2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

ben hiçbirini yaptırmadım ilkinde de bundada çünkü öle bi niyetim yok... sadece kafa karışmaya yarıyo hem hadi 2 liyi yaptırdın ii çıktı 3-4 de hiç gerek yokki...

sakın üzülme arkadaşım.sonuçta bunlar sadece tarama testi.kesin şu vardır bu vardır diyemez.kaldı ki dr unun aldırabilirsin demesi de hiç hoş değil.mesela benm yeğenimde ensesi kalınlığı normalin çok üstündeydi.dr bi prof a yönlendirdi yengemi. 3. ayında yengemde preeklemsi çıkacağını tespit etti ve öyle de oldu..sonuçta dünyalar tatlısı bi yeğenim var.tabi ki bu tür şeyler insanı yıpratıyo ama bebeğini düşün ve inan çok sağlıklı bir bebek olacak.Allaha dua et.Allahım her şeyin en doğrusunu bilir.

utkumuz aslında durumumuz aynı gibi benim 2'li ve 3'lü testlerimde hiç bişey çıkmadı herşey yolundaydı fakat cuma günü cinsiyetini öğrenmek için gittik ve bebeğim kafasında kist ve barsaklarında parlaklık var ve suyun az dedi drum perinatolojiye yönlendirdi , perinatologda bize amniyosentez önerdi üniversite hastanesine gittik pazartesi günü amniyosentez yapılcaktı fakat dr suyum az olduğu için riskli olduğunu söyledi ve 17 ocak salı gününe randevu verdi bize ( ve büyük ihtimal down senromu var dedi (
çok kötüyüm kızlar kendimi avutuyorum yok diyorum tevekkül etmeye çalışıyorum ama yapamıyorum çok huzursuzum rabbim yardımcımız olsun dua edin benim için arkadaşlar amniyosentezden de korkuyorum

ben hiçbirini yaptırmadım ilkinde de bundada çünkü öle bi niyetim yok... sadece kafa karışmaya yarıyo hem hadi 2 liyi yaptırdın ii çıktı 3-4 de hiç gerek yokki...

biz de ikili testi yaptırdık ama ikiz olduğun için kan sonucunu boşver demişti doktor ense kalınlığı önemli dedi
şimdi de üçlüyü yaptıacakmışız gittiğim merkezsde o bir paketmiş ikiliyi yaptıran üçlüyü de yaptırmalıymış

yüreğini ferah tut canım o kadr çokki etrafımda %100 down sendromu var denenler bile hiçbişey çıkmadı... birincisi görümcem yaşı 30un üstünde oldugundan kesin var demişler ve 5-6 ayı zehir geçti şuand çocuk maş. tosun gibi... burda sağlık memuru arkadaşının eşi burda var demişler erzurumda ünide proflar kesin var demişler bursaya gitmişler ordada kesin var demişler ama kız hiç moralini bile bozmadı maşallah 4 kilo dogurdu oda tosun gibi hiç bişeyide yok gaybı ancak Rabbim bilir bana bak tüm testeler herşey süperdi bebeğim o kadar sağlıklıydı ki çocugumu görenler bu bebek nasıl ölür diye hayretler içindeydi bembeyaz simsiyah up uzun saçları var kulaklarına kadr ama gel gör ömrü dünyada 3 günmüş 1 saatte oldu herşey ne kadr üzerine titresen olmuyo benim bebeğim makattaydı geceleri hiç uyumaz hareketlerini dinlerdim son aylarda hiç uyumamıştım ama gel gör 1 saatte kordonu dolamış çekiştirmiş ben çok erken fark ettim öle canlı dogdu 3 gün yaşayabildi yani Rabbim en iyisini bilir

kuzum yapacak bişey var mı
yani amniyosentez sonucu Allah korusun sıkıntı varsa bir tedavi bir bişey olabiliyor mu?

eğer olmuyorsa boştan yere amniyosentezle düşük tehlikesi ile uğraşma
kıyamam o miniğe yaa

öle canım kan değerlerine faan ben çok inanmıyorum kim bilir kimlerin üzerinde o testleri yaptılarda normal değerleri belrlediler burun kemiği ve ensesi önemli

canım senin imtihanın büyük Allahın izniyle sabredersen mükafatın da büyük olacak
hele sanki bütün hamileler ağız birliği etmiş gibi doktor "risk yüksek dedi, amniyosentez istedi ama yaptırmadık" diyen ben de çok duydum
ama maşallah hepsinin bebekleri de sağlıklı

canım peki bunu sadece bir kadın doğum dr umu söyledi.yani bi prof a görünsen.çünkü çok örneği var.bi arkadaş 7. ayında istanbulda dr a gidiyo ve sağlıklı bebeğe suyu az,özürlü diyolar.oysa her şey yolundaymış. pes etmek yok başka dr larla da görüşmek lazım.sende üzülme lütfen.Allah neyin şer neyin hayır olduğunu daha iyi bilir..

