2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Günaydın

Ben daha doğurmadım

Artık kendi kendime yazarım burda

zeynep kız masllah sanıırm rekoru sen kırdın

ıns bu beklemelerıne normal dogum yaparsın hep bekledık ama sonumuz hep sezeryan oldu ıns bır avazda kurtul cnm benım beklemk hepsınden zor

Ayyyy cok sevindim massallah, subhanallah cok kolay olmus dogum, Allah anneli babali buyutsun insallah. Onlar kesinlikle gelecekleri zamani biliyorlar biz ne yaparsak yapalim :)) Ama Asil telasli gunler simdi basliyor Rabbim hepimize kolayliklar versin. Darisi herkesin basina insallah.

Doğurmayan kimler kaldı bakalım?
Bizim 9.günümüz dr.a gittik dikişlerim alındı hiçbişe anlamadım çekcek diye beklerken bitti dediler:)
Bebeğimde iyi maşallah sarılık falan olmadı emmeyede başladı herkesin çenesi durdu çok şükür bide gelen giden misafirlerden vakit bulsam çok mutlu olcam...

zeynep kız masllah sanıırm rekoru sen kırdın

ıns bu beklemelerıne normal dogum yaparsın hep bekledık ama sonumuz hep sezeryan oldu ıns bır avazda kurtul cnm benım beklemk hepsınden zor

Evet sanirsam rekor bende
En gec doguran kisi.Bizim Aras en ufagi olcak haziranin bebislerinden dicemde,temmuza kalcez :))
Amin saol

seni merak ettiğim her gün az da olsa girmeye çalışıyorum,senin Aras Poyrazdan daha keyfine düşkün çıktı..Hayırlısı ile inş. sen de bir avazda kucğına alırsın oğlunu.

Pinarcim,cidden oyle.Pek bir rahatina duskun bucur cikti bizimki :)
Amin canim insallah

Bende daha doğuramadim ya artık yavaş yavaş
Sınır olmaya başlıyorum, az evvel ebemi aradım günü geçtikten sonra
1hafta - 10 gün beklenir doğumun Nezaman olacağına da hastahanenin
Doktoru karar verir dedi...ama benim doktorumda istiyorsan Çarşamba gunü gidebilirsin doguma
Ozaman 7gün gecmis oluyo dedi...öffff sinirlerim bozuldu... Daha nekadar kalacak bu cocuk
Ya kakasini yaparda yerse oğlum (

ben geldimmm ama yalnız değilim kızım meleğimm,
küçük prenses'im Zeynep Ece'm ile beraberrr
26.06 saat:11.40 ta meleğimi kucağıma aldım...
37 hafta 5 günlük iken
3,330 gram 53 cm dünyalar güzeli bir kızım olduu :))
herşey yolunda ve güzel geçti o kadr çabuk ayaklandımkii maşAllah bana kızımın aşkından olsa gerekk..
hastanede 4 saat sonra fink atmaya başladım
sütümde kızımı yanıma getirdikleri anda geldi :) hemen emziriverdimm:)
var mı doğumlar kızlarrr doğuran varsa gözü aydıınn :))

Son düzenleme:

Ay kotu seyler dusunme.Olmaz Allahin izni ile oyle seyler
Bende sinir kalmadi,kafayi yiyorum resmen
Hastaneye gittim bugun,kafaya taktim dogurmadan gircektim o ultrasona bidaha!
Ve girdim
Eve az once geldim
Oglum 4kilo.Kipir kipir ama hissedemiyordum 2 gundur.Sebebi ise ayaklari,kollari ice dogru donmus,sirtini dayanmis gobegime.Kafasi ztn yerlesmis.Nisaniminda geldiginden bahsetmistim.
Doktor yeterince besleniyor ama suyu azalmis dedi,yinede endiselencek durum yok. 41.haftaya giriosun yarin normal dedi:44:
Resim cekene kadar ne cekti doktor.Hic rahat durmuyormus meger bizimki

Hosgeldin canim,gozun aydin.Masallah kizina
Pinar (olipps)dogurdu en son :)
Ondan oncede baya sessizdi,cunku herkes dogurdu tek tük kisi kaldik

gözü aydın olsun canım, darısı senin ve bekleyenlerin başına

Mrb!ben yeni uye oldum ve 3gun once sezeryanla dogun yaptim yapistirmanin oldugu yere krem suruluyormu acaba kesik yerim yaniyo normalmi acaba

Gözün aydin canim...Allah anali babali büyütsün...Masallah size ikinizde cok cabuk toparlanmissiniz ozaman...
darisi bizlere, Allah bizlerede yakin zamanda kolay ve cabucak bir dogum ve bebeklerimizi saglikla kucagimiza almamizi nasip eder insallah

yaa...sende ayni benim gibisin ozaman, benimde suyum azalmis, cocugun büyümesiylede alakasi var diyor doktor...bizde carsamba 41haftalik oluyoruz
gelseler artik keske...doktorun sana hic bi tarih falan verdimi olmazsa su gün seni doguma aliriz falan diye?
sende nekadar beklemek istiyor doktorun ?

dün geceden bu yana benimde kasiklarimda bir agri varrr kiiiii, deli oluyorum, sancim yok ama sadece kasiklarimda agri, baski bir cekisme var sanki...
ne dogru dürüst yürüyebiliyorum nede oturup kalkarken rahat olamiyorum agriyo hep...
dogumla bununda bir alakasi varmi bilmiyorum ama,
yarin tekrar randevumuz var doktor nst ye baglayacak kalp atislarina bakacakmis oglumun, ozaman da söyleyeyimde kasiklarimdaki agriyi, belki bir sebebi vardir...
bide rahim agzimi acmasinda yardimci olur diye sicak dus aliyorum aksamlari hep iki gündür.

