2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
...nill maşallah bebeğine tombiş bebekler çok güzel oluyor =)
ilk bebeğimde tombiş olmuştu demişsin sonra zayıfladı mı öyle devam mı etti ?

Beysalcığım, ben bu topiği en başından beri hergn takip ediyorum ama şu son aylarıma kadar yazmamıştım.. O yüzden buradaki hemen herkesin karakterini de az çok tanıyorum.. Sende en başından beri, çok duygusalsın.. Hatta son haftalarına girdiğinden beri acayip git geller yaşıyorsun.. Hamilelik mi seni bu kadar hassaslaştırdı, hep böylemiydin bilmiyorum.. Ama gebelik her açıdan zor zanaatmış ben bunu söyleri, bunu bilirim..
Ama emin ol, şu anki yaşamından uykuların dışında arayacağın birşey olmayacak.. Bebişinin kokusunu duyduğunda hamile olduğun günler aklına bile gelmeyecek..
Hatta size bir sır daha vereyim mi? Ben oğluma 3-4 yaşalrından sonra aşık oldum.. O yaşa kadar, çok zor bir bebek olduğu için sadece büyütebilmeye, yetişebilmeye odaklanmıştım ama sonrasında resmen aşık oldum oğluma.. Dünyalara değişmem birtanemi.. Bu acayip hisleri umarım bu bebişlerde daha erken yaşarız.. Hepimize yaşamak nasip olru inşaAllah tekrar tekrar....

[QUOE=mertur;27022479]...nill maşallah bebeğine tombiş bebekler çok güzel oluyor =)
ilk bebeğimde tombiş olmuştu demişsin sonra zayıfladı mı öyle devam mı etti ?[/QUOTE]

Canım benim ilk oğlum o kadar tombiş ve o kadar güzeldi ki..
Erkek bebek olarak belkide ancak bu kadar olurdu yani..
Yeni doğduğunda da 3 aylık bebek gibiydi.. O kadar nazar oldu ki, anlatamam..
Çocuk gece gündüz bağıra bağıra büyüdü, 1 yaşıan kadar..

Emerken acayip iştahlıydı.. Memeden ayıramıyrodum onu.. Ve ayda 2 kg alıyordu..
Artık patlayacak oğlum diyordum..
Sonra birgün abimin oğlunun sünnet düğünü vardı, oğlumda 6 aylıktı, oraya gittim..
O gün, şakır şakır akan sütüm 1 gecede kesildi gittii..
Düşünün şehir dışındayım, başkasının evindeyim, kalabalık içindeyim ve sütüm birdenbire gittii..
O gece bir biberon aldık, mama aldık çocuğa mama vermeye başladım..
İştah falanda kalmadı ondan sonra, oğluum gerilemeye başladı..
Şu anda boyu posu iyi ama çöp adam gibi birşey.. Ve emin olun hayatta görebileceğiniz en iştahsız çocuk..

ikinciyi yaparsın hemen kuzum

aynen ben de çok düşünüyorum... hergece yattığımda eşime diyorum bu iki kişilik son gecemiz olabilir diye... şaka gibi geliyor, inanması zor.

yarın ben de kontrole gidicem. çok merak ediyorum doktorun ne diyeceğini.:18:

nilgün için çok sevindim. maşallah oğluşuna. ne güzel oda yaşadı bu mutluluğu

burcum hoşgeldin nasıl oldun ağrıların devam mı edior rüyamda doğumum sanırım beklenenden erken olacak diyordun bana

canım hoşbuldum. dün ve bugün daha iyiyim. 2 gün canım çok yandı. Allah hayırlara çıkarsın rüyanı. ben her an bekliyorum bebişi. hala hazırlık yapıyorum yerimde duramıyorum. bayram temizliğim bitti. akşama yemekli misafirim gelecek. birşeylerle uğraşmayınca ağrıyor sanırım her yanım. yarın doktor kontrolümüz var. seninde var biliyorum. yine aynı şeyi diyecek doktor biliyorum. doğum belirtisi olunca gel diyecek. normal doğum olunca beklemekten başka çare yok. bu arada ödemlerimi attım sanırım. 1 kiloya yakın verdim. karnım dahada büyüdü. kızım maşallah hep kıpır kıpır.

sen nasılsın var mı ağrın sızın?

