- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
- #74.101
koca kafali kuzey, zor dogan beren, ani gelen berra-ecem, annesini korkutan gulnihal, camli yayinla dogan omer(limonlu kekinki), dogamayan tarik ve daha niceleri, kocaman olduuuu :))))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
koca kafali kuzey, zor dogan beren, ani gelen berra-ecem, annesini korkutan gulnihal, camli yayinla dogan omer(limonlu kekinki), dogamayan tarik ve daha niceleri, kocaman olduuuu :))))
hakkaten daha hamile oldugunu ogrenmeden acmissin :) simdi didoyu tutana ask olsun :))Koskoca 2 yıl geçmiş topigi açalı... O zamanlar heyecanla acaba hamilemiyim diye beklerken, şimdi yaptıkları her yeni harekette yüreğimizi kıpırdatan hatta gözlerimizi dolduran minik yavrularımız var... Cok şükür bin şükür...
zaman bana göre yavaşta olsa geçiyor.. İnşallah gelecek günler beraberinde büyük bi sevinç, tarifsiz bi heyecan, hayırlı bi evlat getirir Allah'ın izniyle.
....................Hamileyimmmmmm :) :) :)
20 dk önce öğrendim hamile olduğumu, çok accayip duygular içerisinde ağlayıp duruyorum....
Galiba ilk tepki bu gün içerisinde atlatırım umarım...
:))))))))))))))))))))))))))))))"Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh."
Ben önemli haberi yazmayı unutmuşum.
Dün kan testi yaptırdım. Hamileyim arkadaşlar.
bende geldim burdayım... :)
hadi yaaa, torunlar geldi demek :)))2014 mart anneleri gelmişler toik açmışlar...vay vay vay.... kıdemli olduk walla :))
2014 mart anneleri gelmişler toik açmışlar...vay vay vay.... kıdemli olduk walla :))
kızlarrrr. selam hepinize. topiğimizin senesi doldu, maşallah kocaman:)hala kalanlar var topikte görünce ne çok sevindim. bgn bu yazılanları okumadan , kendi kendime topiğe gireyim de bir şeyler karalayayım diyordum. meğer hatırlamışız çoğumuz ztn:)
artık aynı yemekleri kahvaltıları yapmaktan sıkıldık diyenlere de birkaç aklıma gelen tarifi yazayım. özellikle tatlılardan. bebişlerimiz için:
zeytin yediremiyorum diyenler ( boyanmamış , tuzda aylarca bekletilerek karartılmış, orjinal zeytin olmasına özen gösteriyorum)
çekirdeği çıkarılmış 10 zeytin, 3-4 ceviz ya da fındık, yarım kırmızı tatlı biber, az zeytinyağı, azcık ta ev yapımı biber salçası...blendırdan geçiriyorum ekmege sürüyorum. ya da tostun arasına. yiyor:)
şekersiz tatlı yedirmek isteyenler (az miktarda şeker kullanacaksanız bile pancar şekeri olmalı, aman mısır şekerinden uzak durun esmer şekerden de )
muz dondurması: 1 muzu soyun (olgun) ince ince doğrayıp buzluğa atın , 20-30 dk bekleyin. buzluktan çıkarıp blendırda dondurma kıvamını alana kadar karıştırın.çok donduysa blendrda döndürecek kıvama gelinceye kadar dışarda bekletin. alın size mis gibi dondurma:) tadı azsa azcık bal ilave edin
şekersiz kek: 2 köy yumurtası, 1,5 su bard ceviz fındık tozu, keçiboynuzu tozu( kakao yerine ) kurutulmuş gün kurusu kayısı ve hurma (rondoda cevizle beraber çekebilirsiniz), kabartma tozu ( cıvıklığa göre ya yulaf unu ya da süt ) ... normal kek gibi pişirin. çok kabarmıyor. buzluga parça parça atıyorum ben:)
az şekerli süt reçeli dondurması: çocuğuma ne yedirdiğimi bileyim, en azında yiyecekse de glikoz şurubu renklendrici, peynir altı suyu tozu..vs olmasın diyorsanız bu dondurmadan yapın. bizim evde favori, eşime sürekli yapıyorum.herhangi bir çeşidini yapın hepsi mükemmel. Kerem paşama da daha az şekerlisini yapıyorum. tarifi çok kolay ama biraz uzun sürüyor. en güzeli cahide jibek in sayfasına bakmanız:)
şekersiz yoğurt frozen: 1 su bd süzme yoğurt, 1 paket hazır krema(veya sütün üzerinde biriken kaymak) krema 3katı olana kadar çırpılır, ,içine 10 adet çilek ve süzme yoğurt eklenir. yiyenler hazır mı diye soruyor.
sebze köftesi: aklınıza gelen sebzeleri rendeleyin. içine yumurta azcık ta un( kıvama göre) mücver gibi kızartın. azcık ta sosu olsun derseniz mayonez yerine süzme yoğurt+krem peynir karıştırın. batıra batıra yiyin:)
kolay ev ekmeği: valla ben bu ara buna pek dadandım. tarifini yoğurulmayan ev ekmeği şeklinde aratabilirsiniz. elle hiç yoğrulmuyor. uzun süre bekliyorsunuz mayalanması için o kadar.
gamzenin yoğurtlu domatesli şehriye çorbasını da severek yiyor bizimki. bknz legabebe:)
öptüm hepinizi. sizde de değişik tarifler varsa seve seve dinleriz:)
vefa benim icin cok onemlidir...burayi terkettik diye bazen cok suclu hussediyorum kendimi..hala burayi okuyup keske dagilmasaydi diyen eskiler varsa, ozelden yazsinlar bana..face amcada goruselim...biz orada cok guzel, eglenceli devam ediyoruz hatri sayilir bi uye sayisiyla
çok değerli mart anneleri,rahatsız etmeden bişey sorup çıkıcam aranızda erkek bebek anneleri sayısı az mı çok mu? haziranda hamiş kalınca kız bebek çoğunlukta diyolarda...eee bugüne bugün kıdemlisiniz siz,çömezler gelmiş alt devrenize
saygılarımla efemmmm