yani o ki bu testler şunlar bunlar hepsi boş onu demek istiyorum... hiç takmamak lazım.. bu bir imtahan eger varsa Rabbim isterse dogum anında bile siliverir.. v de geçen bi kadın çıkmıştı moralinizi bozmak için sölemiyorum sadece kadında inanç ve imana bakın kadının annesi babası yok eşide terk etmiş ve kadın 2 bebeklere hamile biri kız biri erkek ve kadının kolon kanseri oldugu çıkmış kadın felaket agrılar içine drların hepsi aldırması gerektiğini yoksa kendsinin öleceğini sölemişler ama kadın inançla imanla hastalıgı verende Rabbim çocukları verende Rabbim asla aldırmam ben inanıyorum sağlıklı kurtulucaz hepimizde dyip duruyo.. ve kadına bi arkadaşı bakıyormuş

İnşallh bu kez iyi çıkar sonuç.benim ilk hamileliğimde 3lü sonucu 1/116 çıkmıştı renkli ultrasonla baktı doktor herşeyi çok normaldi.tekrar yaptırdık 3lüyü bu kez normal çıktı oğlum şükürler olsun çok sağlıklı.bu kez taramaları yaptırmayı düşünmüyorum.nasıl olursa olsun doğurucam bebeğimi inşallah.çok takmayın derim ben,bebeğinizi düşünün.sonuçta kesin tanı koymuyo bu testler.

canım seninde cennete bi yavrun var demek rabbim sabrını veriyor işte ama korkularımı yenemiyorum (
canım tedavisi yok maalesef..

canım gitmediğim dr kalmadı prof.'da aynı şekilde söyledi amniyosentezi bende öneriyorum dedi (

korkunun ecele faydaıs yokki kuzum.. ben korkmuyormuyum sanıyorsun aynı şeyi kaldırabilirm miyim hayır... sadece Allaha sıgındık başkada bişey yok sende öle yap..bişeyi yoktur kuzucugun

Allah sağlık sıhat versin canım. canını sıkma. doktor kesin konuşmamış hem. umarım her şey yoluna girer. sen iyi düşünmeye çalış. Allah yardımcın olsun..

allah yardımcın olsun bence hiç bişey çıkmayacak sen içini rahat tut... benim doktorum 3lüye gerek görmedi... zaten 2li testin güvenirliği daha yüksekmiş 2li testin nasıldı... özel hastaneye gitmeme rağmen doktor 2li temiz çıkmışsa ne 3lü ne 4lü hiç birine gerek yok tamamen para tuzağı dedi.... içini rahat tut bebişin inş sağlıklı

yavrumu bi görseydiniz o kadr tatlı ki ben resimlerine bile bakmaya doyamıyorum Rabbim cennetinde buluştursun bizi..

canım kötü çıkması halinde aldırmayı düşünmüyorsan hiç yaptırma bir de düşük tehlikesi atlatmak zorunda kalma
dua ederiz, ayetelkürsiler, yasinler okuruz.. suyunu artırmak için ne yapılabiliyor araştıralım doktora danış
bi yerde bol bol sıvı tüketmek ve yatmak gerekir diye okudum..doktorlardan daha geniş bilgi edinebilriiz

sen sinirlenme şimdi. bak karnındaki de üzülür sonra:)
eğer sadece işi düşünce arayan, soran insanlarsa çok da taviz vermeyin bence. sonra sen sıkılıyorsun böyle.

canım sağol... biraz ağladım koçişte geldi özür diledi biraz nazladı şimdilik iyiyim... zaten dediğin kararı aldık koçişle bundan sonra taviz vermek yok...

öznur üzülmemeye çalış diycem ama çok zor.bizim bile ne olacağımız belli değil ki.şu an elimiz ayağımız tutuyo ama yarın ne olacak.bebek için de aynı şey geçerli.şu an var diyoruz ama doğacak mı,sağlıklı olacak mı,yaşayacak mı,bi şey olurda sakat kalır mı..bir sürü soru.her şey insan oğlu için.Allahım sana inşallah bi çıkış kapısı gösterecek.burda hepimiz senin ve yavrun için dua ediyoruz canım.

yavrumu bi görseydiniz o kadr tatlı ki ben resimlerine bile bakmaya doyamıyorum Rabbim cennetinde buluştursun bizi..

amin canım. yaşadığın şey hiç kolay değil ama üstesinden gelmeyi başarmışsın. Allah yavrunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. tabi seninle birlikte hepimize de. hepimiz için risk var sonuçta. ne olacağını Allah bilir. önemli olan moralimizi yüksek tutup her şeyin güzel olacağına inanmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…