- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #71.981
bide kızın olsa hiç çekilmezsin kız benim oğlum isterse sen vermesende kaçırırsuna hanım suna hanım sen benim kızıma kurban olasın be o nasıl becerikli olur biliyonmu hem benim boksçuya verilecek kızım yok bi kere hoş henüz kızımda yok o ayrı mesele de neyin kavgasını ediyosam
sende acayip kaynana potansiyeli var hee
amin canım hepimiz görelim yavrularımızın gününü
ayy yağmuru emziriyodum korktu bebe sesli gülmüşüm
valla bende bir şey kullanmıyorum kan damlası ama kafamda karışık çoksayfaları okudum o kadar alıntı yaptım cevaplamaya gelince sadece bir alıntı çıktı karşıma, kusura bakmayın kızlar
ben demir damlası konusunda çok fenalıklar geçiren bir anneyim sanırım. daha önce de paylaşmıştım sanırım. Arda 3 aylıkken kan tahlilinde değerleri düşük çıkınca ferrum' a başladık ama doktor ishal ya da kabız olursa ara verelim dedi, oldu da zaten ve ara verdim ama ne ara tam bir ay. sonra demir eksikliğinin tehlikelerini okudukça ve doktorlar ısrar edince tekrar başladım. bir hafta kullandım ferrum ama içim hiç rahat değildi. bir gün açıp içinde ne var bakayım dedim, oo ne yok ki kaç çeşit paraben yazıyor. dedim bu ıslak mendillerde özellikle paraben içermez yazıyor ama ilaçta var hemen araştırdım ve hiç de masum olmadığını öğrendim. kanserojen maddeymiş meğerse. Türkiye'deki doktorumu aradım başka ilaç adı versin diye o da Ferro-Sanol verebilirsin dedi. ben de ona başladım. sonra haberlerde demir ilaçları toplatıldı dedi bir panik daha baktık bizim ilaç verilen koddakinden değil iyi bari deyip derin bir oh çektik ve kullanmaya devam. ama gelgör ki burada Zeynep ya da Yasemin söylemişti sanırım toplatılıyor o ilaç diye, ardından görümcemde eczanelerde yok demez mi yine içimdeki kurt kaynadı. Allahım çıldırmamak içten bile değil doktora güveniyorsun ilaç parabenli, e sağlık bakanlığı onaylı diyorsun onaylayan bakanlık doğru düzgün açıklama yapmadan toplatıyor...
neticede Arda da o kadar demir eksikliği belirtisi olmasına rağmen bıraktım ilacı ....ne de olsa ek gıdaya başladım ve demir içeren gıdalarla eksiğimizi kapatacağımıza inanıyorum.
Bu arada, verdiğim dönemde damla sayısını kilosu kadar demişti doktorumuz.
evet canım ayarlarındanbu nazarlar, öpücükler falan filan bende çıkmıyor kızlar ya ekleyemiyorum ayarlardamı sorun var acaba?
bende biliyorum toplatıldığınıZeynep bu Ferro-sanol'un toplatıldığını senden mi duymuştum?
1 lüfer balığı..fileto yapıyoruz
1 minicik soğan
1 sarımsak
1/2 havuç veya patates
1/2 limon suyu
2 kaşık irmik
1 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağ
balığı buharda haşlıyoruz güzelce..kılçıklarını ayıklıyoruz..bütün malzemeleri tencerede haşlıyoruz..en son irmik ve yağları ekleyip azıcık daha pişiriyoruz..sonrada blenderdan geçiriyoruz..bizim bugünkü menümüz bu..elinede bi yaprak yeşil salata veriyoruzz..bi ondan bi ondan:))
balık 8 aydan önce verilebiliyormuki canım
bide kızın olsa hiç çekilmezsin kız benim oğlum isterse sen vermesende kaçırır
doğru valla ben hep derdim ben gelin olmadan kaynana olacak kadınım diye
valla bende bir şey kullanmıyorum kan damlası ama kafamda karışık çok
evet canım ayarlarından
bende biliyorum toplatıldığını
hayır..ama biz nerdeyse 9 aylık olucaz:) onun için verdi doktorumuz artık
şimdiye kadar kullanmadın mı hiç..kaç ay oldu biz başlayalı bunlara...
benim kızım olsa varya verene kadar karşı tarafın donunu bile sattırırım kendimde göremediğim her şeyi kızımda isterim
öyle mi, hangi bölüm?
