Eyüp 16mart doğumlu bizim bebekçede konuşmuyo işin garibi
Ağzından baba ve bu . aah iih a sesleri var bunlardan başka ağlaması dışında sus pus
Salı günü 10 a randevu aldım hayırlısı bakalım

aaa derya benim kızım da 16 mart doğumlu bir gündaş daha bulduk :) konuşma konusunda hiç endişelenme canım benim kardeşim bağımsız kelime söyleyebildiğinde 2,5 yaşındaydı maşallah şimdi benim yanlışımı düzeltir durur her çocuk kendine özel için rahatlayacaksa götür bakalım doktora ama aynı şeyleri duyarsın muhtemelen .... diğer tarafta da bir göründün kayboldun bekledik seni...

Bizimde 16 Mart doğum tarihimiz :) Deryacım konuşmaması şuan sorun teşkil etmez ki, anlayıp tepkiler vermesi önemli. Bunları da yapıyor zaten. Bazı çocuklar geç konuşur. Alya çok iyidi konuşmada fakat geriledi. Yeni kelimeler eklemez oldu. Çok takmıyorum. Etrafımda geç konuşan o kadar bebek oldu ki, bizimkilerin her yönden maşallahı var.

hiç sıkıntı yapma benim oğlum oğluşundan 1 yaş büyük hala düzgün konusamıyor dr.lara göre normal bazı çocuk geç konuşur erkek çocuklarında ise 2 yaş diyorlar birde kreşe giden çocuklar dahada erken konşuyorlarmış birde genetik faktör 2 yaşını geçsin bekle eğerki konuşamazsa dr.a göster göz temasına felan bakıyorlar

slm canlar,baston puset almak isteyen çoktan almıştır ama ben yine de fikirlerimi yazmak istedim. ztn bir bebek arabamız oldugundan(öküz ölüsü:) hafifliği ön planda tuttum. hemen hemen tüm forumlarda maclaren volo, triumph, glottobrother modelleri tavsiye ediliyor. eğer benimki ztn normalde çok yatmıyor, dışarda hiç yatmaz, yatsa da en fazla yarım saat yatar diyorsanız, boşuna açılan almayın derim. pozisyon eklendikçe kilosu artıyor pusetlerin. volo sizin için yeterlidir 3,8 kg. diğerleri de daha konforlu ve daha ağır tabi. 280 tl nin altında değil hiçbiri.

gelelim benim alternatiflerime. kerem paşam normalde uyuyan bir çocuk olmadıgından ben babyhope sc 107 tercih ettim. 3kg. çok ta memnun kaldım valla. önce ön barı olsun mu olmasın mı derken( bindirirken sorun oluyor malum ama diğer türlü de kemer bağlatmıyorlar ) barlı aldım. bunun barı hemen çıkıveriyor isteğe bağlı. omuz askısı da var. tentesi de gayet yüksekte ve uzun. alışveriş filesi yok tek. o da ekstra alınabilir ztn 10 liraya satıyorlar. baston oldugundan ben pek ihtiyaç duymadım. askılıklarına asıveriyorum. 90 tl ye aldım taksitle. bu olmasaydı stork novita ya da practica alabilirdim sanırım(arabada uyumayı sevenler bunu alabilir) o da uygun ve benim için yeterli performansı sağlıyor. gerek görmedim maclarene. sonuçta her ikisinin de kumaşı aynı. ben kalitelisini alayım da tepe tepe 2. 3. çocukta da kullanayım derseniz onu bilmem. çok çabuk kirleniyor. 2. çocukta da gerekirse yenisini alırım dedim kendime:)

çok uzun yazdım ama umarım yardımcı olabilmişimdir:) almayan varsa ve sürekli dışarıya çıkıyorsanız , büyük kolaylık, keşke daha önce alsaymışım.

derya ben de büyük oğlun için yazdın sandım, sonradan baktım ki küçük içinmiş, hepimizin bebeleri aynı durumda bi kaç kelime söyleyebiliyorsa seviniyoruz, konuşmalarını beklemek lüks olur bence, takma kafana..

Back