canım benim karakterim sanırım çok ayrıntı düşünürüm hep böyle olmuştur. çok yıpratıyorum sanırım bu konuda kendimi ama alıştım :) bu arada böyle takip etmen çok hoşuma gitti hemşehrim:) ben gebeliğimi çok güzel yaşadığıma inanıyorum rabbime şükürler olsunki öyle büyük sorunlar görmedim artık son dönemeçte erdemime kavuşmak için gün sayıyrum rabbm tüm bekleyen anneleri de beni de sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah...

kuzular biz dr.umuzdan geldik çok şükür gayet iyiyiz kuzum 3,156 gr. ağrımız sancımız yok maşallah ultrasonda gelişimi 10-11 gün kadar önden gidiyor 1-2 aydır acaba erken doğuma sebep olur mu dedim çocuk 4 kilo oldu diye 6, ayında doğmaz prematüre olur ama artık bebişimiz 37+0 haftalık geliimi tamamlandı bundan sonra doğsa artık bir sorun çıkmaz inşallah dedi ama anne karnında kaldığı her saniye önemli dedi inş.tamamlar haftasını bebişim annemin gelmesine 1 hafta var daha inşallah erken gelmez kuzum anneanneyi bekler

canım merak etmiştim seni.. bi bakayım dedim. öncelikle kötü bişi olmadıgına sevindim. bebeğin tombiş olucak desene. hayırlısıyla gelsin de nasıl olursa olsun. artık darısı başımıza inş..

iyi olmaana çok sevindim tatlım bende Allaha şükür geceleri biraz dönerken sancı çekiyorum artık ağırlaştım hareketlerim değişti oturup kalkarken biraz zorlanıyorum ama çok şükür başka da sıkıntım yok yarın olsunda oğluşumun sağlıklı haberlerini duyayım diye bekliyorum :)

hey anne adaylaro nasılsınız nbakalım gun getıkce doğum haberlerı cogalıyo maşalla
ay bakıyorumda bız bugun 38 haftalık olucakmışız ama arasımız 5 gunluk oldu bıl ılk kontrolumuzde gercekleştı
şukur sarılık yok kg kaybı yok kucuk tosunumu ışıtme testıde gectık
topuk kanı verdık ışte o cok acıydı
bende kontrolumu oldum herşey yolunda kızlar
nasıp olurssa herkez bıdaha kı ay bu zmanlar bebesı kucagında olucak
kızlar muthıs bı duyu doyamıyoruz bakmaya koklamaya
sızlerde ne ler var neler yok bızde hep emışmek koklaşmak

merb canım.. ne güzel yaaa ayy çok heveslendim.. hala inanasım gelmiyor. yani aylarca bekle burada yazılanları oku yorum yap vs.. artık birer birer geliyor bebişler. inşallah hepimizin yavrusu sağsağlim doğar kucaklarımıza..

benim bebeğin yeri mi daraldı nedir hareket hissediyorum ama çok ağır bi şekilde eskisi gibi değil.. ben daha ağrı filan yaşamadım hiç kasılmalar bi andamı başlar bilmiyorum. bayramdan sonra gelsin istiyorum oğlum. herkes kurbanla uğraşacak çünkü.

bu arada bebeğinin tahlillerini fila doğum yaptıgın hastanede mi yaptırdın? nerede oldun özelde mi ? sezeryandı sanırım? epidural mi oldu? ne kadar ödedin? işitme tesiti filan nerede yaptırdın anlat işte hepicini canım..

kızlar hilalle konuştum, maşallah sesi çok iyi geliyordu... çok rahat bir doğum yapmış, hiç korkmayın sezeryandan diyo o da :) rahat rahat emziriyomuş, biraz zayıf bir bebekmiş... 3300 demiş doktor en son, ama 2800 doğmuş, çok şaşırdık diyo... en önemlisi bebek sarılık olmuş değerleri yüksekmiş... sarılık degeri 17 olunca hastaneye yatış veriliyomuş, zeynep bebeğin 16.5 muş. kızlara söyle dua etsinler dedi... yarın belli olucakmış hastaneye yatıp yatmayacağı... çok uslu bi bebekmiş, altı pislenince ağlıyo diyo bi tek :) topuk kanı alırken bile ağlamamış :) :)

tatlım özel hastanede genel anestes altında yaptım 1000 tl tum tahlıller dahıl bebışın
ama sadece işitme testını doğum evınde yaptılar başka yerde yapmıyolarış ttatlım
topuk kanı hem hastanede hem sağlık ocakta yapıldı cnm maalesef 2 kere mecburmuş