kızlar okadar sinirliyim ki anlatamam patron yalakası insanlardan nefret ediyorum ya benlik bir durum değil Allahtan ama nedir bu insanların birbirlerini çekememeleri başkasının ekmeğiyle oynamanın ne anlamı var ya kadın gelmiş durmadan birilerini şikayet edip eleştiriyor offf çok sinirlendim....ya o insanın çalışmaya ihtiyacı olmasa ne diye sıcak yatağını bırakıp gelsin buraya neden sen başkasının işine burnunu sokarsın be kadın ekmeğinden olunca başın göğemi erecek sanki
sadece iş yerinde diyil hayatın her yerinde var böyle içten pazarlıklı aşağılık insanlar malesef başkalarının mutsuzluğundan mutluluk çıkaran insanlara sadece acıyorum zavallılar
biliyorum canım ben bir dönem personel şefliği yapmıştım bizim muhasebeciyle sekreter yan yana gelince canciğer kuzu sarması beraber diyilkende 2 düşman sanki başa çıkamadım sonuçta ikisinide göndermek zorunda kalmıştık onların yüzünden bi sürü vicdan azabı çektim birde :26::26::26:maalesef evet ama iş ortamında daha çok oluyor böyle meseleler sunacım yüzüne her sabah gülerek baktığın bir insanın ardından bu tarz konuşmalar yapmak bilmiyorum çok acı birşey o kapıdan çıktıktan sonra yine aynı şekilde davranıcak hakkında ithamlarda bulunduğu kişinin biliyorum neyi paylaşamıyoruz anlamıyorum sonuçta herkes ihtiyacı için burada sorunlarımızı bu şekilde halletmemeliyiz bence çok üzüldüm ve çok sinirlendim gerçekten....
Selamlar kızlaar..nasılsınız?
bn kafayı yemek üzereyim bu aralar..Selçuk anlamadıım bi şekilde mızırdak..ne yapsam memnun edemiyorm..
dün gece 12 de uyandı 2 ye kdr ağladı..komşular işkence yaptığımı sanıyolar buna eminim..çünkü öyle böyle bi ağlama değil etinden et koparıyolar sanki.
hala ortada diş yok..çıksın artık uyuz dişler darallar geldi bna..uslu oğlum gitti resmen problem çocuk 3 geldi..
merhaba bernacım.. aynıları bizdede mevcut..selçuk eşittir gökalp.. gece kaç defa çığlıkla uyandı ve geri uyumadı sayısını bilmiyorum..o kadar yoruldum ki gece, oturup ağlıcktım onla beraber..kaç gündür hep mıkır mıkır hep huzursuz.. diş çıkaramdık bizde , bende buna bağlıyorum.. çocuğuma lakap bile taktı eş dost: MEMNUNSUZ..
hiç beğenmedim şahsen ben bu lakabıbu bir süreç ve nerdeyse hepimiz aynı durumdayız niye menunsuz olsun gökalp belliki bir sıkıntısı var belki havadan belki dişten belki de büyüme yüzünden gece uyanmaları çınarında çok sıklaştı canım son zamanlarda evelki gece sabaha kadar sallamak zorunda kaldım ben kendi kendine uyutmayı öğretmeye çalışırken o gece uykusundan öyle bir çığlıkla uyanıyor ki sanarsın dövdük bu dönem bize en gerekli şey sabır sanıyorum çok zor bir durum evet ama maalesef başka çaremiz de yok eminim gökalpte selçukta ve diğerleride normal zamanlarına dönecekler
BENDE beğenmiyorum esracım ve uyarıyrum da, çocuğa ne lakap yapıştırırsan onunla özdeşleşir.. benim bebeğim çok usal çok sakin br bebekti kendi kendine yumayı da öğrenmeye başlamıştı, geçen gece ve dün gece ayağımda sallayarak uyuttum üzüle üzüle( ya diş ya atak, bi derdi olmasa neden çocuk uykusunun en talı yerinde çığlıklarla uyansın dimi..
BENDE beğenmiyorum esracım ve uyarıyrum da, çocuğa ne lakap yapıştırırsan onunla özdeşleşir.. benim bebeğim çok usal çok sakin br bebekti kendi kendine yumayı da öğrenmeye başlamıştı, geçen gece ve dün gece ayağımda sallayarak uyuttum üzüle üzüle( ya diş ya atak, bi derdi olmasa neden çocuk uykusunun en talı yerinde çığlıklarla uyansın dimi..
BENDE beğenmiyorum esracım ve uyarıyrum da, çocuğa ne lakap yapıştırırsan onunla özdeşleşir..işte bu cümlene sonuna kadar katılıyorum canım çocuklara hoş olmayan lakaplar takılmasına tamamen karşıyım..anlattığın gibi bir bebeğin durup dururken ağlamaları huzursuzluğu olmaz elbetteki tabiki bir derdi var bizden istedikleri tek şey bu dönemi atlatana kadar onlara yardımcı olmamız tatlım
BENDE beğenmiyorum esracım ve uyarıyrum da, çocuğa ne lakap yapıştırırsan onunla özdeşleşir..işte bu cümlene sonuna kadar katılıyorum canım çocuklara hoş olmayan lakaplar takılmasına tamamen karşıyım..anlattığın gibi bir bebeğin durup dururken ağlamaları huzursuzluğu olmaz elbetteki tabiki bir derdi var bizden istedikleri tek şey bu dönemi atlatana kadar onlara yardımcı olmamız tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?