2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

canım ben sağlık ocağında hemşireye sorduğumda ameliyathaneden bulaşıcak enfeksiyonlara karşı ve sezeryanda kullanılan aletler falan onlara önlem olarak bu aşı yapılıyor dedi.

yasin okudum hepimiz için
allah kabul etsin

Allah razı olsun canım Allah kabul etsin..

merhaba arkadaşlar sabahtan beri işler yoğundu sayfa açıktı ama hiç yazamadım arada yazdıklarınız okuyabildim. İnşallah Allah bebişlerimize ve bize sağlık versin ve hepimizi Rabbim korusun inşallah..

kızlar çatlamamak için doktorunuz bişey önerdi mi?

bana arkadaşlar vazelin önerdiler çok kaşınıyordum ve kabuk kabuk oluyordu göbeğim, vazelin kullanmaya başlayınca kaşıntımıda geçirdi kabuklanmayıda tavsiye ederim herkese.. birde bazı arkadaşlarda zeyzin yağı ve defne yağı sürmüş sadece hiç çatlak olmamış hiçbirinde ama daha denemedim.

bana pregnacare diye bir krem önerdi. aldım. bitene kadar kullandım. 35 tl fiyatı. sonra tekrar almadım. badem yağı, vazelin falan kullanıyorum şimdilik.

benim gençliğimden kalma çatlağım var dizimde
ve nefret ediyorum onlardan
en az çatlakla nasıl atlatıcaz acaba yaa

GEBELİKTE TETANOZ AŞISI

--------------------------------------------------------------------------------

Tetanoz, Clostridium tetani adı verilen bir bakterinin vücuda girmesiyle oluşan bir enfeksiyondur. Bakteri vücuda girdikten sonra aşı olmamış duyarlı bireylerde tetanospazmin adı verilen bir madde salgılar. Bu madde vücuttaki kasların istemsiz şekilde kasılmasına neden olur ve ileri durumlarda hastalık solunum kaslarının felcine ve solunum yetmezliğinden ölüme neden olur.

Hastalık, aşılı olmayan insanlara steril olmayan şartlarda yapılan müdahalelerden (uygunsuz koşullarda yapılan doğum, kürtaj, ameliyatlar, enjeksiyonlar) veya toprakla (düşerek yaralanma gibi), dış ortamda bulunan metallerle (trafik kazaları, çivi batması gibi), ya da diğer maddelerle (kıymık batması gibi) yaralanma sonucu direkt temasla bakterinin kana geçerek çoğalması sonucu oluşur.

Gelişmemiş ülkelerde göbek bağının uygun olmayan şartlarda kesilmesi (taş, steril olmayan bıçak veya jilet gibi aletlerle) sonucu oluşan yenidoğan tetanozu, yenidoğan ölümleri arasında üst sıralarda yeralır.

Yenidoğan bir bebek aşılı olan annesinden aldığı antikorlarla (bağışıklığı sağlayan protein yapılı maddeler) hastalığa yakalanmaktan korunur. Bu yüzden yeni doğmuş bir bebeğin hastalığa yakalanmaması, annesinin hastalığa karşı bağışık olmasına bağlıdır.

Ülkemizde düzenli olarak doktor kontrollerine götürülen her çocuğa belirli aralıklarla tetanoz aşısı yapılır (DBT şeklinde; difteri ve boğmaca aşısıyla birlikte) ve bu aşılar hastalıktan korunmada yeterli olur. Çoğunlukla ihmal edilen ise çocuklukta yapılan bu aşıların erişkinlik döneminde de belli aralıklarla vücuda "hatırlatılması" amacıyla uygulanan rapel aşılarıdır. Bu rapeller 10 yıllık aralıklarla yeni bir doz aşı şeklinde yapılmalıdır.

Gebelikte ne yapılmalıdır?

Her ne kadar doğum yapacağınız yerin steril olacağından emin olsanız da, ekstra bir önlem olarak gebelikte bu rapelin yapılmasında fayda vardır. Rapel gebeliğin herhangi bir döneminde uygulanabilmesine karşın (toksoid adı verilen tetanoz aşısı, içinde canlı bakteri bulundurmaz), kural olarak ilaç uygulamaları mümkün olduğunca bebeğin organ gelişiminin tamamlanmış kabul edildiği birinci trimester (ilk üç aylık dönem) sonuna ertelenmektedir.

vazelini nerden alıyoruz
eczaneden mi?

yasin okudum hepimiz için
allah kabul etsin

kızlar çatlamamak için doktorunuz bişey önerdi mi?

amin canım ağzına sağlık... çatlak konusunda bana doktrum ne sürersen sür tamamen genetik dedi çok pahalı kremlere para dökme karnın gerildikçe seni rahatsız eder nemlendir dedi bende vazelinin kakolu vucut losynu var onu sürüyrum mis gb de kokuyrum :)

kızlar aranızda progestan kullanan varmı? haftasonundan beri kullanıyorum bazen çok baş dönmesi yapıyo:111:

ferdacım hergün pehlivan gibi yağlanıyorum ama cıx,yine çatlıyorum yine çatlıyorum.

kızlar aranızda progestan kullanan varmı? Haftasonundan beri kullanıyorum bazen çok baş dönmesi yapıyo:111:

Ferdacım hergün pehlivan gibi yağlanıyorum ama cıx,yine çatlıyorum yine çatlıyorum.

hamileliğimin ilk zamanları kullanmıştım başdönmesi yapar normal aynı sahoş gibi oluyorsun

kızlar aranızda progestan kullanan varmı? haftasonundan beri kullanıyorum bazen çok baş dönmesi yapıyo:111:

ferdacım hergün pehlivan gibi yağlanıyorum ama cıx,yine çatlıyorum yine çatlıyorum.

canım progestan malesef öyle çok kötü baş dönmesi yapıyor. bende kullnadım hamiliğin başlarında neyseki doktor bıraktırdı.eğer günde 1 taneyse gece yatarken iç istersen canım

hamileliğimin ilk zamanları kullanmıştım başdönmesi yapar normal aynı sahoş gibi oluyorsun

canım progestan malesef öyle çok kötü baş dönmesi yapıyor. bende kullnadım hamiliğin başlarında neyseki doktor bıraktırdı.eğer günde 1 taneyse gece yatarken iç istersen canım

hemde ne sarhoş,tipim kayıyo resmen.
canım günde 2 tane içiyorum,birini gece yatarken alıyorum ama sah içtiğim öğleden sonra çarpıyo ben,hele bugüb dışarda olsaydım 1.80 öperdim kaldırımı yani

waterlily_2010; HOŞGELDİN

BU CUMA DR A GİTMEYE KARAR VERDİM CİNSİYETİNİ SÖLER İNŞ..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…