• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
Bu arada bugün bende kardiyoloğuma uğradım.. Bu ekstralarım ve çarpıntım sezeryanda sorun çıkarırmı dedi.. Hiçbir sorun çıkarmaaz, rahat ol dedi.. Bende buraaya yazayımda, bu durumda olanlar rahatlasınlar...

aynı sorun bendede var canım ya.kardiyolog bişey yok diyo ama ben dümdüz yatamıyorum çarpıntıdan.bugün nst çekildi zor yattım yarım saat.çatlıycaktım sanki.doğumda o yatakta nasıl yatıcam saatlerce onu düşünüyom valla.

kızlar ben dün gece bi fena oldum kaburgalarıma battı resmen tosbiğimin ayacıkları ama çıkmıcam diyo başka bişi demiyo. aşağı ineceğine yukarımı gidiyo nedir.
bu arada bugün gene pelte gibi bişi geldi benden dünde gelmişti ama rengi şeffaf ne oldugunu anlamadım bi türlü.
arada bi de oramda batma oluyor. bişiler olsun artık ya bunlar hayra alemettir inşallah.

coyyness kız adın ne bilmiyorum.. niye doktorun en fazla 40+3 e kadar bekliyo benim kide öyle dedi de ben 41 bitene kadar bekleyelim dedim tmm dedi. açılman yoksa suni bi işe yaramayabilir. 3 4 gün beklesende kar bence. o arkadaşının açılması varmıymış ki? merak ettim şimdi suni işe yarıcak mı acaba? yazburaya e mi.

ismim ayşenaz :) valla canım perşembe günü kontrolde 1 cm açıklığın var rahim yumuşamış, pek zorlamıyacak gibi görülüyor dedi, salıya tekrar goruselım tabi kalırsa diye ekledi, bugun nstye geldim 3 günde gel diyor çünkü, bi arkadaş var işte bugun günü doluyordu, ona göre alttan bakmış olacak ki demek pztesi 7 de gel suni verelim diyor, çok bekleme taraftarı değil ayşe hanım, demekki açılması var, açılma olmasa zorlamaz çünkü korkak bir kadın riske girmiyor hiç, bu arada doruka gidiyorum biliyorsun bucada, bu arkadaşa %50 sezeryan da olabilirsin demiş, dorukta sezeryan yapılıyormuş, sormuş arkadaş yapıyoruz burda son anda demiş, buna da sevindim, hani son anda ters giden birşey olursa sezeryan olanakları mevcut
ayrıca bi bayanla görüştüm şimdi 3 yaşında oğlu varmış o da dorukta ayşe hanımda yapmış en fazla 3 gün bekliyor demiş ama açılmaya göre tabi, şimdi 1 cm açıklığın varsa o hafta bol bol yürü merdiven çık daha açılır dedi, kendisinin de günü dolmuş suni sancı ile doğuma gelmiş, düşün hiç birşey hissetmeden geldiğinde 5 cm açıkmış, bu hafta bol bol yürücem valla merdiven çıkıcam, çok faydalı gerçekten, ah ah bi açılsam şöle 5 cm :D

kızlar bugün yeni bişey öğrendim sizlerle paylaşayım.bebişim dün geceden beri çok az hareket ediyodu sabah doktora gittik.doktor ilk kez beni nstye gönderdi.nst değerlerim iyiy çıktı ama ultrasonda suyumun azaldığını söyledi.bi yerde 27ml başka bi yerde 20ml kadar dedi.artık bu değer neyi ifade ediyo bilmiyorum.bana skor değerlendirmesi yapacağını söyledi.bebişimin diyafram hareketini göremeyince beni çikolatalı bişeyler yemeye gönderdi.sonra tekrar gel dedi.ikinci ultrosonda diyafram hareketini görünce doktorum rahatladı.eğer görülmezse bebek riskte oluyoımuş.solunumun yüzeysel old.gösteriyomuş.yapılan değerlendirmede 2 puan nstye,2 puan kalp atışına,2 puan diyaframa,2 puan da emme hareketine verdi.el ve ayak hareketi için baya bi uğraştı.resmen ultrasonla dövdü oğluşumu karnım acıdı ama benimkinde tık yoktu.beni yan yatırıp tekrar denedi son anda kollarını kıpırdatınca oğlum bi 2 puan daha alıp 10 puanı tamamladı annesini ve kendini hastaneye yatmaktan kurtardı.eğer 8 de kalsaydı yatışım yapılacaktı.doktor normalde bu 10 puanla 1 hafta daha beklenilebilir ama biz beklemeyelim pazartesi tekrar gel bakalım suyunda azalma olduysa hemen yatış yaparız dedi.bebeğin suyu azalınca anne hareketleri az hissedermiş.doktor hareketlerini say dedi. 2 saatte en az 10 kere hareket etmeliymiş.etmezse gel dedi.bu arada ne nişan ne su nede sancım hiç yok.ne olacak bizim halimiz bilemiyorum.normalmi doğurcam sezaryanamı alıncam herşey belirsizAllah kimseyi belirsizliğe düşürmesin.

