2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yozgatta farklı değil cnm. yağmurlu, kasvetli, gri bir yozgat sabahına uyandık. uyanmak istemedim o derece kötü hava ama liva kuş sabahın 7.30'unda ötüverdi :)

Alp de beni uyandırıyor... benim uykum açıldıktan sonra kendi gözlerini ovuşturmaya başlıyor ve uyuyor bende kös kös oturuyorum... onun odası mutfagın yanında işte yapamıyorum...

günaydın kızlar....
bizde hava çok kötü değil sanki ya...bulutlar var azcık o kadar...
aysel hangi ara yaptın kız onları... ben anca popomu büyütüyorum sen işten eve gidip neler yapmışın... çok utandım valla...

Alp de beni uyandırıyor... benim uykum açıldıktan sonra kendi gözlerini ovuşturmaya başlıyor ve uyuyor bende kös kös oturuyorum... onun odası mutfagın yanında işte yapamıyorum...

bizimkide uyuyanı sevmez babası uyudugu zaman bir iki bakar ıh ıh siye ses çıkarır uyansın dıye :)

günaydın kızlar....
bizde hava çok kötü değil sanki ya...bulutlar var azcık o kadar...
aysel hangi ara yaptın kız onları... ben anca popomu büyütüyorum sen işten eve gidip neler yapmışın... çok utandım valla...

İşen eve gittim bize yemek yaptım yedik,devamında mutfakta 1 saat harcadm ''Kuzey Güney''i izlemedim onları yaptım :1:bölümü kaçırdım ama olsun hihihi:27:

cevap veren oldu mu bilmiyorum ama kabizlikta bizde ise yarayan tek seyi paylasayim dedim. bir suru sey denemistim ve ise yaramamisti cunku. buyuk siyah erikler var, onlardan iki taneyi bir bardak suda kaynattim 10-15 dk kadar. suyunu icirdim kizima ve ancak oyle normal kaka yapabildi. erikleri de blenderdan biskuviyle beraber gecirip yedirdim, sevdi gibi.

kuru erik değil dimi bahsettiğin??? mürdüm eriğini mi diyorsun acaba...

benim oğlan popçu olucak galiba:)müzik kanalını açtıgımda her şarkıyı dinlemez kendine özel şarkıları var tarkan hadise serdar ortaç gibi onlar çıkınca tamam hiçbirşeyi gözü görmüyo bide sallanıyo artık şarkılar çıkınca oynuyo resmen

Sindirim sistemi bozuklukları,
- Tedavinin başlangıcında daha ziyade fiziki egzersizlerde asteni ikdidarsızlık,
- Uykusuzluk kabus görme, aşırı uyku hali,
- Raynaud sendromu, el ayak uçlarında soğuma, kol ve bacaklarda halsizlik,
- Baş ağrısı baş dönmesi,
- Çarpıntı PR mesafesinde uzama.
- Ciddi yan etkiler :
- Atrioventiküler blok, ağır bradikardi, tansiyon düşmesi,
- Kalp yetemezliği,
- Astım krizi,
- Hipoglisemi,
- Beta-blokerler bazen cilt reaksiyonlarına , özellikle psoriassis'deki gibi lekelere neden olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım Sökenin hazır ekmek karışımından aldım yaptım,öyle bi tarifi yok yani yoğrudm o kadar :) ama bi sonraki yapışımda parmak ekmekler yapıcam o yuvarlaklradan birini verdim eline dişlerini kaşıdı çok sevdi :)

kendımı cok cahıl hıssettım ama sorucam,sokenın ekmegı nedır canım yaaa,nerde satılıyo bu karısım

kendımı cok cahıl hıssettım ama sorucam,sokenın ekmegı nedır canım yaaa,nerde satılıyo bu karısım

Canım marketlerde satılıyor,söke ekmek karışmları diye un şekilne içinde bide mayası var suyu koyup koğuruyorsun oluyr,tam buğday var,7 tahıllı var,çavdar var baya bi çeşit var yani:)

bu tonimer i biri daha söylemişti... sende yazınca internetten baktım şimdi amma çok yan etkisi varmış, kullanmaya korktum yani o derece... yan etkilerini de yazayım da tam olsun bari...