Mrb!ben yeni uye oldum ve 3gun once sezeryanla dogun yaptim yapistirmanin oldugu yere krem suruluyormu acaba kesik yerim yaniyo normalmi acaba

Merhabalar Hosgeldiniz, ben henüz dogum yapmadigim icin sorunuza cevap veremiyorum ama eger sorunuzu ekledigim link altinda sorup konuyu oraya acarsaniz eminim cevap verebilecek
anneler vardir...Dogum sonrasi Annelerin sorunlari bölümü oluyor burasi, tiklayin ve ordaki dogum yapmis annelere sorunuzu sorabilirsiniz
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi-annelerin-sorunlari-f509/

kizlar bu arada yarin bu cocuklar dogdu dogdu dogmadi, temmuz anneleri oliiciiizzz bu cocuklar simdiden
hayatimizin akisina el koydular ve dediklerini yaptiriyorlar :)
benim gibi geriye kalan hamisler bir topik kaymasi yasayabilir önümüzdeki günlerde

günaydın kızlar
bu gece uyuyamadım mide yanmasından ne yapsam olmadı 3 defa ılaç içtim gecmedi oturur gibi uyumaya calıstım karnım agrıdı uykum var sıcak var
bu gidişle temmuz annelerine terfi edeceğim
dün sıradan aradı yıne bebek dogdumu dıye telefonlara laf anlatmakdan yoruldum sıkıldım
yenı nesil keyfıne düşkün doktor en fazla 2 hafta beklerız dedı dedım :)

kızlarrr bugun 20 gunluk olduk kırkımzn cıkmasna az kaldı evde cok boğuldumm sutumun az gelmesı yetmeyısı mama takvıyesı yapmam sınırlerımı bozuyo goğüsümü kesıp atcam okadar sınır oluyorum
neyse salıklı sıhatlı buyusunde mama azda bnm sutum ıdare edıcez ınş. zamn cbuk gecerde buyur bıran once 3 4 aylık olup ııce ele gelsın dokunurken korkuorum hala:26:

BEBEKLERİN KIRKLANIŞI:

Bebek kırklama işi iki aşamada yapılır. Birincisi yirmi kırkı, ikincisi tam kırktır. Kızların yarı kırkı doğumundan itibaren 19 gündür. Erkek çocuklarda 20 gün, tam kırk kızlarda 39 gün erkeklerde 40 gündür. Bebek ve annesinin yıkanacağı suyun içine altın, gümüş, nazarlık atılır. Bu suyla önce anne sonra bebek yıkanır. Anne çocuğun üstüne gitmez. Giderse çocuğu bastıracağı ve büyüyemeyeceğine inanılır. Bebekler, kırkları dolmadan evden çıkartılmaz. Kırkının çıktığı gün mutlaka gezmeye götürülür. Gidilen ev ne kadar uzak olursa, çocuğun sesinin o kadar güzel olacağın inanılır. Misafir gidilen evin sahibi annenin saçına un sürer, anlamı uzun ömürlü olmasıdır. Bebeğe de yumurta verilir bunun anlamı da sağlıklı olmasıdır.

kırklama geleneği tahminen şamanist dönemlerden günümüze kadar gelen bir gelenektir. bebek kırkıncı gününü doldurduğunda artık kötü güçlerin etkisinden kurtulduğuna inanılır ve ve bi nevi kutlama yapılır

Ege’ de bir inanışa göre doğumdan sonra kırk gün içerisinde anne ve bebek her türlü hastalık tehlikesine açıktır. Bu nedenle aile büyükleri tarafından loğusa kadın evde yalnız bırakılmamaya özen gösterilmektedir. Bebek kırkı dolmadan dışarı çıkarılmamakta, başka kırklı kadın ve çocuğu ile karşılaştırılmamaya dikkat edilmektedir.

Anne ve bebek kırk gün sonra “kırklanmaktadır”. Yalnız Ev Köyü’nde bu töre yalnızca kadınlar tarafından yerine getirilmektedir. Anne ve bebeğin, kırklama işleminden sonra tüm tehlikelerden kurtulacağına inanılmaktadır. Tüm akrabaların toplandığı bu törende içinde ayak değmeyen yerden toplanan kırk tane çakıl taşının olduğu kırklama suyu ile bebek yıkanmaktadır. Bunu anne ve bebeğin tüm kirli giysilerinin yıkanması izlemektedir. En son olarak kırklama suyu ayak değmeyecek bir yere dökülmektedir.

Kaynak: Bebek kırklama diye bir şey var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…