aynı sorun bendede var canım ya.kardiyolog bişey yok diyo ama ben dümdüz yatamıyorum çarpıntıdan.bugün nst çekildi zor yattım yarım saat.çatlıycaktım sanki.doğumda o yatakta nasıl yatıcam saatlerce onu düşünüyom valla.

Ay demek bu dertten muzdarip herkesin aklına geliyor aynı şeyler.. Bende doğumdan önce çaroıntım tutarsa, doğumdan sonra tutarsa, harekette edemem gibi senaryolar yazıp duruyorum.. Allah yardım etsin hepimize, neler olacağını bilmiyoruz.. Rabb'ime emanet her halimiz..

Ay demek bu dertten muzdarip herkesin aklına geliyor aynı şeyler.. Bende doğumdan önce çaroıntım tutarsa, doğumdan sonra tutarsa, harekette edemem gibi senaryolar yazıp duruyorum.. Allah yardım etsin hepimize, neler olacağını bilmiyoruz.. Rabb'ime emanet her halimiz..

evet cnm ya .inşallah sorunsuz bir doğum geçiririiz.Allah yardımcımız olsun.

ayy en sonunda kendı kendımı doğurtcam zaten :) ya benım ılk cocukta böle gununde doğmustu buda mı öle olcak ne..aman gununu gecmesın bı terslık olmasında.. diorum ama sabırsızlanmamakta elde deıl kı yaaa:50:
bıde anneme sinir oldum gelininin boynu tutulmus dr. amelıyat demıs de cok agrıomusda falan fılan kalkmıs taaa kemerburgaza gıtmıs bıkac gun orda kalcak..valla mıllette ne şans var ya..annemle evımız cok yakın hıc demıo kı kızım her an doğum yapabılır bana ıhtıyacı olabılır felan hiç yani..ayy Allah kocamı başımdan eksık etmesın valla okadar doluyum kı anlatamam mıllet kayınvalıdesınden dert yanar benımde annem ıste oof of...neyse kı kayınvalıdem gelıo bu aksam..kusura bakmayın valla ne alaka dıceksınız böle pat dıe patladm ama anlatcak kımsemde yok cok yalnızım çooooook...

ya valla cnm boşver sıkma canını bızde annmle bugun pazara gttık daha ortada fol yok yumurta yok daha kardeşmn sevgılısı bıle yok pazarda gordugu guzel şeylerden pijama takımı badı vs... ne gorse alıp kenara atıo olduğu zaman kıza hedıye verckmış eli boş gondermıcekmışş way bee bız bole kaynana gormedık dıorum bende bnce annen oglundan korkusuna gtmiştr heo kızındasın falan fılan yaptysa annene oda kalkıp gtmıştr takma cnm senınde kaynanan gelıomuş artık ıdare et ıyı kotu sallaa boşwerrr :))

kızlar benım erken dogum oldu 34+6 da dogum yaptım 2700 gram 45 cm dogdu sukur kuveze gırmedık bugun tam 33 gunluk olduk allah dogum yapmayanlarıda kurtarsın tek avazda....Eki Görüntüle 549769

cnm maaşallah allah analı babalı buyutsun erken dogm olmasına ragmen cok saglklı gozukoyr yavrucugun :nazar: ayyy bız niye hala doguramadıkk yaa buarada dogum hıkayenıde paylaşırsan bıze yardmı olur belkı

ya valla cnm boşver sıkma canını bızde annmle bugun pazara gttık daha ortada fol yok yumurta yok daha kardeşmn sevgılısı bıle yok pazarda gordugu guzel şeylerden pijama takımı badı vs... ne gorse alıp kenara atıo olduğu zaman kıza hedıye verckmış eli boş gondermıcekmışş way bee bız bole kaynana gormedık dıorum bende bnce annen oglundan korkusuna gtmiştr heo kızındasın falan fılan yaptysa annene oda kalkıp gtmıştr takma cnm senınde kaynanan gelıomuş artık ıdare et ıyı kotu sallaa boşwerrr :))

kız yok abim daha cok kızar nıe Neslihan ı bırakıp geldın dıe abim bıtanedır..annemın öncelıklerı farklı ıste..annemde gıtsın bıse demıorum gelını tabı ılgılenmesı guzel bıse ama ben bu durumdayken ki bılıo durumumu zar zor yuruyorum evın ıcınde bıle öncelıgı bana vermelıydı.amaaan valla sallıorum sallıorum herseyı ıcıme atıorum ama böle arada sinirlenıorm ıste.boşver:)dedıgım gıbı ne varsa kocalarımzda var valla Allah basımzdan eksık etmesin çolugumuzu cocugumuzu..