Selam kızlar maşallah herkesin keyfi yerinde sanırım
Ben doktordan geliyorum acayip canım sıkıldı yine gelişimi yavaşlamış ve sadec 100 gr almış ve 2630 gr boyuna geçen hafta 48cm demişti bu hafta 45-46 cm dedi
Neden geçen hafta 48 cm dediniz dedim dikkatli ölçülmemiştir dedi
Beklemenin anlamı yok dedi 29 ekimde almak istedi ama ben 1 kasıma erteledim hep erken gelio kıyamıyorum
Dışarda daha kolay büyür biliyorum ama kıyamıyırum
Herşeyi nırmal kan akımları kalp atışı falan ama büyümüyo o kadar da dikkat ediyorum niye böyle oluo ya

kızlar usg kg lerıne coktatakılmayın ban 3500 e yakın olu demıştı kı usg de 3400 lerdydı ama 3780 cıktı ertesı gun

ay zeynep bebeğe maşallah umarım hastaneye yatmaya gerek duymadan iyileşir uslu kızımız

songülüm canım demek ilk kontrolümüz oldu kıyamam ben aras beyin canı mı acıdı öp annesi kokla benim için onu seninde iyi olmana sevindim..dün gelicektik erdemle ziyaretinize ama babamız erken gelince kaldı artık bayramda geliriz müsait olursanız :)

kızlar bu arada cumartesi günü babannemiz ve dedemiz geliyor doğuma kadarda kalıcaklar
yarında teyzelerimiz geliyor bayram havası işte başlıyor bakalım oğluşum yarın ne zaman geleceğine karar vericekmi

ne olur üzme annesi kendini bebişinin herşeyi normalmiş 2500 altında olmadığı sürece üzülmenin anlamı yokmuş
kızlar usg kg lerıne coktatakılmayın ban 3500 e yakın olu demıştı kı usg de 3400 lerdydı ama 3780 cıktı ertesı gun

evet ya değişiyormuş çok merak ediyorum bakalım erdem bey ne kadar doğacak :)

hımm evet sağlık ocagında da yapılıyodu. neyse bişi çıkmadıgına sevindim. darısı başımıza artık.

canım üzülme herşey normalse bence de bekle bak hilalarkadaşımızın bebeğine en son 3300 demişler ama 2800 doğmuş sanırım yukarıda okudum. takma kafana canım. benimde her gidişimde bi fazla bi eksik çıkmış değerler. büyükken küçülmesi mümkün mü sence ama benim bi öncekinde fazla olan değer en son gidişimde daha düşük çıkmış. ölçümden kaynaklanıyor.

ay maşallah darısı başımıza artık, ne güzel sıranı savdın, biz de sağ salim bi kucağımıza alabilseydik inşallah, son zamanlar insanın tedirginlikleri artıyor haliyle

canım valla Allahın takdiri diyeceğim artık, gerçekten de öyle, yani elimizden geleni yapıyoruz yediklerimize içtiklerimize ama Allahın dediği oluyor inan bana, benim de yarın kontrolum var geçen hafta düşün 2135 grdı yarın 2300 olur inşallah diyorum dediğim gibi Allah ömür versin tek yoksa büyüyüp gidiyorlar ben artık takmıyorum, tek sağlıklı olsunlar da

üzme kendini canım inan herşey dogunca netleşecek .ben ultrason ölçümlerine innanmıyorum bak hilalin bebegi hiç ultrasondaki gibi cıkmamış yareninki ultrasondan daha iyi kiloyla dogmuş maşallah .Benim eski doktor fl sini 5 gün geri ölçerken bu yeni doktorum fl yi 1 hafta ileri ölçtü amaannn artık dogunca görecgiz fl yi 7 ile carpınca benim ki 53 çıkıyor ama hiiiiiiç ihtimal vermiyorum inanmıyorum doktorların ölçümlerine..ayrıca benim iki doktorda boy söylemiyor ben 7 ile carpıyorum fl yi ama yanılma payı cok yüksek:)))))sıkma canını tatlım saglıkla dogsunlar inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…