her hafta gitmiyomusun kontrollere çikolata ye hareketlendirir
13 kasım salı sabah 07:30 da spinal sezeryancıkAllah yardımcımız olsun
ben hiç spinal düşünmedim çok ürkütücü gelio.genel anesteziden bile çok korkuyorm ühüü
benim de sezeryan olucak.ptesi belli olucak doğum tarihim 39.haftada alırız demişti doktorum bi kaç gün sonra kavuşmuş olurum die ümit ediyorm :) benim ters oğlum mecburi sezeryan.normal çok istedm ama kısmet olmadı.sizin ???
Dr.bana bu son olur artık [3.doğum] belki görmek istersin dedi biraz da araştırmıştım ben bu spinal i falan genelden daha iyi olduğunu düşünüyorum artık salıdan sonra anlatırım fırsat bulunca
gerçi haklısın her şekilde ameliyat ürkünç
canım benim de kordon dolanması var, dr. riske girmeyelim dedi. aslında ilk doğumum normal. bakalım sezaryanı da görmüş olacağız.
en doğru karar.bebeklerimizi riske atmaya kesnlkle değmez.sezeryansaa sezeryan doktorlarımıza güvenmek zorundayız :S bi kaç gün geçmez bilmez şmdi sana :)
selam herkese kızlar
bende bebişimi kucağına hayırlısıyla alanlardanım.
bizim bebiş 5 kasımda gelecekti fakat ayın 1inde geldi yani biraz erken geldik ama olsun şuanda yanımdaya önemli olan o.
fakat birtürlü size yazamadım çünkü bizim prenses biraz yaramaz daha doğrusu emmemek için bize inanılmaz direniyo gerçekten çok zorlu bi süreç .
ben hem normal doğum sancısı çektim çünkü ben sancıları yalancı doğum sancısı zannettim fakat meyersem azdaha normal doğuracakmışım.
ama iyiki normal istememişim çünkü kısımın boynunda kocaman bi kordon dolanmış.
ben hepidural sezeryan oldum korkusu olanlar için söylüyorum allaha şükür çok güzel inanılmaz bi duygu bu
hem bebeğinizin ilk ağlamasını duyuyosunuz hemde daha az ağrı çekiyosunuz.
bu arada burda benim gibi doğum yapan bütün arkadaşlarımada bebeklerini güle güle büyütsünler diyorum allahım sağlık versin.
yanlız merak ettiğimde bişey var benim gibi bebeğiyle emme sorunu yaşayan kimse varmı aranızda
ben onu memeye tutuyorum ama o ısrarla itiyo..
selam herkese kızlar
bende bebişimi kucağına hayırlısıyla alanlardanım.
bizim bebiş 5 kasımda gelecekti fakat ayın 1inde geldi yani biraz erken geldik ama olsun şuanda yanımdaya önemli olan o.
fakat birtürlü size yazamadım çünkü bizim prenses biraz yaramaz daha doğrusu emmemek için bize inanılmaz direniyo gerçekten çok zorlu bi süreç .
ben hem normal doğum sancısı çektim çünkü ben sancıları yalancı doğum sancısı zannettim fakat meyersem azdaha normal doğuracakmışım.
ama iyiki normal istememişim çünkü kısımın boynunda kocaman bi kordon dolanmış.
ben hepidural sezeryan oldum korkusu olanlar için söylüyorum allaha şükür çok güzel inanılmaz bi duygu bu
hem bebeğinizin ilk ağlamasını duyuyosunuz hemde daha az ağrı çekiyosunuz.
bu arada burda benim gibi doğum yapan bütün arkadaşlarımada bebeklerini güle güle büyütsünler diyorum allahım sağlık versin.
yanlız merak ettiğimde bişey var benim gibi bebeğiyle emme sorunu yaşayan kimse varmı aranızda
ben onu memeye tutuyorum ama o ısrarla itiyo..
