2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşım buranın genel durumu bu...burda yazarlar yazarlar sonra özelden msjlar yağar..sen haklısında öylesinde böylesinde..bu daha önce ortada konuşan bisürü arkadaşa yapıldı..bana gamzeye ışıla hatta adını hatırlamadığım bisürü insana..onun için barışma falan yok yani..söylerler söylerler sonra hiçbişey olmamış gibi canımsın aslansın..

valla yazık.. burda bisürü konuyla alakası olmayan anne bunları okumak zorunda kalıyo..ve şu "mart anneleri" topiğinin haline bak..resmen küçük çocuklar gibi kavga ediliyo..YA ANNEYİZ BİZ YA ANNEYİZ..yakışıyomu bunlar bütün bu konuşulanlar..bu çirkin tartışmaları yaptıktan sonra arkandan evladın sna "ma-ma ba-ba" diye seslendiğinde dönüp o çirkin maskeyi çıkarıp "efendim annecim" mi diycez..yavrularımızın konuşulduğu bi ortamda nasıl olurda seviyesizce birbirimizle tartışabilirz..şu ana kadar kimseyle çirkin bi tartışmaya girmedim girmicemde ama şunu söylemek istiyorum
Ayça defalarca söyledin böyle platformlarda dini konular konuşulmasın tartışmaya yol açar diye doğru haklısın..paylaşım yapılan ortamlarda dini konular her zmn tartışmaya yol açmıştır..
AMA
biz tam olarak dini bi konu tartışmamıştık..bir arkadaş kızının ismiyle alakalı bişey sordu bnde ona karşılık olarak bunların tamamen hurafe olduunu böyle şeylerin saçmalığını belirttim ve ismin aslen o hurafelerle alakası olmadını kitabımızdan esinlenerek açıkladım..
takdir edersinki biz müslüman bi toplumuz..çoğunluk olarak..bunuda kendi kitabımızdan esinlenerek cevaplamam bu kdr tepki almamalıydı..hiçbişeyin dini tartışmasını yapmadım..yapmamda..böyle ortamlarda..bazı dini bilgilerime güvenerek bi soruya cvp verdm sadece..kimseye genel bi tartışma platformu açmadım soru sormadım..sadece cevap verdim..
herşeye çok çabuk fevri tepkiler verebiliyosun..lütfen bnce daha fazla uzatıp konuyla alakası olmayan insanları tedirgin etmeyelim..
Baharda açıkca huzursuz olduğunu söylemiş..bnce konu daha fazla uzamasın..aylarımız var bu topikte ve nerdeyse yıllarımız olcak.. bunu böyle kirletmeyelim..yazık

ayrıca MAG34 e özelden yürüyüşe çık diye msj atılmış yanlış anlamadıysam.
bu şekilde konuşulması gerçekten çok kırıcı, sinirlendirici !!!!!!

teşekkür ederim canım, neden yanlış anlayayım haklısın tabi. bende başta hep böyle düşünüyordum ama dedimya çok okudum bu konu çok ikircikli geliyor bana. zaten bilimde uzmanları bir noktada buluşturmak pek mümkün olmazya burada da öyle sanırım. ama benim fikrim anne koynunu güvenli kabul edenlerden yana oldu. neden mi? biz burada yalnızız bebeğim babasını bile çok zor görüyor. akrabalarını ayda yılda bir. hal böyle olunca benimle aynı odayı paylaşması geceleri emzirirken koynuma almak ona bu dünyanın güvensizliğini öğretecek gibi gelmiyor. kaldı ki bu biçimde büyüyen bir bebeğin özgüveni yüksek anne sevgisine doymuş bir bebek olduğunu düşünüyorum. ama dediğim gibi asla katı değilim fikrim değişedebilir:)

arkadaşım..bak arkadaşım diyorum çünkü gerçekten arkadaşımsın..senemiz doldu burda..senin söylediğinle ilgili değilki kızgınlığım..sana bi teyze ensesinden öpüyomusun bilmemne demiş ben sana değil o teyzeye kızdım..bide senin cvp verdiğin o zat-ı muhterem nurculara sormuşmuş ismi..çok bilgililermiş bilmemne..ben ona kızdım..hatta kızmak değil fıttırdım..laik türkiye cumhuriyetinde çocuğuna koyacağı ismin anlamını nurculara soranlara tahammülüm yok..olmicakta..bende müslümanım..benim için din 2 kişiliktir..yaradan ve yaratılan..başkasının bilmesine yorumuna ihtiyaç yoktur hiçbizaman..
ama bu konu tartışılırken konu bianda benim 'koca popoma'gelirse ben o popoyu yediririm adama..hiçte acımam,gocunmam,utanmam..

