2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar az önce camaşır yıkadım.gene sinirlerim bozuldu. aklıma buraya sormak geldi.ben bi türlü sakız gibi çamaşır yıkayamıorum.bi de leke çıkartamayıorum.örneğin bebeğim diyelim tarhana yedi üstü lekelendi.tarhana lekesini bile makineye atıp yıkayınca leke çıkmıo.illa makine yıkıcak.sonra çıkmayan lekelere ben domestos döküp bekletcem .sonra bidaha yıkayacam.bizim beyazlarımız da hep krem rengine dönüo .kosla mosla leke çıkarıcılar bi halta yaramıo zaten.makinedemi sulardamı bendemi problem war bilemiorum.lütfen yardım edin.lekelerin we sakız gibi çamaşırların bi formülü warmı.sararmış çamaşırlar bi şekilde tekrar beyazlarmı??

bi de hafta içi olmasına rağmen bugün nie ilginç bi şekilde kimse yok bu topikte.bugün bayram seyranmı yoksa sawaşmı çıktı da ben bilmiorum.cidden çok ilginç bugün kimsecikler yok

canım ben KLARın leke çıkarıcı sabununu aldım bebeğim için. önlüğündeki lekeleri için hemen deneme yaptım gayet başarılı.

evet oldukça durgun bir gün.. alp deniz hiç durmadı bugün, huzursuzdu, oyun oynadık, yürütece bindik, oyun halısında yuvarlandık..oğulcuğum o kadar efor sarfetti ki gülerken küt gitti gözleri..siz napıyorsunuz hanımlar ? yürüteç fazla kullanmak iyi değil ama deniz bayılıyor, bütün salonu turluyor..ben de yanından ayrılmadan bindiriyorum valla 20 dakikayı geçmeden..bugün tv ünitesinin kayar kapaklarına sardı..valla düzenleme zamanı geldi de geçiyor..çamaşır konusunda ben sabun tozu kullanıyorum h. şakir..demir damlası dışında çok leke problemimiz olmuyor, bazen şeftali ya da çorba lekeleri sorun oluyor birkaç kez yıkıyorum..siz napıyorsunuz?

sayfayı açtım birikmiştir okuyayım diye, sayfa atlayacaktım ki sayfa hiç ilerlememiş:) A A neler oluyor yahu herkesin aynı anda mı misafiri geldi ya da hafta sonu ne kadar yoruldunuz da bugün kimseler yazmıyor...

Kimsecikler yok bende biraz hasayım alp e babanesi baktı. Bende ikinci üniversiteye başvurdum bugun. Açıköğretim sosyolojiye kaydoldum ancak geldim eve bir saatte yattım kendime geleyim diye ama hala aynı gibiyim.

merhabalar bende mart annesiyim ve burayı hamileliğin başından beri sürekli olarak takip ediyorum arada bir yazmışlığımda vardır...
bugün bana okuyacak malzeme çıkmayınca bende size yazayım dedim...

dün birisi ankarada tüp bebek merkezi sormuş...benim bebeğimde tüp bebek 8 yıl sonra oldu çok zor yollardan geçtik...istanbulda memorıal hastanesinde dr müstecep beyi tavsiye ederim...kendisini çok seviyorum...kızımı kollarıma almama vesile olduğu için...
ancak ankaradan biyer bilmiyorum...ankaradan kalkıp buraya kadar gelmeye değer bence...
allah isteyen herkese nasip etsin bilirim nasıl bir yara olduğunu...bebek kıyafetlerine bakamazsın bile hatta bebekli reklamları izlemek bile zoruna gider..
eşim uyuduktan sonra hep ağlardım geceleri uyku tutmazdı...
çok şükür aşkım kızım benimle ...bazen hala inanamıyorum...rüya gibi...

kızım için yaptığım lor tarifi
bir su bardağı süte 2-3 kaşık yoğurt suyu koy kaynat yeşil suyu çıkınca altını kapat süz...
bebeklere afiyet olsun...