canım hani hangi konuda endişelenmeliyiz mesela günde 4 5 hareket hissetmezsek mi sorun var demeliyiz diye merak ettim .yoksa bazen sıcak çikilata yapıyorum kendime o arada edebildiği kadar hareket ediyor
bunlar da genelde karında germe hareketleri anneyi acıtma hareketleri şeklinde
canım hani hangi konuda endişelenmeliyiz mesela günde 4 5 hareket hissetmezsek mi sorun var demeliyiz diye merak ettim .yoksa bazen sıcak çikilata yapıyorum kendime o arada edebildiği kadar hareket ediyor
bunlar da genelde karında germe hareketleri anneyi acıtma hareketleri şeklinde
slm kızlar. doğuma gidiyorken yazmış dua istemiştim. herkese teşekkür ederim. bebişimiz geldi , evimize de geldik şükür. hemen hikayemi anlatayım :)
ben çarşamba akşamı 6.30 da 10 dk aralıklarla adet sancısı benzeri bir sancı hissetmeye başladım. sancının ağrısı zaman geçtikçe çoğaldı. ama zamanı aynıydı.
yemek çay meyve hürrem derken 12 ye kadar zaman geçirip oyalandım. sonra bi duş alıp kuran okudum hazırlandım ve hastaneye gittim. size gidiyorum diye yazdığımda sancı sıklığı 10 dk nın altına düşmüştü. gittim ve 4 cm açılman var diyerek beni doğum için hazırladılar. bebeğin büyük olduğunu ve normal doğumun riskli olacağını söylediler. ama ben normal doğumu tercih ettiğimi söyledim ve beklemeye başladık ( hayatımın hatası ) zaman geçtikçe ağrılar şiddetlendi. belden kasığa doğru vurmaya başladı. nst de 139 u buldu sancı şiddeti. ama 5 saat geçmesine rağmen 1 cm açılmış ve 5 cm açılma ile devam ediyordum.epidural normal olsun dedim. yapamayacaklarını çünkü yapsalar bile açılmam olmadığından işe yaramayacağını söylediler. zaten doğumun son yarım saatinde epiduralide kesiyorlarmış. baktım ki olacak gibi değil. sancıdan kuduruyorum fakat açılmam olmuyor. bi ara sancının şiddetinden kustum. bebeğin başı büyük, doğum kanalına giremiyor.boğulabilir, kafası omuzu takılabilir dediler. tmm sezeryanı kabul ediyorum dedim. doktor gelip beni ameliyathaneye götürene kadar geçen sürede herkese yalvarıyordum beni bayıltın yoksa ağrı kesici yapın diyerek.
önce bana spinal anestezi yaptılar. fakat suyun gelmesi an meselesiydi ve bebek çok zorda kalmıştı. hemen başladılar. uyuşmadığımı söyledim anlamadılar. ilk iki kesiği hissettim. ben uyuşmadım dizlerimi bile hissediyorum, kesiyorsunuz canım yanıyor diye bağırdım.şaşkınlıkla birbirlerine baktılar sonrasını hatırlamıyorum çünkü hemen bayıltmışlar genel anestezi olmuşum.
uyandığımda ağlıyordum. dediğim ilk laf 'affet allahım. bu kadarcık acıya dayanamadım, cehenneminden sana sığınıyorum yakma beni.' yanımdaki görevli ağlama çok güzel bir bebeğin oldu. onu görünce her şeyi unutacaksın dedi. gerçektende öyle oldu. tosunumu yanıma verdiklerinde herşeyi unuttum. 60 cm boyunda, 3800 gr ağırlığında,tam bir tosuncuk. ebeler gelip fotosunu çekmeye başladılar. herkes bebeğini konuşuyor çok sevimli diyorlardı. bu akşam üstü taburcu olduk. ağrılarım azaldı. ilk ik gün spinal umuz ve kaburga ağrısı yaptı. genel anestezi ayıldıktan sonra kusmama sebep oldu. aşırı bir baş ağrısı yaptı. dikiş ağrısından 1 günüm gitti. oturup kalkamadım kıpraşamadım yerimden. ama olsun değerdi.geçirdiğim kötü saatleri unuttum bile yine olsa yine yaparım her şeye değer:)
forumdaki arkadaşları bilgilendirmek amaçlı ayrıntılı yazdım herşeyi. umarım faydası olur.
arkadaşlar korkmayın. korkunun ecele faydası yok. benim gibi gereksiz direnmeyin direnmenin de yok .
ayy eskıden dınledıgım bı sarkı vardı Panjabi-Mirza sımdı ona denk geldım çooook duygulandım:2::2:
ya kızım dogursana artık sen ne şarkısı dınlıonaa sızı gordukce bızım bebeişlerınde gelesi gelmıo wallaa baksana tık yok halaaaa bıde kızlar erkn dogar derler yalannnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?