önceki gece 2'ye kadar internette dolaşan Gönül, dün gece 21 sularında uykuyla buluştu ve sabah 8'e kadar kendinden haber alınamadı. ara ara Arda'yla süt temasına geçtiği de gelen bilgiler arasında:)))
suna haklı olmasına haklısın canımda ozamanda bebeği ammada kıymetli derler ya aşağı tkürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali insan arada kalıyor
desinler canım desinler, kıymetli zaten hem de onlardan bin kere daha kıymetli yani...
a a adama bak ya, çocuk böyle sevilir mi dengesiiiizzz, püüüüüüüü...
benimki cins biraz galiba. tarhana yaptım ilk verdiğimde yemedi. sonra bir daha denemek için yaptım o zamanda ilk yemedi sonra bisküvi ile verince yemeye başladı. dün de arpa şehriyeli çorba yaptım yemedi. akşam azcık blenderdan geçirip tekrar verdim bu sefer de yedi. ilk surat buruşturuyor herşeye. 2.seferinde yiyor. ama bezelye kesinlikle yemiyor... soğanda da öyle yaptı eşimde kızdı küçüçük çocuk soğana ne gerek var sen yemezsin niye ona öyle yapıyorsun dedi. bir daha deneyeyim bakalım belki bu sefer yer.
canım bebişler yeni alışıyorlar ya bence hiçbir şeye bunu yemiyor diye ilk seferinde karar vermemeliyiz, gerçi siz de farketmişsiniz:))
günaydınnn.. nasılsınız kızlar. umarım herkesler iyidir:) mutlu ve uykusuz bir pazar gününden merhaba..
geçenlerde yazmıştım bizimkisi artık yatağında uyuyor, kendi yatağımızdan beşiğine transfer etti diye.. bu günlerde birşeyler oldu ve yine herşey tersine döndü.. ve üstelik artık kucakta pışpışlanarak uyumak istiyor ekstradan.. ne yapacağız bilmem böyle. doktor da fizik tedavi önerdi bana, bu kucakta taşımalar emzirme gece sık sık uyanmalar mahvetti beni..boynumda ters yöne doğru eğrilik oluşmaya başlamış, fıtık başlangıcı dedi...ama canları sağolsun ne diyelim...
gece sık sık uyanıyormu bebekleriniz? neler yapıyorsunuz eğer öyleyse?
günaydın canım, bir sıkıntısı vardır ya, ben şu güne kadar tamamen sorunsuz motomot bir düzeni olan bebek görmedim bu sayfada:) illa hepsinin dönemleri oluyor canım ya, bir öyle bir böyle. demek bebekler böyle büyüyor ne yapalım:) ama sen kendine dikkat et bence beşiğinde sallamayı falan dene.
Arda da geceleri 2-3 hatta bazen 4 kez uyanıyor, emerek tekrar uyuyor. geçenlerde herr uyandığında tekrar sallamamı istedi.
aslına bakarsan ben Arda'yı kendi başına uyumaya hiç zorlamıyorum. yani tamam bu bir davranış ve öğretmek gerek ama şu an için benim bebeğimin hazır olmadığını düşünüyorum. kitaplar, uzmanlar farklı şeyler söylese de bu benim bebeğim ve en iyi ben anlıorum onun dilinden. şu an ben Arda'yı beşiğinde sallayarak uyutuyorum, hep böyleydi zaten, 3. ay dönemlerinde kolik olduğundaysa hep kucakta sallayarak uyumuştu mesela, bir dönem diş sancısı çekti dizimde salladım, hatta çarşafla salladığımız günler oldu, yetmedi salıncak aldık. ama mutlu bir bebek benim oğlum. geçenlerde kendi kendine uyumaya alıştırayım dedim o kadar huzursuz ve mutsuz oldu ki bütün gün huzursuzdu. hatta sonra ki günler yatağına konmak bile istemedi huzurluktan. e ben de ona bıraktım, ben ona çok güveniyorum sanırım:) zamanı gelince kendiliğinden uyuyacakmış gibi geliyor:) bakalım, inşallah öyle olur :)