2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
kızlar ya bu popodakı dıkışler bı haylı zorluyo he
ablamda ne cekmıştı
ben sezeryanda bıle 2 gun sonrasıda normale döndum
eskıden annelerımızın hıc dıkışı olmazmış
helekı evde yapanların

valla var yaa bu normal doğum olayı günümüzde böyleymiş meğersi, herkesi kesip biçiyorlar, inanki ben ciddi ciddi ikinciyi evde doğurmayı düşünüyorum, annem hastane fobisinden 3 çocugunu da evde doğurmuş ebe tutarak, ben doğum yaptım birkaç saat içinde hiç birşeyim yoktu ne sızım ne ağrım diyor, babam falan çok üzüldü halime, çok kızdı bu duruma, sanırım evde doğum da yasak değil, çünkü eşim oğlumun nüfusu çıkarırken oturduğumuz ilçenin doğum yeri olmasını istemiş, memur o zaman evde doğum göstereyim demiş, demekki olabiliyor

aynen ole walla adam zart dıe attı kesıgı kafa cıktıktan snraaa lonk dıe cıktı cocuk snra evde ole mı olur ebe yardım eder yavaş yavaş dogurtur hastanede adam saatlerce bızımlemı ugraşcak heele bnm dr un mesei saatındeydı geldi benı hallettı ındı muayenelere devamm :)))

Merhabalar herkese,
Biz de 1 ay, 5 günlük olduk bile :) Kızım sağlıklı çok şükür ama özellikle son bir haftadır çok gazlı. Zaten olduğundan beri gece uyku uyumakta zorlanıyor. Acıkıp uyanmak da değil uzun saatler hiç uyumuyor mıkır mıkır söyleniyor. Kızımın odasında yatak var orada başbaşa yatıyoruz. Ama uykusuzluk beni öldürecek. Neyse sağlıklı olsun da bunlar geçecek nasılsa diyorum.
Bir diğer sorunumuz da süt. Bir türlü sadece emzirerek doyuracak kadar sütüm olmadı. Yemediğim içmediğim şey kalmadı ama nafile, illa ki gece mama vermem gerekiyor. O saate kadar bütün rezervler tükenmiş oluyor. Neyse ki gelişimi iyi. 3120 kg doğdu, 1 hafta sonra 3060 kg a gerilemişti. 1 aylık kontrolünde 4400 olmuş.
Allah evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Netice itibariyle annelik inanılmaz güzel bir duyguymuş.

heyyyyyy selam millet nerdesinizzzzz?

benimde alttan dikişler başta çok acıyordu 1 hafta kadar sürdü sonrasında iyileşmeye başladı şimdi 15 günlüğüz ve eski halimize döndük diyebilirim
estetik dikiş yapmış doktorum dikişler kendinden düşüyormuş alta bakamıyorum düştümü acaba :))
göğüs uçlarımda yara olmuştu başlangıçta başlangıçta uçları kanadı baya ama o kadar acılı olmasına rağmen acıya dayandım ve emzirmeye devam ettim 1 haftadan sonra normale döndü çok şükür

şöle biraz ele avuca gelse diye bakıyorum ama daha 15 günlüğüz herkes zaman çabuk geçiyor büyüsün diye bakma her anın tadını çıkar diyor ama ben bir an evvel büyütme hevesi içindeyim napcaz :))

Son düzenleme:
ben napıcam kızlar bi akl verin ya, meme ucu poyrazın ağzına büyük geliyor almıyor memeyi.2 3 gün kadar sağıp verdim yara olmuştu mastit dedi dr.ondan sonra da memeyi almıyo .sütü boş geçirmiyorum ama memeden alsa daha iyi değil mi

canım gözünüz aydın, güle güle büyütün bebişinizi...senin doğum hikayeni merakla beklerken, okuyamadan gittim doğuma...