Sindirim sistemi bozuklukları,
- Tedavinin başlangıcında daha ziyade fiziki egzersizlerde asteni ikdidarsızlık,
- Uykusuzluk kabus görme, aşırı uyku hali,
- Raynaud sendromu, el ayak uçlarında soğuma, kol ve bacaklarda halsizlik,
- Baş ağrısı baş dönmesi,
- Çarpıntı PR mesafesinde uzama.
- Ciddi yan etkiler :
- Atrioventiküler blok, ağır bradikardi, tansiyon düşmesi,
- Kalp yetemezliği,
- Astım krizi,
- Hipoglisemi,
- Beta-blokerler bazen cilt reaksiyonlarına , özellikle psoriassis'deki gibi lekelere neden olabilir.

bunların hiçbirini yaşamadık..her ilacın yan etkisini okursan hiçbişey kullanamazsın..hiç demir ilacınınkini okudun mu yada doğum kontrol hapının..intahar eğilimi yapıyo..steril deniz suyu işte bu..ozaman denizede hiç girme

Ayselciğim vallahi maşallah sana ne güzel olmuş Gülnihal için. Ama sanki Kabaklı püreni çok ezmişin gibi geldi bana. Ben sebze pürelerini silikon patates ezeceğiyle eziyorum.böylece metal değmemiş oluyor. Belki işine yarar diye paylaşayım dedim. Hem taneleri biraz da iri tutuyorum, nasılsa pişerken iyice yumuşamış olduğundan kolayca yiyebiliyor iri taneleri de.

ana kucağında süt içmekten sıkılan oğlumun tipi:))))) tipini yerim ben bununEki Görüntüle 530672 Eki Görüntüle 530673

yazık yavruma ya, tosun olmuş annesi onun ana kucaklık hali kalmamış daralmış yavrum:)

Günaydın şekerler
7000. sayfaya yetişemedim. bu organik sebze-meyve alma olayı nereye kadar devam edecek bilemiyorum. sebze-meyvelerimi ya ipek hanımın çiftliğinden getirtiyorum ya da organik pazara gidiyorum. çiftlik annemlere çok yakın çiftlik. son gidişimde eşimle oraya uğrayıp görmek istiyordum ama olmadı. bayram için gittiğimde fırsat bulursam gideceğim. marketlerde satılanlar ne kadar organik bilemiyorum. bir de hormon kullanılmasa bile ekilen topraklar ne kadar ilaçsız önceden hiç mi hormon kullanılmadı o alanda. tüm bunlar kafamı çok karıştırıyor kızlar.

Canım maalesef artık her şey şaibeli ama en azından organik olarak satılanlar biraz daha içini rahatlatıyor insanın. Ötesini düşündükçe kendin tarla alıp yetiştiresin geliyor ki mümkün olmadığından idare edeceğiz artık.

günaydınnnn kızlarrr,, gamzenin dediği kitabı dün aldım..akşam 50 sayfa kadar okuyabildim..ve ne kadar çok hatalar yaptığımı anladım yedirme konusunda..bu kitabı çok daha önce okuyor olmayı isterdim:(( kitabı bitirdiğimde tam olarak bir yarar sağlıyacağının umudu içerisindeyim..herkesinde okumasını şiddetle tavsiye ederim..

buarada AYSELL irmikli püreyi nasıl yaptın??

Çok sevindim senin adına. Bu zaten bir süreç bence, tıpkı emeklemek ya da yürümek ya da diş çıkarmak gibi ek gıdaya geçişte de bireysel farklılıklar olduğuna eminim.

Ayselciğim vallahi maşallah sana ne güzel olmuş Gülnihal için. Ama sanki Kabaklı püreni çok ezmişin gibi geldi bana. Ben sebze pürelerini silikon patates ezeceğiyle eziyorum.böylece metal değmemiş oluyor. Belki işine yarar diye paylaşayım dedim. Hem taneleri biraz da iri tutuyorum, nasılsa pişerken iyice yumuşamış olduğundan kolayca yiyebiliyor iri taneleri de.

yazık yavruma ya, tosun olmuş annesi onun ana kucaklık hali kalmamış daralmış yavrum:)

Canım maalesef artık her şey şaibeli ama en azından organik olarak satılanlar biraz daha içini rahatlatıyor insanın. Ötesini düşündükçe kendin tarla alıp yetiştiresin geliyor ki mümkün olmadığından idare edeceğiz artık.

Çok sevindim senin adına. Bu zaten bir süreç bence, tıpkı emeklemek ya da yürümek ya da diş çıkarmak gibi ek gıdaya geçişte de bireysel farklılıklar olduğuna eminim.

normalde oturmuyo zaten..sabah süt içerken bide tv seyrederken hoşuna gidiyo:)

Gönül cnm çok sağol,silikon ezecek mi varmış hiç bilmiyorum ki:26:önce çatalla ezdim ama sonra çok diri geldi gözüme bide belenderdan geçirdim,neyse bakayım ben silikon ezeceğe:)

Back