cnm maaşallah allah analı babalı buyutsun erken dogm olmasına ragmen cok saglklı gozukoyr yavrucugun :nazar: ayyy bız niye hala doguramadıkk yaa buarada dogum hıkayenıde paylaşırsan bıze yardmı olur belkı

sea :)) sen niye bu kadar acele ediyosun yaaaa daha gelmek istemio belki bebişin sabırsız olma :))
normal mi bekliosun sen ee çatı kontrolü yaptı mı doktorun?

kızlar benım erken dogum oldu 34+6 da dogum yaptım 2700 gram 45 cm dogdu sukur kuveze gırmedık bugun tam 33 gunluk olduk allah dogum yapmayanlarıda kurtarsın tek avazda....Eki Görüntüle 549769

oh maşalla annesı benım tatlıma ya cok tatlı dmek oğlumla 10 gun var aralrında uzun ömurlu hayırlı evlat olsun ınşalla annesı

ayy en sonunda kendı kendımı doğurtcam zaten :) ya benım ılk cocukta böle gununde doğmustu buda mı öle olcak ne..aman gununu gecmesın bı terslık olmasında.. diorum ama sabırsızlanmamakta elde deıl kı yaaa:50:
bıde anneme sinir oldum gelininin boynu tutulmus dr. amelıyat demıs de cok agrıomusda falan fılan kalkmıs taaa kemerburgaza gıtmıs bıkac gun orda kalcak..valla mıllette ne şans var ya..annemle evımız cok yakın hıc demıo kı kızım her an doğum yapabılır bana ıhtıyacı olabılır felan hiç yani..ayy Allah kocamı başımdan eksık etmesın valla okadar doluyum kı anlatamam mıllet kayınvalıdesınden dert yanar benımde annem ıste oof of...neyse kı kayınvalıdem gelıo bu aksam..kusura bakmayın valla ne alaka dıceksınız böle pat dıe patladm ama anlatcak kımsemde yok cok yalnızım çooooook...

cnm benımya kıyamam annenınde kötu nıyetı yoktur ama gercekten böle zmanda anneye ıhtıyac cok oluyo
mesela refakatcım annemdı 19 gude bızde kaldı yemege evın hıcbı ışıne elımı surdurmedı kı ben geyet saglıklı olmamaragmen
kayınvalden olsada ınsan yıne cekınır bı ışın ucundan tutmak ıster
ınşalla doğuma kadar döner cnm ya
nedeolsa lohusasın 5 gunlukken dr uma gıtttıgımde ben lhusalara hıc kıyamıyom dedı ıstıyomkı 40 gun pıjamalar cıkmasın toparlasın dınledık olsun dedı

kız yok abim daha cok kızar nıe Neslihan ı bırakıp geldın dıe abim bıtanedır..annemın öncelıklerı farklı ıste..annemde gıtsın bıse demıorum gelını tabı ılgılenmesı guzel bıse ama ben bu durumdayken ki bılıo durumumu zar zor yuruyorum evın ıcınde bıle öncelıgı bana vermelıydı.amaaan valla sallıorum sallıorum herseyı ıcıme atıorum ama böle arada sinirlenıorm ıste.boşver:)dedıgım gıbı ne varsa kocalarımzda var valla Allah basımzdan eksık etmesin çolugumuzu cocugumuzu..

walla ne dıım annen de bı garıp davranmış ozaman takma salla kocan yeter sana cnm evde de bışı yapma kndını zorlıcak boşwer cnm.... yada baktıkı bnm kızın dogurmaya nıyetı yok dedı bırazda gelıne gıdım demiştr kızım suc sende bı doguramadın :)) :9: yaknda bnmkıde sıkılcak gtcek evıne walla habıre hala gelmeye nıyetı yokmu melisin dio :))

oo maşalla cnm buutmuşunuz baya bebk özledınız he tam sevmelık dıgerlerı kızmı erkek mı aa bu arada hep doğum apcam falan dedın de bebışın cınsıyetı nedır

yarencim 2 si de erkek :27: bu gelecek olandan çok umutluyduk kız olacak diye o da erkek etti sana 3 evde bi de koca var etti sana 4 :52: aslında pek hesapta yoktu minik.süprz oldu doğum kontrol hapı süprizi :27:

Back