meme ucu büyük gelmez bence o alır çeçe çeke içer sütünü...şimdi çok küçük olduğundan tutmakta zorlanıyordur.meme başının gerisinden cimcikler gibi tutup vermeyi denedin mi?hastanedeyken hemşireler öyle tutturuyor.bebeğin kendisinin emmesi kesinlikle daha iyi emme refleksi kuvvetlenir.

kızlar bebeğim dünyaya geleli 1 hafta oluyor.doğum hikayemi paylaşmak istedim sizinle.çok istememe rağmen normal doğum yapamadım.spinal sezaryanla dünyaya geldi oğlum.5 aralıkta hastaneye yattım suni sancı ile normal doğum yapmak üzere.önce lavman yapıldı.5 gündür tuvalete çıkmadığım için sevindim fakat lavman bile doğru düzgün etki etmedi.bu arada suni sancı da verilmeye başlanmıştı.tuvalete gittiğimde rahmimde de kasılma hissediyordum ıkınma istediğim çok çok fazlaydı.meğer suni sancıya aşırı cevap vermiş rahmim daha açıklık olmadan doğum sancıları başlamış.hemen kestiler suni sancıyı en düşük dozdan verdiler.sancılar çok hafifti.1 saat böyle gitti.ama nst de görünen 50lik sancılar bile bebeğimi rahatsız ediyordu ve açılma olmuyordu.suni sancıyı arttırdı doktorum.sancılar 100e kadar çıkıyordu 10 15 dakikada 1 cm de açılma olmuştu ama bebeğimin kalp atışları her sancıda düşüyordu.o zamanlarda çok ama çok korkuyordum.sancılarım düzenli az ağrılı açılmam hızlıydı dr bu şekilde en fazla 5 saate doğurursun ama bebeğin sancıları kaldıramıyor dedi.her sancıda kalp atışları düşüyordu.dr sana normal doğum yaptırırım kucağına sağlıklı bir çocuk vereceğimin garantisini veremem dedi.kalp atışlarının düşmesinin nedeni olarak ya boynunda korkdon var ya da dışkısını yemiş olabilir bebeğin dedi.zaten bir gün önceki kontrolde boynunda kordon olduğunu görmüştük ama dolanmış mı bilemeyiz demişti.bu yüzden cumayı beklemeden çarşamba doğuma karar vermiştik.apar topar sezeryana götürdüler çünkü sancılarım sıklaşacaktı ve bebeğim dayanamıyordu.çok korktum ameliyathaneye giderken ağladım.eşim de doğuma girdi her adımı izledi ve kameraya aldı tabi izlenebilecek şekilde :)spinal sezaryanla bebeğim dünyaya gelmiş oldu.3 kilo 800 gr ve 55 cm boyunda tatlı mı tatlı bebeğim , mucizem dünyaya gelmiş oldu.şu an uyuyor.sonunda gelip bunları yazabildim

​çekilen acı yerini mutluluğa bırakıyor işte.Maşallah canım boylu poslu doğmuş evladın güle güle büyüt ...

canım bebiş kaç günlük.benimkide büyük geliyordu ben ilk başlarda alıştırana kadar meme ucunu iki parmağımın arasına alır zorla verirdim. git gide alıştık. peki nasıl veriyosun sütünü biberonla mı?

22 günlük canım bebeğim .kaşıklada verdim biberonlada açıkcası.Aldığı zaman güzel emiyor da iş alana kadarda.Kıyameti koparıyor sölene söyllene alıyor memeyi:26:

aa ttalım yaptınmı doğumunu hadı gözun aydın cnm ama bak bız senı kasım annesı olarak kabul ettık malum bende ekımde doğum yaptım
bıraz sıkıntılı olmuş cnm doğumun cok ıstemene ragmen normal doğum gercekleşmemeış ama önemlı olan saglıcakla kucagında olması tabı
rabbım uzun ömurlu sağlıklı bı evlat olmasısnı nasıp etsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…