bugün kızıma yaptığım çorbanın tarifi
semizotu
patates
domates
soğan
kabak
kırmızı mercimek çok az
pişmeye yakın azıcık kimyon gaz yapmasın diye
piştikten sonra blendırdan geçir ve zeytinyağı ekle...

sayfa boş olunca doldurayım dedim

bu arada kabızlıkla ilgili bir deneyiminiz varsa lütfen yazın kızım çok fena..kayısı zeytinyağı armut erik vb işe yaramıyor...kabızlık yapabilecek hiç bişey vermiyorum ama bir türlü düzelmedi
kakasını yaparken çok zorlanıyor...

selam mart anneleri nasilsiniz bebişler nasil.benim oglan bikaç gündür çok huysuz ek gıdayi yemiyo bir iki kaşik anca aç oldugu halde sürekli emmek istiyo ben yanında olayım istiyo sizce neden?
Uyku düzenide bozuldu gecede 3 4 defa kalkiyo normalde 1 defa kalkardı.of sinirlerim bozuluyo

canım bol su içir,,,birde şu kavanozdaki meyve pürelerinden hero baby idi sanırım elmalı armutlu olanı kızıma kabız olduğunda yedirmiştim hemen yapmıştı,,,

Aysıma bgn saat 10da uyandı emzırdım,kahvaltısını yemedı hadı meyvelı yogurt hazırlıyayım,en fazla 10 kasık yedı,ve su saate kadar hıc uyumadı ve sureklı agladı,daha yenı corbasını ıcırdım ve su an yıne emzırıyorum,aralardada emzırdım..oooff hıc gucum kalmadı o agkadıkca ve uyumadıkca ben daha cok sınırlenıyorum yaaa...
Kızlar cogunuzun su saatte su bu saatte bu gıbı yemeklerınız var,belkı uykularınız bıle saatlı,ama bızım hıc saate gore bı duzenımız yok,hanımefendının keyfı nasıl ısterse ona gore ılerlıyoruz..ama hıc dolu dolu bı yemek programımız olmadı,hazırladıgımı yemıyosa alternatıf baska bıse yedırıyorum,onuda yemıyosa emzırıyorum...
Bu konuda kendımı yeterlı gormuyorum ne yazıkkı...
Poooofff

kızlar merhaba.. iyisiniz inş.. maalesef uzun zamandır giremiyorum özledim burayı
gökalp in beslenme düzenini oturtamadım bir türlü, kahvaltıyı hiç sevmiyor, hani şu kendi yaptığımız bisküvi warya, yerkken pütür pütür oluyor..onu hiç sevmiyo, cicibebe vereyim diyor annem,, o şekilde diğer kahvaltııkları da yer diyor, sizler nasıl yapıyorsunuz, seviyor mu bebişler ew bisküvisini?
bir de meyve olarak neler yedirebiliriz, tam mevsim geçişi, neleri püre olarak verebiliyoruz??

Ben geldim :)

Hatta Pınar'ım Elnoram da online, burada denk gelince çok mutlu oluyorum :)

Ayça ile beraberdim bugün, konuşalım diye bir araya gelip , kozyatağında otururken, kalkıp kadıköye gittik, yorulduk geldik.

Sürprizimiz var yakın zamanda bekleyin bizi anacım :)))

Arda da neredeyse aynı Aysıma gibiydi bu gün. bu dönemde öyle çok sistematik bir düzen oluşturan olduğunu sanmıyorum. bu dönemde bebekler hep aynı. bir günleri diğerini tutmuyor, bir emiyorlar bir yemek yiyorlar. bir gün çok uyuyor diğer gün hiç uyumuyorlar. ben her sayfayı okuyorum ve bu şikayetleri hemen herkeste görüyorum. o yüzden strese girme bence. insan bunalıyor ama sadece sende böyle değil en azından buna emin ol:)

ev bisküvisi henüz yapmadım ama meyve olarak: elma, armut, havuç, mürdüm eriği, üzüm veriyorum.

bize de var mı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…