sen birden konuşulan konulara bak eskiden ne güzeldi fln diyince açıkası bn çok kırıldım ve direk üstüme bi saldırı olrk aldım çünkü o teyzeye kızdıını belirtmemişsin direk konuşulan konulara bak diyince sende olsan sende derdinki sanane konuşcaam konuyu sana mı sorcam diyebilirdin ama bn farkettiysen hiç tepki vermedim snn o yazdığına çünkü gerçekten tartışma yaratmaktan hiç hoşlanmıyorum..neyse demekki yanlış anlaşılmalar olmuş ve konu buralara kdr uzadı..bu durumda herkesi rahatsız etti..bnce artk kesinlikle böyle şeyler olmasın lütfen çok rica ediyorum herkesten..ayça snde şimdi diyebilirsin sanane bni düzeltmek snamı kaldı diye ama lütfen rahatsız olduğun bi konu olursa bunu daha sert bi dille değilde kimseyi rencide etmicek şekilde söylersen oturur o konuyu masaya yatırır tartışırız..ama böyle olunca noluyo tartışma uzuyo kavgaya dönüşüyo..ve buda bizim gibi bilinçli kültürlü annelere hiç yakışmıyo..şahsına edilen hakaretler konusunda onuda özelden yaparsak diğer arkadaşlarda rahatsız olmaz topiğimizde gerilmez..tabi sn yine bnada tepkini verebilirsin bn her türlü eleştiriye açığım seviyeli olduğu sürece..kimseyi kırma taraftarı değilim

benim kızla artık muhabbet ediyoruz ya kankam o benim :)
cocuk baba dede dyor bilinçsiz olur muu anlıyorlar artık. Mesela Alya uyandıgında beni görünce yada ben giderken anne diye bagırıyor :) annem giderken arkasından anneanne diye aglıyor. dedelerine hasta zaten,telefonda seslerini duysa dede dede sayıklamaya baslıyor :) babayıda arada bir söylüyor işte

ben buz torbalarına koyuyorum canım. senin yönteme benziyor kızlar zaten resim paylaşmış :) her markette olmuyor ama.tadı değişik gelmedi bana hiç ,neden oldu acaba?

canım benim üzme bukadar kendini lütfen, yüksek kansızlıgı yokki.bebeklerde genel bu durum zaten. senin doktorun sanırım fevri davranmıs azcık. ama aklında kalmasın git tabi. hemotoloji de ilaç tedavisi verecektir,ilaç değiştirir büyük ihtimalle. Allah korusun kuzum kötü şeyler düşünme yıpratma kendini.

canımm bizimde kontrol vardı bugün,Alyanında burnu bi tıkanıyor bi akıyor, muayenede birşey cıkmadı . serum fizy, devam. ilerlerse İliadin kullan dedi. gecmiş olsun kuzum

olay yazışmalardan itibaren okudum ve Ayça'nın çok fazla haklı yanı olduğunu düşünüyorum, bu nedir yahu. kız sadece fikrini söylemiş. o kadar birbirimizi biliyoruz diyorsunuz ama Ayça'nın dobralığına bozuluyorsunuz. sonra da herkes bir üstüne alınmış. yapmayın Allah aşkına ya bir taraf tutma bir kavga ortamı olsun diye demiyorum ama kesinlikle ayıp edilen kişi Ayça ki okudum hepsini kız hiç de ağzını bozmamış ama resmen ona hakaret edenler olmuş yazık yani. sakin kafayla yazılanları bir daha okuyun derim yani isterseniz.

tatlım iletini tik lemişim cvp yazmamışım :))
Dişiniz hayırlı olsun btanem güzel güzel yesin çiğnesin yemekleri inşallah :))
yürüteç hayırlı olsun canım güle eğlene yürüye koşa kullansın miniğin :))

lachesis, bu kararımı etkileyen notlardan bir tanesi:)

bebek.com : Çocuklar kaç yaşından itibaren kendi odalarında ve yataklarında tek başına yatmaya başlayabilirler?
Dr. Şebnem Ersoy : Çocuklar 2 yaşından itibaren kendi odalarında ve yataklarında tek başına uyumaya hazırdırlar. Bu yaşa kadar kenarlıklı, korkuluklu bebek yatağında veya beşikte uyuyan çocuklar artık kenarlıksız çocuk karyolasında yatabilirler.

Böyle düşünen doktorlar olabilir tabi, ben de yüksek lisansımı pedagoji de yaptım okuduklarımdan yola çıkıyorum ve yeğenim örneğinden. Benim yeğenim 5 yaşında şuan yeni ayrıldı ablamın yanından. Malesef herşeyi geç yapıyor şuan. Özgüven yetersizliğinden okulda da geri kaldı. Annesinin yemek yedirmesine alışkın olduğu için gittiği anaokulunda yemek yemiyor aç kalıyor falan. Neyse dediğim gibi herkesin kendi tercihi. Ben de isterim oğlumun kokusuyla uyumak ama o şuan zaten kendi başında yatarken çok mutlu. Biz gün içinde zaten hep yanyanayız. İşe ara verdim şuan çalışmıyorum. Ama çalışan anneler özellikle bebekleriyle fazla zaman geçiremedikleri için daha çok kendileri için bunu istiyorlar, benim arkadaşlarımdan biri de öyle çok özlüyorum ayrılamam napıyım diyor. Ona da hak veriyorum biraz tabi. Ben kendim de doğduğumdan beri ayrı odada uyumuşum, oğlum da 4 aylıktan beri öyle uyuyor, doktorum da ısrarla bunu savundu ama herkesin yetiştirme tarzı farklı tabi ki, herkesin yaşam biçimi farklı olduğu gibi. Bu kesin doğru bu yanlış diyemeyiz.

Tartışmalara gelince, tartışmalar her ortamda olur, herkes her konuda aynı fikirde olamaz. Önemli olan insanlar birbirlerini kırmasın, ağır konuşmasın. Ama özelden msj atıp hakaret etmek çok çok yanlış bir davranış. Bir anlık bir gafletine gelmiştir diyorum kimseyi kırmak istemiyorum.

kesinlikle bu konuda kesinlik olamaz zaten kurallar kişilere göre esnetilmedikçe sorunlu bireyler yetiştirmemiz kaçınılmaz olur. ama gelişimde şu gerçeklerde var:

Yaşamın ilk 1 yılı, çocukta temel güven duygusunun geliştiği dönemdir. Çocuk hayatının ilk yılında annesinin yanında olmasına, sevgi gösterilmesine, bakım verilmesine ihtiyaç duyar. Bu dönemde annenin, çocuğun ulaşabileceği en yakın yerde olması, çocuğun bu gereksinimlerinin vaktinde karşılanmasını kolaylaştırır. İhtiyaç duyduğunda annesi yanında olmayan bebek, ciddi bir kaygı ve gerginlik yaşar, annesi yanına geldiğinde rahatlar ve gülücükler atmaya başlar.

Bowbly bağlanma kuramında, ihtiyaçları zamanında ve tutarlı bir şekilde karşılanan bebeğin kendine ve dış dünyaya ilişkin olumlu bir benlik algısı geliştirdiğine vurgu yapmaktadır. İşte bu yüzden bebeğin uyku uyanıklık alışkanlığı, beslenme alışkanlığının oluşturulması ve annenin buna uyum sağlamayı öğrenebilmesi için hayatın özellikle ilk bir yılında birlikte yatılmasına ihtiyaç vardır.

Bunları biliyorum, ders olarak da zorunlu olarak da ezberledim zaten, gelişimde o kadar sayısız kuram var ki birini öne sürmek saçmalık olur. Neyse konu çok uzadı, herkes kendi eğitimine, kendi yaşam tarzına göre yetiştirecek nasıl olsa çocuklarını.

iyi akşamlar kızlar...
ara ara girip okusamda,yazacak fırsat bulamadım bir türlü.taşınmıştık ve daha yeni yeni yerleştik.bebekle çok zor oldu ama bitti nihayet:))ufak tefek şeyler kaldı,artık onlarda zamanla hallolacak.
uyku eğitimi konuşulmuş.ben de ne bulduysam okudum,tracy bacı'nın 500 sayfalık kitabı dahil.sonuç:kızım hala yanımdaki beşiğinde yatıyor:)))
neden bilmiyorum,bir metodu uygulamaya içim el vermedi.okuduklarımdan çok istifade ettim,genel bir bakış açısı kazandırdı,çok şey öğrendim ama...olmadı işte:)))sanırım bir tarafım annelik içgüdülerini dinle diyen tarafa meyletti:)))şimdilik en azından.
bir de malum tartışmalar,üslup vs vs...ayça senin bu topiğe ilk geldiğin zamanları hatırlıyorum,işte olurdun hep ve eve gitmek için dakikaları sayardın,bizde seninle sayardık:)))anlattıklarınla ayrı neşelenirdik,poyraz'a dayanamayıp aldığın kıyafetlerle ayrı neşelenirdik:))üslubunu şimdiye kadar hep sevmişimdir.topiğe geldiğinde hoş bir dinamizm ve neşe de gelmişti seninle beraber.hep o güzellikleri taşıman dileğiyle...bunu kimse için bozmaya değmez.özelden sana yazılanlar hiç hoş değil ama senin sinirle söylediklerinde öyle...

Canım nasılsın görüşemedik uzun zamandır. Hayırlı olsun yeni eviniz.

ya bu arada aylar sonra limonlu kek'i gördüm aşağıda:)))umarım iyisindir canım...
berkerdem'den haberi olan var mı kızlar,yanlış görmediysem hamileymiş,merak ettim nasılllar diye.
life'dan haber veren olursa da çok makbule geçer,uzuuun zamandır görmüyorum.ay bir de aysel nerelerde.fehmi'nin yeri diye diye,o da mı oralara gitti:))))

evet hepimiz ordayız hepsi iyi, yalnız berkerdem hamile değilki:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…